• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

16. hafta cinsiyet

tuuba89

şükürler olsun Rabbim
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2008
1.239
246
648
35
Merhaba kızlar 16. Haftadayiz bugün cinsiyetini öğrenirim diye bekliyordum ama bebis sağolsun arkasını döndü. Çikolata yiyemedim midem çok bulanıyor. Doktor br tahmin söylemem yanlış olur dedi sanırım az da olsa bişey gördü. Böyle bi durum yaşayan oldu mu cinsiyeti ne olabilir. Herkes kizdir diyor. Meraktan çatlıyorum valla :)

Ya ben daha 7+5im. Nasıl sabredicem cinsiyetini öğrenmek için o kadar hafta :( :( :(

Dün doktor kontrolüm vardı. Ultrasonda bebeğimin hareket ettiğini gördüm. Hissettiğim bu şeyin tarifi ve tanımı olamaz. Öyle bir mutluluk var ki içimde, öyle bir sabırsızlık var ki içimde... Biran önce kucağıma alıp sarıp sarmalamak öpüp koklamak istiyorum... Zaman umarım hızlı geçer tuuba89 tuuba89 :)

Dün doktor kontrolüm vardı. Ultrasonda bebeğimin hareket ettiğini gördüm. Hissettiğim bu şeyin tarifi ve tanımı olamaz. Öyle bir mutluluk var ki içimde, öyle bir sabırsızlık var ki içimde... Biran önce kucağıma alıp sarıp sarmalamak öpüp koklamak istiyorum... Zaman umarım hızlı geçer tuuba89 tuuba89 :)

Gercekten geciyor yani ben 5 ay nasıl bitti anlamadım. Hele bir de icinde hareketlerını bi hisset o daha da heyecan verici :) bizim kız göstermedi kac hafta sabırla en sonunda öğrendik :)

Ben 2 hafta sonra yine gidicem doktora. Randevularımı iple çekiyorum artık anlatamam nasıl bir heyecan olduğunu içimde tabi eminim anlıyorsundur tuuba89 tuuba89 . daha 2 ay yeni bitmiş 3 başlamış ben 14. haftaya nasıl sabredicem hergün sabah akşam takvime bakıyorum :S

yaaa nasıl hareket ediyordu biraz anlatsana, eli ayağı belli oluyor muydu ayyyy bende görmek istiyorum ya bende bende :(

O kadar heryerini ayırt edemiyordum ama tarif edeyim. Bebek yan duruyordu. Kolunu kaldırıp indiriyordu. Dirsek kısmından büküyordu. Çok değişik bir his aleysa aleysa :) ben 8+1de gördüm bunu. Sen de bi 3 güne kadar falan görebilirsin :) Doktor randevun ne zaman?

8.hafta bunun için çok erken değil mi, vay be ilk kez duyuyorum :) Belki cihazdandır kimbilir.Ben 11+5 'te gittim en son 1 hafta önce ilk hareketlerini o zaman gördüm ve aynı sizin gibi,işte o an anneliği ve evlat sevgisini çok yoğun hissettim.He bi de burnunu görünce :)

8.hafta bunun için çok erken değil mi, vay be ilk kez duyuyorum :) Belki cihazdandır kimbilir.Ben 11+5 'te gittim en son 1 hafta önce ilk hareketlerini o zaman gördüm ve aynı sizin gibi,işte o an anneliği ve evlat sevgisini çok yoğun hissettim.He bi de burnunu görünce :)

Bilmiyorum ki, internette de okumuştum, 8. haftada hareketlenmeye başlıyor kollarını vücudunda gezdiriyor diye. Zaten o yüzden dayanamayıp randevu almıştım acaba görebilir miyim diye, gördüm de ekranda. preg_nant preg_nant canım anlatamam hissettiğim şeyi. Tam bir mucizeydi. Aynı dediğin gibi anneliği ve evlat sevgisini çok yoğun hissettim, ekrana bakarken hüngür hüngür ağlamaya başladım :) Ben daha burnunu falan görmedim tabi. Kaç haftalıkken neler oluyor? Ben çok heyecanlıyım. Şimdi bile doğsa sarılasım öpesim geliyor anlatmaya kelimeleri seçemiyorum hislerimi. Şimdi ayın 19'una randevum var iple çekiyorum. Ne zaman ne olduğunu bana söyleyebilir misiniz?

Arkadaşım 3 buçuk ayında öğrenmiş cinsiyetini ama :KK64:
Of daha çok var o zaman bana

Bilmiyorum ki, internette de okumuştum, 8. haftada hareketlenmeye başlıyor kollarını vücudunda gezdiriyor diye. Zaten o yüzden dayanamayıp randevu almıştım acaba görebilir miyim diye, gördüm de ekranda. preg_nant preg_nant canım anlatamam hissettiğim şeyi. Tam bir mucizeydi. Aynı dediğin gibi anneliği ve evlat sevgisini çok yoğun hissettim, ekrana bakarken hüngür hüngür ağlamaya başladım :) Ben daha burnunu falan görmedim tabi. Kaç haftalıkken neler oluyor? Ben çok heyecanlıyım. Şimdi bile doğsa sarılasım öpesim geliyor anlatmaya kelimeleri seçemiyorum hislerimi. Şimdi ayın 19'una randevum var iple çekiyorum. Ne zaman ne olduğunu bana söyleyebilir misiniz?
Aynı haftadayaız ama önceki gün gittiğimde doktor hareketini falan söylemedi bana, sadece büymüş dedi.. Yeterince ilgilenmedi demek ki benimle :KK20: Ekranı büyttüde gösterdi değil mi, yoksa çok minnaklar görünmez sanırım

Canım ben de 8 haftalık falanken doktor tam 3 hafta sonra gel dedi, inan bana 3 haftada o kadar büyümüş oluyor ki,burnu ağzı oluşmuş oluyor, zaten tam da o haftada ikili test(down sendromu var mı yok mu) yapılıyor, kan örneği alınarak.

Doktor ise ultrasondan boyunu, baş çevresini ve ense kalınlığını ölçüyor.Bu ense kalınlığı genelde 2.5 mm.yi geçmemeli,böyle olunca genetik anomali şüphesi azalıyor.Bir de bu anomalisi olanlarda burun oluşmuyor veya çok çok geç oluşuyor,bu bakımdan burun kemiğinin görünmesi de önemli,o da ultrasonda bakılıyor.Doğru pozisyon için doktor hafifte karnımı sarstı,o an bebişimin hareket edişi eli kolu kıpırdanışı beni bitirdi yaa bayıldım,nasıl mutlu oldum. Darısı sana canım,Allah'ım herkesin evladını sağlık ve afiyetle kucağına versin.

Aynı haftadayaız ama önceki gün gittiğimde doktor hareketini falan söylemedi bana, sadece büymüş dedi.. Yeterince ilgilenmedi demek ki benimle :KK20: Ekranı büyttüde gösterdi değil mi, yoksa çok minnaklar görünmez sanırım

Tabi ekranı büyüttü de gösterdi, 2,5cm boyuna ulaşmış. Daha miniminnacıcık bişey. Bişey sorucam, boyu ne kadardı tam olarak? Belki bununla ilgili bir durum olabilir. Belli bir boyutta hareket etmeye başlıyor olabilirler eğer daha ufaksa hareket etmemiş olabilir, hemen doktoruna güvensizlik yapma. Aynı gündeyiz seninle, ben pazartesi günü gitmiştim. Sen?

Back