• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 tatil sorunu

Ben de öğretmenin eşim de öğretmen. Evlendigimiz ilk zamanlarda kayinvalidem tatilleri kollardı ve tatile girer girmez arar hadi gelin derdi,eşim de aynı şekilde hemen gidelim moduna girerdi ama ben en başından itibaren tavrımı net koydum. Kayinvalideme işlerimizi ayarlayalım geliriz acele etme dedim hep,eşime de aynı şekilde dedim,çok ısrarcı olduysa kavga çıkardım sen git ben gelmiyorum dedim. Böyle yapa yapa alıştırdım onları. Ne zaman canım isterse gidiyoruz 2-3 gün kalırım sonra ya kendi ailemin yanına giderim ya da biryerlere gider kafa dinleriz. Tatil demek tüm tatili kayinvalidede geçirmek değildir. Gerçi ben gittiğim zamanlarda orada prenses gibi davranıyorum istediğim saatte yataktan kalkıyorum,kayinvalidem kahvaltıyı hazırlar,yemeği yapar,bulasikları kaldırır filan,elimi bişeye sürmem,çok keyfim yerinde olursa çay koyarım. Genelde oraya gidince biz eşimle gezeriz evde de durmayız pek. Suratımı astığım zamanlar da olur.Ama yine de onlara gideyim kalayım diye can atar. Ben olsam benim gibi gelini istemezdim evimde:KK48:

İşin özü şu gitmek zorunda degilsiniz,kavga etmek pahasına da olsa gitmezdim ben olsam. Ben bu tatili ailemle geçirmek için planlar yaptım, belki tatilin son 2 günü filan gider kalırız deyin eşine ve ailesine. Bu kadar müdahale ettirmeyin.O gitmek istiyorsa gitsin siz de kendi ailenizle baş başa vakit geçirin ohh mis:rapci:

Kendi kızı olsa yanında ister. Ben de öğretmenim, bütün tatillerimi ailemle geçiriyorum. Eşine sesini çıkartmadığın için etkileniyor, kv sesi daha çok çıkıyor demek ki. Kimse kusura bakmasın 1 gün bile kalmam canım istemezse.
Ama anladığım kadarıyla bayanın derdi kendi ailesi yanında kalmasına izin verilmemesi değil eşinin de izne ayrılması ve eşinin annesinin evinde yalnız kalmasını istememesi. Oğullarını kendisine karşı dolduracaklarını düşündüğünden kendisi olmaksızın kocasının orda kalmasına da gönlü razı gelmiyor

Ama anladığım kadarıyla bayanın derdi kendi ailesi yanında kalmasına izin verilmemesi değil eşinin de izne ayrılması ve eşinin annesinin evinde yalnız kalmasını istememesi. Oğullarını kendisine karşı dolduracaklarını düşündüğünden kendisi olmaksızın kocasının orda kalmasına da gönlü razı gelmiyor

O zaman gidecek paşa paşa tüm tatil orada kalacak..Kendi isteği değil de kayinvalidenin emrini ve isteğini gerçekleştirmiş olacak.

Hayır demeyi bileceksiniz bu kadar kolay bence. Esit kalacaksınız. Onların istedigi vakit degil siz isterseniz gideceksiniz. Nasil alistirirsaniz oyle gider.

3 yılda bunu çoktan halletmeniz gerekirdi.
1gun eşiniz sizin ailenizle birgünde siz eşinizin ailesiyle kalın sonra herkes kendi annebabasıyla bukadar basit
Bozulurlarsa bozulsunlar sen onlardan önce bozul mahal verme

Aynı durum hep bizde de oluyor. Ben ailemden daha fazla kalıyorum tabiki. Kendisinde hep ailesinde kalsın isterse, sorun değil.

herkes tatillerini full aile yanında mı geçiriyor yav. Tamam kış tamam ekonomi derdi filan da gene de Ürgüp Nevşehir Kars filan eşle tatil yapılacak uygun bi şeyler bulunur. Ben tatilimi kend ailemin yanında bile tüketmem hele de kayınvalide yanında

senin önerilerini kabul etmiyors. bi yere gitmiyoruz otur evinde de burnu sürtsün

ben de bu kış ailemin yanına on günlüğüne gittim.
biletleri vs aldım, her şey hazır, sonra eşim çıktı ben de gelecem bir hafta diye.
ama planı bozmadık.
ben kendi ailemde kalacaktım, kv ye de günübirlik gider gelirim diye düşünmüştüm.
aynen öyle yaptık.
kv sordu tabiki neden kalmıyorsunuz diye, eşim de ben sonradan çıktım gohanın planını bozmayalım, hem çocuklar için de kış günü, oradan oraya taşınmak zor olur dedi, konu kapandı.

Merhaba arkadaşlar ben öğretmenim eşim memur ailelerimizden farklı bir şehirde yaşıyoruz. İkimizin aileside aynı şehirde şimdi gelelim asıl mevzuya 3 yillik evliyiz ben ve eşim il dışında olan ailelerimizi doğal olarak özlüyoruz ve tatilleri kolluyoruz. Eşim geçtiğimiz yılbaşında 3 günlüğüne ailelerimizin yanına gidelim dedi ona 15 tatilin yakın olduğunu ekstra masrafin ve yorgunluğun lüzumsuz olacağını söyledim eşim 15 tatilde izin alamayacağını ve ailesini özlediğini söyledi kıyamadım kabul ettim 2 gün onlarda bir günde bizimkilerde kaldık. Şimdi eşim bugün birden 15 tatilde 10 gün izin kullanacağını söyledi resmen beni kandırdı hem kızdım hem kırıldım. Şimdi benim 15 tatili me salça olmaya çalışıyo. Önceki planımıza göre beni götürüp 3 gün kalıp geri dönecektı giderkende beni aileme bırakacaktı. Yani ben ailemle kardeşlerimle vakit geçirmek istiyorum ailemle paylasimim çok fazla ama yaşlı anne babası ve birde eşiyle problemli bi kaynim var devamlı girip çıkıyor eşi hiç gelmiyor. Annesine babasına saygım sonsuz ama orada fazla durmak içimden gelmiyor. Eşimin beni anlamasını nasıl sağlayabilirim. Ailesi istiyorki hep onlarin yaninda durayim aileme gidince bozuluyolar çok eski tarzda düşünüyorlar ve eşimi etkiliyorlar.Teşekkürler şimdiden.
Aynı şehirdelerse ben olsam ilk gece kv de kalıp annemler giderdim eşim de annesinden kalsın. Son iki gn de kv de kalır dönerdim. Ya ben evliyiz diye siyam ikizi gibi dolaşmayı sevmiyorum. Herkes istediğini yapsın. Sonucta esin izin almasa 10 gün annende kalacaktı. Eşine söyle birbirinizin hayatını kolaylaştırın. Bastan alışsınlar. Ayrıca kv ye ne tabii ki ailenle kalacaksın.

Eşimin ailesi eşimin bizimkilerde 5 gün kalmasına sıcak bakmıyor malesef ve eşim ide etkiliyolar
Böyle bir ailesi varsa
Ben o düşüncede olan insanlarda bir gün bile kalmam

Benim de eşim tek kalıyor ailesinde, döndüğünde öyle bir dolmuş oluyor ki. En son geldiğinde harika doldurmuş seni, git iki gün daha kal sen diyip, annemin evine gittim. Yalvar yakar beni getirtene kadar da kaldım. Eğer böyle dolacak kadar anakuzusuysan bir daha gelme, annenin dizinde otur dedim. Velhasıl bu biraz sizin sessiz kalmamanızı gerektiriyor. Yoksa kv nin iyisi de susmaz kötüsü de. Ha iyiyken ben tek gidiyor, sohbet muhabbet çok güzel zaman geçiriyordum. Ama fazla şımarttım, şeytan görsün yüzünü

Back