15 tatil ilk eşten olma cocuk 5 aylik bebek ve sinir krizi gecirmem

İyi de adam çalışıyor, napacak izin mi alacak çocuğa bakmak için? Sürekli aynı evde yaşasalarda, adam çalıştığı için yine akşam ve haftasonları görecek. 10 yaş çocuğuna, tatilde bakım evde zaten çocuk varken ona özel değil, çocuklara göre yemek pişiyorsa, zaten 5 yaşındaki evde olduğu için pişiyor.
Bugün evde telefonla oturmuş, sacmalamışsınız kusura bakmayın. O çocuğu yapmayı biliyorsa bakmayı da bilecek.

Bugün evde telefonla oturmuş, sacmalamışsınız kusura bakmayın. O çocuğu yapmayı biliyorsa bakmayı da bilecek.

Ben çocuğa bakmasın, baba evde yokken tüm sorumluluk, adamın yeni eşindedir gibi bir şey yazmadım. Saçmaladığım bir şey yok. 10 yaş çocuğundan bahsediyoruz, kucak isteyen 2 yaşındaki bebekten değil. Herhalde adam çocuğu işe götürecek değil haftaiçi mesai gününde. Bu kadın, adamla evlenirken çocuğu olduğunu biliyordur, herhalde evlerinde bir yeri olacağını, onunla aynı evde kalacağını tahmin etmiştir.

Off ne kadar çocuk gelişimi psikolojisi konusunda bilgisiz bir kadınsın. İnsan psikolojisinden de mi anlamıyorsun? Hiç empati yeteneğin yok?

Bu adam büyük ihtimal ayda iki kere çocuğu görüyor. Geri kalan tim günler çocuğun sorumluluğu annede. Bu kadının insan olarak dinlenmeye hakkı yok mu? Hemcins ebeveyn ile daha çok vakit geçirmek diye bir şeyi asla çocuk gelişiminde duymadım.

Boşanmış çocuğuna bakan bir kadın, sabah kalkıyor yatana kadar çocuğa bakıyor. Haftaiçi sabah kahvaltısı, okul kıyafeti giydirmek, okula bırakmak, öğlen eve gelince temiz kıyafetlerini önüne veriyor, onun odasını topluyor, yemeğini hazırlıyor, ödevlerini yaptırıyor, ek olarak ilgileniyor. Canı yok gibi bunu evde tek başına yetişkin olarak yapıp evine zaman ayırıyor. Ama 15 gün çocuğu öz babasına verince kötü insan mı oluyor? Allah sana biraz merhamet versin.

Normalde kötü insan tabiki olmuyor da baba ilgisizse annem beni başından atıyor diye düşünüyor, içine kapanıyor.

Hemcins ebeveynle daha cok vakit geçirmek de taaaaa 60larda temeli atılmış bi psikanaliz. Bandura, Ross & Ross un yayinlarina bakabilirsin nerden çıkmış diye. Ilginctir o zamanlar psikoterapi bile sadece dinlemek uzerineydi çünkü. Cocuklar ofkelenecek bi durum yasadiklarinda bi anneye bakiyolar bi babaya erkek cocuklari babanin sinirlendigini görüyorsa annenin sinirlenmesini gördüğünden daha cok etkileniyor kizlar icin de tam tersi. Ergenlik döneminde ozellikle milyon tane yayın var hemcins ebeveynin rol modelligi üstüne.

Empatiyi önce cocuga yaparim ben. Kadın empati hakkini anne olmaya karar verdiginde biraz kaybediyor çünkü. Yurtdisinda kadınlar single mom olma pesinde direkt spermi bankasindan alan da cok niye erkegi bulastirmak istemiolar cocukla ilgili kararlara, kendilerine guveniolar. Bunu da dogru bulmuyorum ama her türlü bizim ulkedeki adama ne kitlesem kardir kafasindan iyi. 15 gun dinleneceksin diye o cocugun hayati kaymamali. Düzgün bi ortam olsa tabiki gönder ne diyebilirim ki ben? Yoksa illa bakacak diye her ortama çocuk yollanmaz.

İyi de adam çalışıyor, napacak izin mi alacak çocuğa bakmak için? Sürekli aynı evde yaşasalarda, adam çalıştığı için yine akşam ve haftasonları görecek. 10 yaş çocuğuna, tatilde bakım evde zaten çocuk varken ona özel değil, çocuklara göre yemek pişiyorsa, zaten 5 yaşındaki evde olduğu için pişiyor.
Bu kadın izinde olmasa 9 yasindaki cocuk evde tek mi kalacakti peki? Kime guvenilerek yollanmış sence o cocuk konusahibinin evine? Ne var cocugu icin 5 gun izin alsaydi gezdirirdi dolastirirdi boyle aksamdan aksama babacilik oynuo anca kadın bakarken.

Bu kadın izinde olmasa 9 yasindaki cocuk evde tek mi kalacakti peki? Kime guvenilerek yollanmış sence o cocuk konusahibinin evine? Ne var cocugu icin 5 gun izin alsaydi gezdirirdi dolastirirdi boyle aksamdan aksama babacilik oynuo anca kadın bakarken.
Bakalim bu soruya nasil yanıt gelecek

Bir de önce 1 hafta diye anlamışlardır sonra tüm tatil desi kadın getirme kalsin orda dedi.

Ve biliyor musun arKdasim adam 1 hafta daha kalsin diyince kadın ya cocuk sıkılır ben ise gidiyorum evde kalıyor vs dedi götürmek istedi kadin bunu bile bile ısrarla kalsin dedi.

Hem çocuk sevmeyip,hem de çocuklu adamla evlenmek,üstüne de tekrar tekrar çocuk yapmak ,yetmiyormuş gibi sanki kendinizinkilere çok güzel bakıyormuş gibi elalemin çocuğunun sorumluluğunu almak.
Sizin gerçek bir üye olduğunuza inanmıyorum. Ağır trolsünüz.
cocuk sevmediğimi nerden anladın?

cocuk sevmediğimi nerden anladın?
Davranışlarınızdan. Çocuk seven insan böyle olmaz. Çocuğunu seven onun haklarını korur,elin herifiyle nikahsız oturmaz. Küçük çocukların yanında temizlik yapılmaz. Hatalısınız. Ve siz sadece erkek seviyorsunuz. Çöpe atsak çöp kabul etmeyecek bir eski kocayla nikahsız yaşayıp da çocuklarınızın rızkını o beş para etmez herife yedirmenizden belli oluyor.

Ve biliyor musun arKdasim adam 1 hafta daha kalsin diyince kadın ya cocuk sıkılır ben ise gidiyorum evde kalıyor vs dedi götürmek istedi kadin bunu bile bile ısrarla kalsin dedi.
Sizin burada ben sorumluluk kabul etmiyorum deme hakkınız var. Kız babası olmadan sizinle kalıyorsa Allah korusun başına bisey gelse mesul sizsiniz. Eşinize deseydiniz sen olmadan kabul etmiyorum sorumluluk almıyorum deseydiniz. Gerekirse çocuğun annesiyle bile konuşmalıydınız babası işe gidiyor evde benimle tek kalmasını istemiyorum iki çocuğum var gözüm üstünde olamaz bisey olsa mesul olmak istemiyorum diye

Cok haklısınız bir dahaki sefere aynen böyle soylerim sen olmadan sorumluluk kabul etmiyorum derim eski karısına da desin bunu.bilsin ona göre göndersin

Sizin burada ben sorumluluk kabul etmiyorum deme hakkınız var. Kız babası olmadan sizinle kalıyorsa Allah korusun başına bisey gelse mesul sizsiniz. Eşinize deseydiniz sen olmadan kabul etmiyorum sorumluluk almıyorum deseydiniz. Gerekirse çocuğun annesiyle bile konuşmalıydınız babası işe gidiyor evde benimle tek kalmasını istemiyorum iki çocuğum var gözüm üstünde olamaz bisey olsa mesul olmak istemiyorum diye

Sizin bu yorumunuzu ekran fotosu alıyorum.

Esimin ilk eşinden olan kızı tatilin ilk gününden itibaren yanınızdayız kiz 9 yasinda
Benim de 5 yasinda bir çocuğum.var.biri de 5 aylik henüz.dun de bir arkadaş gelmişti oturmaya.onun da 11 yasinda bir oglu var.aksama kadar oturdular cocuk geceyi bizde geçirmek istedi.tamam dedim.
Sabah oldu benim 5 yaşındaki coxuk huysuzluk yapıyor surekli mizmizlaniyor benn de erken kalkıp kahvaltımı yapmıştım.ama evdekilere kahvaltı hazırladım.5 yaşındaki oğlum huysuzluk yapıyor babasına biseyler diyor ben salonda temizliğe başladım bu arada.babasina belki 50 kere baba baba baba baba diye bisey demek istiyor adam duymazdan geliyor.cocuk yanıma geliyor bana sikayet ediyor bisey yapamıyorum tekrar babasına gidiyor baba baba diyor adam sallamıyor.kizdim cevap versene cocugq dedim sen benim yöntemlerime ne karisiyon diyor terbiye ediyormuş o şekilde davranarak
Coxuk daha beter sinirleniyor bir yandan.bir yandan salonu toparlıyorum neyse oglum geldi salona dun misafir gelen arkadasin cocugu var onunla oynuyor biseyler söylüyor bu sefer cocuk bunu sinirlendiriyor yapma dediğini yapıyor cocuk bağırınca gülüyor.bu sefer ona bisey diyemiyorum benimkine kızıyorum yapma diye anlamıyor.zaten dün akşam da oğluma korkunc bir video izletmis cocuk çok korktu.ben de izledim cocuk nedne bu kadar korktu diye gerçekten korkunc bir video

Neyse bir yandan da benim bebek ağlamaya başladı.bu arada arkadas ariyor hastaneye gidecem oglum biraz daha sende kalsi diyor ortalık tımarhaneye döndü.ben de msj yazdim arkadaşa durumlar iyi degil burda dedim geldi aldi cocugunu.adama da kızdım cocuk sana 50 kere baba diyor bir cevap versene diyorum ben onu terbiye ediyorum diyor.nasil terbiye anlamaidm.
Adamla da ayrı kavga oldu.nasil yorumlarınız bu durumu arkadaşlar?
Görmezden gelme bir davranış düzenleme metodudur.

Esimin ilk eşinden olan kızı tatilin ilk gününden itibaren yanınızdayız kiz 9 yasinda
Benim de 5 yasinda bir çocuğum.var.biri de 5 aylik henüz.dun de bir arkadaş gelmişti oturmaya.onun da 11 yasinda bir oglu var.aksama kadar oturdular cocuk geceyi bizde geçirmek istedi.tamam dedim.
Sabah oldu benim 5 yaşındaki coxuk huysuzluk yapıyor surekli mizmizlaniyor benn de erken kalkıp kahvaltımı yapmıştım.ama evdekilere kahvaltı hazırladım.5 yaşındaki oğlum huysuzluk yapıyor babasına biseyler diyor ben salonda temizliğe başladım bu arada.babasina belki 50 kere baba baba baba baba diye bisey demek istiyor adam duymazdan geliyor.cocuk yanıma geliyor bana sikayet ediyor bisey yapamıyorum tekrar babasına gidiyor baba baba diyor adam sallamıyor.kizdim cevap versene cocugq dedim sen benim yöntemlerime ne karisiyon diyor terbiye ediyormuş o şekilde davranarak
Coxuk daha beter sinirleniyor bir yandan.bir yandan salonu toparlıyorum neyse oglum geldi salona dun misafir gelen arkadasin cocugu var onunla oynuyor biseyler söylüyor bu sefer cocuk bunu sinirlendiriyor yapma dediğini yapıyor cocuk bağırınca gülüyor.bu sefer ona bisey diyemiyorum benimkine kızıyorum yapma diye anlamıyor.zaten dün akşam da oğluma korkunc bir video izletmis cocuk çok korktu.ben de izledim cocuk nedne bu kadar korktu diye gerçekten korkunc bir video

Neyse bir yandan da benim bebek ağlamaya başladı.bu arada arkadas ariyor hastaneye gidecem oglum biraz daha sende kalsi diyor ortalık tımarhaneye döndü.ben de msj yazdim arkadaşa durumlar iyi degil burda dedim geldi aldi cocugunu.adama da kızdım cocuk sana 50 kere baba diyor bir cevap versene diyorum ben onu terbiye ediyorum diyor.nasil terbiye anlamaidm.
Bu arada eşinizin ilk evliliğinden olma kızcağız neden değildiniz anlamadım.cocukcagizin kimseye bi zararı dokunmamis

Kazık kadar oglanin sizin cocuklarinizin yaninda işi ne yakın yas grubu da degiller. Niye sizde kaldi gece parti mi vardi geceyi gecirmek ne sacma bi laf bu cocugun uyku saati yok mu? Eşinizin ilk esinden olan kızı niye tum tatili sizde gecirio annesi yok mu?
Babasıyla farklı şehirde yaşıyorlar. Babasını sadece tatilde görüyor. İki hafta kalmak isteyebilir babasıyla

Bak simdi konu sahibi biz seninle nerdeyse ayni durumdayiz sadece benim esimin ilk evliliginden olan kizi 7 yasinda,kendi kizim 3 yasinda,oglumda 11 aylik. Mesela yarin bize gelecek ve o kiz geldiginde esim kendisi ilgilenir dusun vs saci herseyini kendisi ilgilenir yapamadigi durumda ben devre alirim. Ha bu durum benim yapmadigim anlamina gelmez, babasi o kendim yapmak istiyorum diyo. Cikartir gezdirir ikisinide ben küçük çocukla kalırım. Size bunu anlatmamım sebebi eşinizde bazı sorumluklarını alması lazım çocuk geldiginde herşeyi sizden beklememis lazım. Ve birde şunu eklemek istiyorum ben birşey yapıyosam eyer o cocuğa bunu eşim için deil allah için yapıyorum. Öncelikle sizin o kızı kabullenmeniz lazım, ikincisi sizinde cocugunuz var onlardan ayırt etmemeniz lazım. Benimle hiç alakası bile olmayan bi çocuk için dün çıktım dogum günü için alış veris yaptım eve girdigimde kıçım agrır şekildeydi, sadece o kardeşine yaptım gördü ve içinde kalmasın diye yaptım. Istesem yapmayada bilirdim aman banane benimmi cocugum diyerekten. Her gelmesinde çok yemek yiyen bir çocuk deil onun için farklį bir yemek bizim için farklı yemek yapıyorum farklı kahvaltı yediklerinden. Yani demek istedigim bence siz ilk once o kızı bi sahiplenin sizin olmasa bile siz allah için yapıyosunuz icinizde merhamet olsun zaten o size geldiginde bir misafir gibi oluyo, emin olun oda çok mutlu deildir bu durumdan ama mecburlar, anne ve babaların kararlarını hatalarįnı onlar cekiyolar. Sadece biraz vicdanlı olun derim size

Ayrıca bu kadın hic mi kiziyla tatilde vakit geçirmek istemiyor anlamiyorum ki cocugun gelişimi açısından hemcinsi ebeveynle daha cok vakit gecirmesi lazim tatillerde.
Çocuk zaten tatil harici görmüyor babasini tatilde de üvey annesi istemiyor diye görmesin mi? Kadın bakmak istemiyorsa kocasına kızın varken izin al diyecek.

X