• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

16. hafta cinsiyet

Ben 12+3 'üm arkadaşlar, cinsiyet için bi 3 hafta beklemem lazımmış, şimdi gitsem öğrenemez miyim? Kız veya erkek zerre farketmez, ama ufak tefek ciciler almak istiyorum bebişime,o yüzden öğrenmek istiyorum :)

Canım ben de 8 haftalık falanken doktor tam 3 hafta sonra gel dedi, inan bana 3 haftada o kadar büyümüş oluyor ki,burnu ağzı oluşmuş oluyor, zaten tam da o haftada ikili test(down sendromu var mı yok mu) yapılıyor, kan örneği alınarak.

Doktor ise ultrasondan boyunu, baş çevresini ve ense kalınlığını ölçüyor.Bu ense kalınlığı genelde 2.5 mm.yi geçmemeli,böyle olunca genetik anomali şüphesi azalıyor.Bir de bu anomalisi olanlarda burun oluşmuyor veya çok çok geç oluşuyor,bu bakımdan burun kemiğinin görünmesi de önemli,o da ultrasonda bakılıyor.Doğru pozisyon için doktor hafifte karnımı sarstı,o an bebişimin hareket edişi eli kolu kıpırdanışı beni bitirdi yaa bayıldım,nasıl mutlu oldum. Darısı sana canım,Allah'ım herkesin evladını sağlık ve afiyetle kucağına versin.

Amin canım inşallah :) Benim doktorum 2 hafta sonra gel dedi. Sat'a uyumlu gitmiyor şuanda bebeğimin gelişmesi. Sat 1.11.2014, sat a göre 9+2 olmalıyken bebeğin gelişimine göre 8+1'di pazartesi günü bakıldığında. Doktorum 12 haftayı doldurduğunda sat ile uyum sağlayacağını düşünüyor. O yüzden 2 hafta sonra yeniden giricem sat a göre 11+2, bebeğin gelişimine göre 10+1 iken, tabi o sırada ölçümleri nasıl çıkacak görücez :) Testler hiç korkutmadı mı seni? Ne biliyim ya kötü sonuç çıkarsa korkusu yaşıyorum ben açıkçası... Ben bütün bunları stressiz nasıl atlatıcam yaaaa :S

İnan korkuyordum kesinlikle , ama testlerle ilgili çok okudum netten araştırdım.Hatta öyle ki,doktora testi götürmeden önce iyi bir sonuç olduğunu anlayabildim.Ve sonuçta doktorlar bile diyorlar ki,bunlar sadece risk testi,kesin sonuç veren ve kesin sağlıklı sonuçlar veren testler değil. Ayrıca bir süre sonra,annelere çok kez gereksiz stres yaşattığı için kaldırılması ihtimalini okudum. Bu testler aslında ,çocukta bir anomallik olduğunda erken dönemde aldırmak isteyenler için tasarlanmış,çünkü bebekte Allah korusun bir problem olsa genetik olarak, zaten müdahale edemezsin,doğsa bile edemezsin.Ancak ve ancak aldırarak öldürürsün,bu da düşünmek istemeyeceğimiz kadar korkunç birşey bana kalırsa.

Doktorum 2li test iyi çıktığında diğer testleri çok da lüzumlu görmediğini belirtti, bir sürü para zaten o 3lü 4lüler, ben ve eşim yaptırmamayı düşünüyoruz.

Tabi ekranı büyüttü de gösterdi, 2,5cm boyuna ulaşmış. Daha miniminnacıcık bişey. Bişey sorucam, boyu ne kadardı tam olarak? Belki bununla ilgili bir durum olabilir. Belli bir boyutta hareket etmeye başlıyor olabilirler eğer daha ufaksa hareket etmemiş olabilir, hemen doktoruna güvensizlik yapma. Aynı gündeyiz seninle, ben pazartesi günü gitmiştim. Sen?
Salı gittim bende.. ultrason resminde yazarmı boyu, resim verdilerde bana..

İnan korkuyordum kesinlikle , ama testlerle ilgili çok okudum netten araştırdım.Hatta öyle ki,doktora testi götürmeden önce iyi bir sonuç olduğunu anlayabildim.Ve sonuçta doktorlar bile diyorlar ki,bunlar sadece risk testi,kesin sonuç veren ve kesin sağlıklı sonuçlar veren testler değil. Ayrıca bir süre sonra,annelere çok kez gereksiz stres yaşattığı için kaldırılması ihtimalini okudum. Bu testler aslında ,çocukta bir anomallik olduğunda erken dönemde aldırmak isteyenler için tasarlanmış,çünkü bebekte Allah korusun bir problem olsa genetik olarak, zaten müdahale edemezsin,doğsa bile edemezsin.Ancak ve ancak aldırarak öldürürsün,bu da düşünmek istemeyeceğimiz kadar korkunç birşey bana kalırsa.

Doktorum 2li test iyi çıktığında diğer testleri çok da lüzumlu görmediğini belirtti, bir sürü para zaten o 3lü 4lüler, ben ve eşim yaptırmamayı düşünüyoruz.
Bende yaptırmama taraftarıyım, sonuçta bir sıkıntı varsa bile onu öldürmeye hakkım yok, Allah o şekilde uygun görmüştür demem lazım..
Aldırma konusu uzak olduğu için bana, yaptırmamın bir anlamı yok değil mi sencede...

Salı gittim bende.. ultrason resminde yazarmı boyu, resim verdilerde bana..

Yazıyor arkadaşım. 8w1d diye yazıyor. 8week 1 day anlamında. Ama küçük bir şekilde yazıyor. Zaten muhtemelen 1den fazla resim vermiştir. Birinden birinde illaki yazıyordur :)

Ben 3lü 4lü testlerin ne olduğuna dair bir fikre sahip değilim. Bir tek down sendromunun anlamını biliyorum. Ancak bazı şeyleri düşünmek gerekiyor. Ben down sendromlu bir çocuğu doğurursam eğer, geleceğe yönelik bütün planlarımı bir kenara atmak zorunda kalacağım. Eşimin kazancına kalacağız sadece. Down sendromlu bir çocuğa bakmak kolay değil. Yaşanacak olan herşey çok daha zorlaşacak. Allah böyle bir durumu karşıma çıkardığında ne gibi bir tepki veririm bilemiyorum. Ama şuanki yerimden baktığımda ben down sendromlu bir çocuğu doğurmak istemem. Bu hem çocuğa hem de aileye kötü bir psikoloji yayar. Sen sürekli kızının / oğlunun normal olmadığını görecek ve üzüleceksin. Ve sürekli üzülen bir anne / baba yeterince sağlıklı bir ebeveyn olamaz zaten. Çocuk sürekli dışlanacak. Anlamayacağı için çok üzülecek. Çok acı çekecek pek çok konuda. Bunu ona yapmaya hakkım olmadığını düşünüyorum ben...

Ben 3lü 4lü testlerin ne olduğuna dair bir fikre sahip değilim. Bir tek down sendromunun anlamını biliyorum. Ancak bazı şeyleri düşünmek gerekiyor. Ben down sendromlu bir çocuğu doğurursam eğer, geleceğe yönelik bütün planlarımı bir kenara atmak zorunda kalacağım. Eşimin kazancına kalacağız sadece. Down sendromlu bir çocuğa bakmak kolay değil. Yaşanacak olan herşey çok daha zorlaşacak. Allah böyle bir durumu karşıma çıkardığında ne gibi bir tepki veririm bilemiyorum. Ama şuanki yerimden baktığımda ben down sendromlu bir çocuğu doğurmak istemem. Bu hem çocuğa hem de aileye kötü bir psikoloji yayar. Sen sürekli kızının / oğlunun normal olmadığını görecek ve üzüleceksin. Ve sürekli üzülen bir anne / baba yeterince sağlıklı bir ebeveyn olamaz zaten. Çocuk sürekli dışlanacak. Anlamayacağı için çok üzülecek. Çok acı çekecek pek çok konuda. Bunu ona yapmaya hakkım olmadığını düşünüyorum ben...
Dini açıdan ele alıyorum ama yanlış anlama canım, yani belirtmemin sebebi bu açıdan da tartılabilir manasında, sana mantıklı gelmeyebilir ama onu bir imtahan olarak da düşünebiliriz, hani diyoruz ya hepimiz çok üzülürüz ama Allah o bebeişin o şekilde gelmesini uygun gördü demek ki, Allah isterse sağlıkta verebilirdi ona ama istememiş demek ki.. ve onu sağlıklsız şekilde içimize koyuvermiş..
Neyse yaaa bu konular biraz derin aslında sende haklısın, inşallah sağlıkla hayırla gelsinler bebişlerimiz..

Baktın mı yazıyor mu? Ben de merak ettim bak şimdi :)
En iyisi yüklemek diye düşündüm:)
258 001.jpg

allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin arkadaşım:=) cinsiyeti önemli değil ama haklısın merak ediyor insan, ay ne büyük heyecan, bir avazda inaşşalaah

Yok tatlım kesinlikle yanlış anlamıyorum yalnızca nolur sen de beni yanlış anlama. Herkesin kendi bebeği ve her aile kendi içinde bunu boylu boyuna düşünmeli. Dedim ya o an gelse nasıl karar veririm ne düşünürüm bilemem. Allah kimseye göstermesin. Böyle olan bebekler direk cennetlikler zaten. Çünkü çok zor yaşayacakları veya yaşadıkları. Ben dinime değer veriyorum elbette. Ama bir de şu açıdan bakmak lazım. Biz evlenmeden önce kan testleri neden yaptırıyoruz? Bebeklerde sorunlar çıkacak mı diye bir ön kontrol amaçlı. Bunları atlayan, bebeklerinde sorun olma riski yüksek olduğu halde hamile kalanlar da var. Sana bana, evet Rabbim o şekilde koymuş ve bu bir imtihandır düşüncesine sahip olmayı sonuna kadar mantıklı buluyorum. Ama bahsettiğim gibi olan tanıdıklarım var, onlarınkinde anlamıyorum mesela. Çok derin bir konu bu konu. Ama sonuçta söyleyebileceğim tek şey, Allahım kimseye yaşatmasın...

Yok tatlım kesinlikle yanlış anlamıyorum yalnızca nolur sen de beni yanlış anlama. Herkesin kendi bebeği ve her aile kendi içinde bunu boylu boyuna düşünmeli. Dedim ya o an gelse nasıl karar veririm ne düşünürüm bilemem. Allah kimseye göstermesin. Böyle olan bebekler direk cennetlikler zaten. Çünkü çok zor yaşayacakları veya yaşadıkları. Ben dinime değer veriyorum elbette. Ama bir de şu açıdan bakmak lazım. Biz evlenmeden önce kan testleri neden yaptırıyoruz? Bebeklerde sorunlar çıkacak mı diye bir ön kontrol amaçlı. Bunları atlayan, bebeklerinde sorun olma riski yüksek olduğu halde hamile kalanlar da var. Sana bana, evet Rabbim o şekilde koymuş ve bu bir imtihandır düşüncesine sahip olmayı sonuna kadar mantıklı buluyorum. Ama bahsettiğim gibi olan tanıdıklarım var, onlarınkinde anlamıyorum mesela. Çok derin bir konu bu konu. Ama sonuçta söyleyebileceğim tek şey, Allahım kimseye yaşatmasın...
Amin canım aminn inşallahh kimselere göstermesin, son derece sağlıklı ve güzel bebeklerimiz olsun inş..

Bende yaptırmama taraftarıyım, sonuçta bir sıkıntı varsa bile onu öldürmeye hakkım yok, Allah o şekilde uygun görmüştür demem lazım..
Aldırma konusu uzak olduğu için bana, yaptırmamın bir anlamı yok değil mi sencede...

İçin rahat etsin istiyorsan 2liyi yaptır,sonra 2lü 4lü falan yaptırma bence. ben 120 tl.ye yaptırdım.

Anlıyorum, aynen öyle yapayımm

Ben hic birini yaptırmadım yaptırmam da kesin sonuc vermediğini bile bile yaptıranlara da hala akIl sır erdirebilmiş değilim. Şu ana kadar kendi doktorum da hiç bi testten bahsetmedi bana. Gerekli görse eminim söylerdi.

Back