- 10 Ocak 2022
- 2.963
- 5.891
-
- Konu Sahibi handegunerler
E kadın ben ilgilenemem izin al desin o zaman.Fakat çocuğa babası bakmıyor burada, üvey anne bakıyor. Babası baba diye seslenen çocukla bile ilgilenmemiş.
Nasil yani ben uvey anne olarak kızın gelmesini istemiyorum mu oldum???Çocuk zaten tatil harici görmüyor babasini tatilde de üvey annesi istemiyor diye görmesin mi? Kadın bakmak istemiyorsa kocasına kızın varken izin al diyecek.
12 sayfa boyunca istemediginizi anlattınız??Nasil yani ben uvey anne olarak kızın gelmesini istemiyorum mu oldum???
Hmm ok12 sayfa boyunca istemediginizi anlattınız??
Normalde kötü insan tabiki olmuyor da baba ilgisizse annem beni başından atıyor diye düşünüyor, içine kapanıyor.
Hemcins ebeveynle daha cok vakit geçirmek de taaaaa 60larda temeli atılmış bi psikanaliz. Bandura, Ross & Ross un yayinlarina bakabilirsin nerden çıkmış diye. Ilginctir o zamanlar psikoterapi bile sadece dinlemek uzerineydi çünkü. Cocuklar ofkelenecek bi durum yasadiklarinda bi anneye bakiyolar bi babaya erkek cocuklari babanin sinirlendigini görüyorsa annenin sinirlenmesini gördüğünden daha cok etkileniyor kizlar icin de tam tersi. Ergenlik döneminde ozellikle milyon tane yayın var hemcins ebeveynin rol modelligi üstüne.
Empatiyi önce cocuga yaparim ben. Kadın empati hakkini anne olmaya karar verdiginde biraz kaybediyor çünkü. Yurtdisinda kadınlar single mom olma pesinde direkt spermi bankasindan alan da cok niye erkegi bulastirmak istemiolar cocukla ilgili kararlara, kendilerine guveniolar. Bunu da dogru bulmuyorum ama her türlü bizim ulkedeki adama ne kitlesem kardir kafasindan iyi. 15 gun dinleneceksin diye o cocugun hayati kaymamali. Düzgün bi ortam olsa tabiki gönder ne diyebilirim ki ben? Yoksa illa bakacak diye her ortama çocuk yollanmaz.
Bu kadın izinde olmasa 9 yasindaki cocuk evde tek mi kalacakti peki? Kime guvenilerek yollanmış sence o cocuk konusahibinin evine? Ne var cocugu icin 5 gun izin alsaydi gezdirirdi dolastirirdi boyle aksamdan aksama babacilik oynuo anca kadın bakarken.
Ama babasi yok ki evde. Bu kadın olmasa akşama kadar tek mi duracak 9 yasindaki cocuk evde, normalde yasamadigi sehirde?Babasıyla farklı şehirde yaşıyorlar. Babasını sadece tatilde görüyor. İki hafta kalmak isteyebilir babasıyla
Ben de onu diyorum. 1 hafta bakmis zaten kendi istegiyle. 2. Haftayi emri vaki yapmislar. Kimseye hayir diyemio asıl sorun bu.Çocuk zaten tatil harici görmüyor babasini tatilde de üvey annesi istemiyor diye görmesin mi? Kadın bakmak istemiyorsa kocasına kızın varken izin al diyecek.
Çocuğun babasıyla iletişim kurabildigi tek zaman dilimi o iki hafta içindeki gorustugu hafta sonu ve akşam saatleri. Konu sahibi yani üvey anne olmasa babası çocuk evde tek kalmayacağı için izin almak zorunda kalacaktı çoğu babanın yaptığı gibi.Ama babasi yok ki evde. Bu kadın olmasa akşama kadar tek mi duracak 9 yasindaki cocuk evde, normalde yasamadigi sehirde?
E desin o zaman bu başkalarının sorunu mu? Karşı taraftaki kadın en az 5 yıldır çocuğuna bakıyor. Aynı şehirdeki ebeveynler gibi haftasonu babadan destek alma şansı da yok. Bir hafta fazla dinlenmek istemesi ya da çocuğunun babasıyla iletişimini arttırmak istemesi bu kadar batmamalı gözünüze.Ben de onu diyorum. 1 hafta bakmis zaten kendi istegiyle. 2. Haftayi emri vaki yapmislar. Kimseye hayir diyemio asıl sorun bu.
Hayat bilgisi kitabi gibi yaziosun da bilinmedik seyler mi sence bunlar? Sorumlulugu var ama adam SORUMSUZ. Mesela hırsızlık yasak ama yapılıyor... Yaya gecidinden gececeksem araba durmalı, ama durmalı diye durmayan arabanin önüne atlayamam... Gibi, gibi.Çocuklar, her iki ebeveynleriyle de olumlu etkileşimler yaşayabilir ve bu, çeşitli becerilerin, değerlerin ve davranışların öğrenilmesine katkı sağlayabilir. Önemli olan, çocuğun sağlıklı bir ilişki içinde, sevgi, destek ve anlayışla büyümesini sağlamaktır. Hemcins ebeveynlerle ilişki, çocuğun cinsel kimlik gelişimi üzerinde etkili olabilir, ancak tek belirleyici değildir.
Çocuk 365 günün, 300den fazlasını anne ile geçiriyor. Böyle bir çocuğun durumundan bahsediyoruz, bu adam ayda en fazla 3-4 gün çocuğu görüyor. Çocuk baba tarafından ihmal ve red edilirse, bunun onun psikolojisinde geleceğinde nasıl bir etkisi olacak biliyor musun? Üstelik bir kadın ve bir erkek bu çocuğun sorumluluklarını taşıyorlar. Single mom durumu yok. Kadınlar anne olduklarında insanlıklarını kaybetmiyorlar. Senin çocuğun var mı bilmiyorum, ama bu cevapların, hiç çocuklarla ilgilenmiş birinin cevaplarına benzemiyor.
Bu adam ve konu sahibi evli olmasalardı, çocuk büyükihtimal babaannede ya da evde tek kalacaktı. Hala diyorsun ki kime güvenmiş, ee babasına? Anası neyse babası o. Bir kadının ya da erkeğin, evlendiği kişinin önceki evliliğinden çocuğu olduğunu biliyorsa bunu bilerek ve kabul ederek evleniyorsa, bu çocuğun okul sorunundan, midesi bulanıp kusmasından, öksürüğüne ileride evliliğine kadar her şeyinin artık onunda hayatında olduğunu kabul etmiş olur. Bak bakmayı kabul etmiş olur demiyorum.
Senin gibi böyle çocuk doğar doğmaz "artık annenindir" "anne bakar" "anne büyütür" "anne her şeyini düşünmeli" "ama bu kadın anne" bakış açısı çok yanlış. Bir çocuk dünyaya geldiğinde sorumluluğu hem anneye hem babaya aittir, ikisininde bakım sorumluluğu vardır.
:D gözüme dizime dursun hatta ahahahE desin o zaman bu başkalarının sorunu mu? Karşı taraftaki kadın en az 5 yıldır çocuğuna bakıyor. Aynı şehirdeki ebeveynler gibi haftasonu babadan destek alma şansı da yok. Bir hafta fazla dinlenmek istemesi ya da çocuğunun babasıyla iletişimini arttırmak istemesi bu kadar batmamalı gözünüze.
11 yaşında çocuğun evde ne işi var, annesine gönderEsimin ilk eşinden olan kızı tatilin ilk gününden itibaren yanınızdayız kiz 9 yasinda
Benim de 5 yasinda bir çocuğum.var.biri de 5 aylik henüz.dun de bir arkadaş gelmişti oturmaya.onun da 11 yasinda bir oglu var.aksama kadar oturdular cocuk geceyi bizde geçirmek istedi.tamam dedim.
Sabah oldu benim 5 yaşındaki coxuk huysuzluk yapıyor surekli mizmizlaniyor benn de erken kalkıp kahvaltımı yapmıştım.ama evdekilere kahvaltı hazırladım.5 yaşındaki oğlum huysuzluk yapıyor babasına biseyler diyor ben salonda temizliğe başladım bu arada.babasina belki 50 kere baba baba baba baba diye bisey demek istiyor adam duymazdan geliyor.cocuk yanıma geliyor bana sikayet ediyor bisey yapamıyorum tekrar babasına gidiyor baba baba diyor adam sallamıyor.kizdim cevap versene cocugq dedim sen benim yöntemlerime ne karisiyon diyor terbiye ediyormuş o şekilde davranarak
Coxuk daha beter sinirleniyor bir yandan.bir yandan salonu toparlıyorum neyse oglum geldi salona dun misafir gelen arkadasin cocugu var onunla oynuyor biseyler söylüyor bu sefer cocuk bunu sinirlendiriyor yapma dediğini yapıyor cocuk bağırınca gülüyor.bu sefer ona bisey diyemiyorum benimkine kızıyorum yapma diye anlamıyor.zaten dün akşam da oğluma korkunc bir video izletmis cocuk çok korktu.ben de izledim cocuk nedne bu kadar korktu diye gerçekten korkunc bir video
Neyse bir yandan da benim bebek ağlamaya başladı.bu arada arkadas ariyor hastaneye gidecem oglum biraz daha sende kalsi diyor ortalık tımarhaneye döndü.ben de msj yazdim arkadaşa durumlar iyi degil burda dedim geldi aldi cocugunu.adama da kızdım cocuk sana 50 kere baba diyor bir cevap versene diyorum ben onu terbiye ediyorum diyor.nasil terbiye anlamaidm.
Adamla da ayrı kavga oldu.nasil yorumlarınız bu durumu arkadaşlar?
Bence seni anlayamayacakkar arkadasim yorma kendini.Hayat bilgisi kitabi gibi yaziosun da bilinmedik seyler mi sence bunlar? Sorumlulugu var ama adam SORUMSUZ. Mesela hırsızlık yasak ama yapılıyor... Yaya gecidinden gececeksem araba durmalı, ama durmalı diye durmayan arabanin önüne atlayamam... Gibi, gibi.
Karşı taraftaki kadını suçlu konu sahibini masum peri kızı ilan etme sebebinizi gerçekten anlamlandıramıyorum. Tek başına ebeveyn olarak desteksiz çocuk bakmak kolay sanıyorsunuz galiba:D gözüme dizime dursun hatta ahahah
Babayla özel vakit gecirmeyecekse niye gelio o kadar yolu iyice mantiksizlasmaya basladi. Yeter ki annesi senede 15 gün rahat etsin diye mi? Cikarip gezdirmesi kaliteli vakit gecirmesi lazim yapboz ve resim yapma yaşını geçmiş zira. 9 yasindaki kiz cocugu sinemaya yemeğe alisverise parka yürüyüşe tiyatroya gitmek ister. Zaten baska sehirden geliyor o şehri görmek yeni etkinliklere gitmek ister. Bebek degil ki eline kagit boya ver otursun. Ama eriskin de degil evde saatlerce tek kalsın. Babanın izin alıp çocuğuyla ilgilenmesi lazim cocuk babayı görmeye geliyorsa. Resim yaptiracaksa da babasıyla yapsin. Konu sahibi bakmak zorunda degil.Arkadaşlar 10 yaşındaki çocuk, bebek değil, önüne yemeği koyulduğunda kendi başına yemek yiyebilir, oturur kitap okur ders çalışır oyunlar oynar, kendi başıan üstünü giyip çıkarabilir, az biraz odasını toplayabilir, tabağını mutfağa götürebilir. Baba evde olduğunda çocukla napacağını sanıyorsunuz tatil günü? Yani konu sahibinin sırtına binip atçılık mı oynamış istemiş çocuk? Kadın zaten 5 yaşındaki çocuğuna bakmayı geç misafir çocuğuna bile bakıcık yapan birisi. Evinde zaten çocuk var. En kötü çocuklar hiç olmasa bile, bu çocukla evdeyken önüne yemek koyar, bir resim kitabı yapboz yeter çocuğa.
10 yaş çocuğunu ne sanıyorsunu çok merak ediyorum, hiç mi 10 yaşında olmadınız
Kolay degildir elbet ama dogururken insan en önce kendine guvenmeli. Bu konusahibi icin de geçerli. Konu sahibinin suçu kendiyle alakali sınırlarını cizememesi yanlış tercihler yapmasi, baskalarina zarari yok ki bu konudaki olaylarda. Ama karşıdaki kadin kendi bencilligi yüzünden konu sahibini de kendi cocugunu da magdur ediyor. Ikinci hafta kalmasa hadi neyse ama ne adamin cocuklara baktigi var ne de bu kadını dusundukleri var. 5 aylik bebek bakio ayni zamanda, bu kadinin tatilde dinlenmeye hakki yok muydu 1 hafta da olsa. Tek cocuga bile bakamayanlar 2 cocuguna bakiosun zaten 3. su de dursun bi kenarda sanki ne olur, uvey diye mi ayiriosun yazio hayret doğrusu. Ikinci kadinlar hep böyle ikinci sınıf muamele görüyor kendine ediyor eden, etti diye her sey mustehak mi olmalı.Karşı taraftaki kadını suçlu konu sahibini masum peri kızı ilan etme sebebinizi gerçekten anlamlandıramıyorum. Tek başına ebeveyn olarak desteksiz çocuk bakmak kolay sanıyorsunuz galiba
Babayla özel vakit gecirmeyecekse niye gelio o kadar yolu iyice mantiksizlasmaya basladi. Yeter ki annesi senede 15 gün rahat etsin diye mi? Cikarip gezdirmesi kaliteli vakit gecirmesi lazim yapboz ve resim yapma yaşını geçmiş zira. 9 yasindaki kiz cocugu sinemaya yemeğe alisverise parka yürüyüşe tiyatroya gitmek ister. Zaten baska sehirden geliyor o şehri görmek yeni etkinliklere gitmek ister. Bebek degil ki eline kagit boya ver otursun. Ama eriskin de degil evde saatlerce tek kalsın. Babanın izin alıp çocuğuyla ilgilenmesi lazim cocuk babayı görmeye geliyorsa. Resim yaptiracaksa sa babasıyla yapsin. Konu sahibi bakmak zorunda degil.
Kolay degildir elbet ama dogururken insan en önce kendine guvenmeli. Bu konusahibi icin de geçerli. Konu sahibinin suçu kendiyle alakali sınırlarını cizememesi yanlış tercihler yapmasi, baskalarina zarari yok ki bu konudaki olaylarda. Ama karşıdaki kadin kendi bencilligi yüzünden konu sahibini de kendi cocugunu da magdur ediyor. Ikinci hafta kalmasa hadi neyse ama ne adamin cocuklara baktigi var ne de bu kadını dusundukleri var. 5 aylik bebek bakio ayni zamanda, bu kadinin tatilde dinlenmeye hakki yok muydu 1 hafta da olsa. Tek cocuga bile bakamayanlar 2 cocuguna bakiosun zaten 3. Su de dursun bi kenarda sanki ne olur, uvey diye mi ayiriosun yazio hayret doğrusu. Ikinci kadinlar hep böyle ikinci sınıf muamele görüyor kendine ediyor eden, etti diye her sey mustehak mi olmalı.
Eski eşinizle beraber evi ve giderleri paylaştığınız göre eski eşin diğer eşten olan kızı da o eve gelecek. En doğal hakkı.O da sağlıyor ortak
Anne, çocuğu babasına istedigi kadar gönderir. Kendi başına yapmadı değil mi? Konu sahibi kıza bileneceğine adama ses çıkarsın. Beğenmiyorsa da adamdan nafaka alarak ayrı eve çıkabilir. O zaman hiç ilgilenmek zorunda kalmaz diğer eş çocuğu ile.Ben boşansam çocuğumu eşimin evlendiği kişi ile aynı eve yollamam. Kadın tatil yapsın diye yollamış resmen
kadın diyanette vaize değil ki MEBde öğretmen neden atılsın?Öyle zaten de bu adamla olma motivasyonun nedir ?
Devlet memurusun bi de bi açığa çıksa nikahsız çocuk yaptığın, atılırsın. En iyi ihtimal soruşturma geçirirsin.
Sorumluluk alamam. benim zaten iki küçük çocuğum varPeki ne derdiniz arkadaşınıza? Coxuk kalsin mi diye sorunca?