15 tatil ilk eşten olma cocuk 5 aylik bebek ve sinir krizi gecirmem

O konuda birkaç aylık bebekti bırakılacak olan. O aylarda bir bebeği babaya da bırakamazsın. Kimse de babasına bırak demez kolay kolay. Daha büyük çocuklar kalsın tabi ki babasinda neden kalmasın? Çocuklar genel itibariyle annede oluyor zaten, tatilde, arada sırada babada kalmasında ne sorun var?
Keşke babalar gerçekten baba olsa da boşanmış kadınlar çocuk, ev, iş arasında sıkışıp kalmasa. Herkesin aile desteği de yok. Çocuksuz tek bir anları olmuyor bazi kadınların.
Anneler çocuktan ayrı bir hayatlarının olduğunun farkında artık ve bunu talep ediyorlar kisa sürelerde de olsa. Neyi garip geliyor bu isteğin bende bunu anlamıyorum.

Yorumlarda bahsedilen yeni eşe kötülük için çocuğunu kullanan annelerden bahsetmiyorum elbette. Vardır böyle insanlarda ama nefes almaya ihtiyacı olan anneler de çok fazla. Benim etrafımda gördüğüm o. Ben kendim çalışmadığım dönem, boşanmış bir arkadaşımin çocuklarını bana bırakmasını istiyordum arada birkaç saatliğine de olsa. Gitsin tek başına dolaşsın, alışveriş yapsın, yatsin uzansın, neye ihtiyacı varsa artık.

Son düzenleme:
Bu konular çok derin konular aslında çokta tartışmaya açık olmamalı herkesin aile yaşantısı görüşleri yaşam şekli çok çok farklı. İster istemez kendimizden pay biçerek yorumlar yapıyoruz ama hayat öyle değil. Her anne de bir değil. Bu tarz konuların sonu hep ban maalesef.. kimse kimsenin düşüncesini değiştiremiyor sonu kavgaya dönüyor. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın herkesi

Çocukların babasının başına atılıyor olarak görülmesi çok saçma. Babası ise ilgilenmek, bakmak zorunda. Yeni eşler de bunu mecbur kabullenecek. Bunun yolu budur. Bir gün onlar da bosanabilir cocugunu babasına gonderince başından atmak mı olacak? Elbette hayir. Anasi başından atıyor bla bla. "Anası" bir de.

Evleneceginiz adamın çocuğu varsa sorumluluk vardır. Siz bakmak zorunda değilsiniz babası bakacak o evde yemek pişiyorsa ve pişiren sizseniz o çocuğa da 1 tabak koyacaksiniz.
Aylarca burada konu açıp açıp 2 kere boşanmış adam evlenir mi diye sordunuz üstüne bir de çocuk yapmışsıniz. Bu adamdan bir halt olmazken bu kadar hırs yapmaniz ne kadar doğru?

Çocuklu adamla evlenmek böyle bir şey. Hatayı baştan yapmışsınız.

Şurada gördüğüm evlenmeyi düşünüyoruz, çocuğu var ama annede yazan konuların hepsine üşenmeden o çocuk düğünün ertesi günü ömür boyu sizin evinizde yaşamak için gelebilir yazıyorum. Ama yok, kimse bu ihtimali düşünmüyor. Bir çocuğu dünyaya getiren adam onun maddi manevi her türlü ihtiyacını karşılamak zorundadır. Evlendiği kadının da bundan etkilenmesi kaçınılmaz. Böyle bir evlilik düşünen her kadın bunu göz önünde bulundurmalı.

Adamlarda da suç var ‘velayet annede zaten’ diyorlar.Çocuk kalmaya gelince de ‘ bi tabak koysan ne olacak’ diyorlar.

Çocuklu adamla evlenecek kadının herşeyi düşünmesi lazım; bu cocuk bizde hep kalabilir velayet anne de olsa da ya da anne de kalsa bile anne hayatını kaybedebilir o zaman mecbur bizde kalabilir.

Babaevidir anneyle anlaşamaz yine gelebilir, çocuğun özel günlerinde anne baba bir araya gelecek, çocuk tatillerde yine gelecek, bazen annenin dolduruşuna gelebilir bunların hepsine razıyım derse evlenmesi razı değilse vazgeçmesi gerekiyor.

Üvey anneler bunları bilip evlense aslında böyle sorunlar minimum a iner.

Başlıkta özellikle belirtildiği için bende sorun onunla sandım ama ilk çocukla alakalı hiç bir şey yok.
Sanırım konu sahibinin en çok gergin olma sebebi o çocuğun varlığı..
Zira konu içerisinde sadece varlığı geçiyor ama konu başlığında özellikle belirtilmiş..

Yok benim eşimle resmi nikahim olmadığı ve evin tüm giderlerine ortak olduğum gibi bana bir kuruş harcamadigiı icin kızına bakamam.bakmam için bana fedakarlik yapması lazım.
Kusura bakmayın ama bu çok gaddarca bir yorum.
Sorununuz eşinizle, çocukla değil..
O çocuğun babasını görme ve babası ile kalma hakkı var.

Kocanızın size yaptıklarından rahatsızsanız kocanızı gönderin..

Bu süreci yaşayan biri olarak sadece şunu eklemek istiyorum, sadece üvey anneler bunları kabul ederlerse sorunlar minumuma inmiyor.. Eski eşte boşanırken düşünmesi gerekir, "bu adam biriyle tekrar evlenirse ne hissederim" diye.. eğer kalbinden ve aklinda bitirdiyse eski eşinin yeni eşiyle çocuğu için güzel iletisim kurabilir..
Ama adam evlenince kendi öfkesi için cocugunu bile görmeyen kadınlar var (hepsi için demiyorum, yanlış anlaşılmasın)

Zaten sadece bu konuda değil her konuda erkeklerin evlilik öncesi laflarına inanan kadınların vay haline. Kadın-erkek herkes evlilik öncesi gözünü dört açmak zorunda. Toz pembe bakınca evlilik kurumu o gözleri kapkara yapıyor.

İlk eşten olma çocuğun bu konuda ne zararı oldu anlatmamissiniz da ama başlığa yazmışsınız !?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…