• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 tatil sorunu

sercih

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2015
52
6
36
39
Merhaba arkadaşlar ben öğretmenim eşim memur ailelerimizden farklı bir şehirde yaşıyoruz. İkimizin aileside aynı şehirde şimdi gelelim asıl mevzuya 3 yillik evliyiz ben ve eşim il dışında olan ailelerimizi doğal olarak özlüyoruz ve tatilleri kolluyoruz. Eşim geçtiğimiz yılbaşında 3 günlüğüne ailelerimizin yanına gidelim dedi ona 15 tatilin yakın olduğunu ekstra masrafin ve yorgunluğun lüzumsuz olacağını söyledim eşim 15 tatilde izin alamayacağını ve ailesini özlediğini söyledi kıyamadım kabul ettim 2 gün onlarda bir günde bizimkilerde kaldık. Şimdi eşim bugün birden 15 tatilde 10 gün izin kullanacağını söyledi resmen beni kandırdı hem kızdım hem kırıldım. Şimdi benim 15 tatili me salça olmaya çalışıyo. Önceki planımıza göre beni götürüp 3 gün kalıp geri dönecektı giderkende beni aileme bırakacaktı. Yani ben ailemle kardeşlerimle vakit geçirmek istiyorum ailemle paylasimim çok fazla ama yaşlı anne babası ve birde eşiyle problemli bi kaynim var devamlı girip çıkıyor eşi hiç gelmiyor. Annesine babasına saygım sonsuz ama orada fazla durmak içimden gelmiyor. Eşimin beni anlamasını nasıl sağlayabilirim. Ailesi istiyorki hep onlarin yaninda durayim aileme gidince bozuluyolar çok eski tarzda düşünüyorlar ve eşimi etkiliyorlar.Teşekkürler şimdiden.

Etkilerlerse etkilesinler. Alışmaları lazım. Öğretmensiniz sonuçta yaz tatillerinde gidip ailenizle kalmak isteseniz her defasında surat mı yapacaklar.
2’şer gün birlikte ailelerde kalın sonra herkes kendi ailesine dağılsın.
Zaten özlüyorsunuz, onların gönlünü etmek için heba etmeyin tatili bence.

Eşimin ailesi eşimin bizimkilerde 5 gün kalmasına sıcak bakmıyor malesef ve eşim ide etkiliyolar

Eşimin ailesi eşimin bizimkilerde 5 gün kalmasına sıcak bakmıyor malesef ve eşim ide etkiliyolar

Onlara neymiş? Hayret ya şimdi bişe derdim de neyse... eşinde maşallah herşeye etkilenmesin bir zahmet. Ozaman söyle bende sizde 5 gün kalamam çok mu zor

O zaman birak o orda kalsin sen keyfine bak. Benim eniştem annemleri cok sever yer icer gece yarısına kadar oturur ama yatiya kalamaz annesi olay cikarir kiskanclik krizine girer ayilir bayılır. :KK49:

Sizi çok iyi anlayabiliyorum. Çünkü tatillerimiz aynen anlattığınız gibi geçiyor. Sizde mi kalacağız , bizde mi kalacağız. Yok 3 gün orada kaldık ,5 gün bizde.
En son bir başkasında gördüğüm şey bana ders oldu ve çoğunlukla ailemle kalıyorum. Kim ne derse dedin, kim surat yaparsa yapsın hiç umursamıyorum. Kayınvalidem iyi bir insan ama sonuçta onun da bir tercih yapması gerekirse o da kızını seçecektir, onunla vakit geçirmek isteyecektir.

Valla ben cocuklarim aileme gidicem. 15 tatilde. esimede. dedim sende ailene git ayın 5 inde bulusuruz .yaşadığımız şehirde çünkü benimle gelince beni strese sokuyor sıkılıyorum. ofluyor .pufluyor. bende dedim seni memnun edemiyoruz. sen ailenle geçir esim bozuldu ama oh olsun ona

Biz 2 gun gitsek annemde kalamadan geri dönüyordum. Kv bizim yaşadığımız sehre taşınıp devrim yapti :KK76:

Etkilerlerse etkilesinler. Alışmaları lazım. Öğretmensiniz sonuçta yaz tatillerinde gidip ailenizle kalmak isteseniz her defasında surat mı yapacaklar.
Ayni sehirde eşimle ayrı olmak istemiyorum onu orda dolduruyorlar

Merhaba arkadaşlar ben öğretmenim eşim memur ailelerimizden farklı bir şehirde yaşıyoruz. İkimizin aileside aynı şehirde şimdi gelelim asıl mevzuya 3 yillik evliyiz ben ve eşim il dışında olan ailelerimizi doğal olarak özlüyoruz ve tatilleri kolluyoruz. Eşim geçtiğimiz yılbaşında 3 günlüğüne ailelerimizin yanına gidelim dedi ona 15 tatilin yakın olduğunu ekstra masrafin ve yorgunluğun lüzumsuz olacağını söyledim eşim 15 tatilde izin alamayacağını ve ailesini özlediğini söyledi kıyamadım kabul ettim 2 gün onlarda bir günde bizimkilerde kaldık. Şimdi eşim bugün birden 15 tatilde 10 gün izin kullanacağını söyledi resmen beni kandırdı hem kızdım hem kırıldım. Şimdi benim 15 tatili me salça olmaya çalışıyo. Önceki planımıza göre beni götürüp 3 gün kalıp geri dönecektı giderkende beni aileme bırakacaktı. Yani ben ailemle kardeşlerimle vakit geçirmek istiyorum ailemle paylasimim çok fazla ama yaşlı anne babası ve birde eşiyle problemli bi kaynim var devamlı girip çıkıyor eşi hiç gelmiyor. Annesine babasına saygım sonsuz ama orada fazla durmak içimden gelmiyor. Eşimin beni anlamasını nasıl sağlayabilirim. Ailesi istiyorki hep onlarin yaninda durayim aileme gidince bozuluyolar çok eski tarzda düşünüyorlar ve eşimi etkiliyorlar.Teşekkürler şimdiden.

Net tavır alın. Aman o üzülmesin deyip alttan Almayın. Planınızı önceden anlatın ve net olun. Biz iki öğretmeniz. Aynı memleketliyiz. 15 tatilde 1hafta onlarda 1 hafta birdeyiz.yazın ara ara birlikteyiz ara ara herkes kendi Ailesiyle kAlır. Kimseye laf ettirmeyiz karıştırmayız. Ama erkeklere kalsa sadece kendi evlerinde olunsun istiyorlar. En başından net oldum ve hiç alttan almadım. Alıştı

Canım sınırları çizmeye başla bence ,yarın bir gün bunun doğumu var ,çocukla gitmeleriniz var...biz seni değil torunumuzu özlüyoruz siz gitmeyin onlar gelip burda torunumuzu görsünler diyecekler:63:

Ne kadar benciller , kendi kayınvalidenizin kızı varsa gelip kalsın ister ama. Neden tek taraflı düşünürler hiç anlamıyorum.
Eşiniz de bir zahmet dolduruşa gelmesin herkes kendi ailesiyle kalsın.

Allah aşkına yazmayayım diyorum ama siz ogretmensiniz anne babanızı görmek için eşinizden ve ailesinden onay bekliyorsaniz yazık ailenizin emeklerine. 5 e 5 bile gereksiz 2 gün orda kalır sonra ailenize geçersiniz. Kaç yasindasiniz sizin uzerinizde ne kadar yillik emekleri var ya da sizi kendi aileniz kadar mı ozluyorlarki ailenizle eşit haklara sahip olsunlar. Eş ailesine değer vermek başka ama bu kadar da fazla neden ezdiriyorsunuz kendinizi.

Back