15 tatil ilk eşten olma cocuk 5 aylik bebek ve sinir krizi gecirmem

Çocuk zaten tatil harici görmüyor babasini tatilde de üvey annesi istemiyor diye görmesin mi? Kadın bakmak istemiyorsa kocasına kızın varken izin al diyecek.
Nasil yani ben uvey anne olarak kızın gelmesini istemiyorum mu oldum???

Çocuklar, her iki ebeveynleriyle de olumlu etkileşimler yaşayabilir ve bu, çeşitli becerilerin, değerlerin ve davranışların öğrenilmesine katkı sağlayabilir. Önemli olan, çocuğun sağlıklı bir ilişki içinde, sevgi, destek ve anlayışla büyümesini sağlamaktır. Hemcins ebeveynlerle ilişki, çocuğun cinsel kimlik gelişimi üzerinde etkili olabilir, ancak tek belirleyici değildir.
Çocuk 365 günün, 300den fazlasını anne ile geçiriyor. Böyle bir çocuğun durumundan bahsediyoruz, bu adam ayda en fazla 3-4 gün çocuğu görüyor. Çocuk baba tarafından ihmal ve red edilirse, bunun onun psikolojisinde geleceğinde nasıl bir etkisi olacak biliyor musun? Üstelik bir kadın ve bir erkek bu çocuğun sorumluluklarını taşıyorlar. Single mom durumu yok. Kadınlar anne olduklarında insanlıklarını kaybetmiyorlar. Senin çocuğun var mı bilmiyorum, ama bu cevapların, hiç çocuklarla ilgilenmiş birinin cevaplarına benzemiyor.
Bu adam ve konu sahibi evli olmasalardı, çocuk büyükihtimal babaannede ya da evde tek kalacaktı. Hala diyorsun ki kime güvenmiş, ee babasına? Anası neyse babası o. Bir kadının ya da erkeğin, evlendiği kişinin önceki evliliğinden çocuğu olduğunu biliyorsa bunu bilerek ve kabul ederek evleniyorsa, bu çocuğun okul sorunundan, midesi bulanıp kusmasından, öksürüğüne ileride evliliğine kadar her şeyinin artık onunda hayatında olduğunu kabul etmiş olur. Bak bakmayı kabul etmiş olur demiyorum.
Senin gibi böyle çocuk doğar doğmaz "artık annenindir" "anne bakar" "anne büyütür" "anne her şeyini düşünmeli" "ama bu kadın anne" bakış açısı çok yanlış. Bir çocuk dünyaya geldiğinde sorumluluğu hem anneye hem babaya aittir, ikisininde bakım sorumluluğu vardır.

Ama babasi yok ki evde. Bu kadın olmasa akşama kadar tek mi duracak 9 yasindaki cocuk evde, normalde yasamadigi sehirde?
Çocuğun babasıyla iletişim kurabildigi tek zaman dilimi o iki hafta içindeki gorustugu hafta sonu ve akşam saatleri. Konu sahibi yani üvey anne olmasa babası çocuk evde tek kalmayacağı için izin almak zorunda kalacaktı çoğu babanın yaptığı gibi.

Ben de onu diyorum. 1 hafta bakmis zaten kendi istegiyle. 2. Haftayi emri vaki yapmislar. Kimseye hayir diyemio asıl sorun bu.
E desin o zaman bu başkalarının sorunu mu? Karşı taraftaki kadın en az 5 yıldır çocuğuna bakıyor. Aynı şehirdeki ebeveynler gibi haftasonu babadan destek alma şansı da yok. Bir hafta fazla dinlenmek istemesi ya da çocuğunun babasıyla iletişimini arttırmak istemesi bu kadar batmamalı gözünüze.

Arkadaşlar 10 yaşındaki çocuk, bebek değil, önüne yemeği koyulduğunda kendi başına yemek yiyebilir, oturur kitap okur ders çalışır oyunlar oynar, kendi başıan üstünü giyip çıkarabilir, az biraz odasını toplayabilir, tabağını mutfağa götürebilir. Baba evde olduğunda çocukla napacağını sanıyorsunuz tatil günü? Yani konu sahibinin sırtına binip atçılık mı oynamış istemiş çocuk? Kadın zaten 5 yaşındaki çocuğuna bakmayı geç misafir çocuğuna bile bakıcık yapan birisi. Evinde zaten çocuk var. En kötü çocuklar hiç olmasa bile, bu çocukla evdeyken önüne yemek koyar, bir resim kitabı yapboz yeter çocuğa.

10 yaş çocuğunu ne sanıyorsunu çok merak ediyorum, hiç mi 10 yaşında olmadınız

Hayat bilgisi kitabi gibi yaziosun da bilinmedik seyler mi sence bunlar? Sorumlulugu var ama adam SORUMSUZ. Mesela hırsızlık yasak ama yapılıyor... Yaya gecidinden gececeksem araba durmalı, ama durmalı diye durmayan arabanin önüne atlayamam... Gibi, gibi.

:D gözüme dizime dursun hatta ahahah

11 yaşında çocuğun evde ne işi var, annesine gönder

Bence seni anlayamayacakkar arkadasim yorma kendini.

Babayla özel vakit gecirmeyecekse niye gelio o kadar yolu iyice mantiksizlasmaya basladi. Yeter ki annesi senede 15 gün rahat etsin diye mi? Cikarip gezdirmesi kaliteli vakit gecirmesi lazim yapboz ve resim yapma yaşını geçmiş zira. 9 yasindaki kiz cocugu sinemaya yemeğe alisverise parka yürüyüşe tiyatroya gitmek ister. Zaten baska sehirden geliyor o şehri görmek yeni etkinliklere gitmek ister. Bebek degil ki eline kagit boya ver otursun. Ama eriskin de degil evde saatlerce tek kalsın. Babanın izin alıp çocuğuyla ilgilenmesi lazim cocuk babayı görmeye geliyorsa. Resim yaptiracaksa da babasıyla yapsin. Konu sahibi bakmak zorunda degil.
Karşı taraftaki kadını suçlu konu sahibini masum peri kızı ilan etme sebebinizi gerçekten anlamlandıramıyorum. Tek başına ebeveyn olarak desteksiz çocuk bakmak kolay sanıyorsunuz galiba
Kolay degildir elbet ama dogururken insan en önce kendine guvenmeli. Bu konusahibi icin de geçerli. Konu sahibinin suçu kendiyle alakali sınırlarını cizememesi yanlış tercihler yapmasi, baskalarina zarari yok ki bu konudaki olaylarda. Ama karşıdaki kadin kendi bencilligi yüzünden konu sahibini de kendi cocugunu da magdur ediyor. Ikinci hafta kalmasa hadi neyse ama ne adamin cocuklara baktigi var ne de bu kadını dusundukleri var. 5 aylik bebek bakio ayni zamanda, bu kadinin tatilde dinlenmeye hakki yok muydu 1 hafta da olsa. Tek cocuga bile bakamayanlar 2 cocuguna bakiosun zaten 3. su de dursun bi kenarda sanki ne olur, uvey diye mi ayiriosun yazio hayret doğrusu. Ikinci kadinlar hep böyle ikinci sınıf muamele görüyor kendine ediyor eden, etti diye her sey mustehak mi olmalı.

Son düzenleme:

Kimse bakmak zorunda değil diye yazmadı, okuduğunu mu anlamıyorsun ne yapıyorsun Allah aşkına. Hiçkimse konu sahibine çocuğa bakacaksın diye bir ley yazmadı. Sadece çocuk yokmuş gibi davranamaz yazdı. Kim çocuğa kalksın yemekler pişirsin, çamaşırlarını yıkasın yazdı? Hiçkimse.

Annesi senede 15 gün rahat etsin diye mi? gerçekten ne kadar kadar anne düşmanı birisin. Bu kadın düşmanlığı değil, anne düşmanlığı. Hiç hayatında bir ay boyunca bir çocuğa baktın mı? Çocuk bakımını ne sanıyorsun? Anne ve babalar çocuk üzerinde sorumluluk sahibiler, bu süreçte birbirlerine destek olmalılar. Annenin de bir hayatı var, dinlenmesi gerek, dinlenmesi, çocuğu senin yazdığın gibi başından atmak değildir.

Tr şartlarında, öyle hadi ben izin aldım diye bir iş mi var? Hangi firma rahatça buna izin veriyor? Yazdıkların toplum gerçeklerinden çok uzak.

O da sağlıyor ortak
Eski eşinizle beraber evi ve giderleri paylaştığınız göre eski eşin diğer eşten olan kızı da o eve gelecek. En doğal hakkı.
Ben şunu merak ediyorum bu süreçte beraber yaşadığınız eski eş işten izin aldı mı? Evdeki çocuklarla ilgilendi mi?

Ben boşansam çocuğumu eşimin evlendiği kişi ile aynı eve yollamam. Kadın tatil yapsın diye yollamış resmen
Anne, çocuğu babasına istedigi kadar gönderir. Kendi başına yapmadı değil mi? Konu sahibi kıza bileneceğine adama ses çıkarsın. Beğenmiyorsa da adamdan nafaka alarak ayrı eve çıkabilir. O zaman hiç ilgilenmek zorunda kalmaz diğer eş çocuğu ile.

Öyle zaten de bu adamla olma motivasyonun nedir ?

Devlet memurusun bi de bi açığa çıksa nikahsız çocuk yaptığın, atılırsın. En iyi ihtimal soruşturma geçirirsin.
kadın diyanette vaize değil ki MEBde öğretmen neden atılsın?
ahlaksız bir yaşam filan da diyemezler çocuğu babası nüfusuna almış-tır, herhalde

hani benim bildiğim öğretmen çevresi böyle nikahsız yaşam filan gibi şeyleri tasvip etmez, dışlar
yeni atanmış öğretmen bi kız olsa erkek arkdşaıyla birlikte yaşsa topa tutarlardı okulun konusu olurdu

ama bunlara herkes evli gözüyle bakıyor muhtemelen
oluyor ya öyle erkek tarafına icra haciz filan gelecek oluyor boşanıorlar ama aynı evdeler vs. anadoluda bunlara normal evli gözüyle bakılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…