• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 tatil sorunu

Şu aile ayrımını bir ben mi anlayamıyorum? Erkeğin ailesinin ne gibi bir özelliği varmış?

Eşimin ailesi eşimin bizimkilerde 5 gün kalmasına sıcak bakmıyor malesef ve eşim ide etkiliyolar

Ne alaka ya onlar anne baba sizinkiler ne hey Allahım ya ne saçma düşünüyorlar sinir oluyorum böyle insanlara geçen bayram eşimin ailesiyle akrabalara bayramlaşmaya gittik ordan ayrılırken kp hadi bize geçelim dedi bende biz anneme geçicez dedim ne gerek var dedi bana ‍♀️ Nasıl ne gerek var o benim annem dedim o zaman size gelmeye de gerek yok dedim sustu bu konularda asla alttan alamam kimse kusura bakmasın bence sizde okumuş etmiş insansınız alın karşınıza konuşun kv ile kp i sessiz kaldıkça bu hep böyle devam eder gider az dişinizi gösterin

Valla bu konuda asla taviz vermem.yok erkek tarafında çok kalınır yok sen gelinsin bize gelin geldin senin evin burası gibi.en nefret ettiğim muhabbetler.canım nerede isterse orada kalırım ki orada çoğunlukla annemin evi yani çocukluğumu genç kızlığımı geçirdiğim kendi evim oluyor.kardeşlerimle birlikte vakit geçirmek daha hoşuma gidiyor.çevremde görüyorum kız okumuş çalışıyor mesleği var ve tatilde kayınvalide kişisi kızı karşı apartmanda annesinin evine yatmaya göndermiyor ayıp diye.hangi hakla kimi nereye göndermiyorsun.benim kayınvalidem de başlangıçta bu kafadandı tatillerde çoğunlukla onların yanında vakit geçirmemi beklerdi.ama tavrım net bu konuda gider ziyaretimi yapar bir kaç gün kalır sonra evime geçerim.eşimi de asla bizde kalması için zorlamam.kalsın anasının yanında.hatta işime bile geliyor daha rahat oluyorum yalnız.bu arada kayınvalidemin yeni evli kızı da en ufak fırsatta soluğu annesinin evinde alıyor

Burda ki tek sıkıntı sizin eşinizi annesi ile yalnız bırakmak istememeniz.Esinizi dolduracak kayınvalide telefonla bile yapar,boşuna geriliyorsunuz.Bir de ailelerde daha az kalıp eşinizle küçük bir kaçamak mi yapsaniz

Merhaba arkadaşlar ben öğretmenim eşim memur ailelerimizden farklı bir şehirde yaşıyoruz. İkimizin aileside aynı şehirde şimdi gelelim asıl mevzuya 3 yillik evliyiz ben ve eşim il dışında olan ailelerimizi doğal olarak özlüyoruz ve tatilleri kolluyoruz. Eşim geçtiğimiz yılbaşında 3 günlüğüne ailelerimizin yanına gidelim dedi ona 15 tatilin yakın olduğunu ekstra masrafin ve yorgunluğun lüzumsuz olacağını söyledim eşim 15 tatilde izin alamayacağını ve ailesini özlediğini söyledi kıyamadım kabul ettim 2 gün onlarda bir günde bizimkilerde kaldık. Şimdi eşim bugün birden 15 tatilde 10 gün izin kullanacağını söyledi resmen beni kandırdı hem kızdım hem kırıldım. Şimdi benim 15 tatili me salça olmaya çalışıyo. Önceki planımıza göre beni götürüp 3 gün kalıp geri dönecektı giderkende beni aileme bırakacaktı. Yani ben ailemle kardeşlerimle vakit geçirmek istiyorum ailemle paylasimim çok fazla ama yaşlı anne babası ve birde eşiyle problemli bi kaynim var devamlı girip çıkıyor eşi hiç gelmiyor. Annesine babasına saygım sonsuz ama orada fazla durmak içimden gelmiyor. Eşimin beni anlamasını nasıl sağlayabilirim. Ailesi istiyorki hep onlarin yaninda durayim aileme gidince bozuluyolar çok eski tarzda düşünüyorlar ve eşimi etkiliyorlar.Teşekkürler şimdiden.
Kendi aileninin yaninda kal oda kendi istiyorsa ailesinde kalsın bence kimsenin kimseye bozulmaya hakkı yok niye ben ailem varken onlarda kaliym yahu hem insan daha rahat eder ailesinin yaninda boşver kızarlarsa kızsınlar şahsen ben kalmam eşimin tarafında hicde sevmiyorm zaten alıstırma boşver resmi olmak iyidir ;)

Eşiniz önce izin alamam demiş , sonra iznini sizin tatilinize denk getirmiş.Siz de söylüyorsunuz sizi kandırmış yani.Buna dikkat çekmek istedim.Ayrıca kayınvalide ve kayınbaba evinde kalmayı asla uygun bulmadım anne babanızın evi dururken.Bir gün yeter kalıcaksanız da bence.Eşit bölme neyin nesi , anne baba ile kayınvalide kayınpeder bir olur mu? Herkes kendi ailesinin evinde kalsın.Eşinizi de bi' silkeleyin bence , hem doldururlar diyorsunuz hem sizi kandırıyor falan rahatsız edici durumlar bunlar.

Yine eşiniz sizi bıraksın geri dönsün olmuyor mu?
Ayrıca siz ne kadar onun ailesinde kalmak istemiyorsanız o da sizin ailenizde kalmak istemiyordur.
Sonuçta onun da annesi babası o da sizin gibi özler kendi ailesi ile daha çok vakit geçirmek ister.

Valla o zaman eşine ailem senin ailenle kalmama sıcak bakmıyor diyeceksin. 2-3 gün kalın birlikte daha sonra ailene geç. Hatta eşin gelmeyebilir bile. Daha rahat edersin

Bizimkilerle konusuurken bizde de böyle muhabbet vardı.
Şuan konuşmuyoruz yazın hep annoşkomdayızz :KK53:

Bence ayrı ayrı kalın ozaman.

Arkadaşlar ayrı kalma mantığına karşıyım zaten bi oğullarını çekip almışlar eşim ailesindeyken bende yanında olacağım yoksa oda bekar gibi anasının yanında tek kalmamali

Arkadaşlar ayrı kalma mantığına karşıyım zaten bi oğullarını çekip almışlar eşim ailesindeyken bende yanında olacağım yoksa oda bekar gibi anasının yanında tek kalmamali
Açıkcası düşüncenizi oldukça yadırgadım.Eşinizle aranızdaki bağ annesinin yalnızken doldurmasıyla kopacak bir pamuk ipliği mi yalnız bırakmaktan korkuyorsunuz.eşinize ne söylerse söylesin eşiniz sizi sevip size güvendikten sonra ne önemi var.dahası ailesine sizin hakkınızda olumsuz konuşma fırsatı veren bir erkekse buna sizin varlığınız mı engel olacak.öyleyse olmasın daha iyi.

Hanımefendi iyi hoş söylüyorsunuz da realitede herşey böyle işlemiyor malesef annesi sonuçta etkileniyor ister istemez sevgiyle ne alakası var

Açıkcası düşüncenizi oldukça yadırgadım.Eşinizle aranızdaki bağ annesinin yalnızken doldurmasıyla kopacak bir pamuk ipliği mi yalnız bırakmaktan korkuyorsunuz.eşinize ne söylerse söylesin eşiniz sizi sevip size güvendikten sonra ne önemi var.dahası ailesine sizin hakkınızda olumsuz konuşma fırsatı veren bir erkekse buna sizin varlığınız mı engel olacak.öyleyse olmasın daha iyi.

Ben zaten anlamaz diye yazmaya üsendim ama aynisini düsündüm. Anasinin lafiyla bana farkli davranacak adam gitsin anasiyla yasasin

isteyen surat assın isteyen küssün, ben olsam ailemde kalırdım. burda eşin önemli o ne düşünüyo dicem. ama onunda kendi düşüncesi yok, annesinin aklıyla hareket ediyo. dolduruyolarsa, o da dolmasın.5 yaşında çocuk mu bu. mantıklı düşünemiyomu hiç

Kendi adıma söyleyeyim akşama kadar annemle oturup TV izleyip amcamgillerin babama yaptiklarini konusacaksak eşimin olması onun için çok sıkıcı...eşim belli bir yaşa kadar o muhitte büyümüş,tek bağ anası babası değil,arkadaşları ile birlikte yerde oturması ,kendi kardeşi ile görüşmesi beni rahatsiz etmez.Hatta bunlar olurken kendi ailemle olmam benim işime bile gelir.Bir yere gidilcekse eşim sabah kalkar gelir annemde kahvaltı yapar çıkarız.Ben de eşimin ailesindeyken kızımı giydiririm,tutarım elinden o alışveriş merkezi benim bu mağaza senin gezerim.Esim ister gelsin benimle ister gelmesin.

Planımız böyle değildi, 15 tatilde izin alamayacağını söylediğin için ben annemlerde kalmak üzere plan yaptım onlar da geleceğimi biliyorlar. Bozarsam üzülürler deyin. Bunu söylemek çok mu zor? Almasın izin falan o da yazın alır tatile gidersiniz.

Kendi kızı olsa yanında ister. Ben de öğretmenim, bütün tatillerimi ailemle geçiriyorum. Eşine sesini çıkartmadığın için etkileniyor, kv sesi daha çok çıkıyor demek ki. Kimse kusura bakmasın 1 gün bile kalmam canım istemezse.

Açılınnn aynı durumda öğretmenim, bir çocuk sahibiyim :) eşim özel sektörde çalıştığı için benimki gibi tatilleri yok. Ben kendi tatillerimde memlekete gidince kendi ailemde kalırım, kayınvalideme de tatilin uzunluğuna göre 2-3 günlüğüne giderim. Eşinin lafına bakma sakın, erkeklerin muhakeme kabiliyeti yok. İlk evlendiğim zamanlarda eşim bayramlarda annesine misafir ağırlamada yardım etmemi istiyor, beni aileme götürmemek için bahaneler üretiyordu. Ancak amacı buydu söyledi sonradan. Görümcemin hiç öyle bir şey yapmadığını söylediğimde bıçak gibi kesildi bu iş. Böyle salaktır işte bunlar... O zaman bu zaman kolluyorum kendimi açıkça da söylüyorum ona.

Her öğretmenin benzer problemi var sanırım :KK70:
Benimki daha kötü, çünkü farklı illerde ailelerimiz.
Ben ona önce senin memleketine gidelim, 2-3 gün kalıp ben annemlere geçeyim sen de son 2-3 gün kala gelirsin dedim (Ramazan bayramında hiç gitmemiştim onunla)
Yok ayrı kalmayalım, 1 hafta bizimkilerde, 1 hafta sizinkilerde kalalım dedi.
Zoraki kabul ettim. İstemiyorum onun annemlere gelmesini.
Babam çalışıyor, evde erkek yok. Ben teyze kuzen lise arkadaşları gezmek istiyorum bu yalnız kalıyor.
Bu seferlik böyle olsun artık dedim. 1,5 senedir gitmiyorum çünkü.
Ama bence aynı şehirdesiniz, bırakın annesiyle kalsın siz de kendi ailenizle geçirin.
Etkilenecek diye de korkmayın. Aklı varsa uymaz, yoksa her daim bu risk vardır.

Son düzenleme:
Back