15 tatil ilk eşten olma cocuk 5 aylik bebek ve sinir krizi gecirmem

Şöyle anlatayım düşüncemi. Turkiyeden örnek bu. Tanıdığım bi kadın var cocugu 10 yaşındaydi bunlar boşandıginda. Kendisi baska sehre taşındı. Cocugu devamli babaya yolluyo o da bakmak zorunda diye. Ankara - Antalya arasinda gitgel yapiyor cocuk. Babanın da hayatinda biri yok tek basina yasio ev bos. Ve adam bakamiyor cocuga. Günlerce kirlilerini yıkamıyor valizine tikip öylece geri gönderiyor. Ödevlerini yaptirmiyor. Disardan yemek söylüyor sagliksiz besleniyor cocuk. Ve kadın israrla baba da bakmak zorunda ben kafami dinliyorum diye yolluyor. Cocuk simdi 13 yasinda ve odaklanma problemi var asla laf dinlemez olmuş tuhaf öfke nöbetleri geçiriyor. Yani benim öngordugum olayın ikinci kadinla madinla hicbi üçüncü insanla alakası yok.

Fakat çocuğa babası bakmıyor burada, üvey anne bakıyor. Babası baba diye seslenen çocukla bile ilgilenmemiş.

Baba iki kadından çocuk yapmış, ikisinden de boşanmış, bütün çocukları da konu sahibine kitlemiş. Burada eski eş suçlu oluyor babalık talep ettiği için.
Konu sahibine acıdım bu kadar çocuk başına kalmış. Ama bunu kendine kendi yapıyor. Adamla aynı evde işi ne? Hadi kaldılar o zaman o adamın işten izin alması için kıyameti kopartsın. Adam çek git der diye mi çekiniyor? Diğer eşten olan çocuk ocuk hiç olmasa bile adam konu sahibine destek olmak zorunda.
Adam kimseye babalık yapmıyor herkesten çocuk yapıyor bu ne saçmalık.

Çocuğu yaptığı adam adam olmadığı için zaten boşanmış. Adam olsa elin çocuğu ile kız çocuğunu aynı evde bırakmaz. Konu sahibi hayır diyemesede.

Çocuğun yanında temiz kıyafetler varsa, kirlilerini evine götürdüğünde annesinin yıkaması kötü bir şey değil. Çocuk sonuçta çıplak kıyafetsiz kalmıyordur. Dışarıdan yemek yedi diye çöp yemiş olmuyor. Annesi gönderiyor/yolluyor ama bu onu evden kovuyor anlamına gelmiyor. Adam kapısını açıp, çocuğu eve aldığına göre anne ve baba bu şekilde anlaşmışlar, böyle düzen kurmuşlar. Yani iki ayrı evde düzeni olması, hem annede hem babada kalması normal, her ikiside onun evi, babasının evi onun evi, annesinin evi onun evi. 13 yaşında bir çocuk ergenlik çağında laf dinlemez olması, öyle yorum alması çok normal. Çünkü tam sınav stresinin başladığının üstüne ergenliğin geldiği bir süreç.

Eşinizin tavrı yanlış ama siz yinede bu konuları çocuğunuzun yanında tartışmayın. Başbaşayken uyarın.
Kimsenin çocuğunu evinizde yatırmayın. Allah korusun birşey olsa siz sorumlu olursunuz.
Eşinizin çocuğunu kendi çocuğunuz gibi görmeyi deneyin. Tatil planı yapacaksanız onu da dahil edin.

Daha açık nasil anlatılır bilemem yaya geçidi örneğin güzeldi
Yaya geçidinden geçmek yayaların doğal hakkı değil mi kimse de yaya gecidinden geçene hopp kardeş napiyorsun demeZ.ama arabalar yaya geçidinde duymuyorsa? Yol hakki benim geçerim dersen ne olur? Araba da son hız geliyor karşıdan??
E qdam kadına dedi ki 1 hafta daha kalmasın ben ilgilenemiyorum ise gidiyorum evde kalıyor xocuk sıkılıyor hatta baba ise gitme diye ağlıyor dedi ki gitme ise diye ağlıyordu kiz.e şimdi 1 hafta her şey güzeldi severek ilgilendim.temizlik işlerini erteledim.1 hafta doldu kadin tatilin sonuna kadar kalsin dedi.adam ise gidiyor her gün bu alt evde ortalık harman yeri gibi küçük bebek ağlıyor bir yandan ben oturup kızla ilgilenmem kizi gezmeye götüremem vsv vs.temiZlik isleri kaldı okul açılacak.o kadin tatilin sonuna kadar kalsin diye mahsus dedi.adam söyledi çünkü ben evde yokum dedi çocuk evde kalıyor istemiyor evde kalmayı dedi ama kadin ısrarla kalsin dedi.ne diyorsunuz buna

Esimin cocugunu kendi cocugum olarak görebilmem için esimin beni es olarak görmesi lazım diğer türlü kendimi enayi gibi hissederim oturduğum ev kizina kalacak benim payım olmayacak.ustune kiz evdeyken market alışverişi de benim kartımla yapıldı

Yahu Samantha bu yazdıkların normal insanlqr için. Bu adam normal bir insan mı, konu sahibesi normal bir insan mı? Her kuşu öptük çocukların psikolojisi kaldı

Eeee konu sahibesi sana 10 kez bu adamı niye besloyorsun yazdık?? Nikahın da yok, çık git. Bu adama yapışma sebebin nedir?

Burda açıkladım

Çocuğun hayatta en son isteyeceği şey senin onu evlat olarak görmen olur. Allah korusun çocuğa yazık olur. Lütfen mesafeni koru çocuğa karşı, çocuk için daha iyi olur.

Yani bu arada adam vefat etse, senden olan çocuklarına da pay kalacak. Ee market alışverişi yapmasaydın, aylardır yıllardır sana eş olamamış adamı besliyorsun.

Seni eş olarak görmeyenle işin ne o zaman? Birde tutup çocuk yapmışsın. Adam ne koca ne baba . Senin tutan motivasyon ne ? Adama sülük gibi yapışmıssın biraz onurlu ol böyle eğilip bükülen, başımda olsunda nikah olmasa da olur, eve bakmasada olur diyen bir kadına neden kim neden saygı duysun. Market alışverişine kadar hesap ederken utanmıyosunuzda küçücük kızın yediği iki lokmada mı gözünüz kaldı. Utanmayı geçtim insan iki evladım var der biraz bi şeyleri derken durur düşünür Allahtan korkar ya yazık gerçekten. Sizin gibi kadınlar bu yaşantıdan fazlasını asla hak etmiyor. Müstehak.

Baba ilk eşten boşanıp bir erkek ile ev arkadaşı olsa değil 15 tatilde 15 gün mahkemenin izin verdiği tek bir gün kızını gönderir miydi bir anne acaba? Ben erkek çocuğumu yollamam Bazı şeylere kadın olarak sanırım cinsiyetçi yaklaşıyoruz. Evde olan ikinci kadın da olsa “kadın” gözüyle görüyoruz..

Kadın hatalı diyelim.
Ama o kadına gelene kadar beraber yaşadığınız eski eşiniz milyon kere, o adamla hala aynı evde kaldığınız için de siz bin kere hatalısınız. 5 aylık bebeğinizi yaparken planınız neydi?

Sizi çok iyi anladım belki ben mnygmm spgm.adam ben 2.hafta için bakamam evde olmuyorum ise gidiyorum evde sıkılıyor ağlıyor dedigi halde kalmasını istedi kadin.benimle kaldigini da biliyordu.kaldi ki ben de planımı kiz 1 hafta kalacak diye yapmıştım

Siz kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değilsiniz.
Ama o evde kaldığınız sürece kullanilacaksiniz üzgünüm.

Sorun o kadında değil. Birlikte yaşadığınız adam sorumsuz ve baba olmaması gereken birisi. İnsan çocuğu 50 kez bir şey diyene kadar bakmaz mi? Şu adamı daha fazla çekmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…