• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 yaşındaki kız kardeşimm :( lütfen yardım edin

23bilgi23

Uykum firarda
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2015
548
486
103
Iyi geceler arkadaslar. Konuya nasil baslasam blmiyorum. Sorun kız kardeşim. Daha 15 yasinda. Sigara kullaniyor. Agzi burnu delik (piercingli) liseye gitmiyor. Aciktan okuyor hatta okumuyo bile. Haftasonlari okula gitmiyor. Keske sadece bunla kalsa 1 ay once arkadasim bana kardesimin erkekle sarili resmini gonderdi. Basimdan kaynar sular dokuldu resmen. Favebookta engellemis beni ve tanidiklari. Sigara li resimlerini atmis. Arkadasim gosterdi. Kardesime sigarali resmini babama gostercem dedim goster bende senin sigara ictigini solerim , x kisisiyle ciktigini soylerim dedi. Bundan korktum ve babama soyleyemedim. Simdide bu erkekle cekilmis resmi cikti.! Kardesim blmiyor erkekle olan resmjn benim galerimde oldugunu. Arti hergun disari cikiyir. Annem artikk bikti. Canim babam ugruna ölecegim adam gariban babam bizim icin calisiyor bu yasinda ve bize olan guweni sonsuz. Kardesimin ne haltlar yedigini blmiyor. Salak kardesim babamdan 5 tl istese babam 10 veriyor. Iyi niyetli babam benimm. Arladaslar ne olur yardim edin o fotoyu babama gostersemmi? Gosterirsem sonucu ne olcak ama babamin terside kõtü. Suan agliyorum boyle kardes dusman basina nefret ediyorum ondan. Anneme hergun bagiriyor babam cay demle dediginde takmiyor. Basini telefondan kaldirmiyor ise yaramaz

Bu ergenlik bence ilerde cok pisman olucak ama is isten gecicek bence konusun ilk once anneeyle ve destek alsin derim kardesiniz arkadas cevresi bitirilmeli gibi uymamasi icin benim annem babama canim feda. Biz boyle ergenlik gecirmedik hic anneye babaya saygisizlik serserilik bu yaslarda ergeniz diye yasaniyor cok yazik destek alsin derim

Gösterin bence en fazla döver biraz eve kapatır akillanmasina sebep olur inşallah. O kadar da acımasız olmayın ya o yasta ki bütün çocuklar içiyor maalesef erkek arkadaş ona oyun gibi geliyor . Asil mesele okula gitmemesi bunun için onu teşvik edecek birşeyler yapın. Benim fikrimce de bu teşvik o resmi babaya göstermek olacaktir biraz disiplin altına girer eve kapanırsa ki harçlığı da kesilir bu zamanda okumaktan başka yol bulamayacktir kendisine bu olaylar okurken yaninda olun ama destek olun güzellikle okulu sevdirmeye çalışın inşallah düzelir Allah yardımcinjz olsun

Bu ergenlik bence ilerde cok pisman olucak ama is isten gecicek bence konusun ilk once anneeyle ve destek alsin derim kardesiniz arkadas cevresi bitirilmeli gibi uymamasi icin benim annem babama canim feda. Biz boyle ergenlik gecirmedik hic anneye babaya saygisizlik serserilik bu yaslarda ergeniz diye yasaniyor cok yazik destek alsin derim
Evet hajlisiniz ama bende ergenlik gecirdim benimde arkadas ortamim bozuktu ancak ben onun gibi degildim. Bu zamana kadar bi ciktigimla bile resim cekinmedim oraya buraya koymadim. Ben onun yasinda sinavdam 1 alinca aklima babam gelirdi ve aglardim hep o adam bizim icin calisiyo bu yasta cabaliyo onun yaptigina bak. Annem psikologa gidelim dedi deli olan sizsiniz dedi resmen

Sizinde sevgiliniz var onunda.siz de sigara içiyorsunuz o da.Babanız neden ona daha çok kızacak küçük diye mi,Okumuyor diye mi?
Tehdit etmeden konuşun bence.
Benim 1 senedir sevgilim yok. Ayrica ben evde temizlik yaparken o disarlarda arkadaslariyla takiliyor. Ben hem okula hem ise giderken o evde pc basinda erkeklerle konusuyor. Ben bi aksesuara bile para vermezken o cesit cesit piercingler aliyor. ?

Ailede otorite kuracak kimse yok mu ? Annen neden pasif kalıyor ? Bu yaşta söz geçiremezseniz ileride hiç tutamazsınız.15 yaş nedir ki ? Bir höt diyen olması lazım.
Annem sessiz bi kadin. Artik takmiyo bile. Ki annem sigara ictigini ve erkeklerle takildigini blmiyor. Her gun disari cikmasindan sikayetci. Bazen dövüyor ama hakediyor. Artik buyudun sana vurmak istemiyorum diyor ama anlamiyor.

Gösterin bence en fazla döver biraz eve kapatır akillanmasina sebep olur inşallah. O kadar da acımasız olmayın ya o yasta ki bütün çocuklar içiyor maalesef erkek arkadaş ona oyun gibi geliyor . Asil mesele okula gitmemesi bunun için onu teşvik edecek birşeyler yapın. Benim fikrimce de bu teşvik o resmi babaya göstermek olacaktir biraz disiplin altına girer eve kapanırsa ki harçlığı da kesilir bu zamanda okumaktan başka yol bulamayacktir kendisine bu olaylar okurken yaninda olun ama destek olun güzellikle okulu sevdirmeye çalışın inşallah düzelir Allah yardımcinjz olsun
Amin tesekkur ederim. Ben onunla defalarca konustum. Takip ettim okula gidiyomu diye. Bir hafta sonu dinlenebiliyorum onunla dertlesmek istiyorum ama evde olmuyor. Hafta ici ya okuldayim yada işte

Arkadaşların dedigi gibi evde bastan otoriter biri olmalıydı . Yani kardesiniz yaptiklarini ben duusndumde yurek ister yapmak babam basta ve annem asla izin cok sertleer vermmez bazen kizarim rahatolun diye ama dusununce iyiki oyle yetistirdiler ortasini bulmak guzel ne ssıkı ne gevsek sikarsan kacar birakirsan kopar. Bence aileden biri pesine duzmeli ugrasmali bir anne illaki disari her gun cikan kizindan suphelenir bir seyler sezer takmiyorum demekle oolmaz

ergen kız dövulüyor, şiddet var. Çok yanlış...

yaş kaç?

sizin büyük olduğunuzu düşünmüyorum.

Arkadaşların dedigi gibi evde bastan otoriter biri olmalıydı . Yani kardesiniz yaptiklarini ben duusndumde yurek ister yapmak babam basta ve annem asla izin cok sertleer vermmez bazen kizarim rahatolun diye ama dusununce iyiki oyle yetistirdiler ortasini bulmak guzel ne ssıkı ne gevsek sikarsan kacar birakirsan kopar. Bence aileden biri pesine duzmeli ugrasmali bir anne illaki disari her gun cikan kizindan suphelenir bir seyler sezer takmiyorum demekle oolmaz
Ya bizim aile neden boyle bilmiyorum. Annemide babamida cok seviyorum ama yumusak davraniyolar. Annem kardesimin telefonunu alip sakladi. Sonra kardesim bi iki is yapti gozlerine girdi babam aldi telefonu yine verdi.

Pardonda ne konuda ? Neyi biliyosunuz da bunu soylediniz

siz de sigara içiyormuşsunuz,sigara konusunda ona bir şey söylemeye hakkınız yok bence.
kaldı ki zaten şuan tam ergenlik döneminde bu tarz şeylere meraklı olur,
aynı zamanda dışarıda arkadaşlarıyla vakit geçirmesi de normal,
erkek arkadaşı olması da normal.
sizin yapmanız gereken bence babanıza gösterip tehdit etmek yerine onu anlamaya çalışmak ve kardeşinize yakın davranmak, aileden kopmaması adına.
yani sizden korkmak yerine sorunlarını size anlatabilmeli diye düşünüyorum,
ben de ablayım ve aynı yaşlarda erkek kardeşim var
buna sebep söyledim, biraz ters yazmışım k.bakma farketmedim.

siz de sigara içiyormuşsunuz,sigara konusunda ona bir şey söylemeye hakkınız yok bence.
kaldı ki zaten şuan tam ergenlik döneminde bu tarz şeylere meraklı olur,
aynı zamanda dışarıda arkadaşlarıyla vakit geçirmesi de normal,
erkek arkadaşı olması da normal.
sizin yapmanız gereken bence babanıza gösterip tehdit etmek yerine onu anlamaya çalışmak ve kardeşinize yakın davranmak, aileden kopmaması adına.
yani sizden korkmak yerine sorunlarını size anlatabilmeli diye düşünüyorum,
ben de ablayım ve aynı yaşlarda erkek kardeşim var
buna sebep söyledim, biraz ters yazmışım k.bakma farketmedim.
Ben onun arkadaslariyla vakit gecirmesine bisey demiyorum. Hadi sigarada icsin. Ya bu yasta bir erkekle resim cekinip faceye atmak nedir? Ya benden baska biri gorse mahalleye yayilsa falan kisinin kizi boyle denilse. Hadi onu da gectim erkek arkadasi benden 1 yas kucuk 18 yasinda ve iti kopuk biri. Ne yaziikki kardesim benle ayni o dada kalmaktan bile igrendigini soyluyor. Eskiden alirdim gezdirirdim dertlesirdik. Simdi gel gezelim dedigimde sen hep bana nasihat veriyosun diyor

Ben onun arkadaslariyla vakit gecirmesine bisey demiyorum. Hadi sigarada icsin. Ya bu yasta bir erkekle resim cekinip faceye atmak nedir? Ya benden baska biri gorse mahalleye yayilsa falan kisinin kizi boyle denilse. Hadi onu da gectim erkek arkadasi benden 1 yas kucuk 18 yasinda ve iti kopuk biri. Ne yaziikki kardesim benle ayni o dada kalmaktan bile igrendigini soyluyor. Eskiden alirdim gezdirirdim dertlesirdik. Simdi gel gezelim dedigimde sen hep bana nasihat veriyosun diyor

geçici süreç,zor,umarım aklı başına erken gelir.

Benim 1 senedir sevgilim yok. Ayrica ben evde temizlik yaparken o disarlarda arkadaslariyla takiliyor. Ben hem okula hem ise giderken o evde pc basinda erkeklerle konusuyor. Ben bi aksesuara bile para vermezken o cesit cesit piercingler aliyor. ?
Size "sen yaşama gençliğini mi dediler?"
Babanız harçlık konusunda bonkör davranıyor madem sizde harcayın.

Anneniz ne iş yapıyor evde yok mu haftasonu.siz ev işiyle uğraşıyorsunuz okuyorsunuz çalışıyorsunuz?
Madem öyle paylaştırsın işi gücü.sen toz al sen banyoyu yıka desin.
Ayrıca annenize anlatın babanıza söyleyemiyorsanız.bu sizin tek başına altından kalkacağınız durum değil.Bir ebeveyn kontrolü lazım.

Back