• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

16 yaşındayım ve bu kadar..

melissak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
68
Merhabalar. Ben 16 yaşındayım ve gerçekten hayattan bunalmış durumdayım. Ailevi sorunlar bir yana, kimsenin beni sevmediğini düşünüyorum; bir kaç arkadaş dışında. Kendimi çirkin buluyorum, çalışkanım ama hanımefendi değilim hiç okulda, ister istemez bir çok şeye karışıyorum. Özellikle kendimi çirkin olmam konusunda çok üzülüyorum. Tabii Allah başka sıkıntı vermesin ama ister istemez dert ediyorum. Ve güzelleşmek istiyorum. Gerçekten çok dert oldu içime. Öncelikle göz altım mor, yüzümde baya leke var, yüzüm sarkık duruyor, dişler kötü, burun kötü... Saçlarım uzun ama yapısı pek iyi değil. Lütfen bana akıl verin ne yapabilirim? İlk olarak güzelleşmek adına neler önerirsiniz sorunlarıma. Sonra diğerlerine.. Sorunlarım hakkında akıl verin bana lütfen siz benden daha büyüksünüz. yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar. Ben 16 yaşındayım ve gerçekten hayattan bunalmış durumdayım. Ailevi sorunlar bir yana, kimsenin beni sevmediğini düşünüyorum; bir kaç arkadaş dışında. Kendimi çirkin buluyorum, çalışkanım ama hanımefendi değilim hiç okulda, ister istemez bir çok şeye karışıyorum. Özellikle kendimi çirkin olmam konusunda çok üzülüyorum. Tabii Allah başka sıkıntı vermesin ama ister istemez dert ediyorum. Ve güzelleşmek istiyorum. Gerçekten çok dert oldu içime. Öncelikle göz altım mor, yüzümde baya leke var, yüzüm sarkık duruyor, dişler kötü, burun kötü... Saçlarım uzun ama yapısı pek iyi değil. Lütfen bana akıl verin ne yapabilirim? İlk olarak güzelleşmek adına neler önerirsiniz sorunlarıma. Sonra diğerlerine.. Sorunlarım hakkında akıl verin bana lütfen siz benden daha büyüksünüz. yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

daha 16 yaşındasın..
cildinde düzelicek saçlarından blue çağlarında böyle düşünceler normal..

takma kafana ben 15 dayken yüzümde sivilcce saçlar püskül, ayrıcabenim gözaltlarımda mor küçük bir göz aldı cildine uygun kapatıcıyla hallolur..
:34:

sana verebileceğim tek akıl, allaha şükret sana eksik bir organ ve akıl noksanlığı vermediği için....
ne dermansız dertler var onları okumanı tavsiye ederim...hastanalerde organ bekleyenler, gözleri görmeyenler, sabahlara kadar bağıra bağıra ağrılar çekenler..daha neler neler...bukadar şeye şükretmen gerekir...sızlanmak değil...

Saçlarına türlü yağlardan bakımlar yap,

gözlerine çiğ patates kompresi,

yüzündeki lekeler için yoğurt bal limon salatalık vs türevlerinden maskeler,

yüzünün sarkıklığı için her gece yatmadan yüz kası egzersizleri,

dişlere doktor yardımıyla zirkonyum implant vb,

burun ameliyatları çok popüler bu ara forumda ilgili bölümde yaptıranların boy boy burun fotoğrafları var seç birini yaptır.

Bunlar bittiğinde az çok aynaya bakabilecek kıvama gelirsin sanırım.

Sonra,

"Varlığının tiryakisi yokluğunun delisiyim, beni senden mahrum etme gözlerinin hastasıyım..sevgim yüce dağlar kadar içerimde volkan kaynar, anlamazsın sen bebeğim sevdalılar beni anlar.." diye şarkılar söylerler sana.Sen de mutlu olursun.

16 yaşındasın ya on ve altı!

Yarı yaşımdasın, dert ettiğin şeyler bak.

Ölmüşüm toprak atanım yok.

ek: leyla ile mecnunu izliyorum da bi yandan şarkı ordan pelesenk olmuş dilime delirdim mi ne

Son düzenleme:
sana verebileceğim tek akıl, allaha şükret sana eksik bir organ ve akıl noksanlığı vermediği için....
ne dermansız dertler var onları okumanı tavsiye ederim...hastanalerde organ bekleyenler, gözleri görmeyenler, sabahlara kadar bağıra bağıra ağrılar çekenler..daha neler neler...bukadar şeye şükretmen gerekir...sızlanmak değil...

ya güzel söylemişsiniz de kız ben neden böyleyim diye isyan etmiyor ki sadece ergenlik dönemi bunalımıyla birşeyler yapmaya çalışıyor niye böyle düşündünüz ki?

canım sana gelince öncelikle daha yüz yapın oturmadı bile, göz altın morluklar varsa bi kapatıcıyla gayet güzel halledilebilir, yüzündeki lekelerin derecesini bilmiyorum ama bu yaşta fondaten pudra olayına başlaman cildine zarar verebilir elinden geldiğince sen temiz tutmaya bak zaten yaşının verdiği güzellikle ışıl ışıl görünecektir. dişlerin yapısı kötüyse tel taktırırsın renginde sıkıntı varsa düzenli fırçala saçlarını kestirp baştan bir bakım yapabilirsin mesela. emin ol çirkin değilsindir kiloluysan biraz kilo ver sonra gardrobunu yenile emin ol daha iyi hissedeceksin
aile meselelerine gelince de her evde yaşanan şeyler alışacaksın iki üç arkadaşım dışında beni kimse sevmiyor demişsin ama emin ol yok öyle bişey ailen var yanında en başta bir kaç iyi dost olsa yeter zaten kalanlarla merhaba merhaba :)

Ergenlik döneminde böyle hissedebilirsin .O yaşlar da gençler genellikle her yerine takar .Ama yaşın oturdukça fiziki özelliklerinde oturacaktır .şuan da hatların tam oturmamıştır bile .yaş oturdukça fiziki hatların oturacak .ergenlik döneminde sivilce sorunu da yaşarsın ama ergenliği atlattığın zaman bu sorunu yaşamayacaksın .

Sana tek tavsiyem büyümek için acele etme .Bu yaşının tadını çıkar .hanımefendi gibi olmak için de zorlama kendini, 16 yaşında çocukluk yapmayacaksın da ne zaman yapacaksın .en güzel dönemindesin ,tadını çıkar .makyajla filan sakın uğraşma .cilt bakımına erken başlayabilirsin ama makyaja ne kadar geç başlarsan o kadar iyi olur senin için ;)

Son düzenleme:
ya güzel söylemişsiniz de kız ben neden böyleyim diye isyan etmiyor ki sadece ergenlik dönemi bunalımıyla birşeyler yapmaya çalışıyor niye böyle düşündünüz ki?

canım sana gelince öncelikle daha yüz yapın oturmadı bile, göz altın morluklar varsa bi kapatıcıyla gayet güzel halledilebilir, yüzündeki lekelerin derecesini bilmiyorum ama bu yaşta fondaten pudra olayına başlaman cildine zarar verebilir elinden geldiğince sen temiz tutmaya bak zaten yaşının verdiği güzellikle ışıl ışıl görünecektir. dişlerin yapısı kötüyse tel taktırırsın renginde sıkıntı varsa düzenli fırçala saçlarını kestirp baştan bir bakım yapabilirsin mesela. emin ol çirkin değilsindir kiloluysan biraz kilo ver sonra gardrobunu yenile emin ol daha iyi hissedeceksin
aile meselelerine gelince de her evde yaşanan şeyler alışacaksın iki üç arkadaşım dışında beni kimse sevmiyor demişsin ama emin ol yok öyle bişey ailen var yanında en başta bir kaç iyi dost olsa yeter zaten kalanlarla merhaba merhaba :)

sızlanmak da bi nevi isyandır canım...
ergenlik dönemi bunalımı diye, şuram kötü buram kötü birsürü saydığı için diyorum...16 yaş çocuk yaş değildir az çok idrak edebilme yaşıdır...
tamam rahatsız olduğu yerlerine çözüm arasın ama allahın yarattığı vücuda isyan derecesinde de olmasın...
benimki bir abla tavsiyesi, alır veya almaz o onun tercihi....

Canım benim bir kere genç kızlar çirkin olmaz önce bunu bil. Sen birçoğumuzun geri dönmek istediği yaşta pırıl pırıl bir gençsin. Şu anda ergenliğin getirdiği bazı sorunlar olabilir ama hatların yavaş yavaş oturacak. Öncelikle bakımlı olmalısın bakım da güzellikten değil temizlikten geçer. Cildin için olay marka cilt temizleme jeli ve kremini al. Bunlar yaklaşık 30-40 lira gibi. Biraz harçlıklarını biriktirmen lazım. Dişlerini fırçala ve günde 1 kez karbonatla çalkala herşeyin doğalı güzeldir çok çarpık değilse dişlerin güzelliği sıcak gülüşte gizlidir. Burun için hemen karar verme yüzün oturunca burnunu beğenebilirsin ama çok istersen okuyup para kazanıp burnunu yaptırırsın. Buraya kadar ki biraz maddi değişimler. Ama öncelikle güzellik pırıl pırıl tertemiz bir yüz, eller kesilmiş tırnaklar, gözlerinin içine kadar yayılan samimi bir gülüş ve duruştur. Duruşun çok önemli oturuşunla kalkışınla konuşmanla göz doldurmalısın. Ne çok konuşmalısın ne az. Seni ilgilendirmeyen konulara karışıp yorum yapma. Cool ol. Bizim oralarda çok konuşan kızlara ebe denir. Bilmişlik yapma kimse senin birşeyi bilip bilmediğini ölçmüyor. Herşeye yorum yapmak zorunda değilsin. Oturuşuna çok dikkat et anneannem kızların dizleri birbirinden ayrılmaz der kuzenimle ata biner gibi otururken bastonuyla vururdu. Kızardık ama oturmayı da öğrendik. Saçların temiz ve toplu olsun. Şöyle gençler görüyorum saç yağ içinde salmış birde sinir oluyorum. Saçını yüzüne giden bir tarzda kestirebilirsin ya da uçlarını aldır bu toklaşmasını sağlar. Benim aklıma gelen bunlar bu arada kendinin çok değerli olduğunu unutma güzelliğin kalbindeki sevgilerde ve iyiliklerde saklı. Ha bir de dil mi güzel dilber mi derler her zaman çok nazik konuş ama sahte değil candan ol. Seni kocaman öptüm. Ben bir anneyim. :16:

çok teşekkürler biraz da olsa rahatlattınız. kilo problemim yok; arkadaşlarım vücudumu çok beğenirler. yani tabii ki Allah'a şükrediyorum, daha büyük dertler vermesin. hergün şükrediyorum verdiği her şey için ancak çevremdeki yaşıtlarıma bakınca... ya çokta çirkin değilim ama beğenmiyorum işte. bu sorunlar olmasa çok daha güzel olabileceğimin farkındayım ve sizden yardım istiyorum. beni rahatlatıyorsunuz gerçekten :)

Iyide fistigim, o yaşlarda herkezin görünümü biraz bicimsiz olur. Sen sabirla bekle, nasil degişime ugrayacaksin!
Böyle kafaya takip ruh halinin dengesini bozma!
Göz altina bir şey kulan, ama cildine bir şeyler sürüp mahvetme o taze cildine!
O yaşlarda benim suratimda oturmamişdi, göz alti dışında hic bir şey kuanmiyordum, şimdi cok mutluyum kulanmadigima:)
Çünkü arkadaşlarımla kendi cildimi şimdi kiyasladigimda ( onlar makyaj yapardi) şimdi ne kadar ciltleri nin yiprandigini goruyorum!
Sen biraz bekle ve gelişmeyi bekle.

Canım benim bir kere genç kızlar çirkin olmaz önce bunu bil. Sen birçoğumuzun geri dönmek istediği yaşta pırıl pırıl bir gençsin. Şu anda ergenliğin getirdiği bazı sorunlar olabilir ama hatların yavaş yavaş oturacak. Öncelikle bakımlı olmalısın bakım da güzellikten değil temizlikten geçer. Cildin için olay marka cilt temizleme jeli ve kremini al. Bunlar yaklaşık 30-40 lira gibi. Biraz harçlıklarını biriktirmen lazım. Dişlerini fırçala ve günde 1 kez karbonatla çalkala herşeyin doğalı güzeldir çok çarpık değilse dişlerin güzelliği sıcak gülüşte gizlidir. Burun için hemen karar verme yüzün oturunca burnunu beğenebilirsin ama çok istersen okuyup para kazanıp burnunu yaptırırsın. Buraya kadar ki biraz maddi değişimler. Ama öncelikle güzellik pırıl pırıl tertemiz bir yüz, eller kesilmiş tırnaklar, gözlerinin içine kadar yayılan samimi bir gülüş ve duruştur. Duruşun çok önemli oturuşunla kalkışınla konuşmanla göz doldurmalısın. Ne çok konuşmalısın ne az. Seni ilgilendirmeyen konulara karışıp yorum yapma. Cool ol. Bizim oralarda çok konuşan kızlara ebe denir. Bilmişlik yapma kimse senin birşeyi bilip bilmediğini ölçmüyor. Herşeye yorum yapmak zorunda değilsin. Oturuşuna çok dikkat et anneannem kızların dizleri birbirinden ayrılmaz der kuzenimle ata biner gibi otururken bastonuyla vururdu. Kızardık ama oturmayı da öğrendik. Saçların temiz ve toplu olsun. Şöyle gençler görüyorum saç yağ içinde salmış birde sinir oluyorum. Saçını yüzüne giden bir tarzda kestirebilirsin ya da uçlarını aldır bu toklaşmasını sağlar. Benim aklıma gelen bunlar bu arada kendinin çok değerli olduğunu unutma güzelliğin kalbindeki sevgilerde ve iyiliklerde saklı. Ha bir de dil mi güzel dilber mi derler her zaman çok nazik konuş ama sahte değil candan ol. Seni kocaman öptüm. Ben bir anneyim. :16:

yorumunu okurken gözlerim yaşardı gerçekten. çok teşekkür ederim uyarını bir yere not edeceğimden emin olabilirsin :)

sızlanmak da bi nevi isyandır canım...
ergenlik dönemi bunalımı diye, şuram kötü buram kötü birsürü saydığı için diyorum...16 yaş çocuk yaş değildir az çok idrak edebilme yaşıdır...
tamam rahatsız olduğu yerlerine çözüm arasın ama allahın yarattığı vücuda isyan derecesinde de olmasın...
benimki bir abla tavsiyesi, alır veya almaz o onun tercihi....

ya ama bu ergenlik bunalımı normaldir şimdi biz burdan ya bu da dert mi aa falan desek farklı yerlerde çözümler arayıp belki de daha da kötü sonuçlara ulaşacak. daha yeni yeni çocukluktan çıkıp kadın olmaya başlıyo haksız mısın elbette haklısınız siz de ama onunda mantık çerçevesinde akıl almaya ihtiyacı var hepimiz geçtik o yaşlardan insan kendini yeni yeni önemsemeye başlıyor ayaklarının yere sağlam basması için destek olmak gerek bence

çok teşekkürler biraz da olsa rahatlattınız. kilo problemim yok; arkadaşlarım vücudumu çok beğenirler. yani tabii ki Allah'a şükrediyorum, daha büyük dertler vermesin. hergün şükrediyorum verdiği her şey için ancak çevremdeki yaşıtlarıma bakınca... ya çokta çirkin değilim ama beğenmiyorum işte. bu sorunlar olmasa çok daha güzel olabileceğimin farkındayım ve sizden yardım istiyorum. beni rahatlatıyorsunuz gerçekten :)

canım dediğim gibi fiziğin de sıkıntı yoksa eğer kilo bazında hiç mi hiç takma. çirkin falan değilsin 16 yaşlarında çok normal bunları hissetmen aynaya bak ve kendine gülümse dik yürü yolda kendine güvendiğin ve sevdiğin zaman en güzel sensin emin ol ve bu yaşlar gerçekten çok güzel emin ol özleyeceksin kıymetini bil :)

yorumunu okurken gözlerim yaşardı gerçekten. çok teşekkür ederim uyarını bir yere not edeceğimden emin olabilirsin :)

eğer gözlerin yaşardıysa sen çok güzelsin çünkü duyarlısın kalbi güzel olanın yüzü de güzel olur belki barbi bebek değilsin ya da senin bilip benim bilmediğim güzel aktrisler değilsin ama kalbin pırıl pırıl o kadar güzel ki. Bunu buradan hissediyorum. Bir genç Kız yetişiyor İpek Ongun okumadıysan bir oku. Orada herşey çok güzel yazılmış. Şöyle kalkıp bir aynaya bak ve gülümse şimdi senden güzeli var mı bu dünyada. Sonra aynanın gerisindeki kalbine bak iyimisin arkadaşlarına, büyüklerine ailene iyi misin hayvanları. çevreyi seviyor musun sen güzelsin meleğim. Yavru bir kediyi eliyle besleyen birinin güzelliği, aile büyüklerinden birinin elini saygı ve sevgiyle öpen birinin güzelliği, anneciğine sıkıca sarılıp annecim bugün bütün işler benden diyen bir genç kızın güzelliği dünyada eşsizdir. Neyse ben kitap yazmayayım burda seni de bunaltmayayım tekrar hoşçakal. :16:

Medyanin dayatmasi bunlar. Herkes Angelina olmak zorunda sanki. Birak kalbin guzel olsun, gulusun guzel olsun. Hep iyi niyetli ol. Bosver dis guzelligi ama zaten 16 yasin guzelligi de baskadir. Bir daha arasan bulamazsin.

canım benden 2 yaş küçükmüşsün :)
cildine tenine uygun bir fondtn al tatlım burnunu dişlerni tkma o allahın vergsi saçlarnda uzunmş ohh miss.
her bayan özeldir, bakımlı kadın güzeldir
:34:

16 yaşındayken beni görmeliydin:1:
Tam bir "inek" diye tabir edilen öğrencilerdendim. Üstelik gözlüklü marul gibi kıvırcık bir saça sahip bir genç kız.
Ama ben hiç dert etmezdim kolay kolay bu şeyler için de üzülmezdim:9:
Seni çok iyi anlayabiliyorum benim de 16 yaşında bir kız kardeşim var her haftasonu "abla nolur şu saçımı bari yap da güzel olayım" diyor:1: Bana göre çok güzel bir kız ama çirkinim diye tutturmuş gidiyor..
En önemlisi yüreğinin güzelliği,eminim ki çok da güzelsin. Hafif bir makyaj yapabilirsin arada.Makyajdan kastım hafif bir göz kalemi veya rimel. Saç şeklini değiştirebilirsin, boya yapmanı önermem kendi saç rengin gibi güzel olmaz.
Pek dert etme derim,yaşın ilerledikçe her şey yerine oturacak zaten.
Kötü arkadaş ortamlarına,olaylara katılmazsan çok iyi olur. Kardeşimi de hep tembihliyorum.. Çevresinde sigara içen mi ararsın tuvalette pis pis küfür yazanları mı.. Yaşınız daha çok genç.. Böyle hatalara düşme lütfen.
Umarım tüm güzellikler seninle olur..:34:

Güzel bir gülüş ve olgunluk kadına en çok yakışandır bence.dişlerin bozuksa tel taktırırsın daha sonra cildinde lekeler ve sarkıklığa karşı her gün mutlaka 2.5 3 lt su iç ben yanmda sürahiyle geziyorum evde birde yatmadan önce 5dk elma sirkesini beklet yüzünde 3. günden farkı görürsün bnm benlerimin bile rengi açıldı yüzüm pürüzleşmişti o derece :)Hem zten makyaj yapanlarla kyaslama kendini senn gbi dşünen bi arkdaşım vardı biraz bakım yaptık saç makyaj yaptık kız aynada görünce kendisini inanamadı makyaj flanda çok değiştiriyor o yüzden kıyaslama dedm yni :)en güzel biraz bakım ve içtenlik cnm bence güzel bir kızsındır ben eminimki görsek kızacağız sana burda böyle yakındığın için :)

16 yaş tazeliğini çok arayacaksın,bence sızlanmayı bırakıp tadını çıkar:)

O dediğin gözaltı morlukları ve yüz sarkması,yorgunluktandır.
Uykuların düzenli olsun,akşam en geç 11'de uyumaya çalış.Bir de tabii bilgisayar başındaki saatleri azaltmak lazım:)

Sebze,meyve,et,süt,yumurta içeren sağlıklı bir beslenme gerekiyor.

Sonrası temizlik ve biraz özenle hallolur.
Yüzünü sadece beyaz sabun veya dove'la yıkayabilirsin.
Haftada 1-2 neutrogena jel kullanabilirsin.Normal bir nemlendirici krem yeterli olacaktır.
Saçların için iyi bir saç kremi edinebilirsin.
Dişlerini sabah akşam colgate optik beyaz(kırmızı ambalaj) fırçalarsan farkı göreceksin.

Ve oturup kalkmana,konuşmana dikkat edersen,çevren üzerinde daha olumlu etkiler bırakırsın.
Mesela argo konuşan veya agresif kızlar hoş görünmezler.

Back