15 tatil ilk eşten olma cocuk 5 aylik bebek ve sinir krizi gecirmem

Kimse bakmak zorunda değil diye yazmadı, okuduğunu mu anlamıyorsun ne yapıyorsun Allah aşkına. Hiçkimse konu sahibine çocuğa bakacaksın diye bir ley yazmadı. Sadece çocuk yokmuş gibi davranamaz yazdı. Kim çocuğa kalksın yemekler pişirsin, çamaşırlarını yıkasın yazdı? Hiçkimse.

Annesi senede 15 gün rahat etsin diye mi? gerçekten ne kadar kadar anne düşmanı birisin. Bu kadın düşmanlığı değil, anne düşmanlığı. Hiç hayatında bir ay boyunca bir çocuğa baktın mı? Çocuk bakımını ne sanıyorsun? Anne ve babalar çocuk üzerinde sorumluluk sahibiler, bu süreçte birbirlerine destek olmalılar. Annenin de bir hayatı var, dinlenmesi gerek, dinlenmesi, çocuğu senin yazdığın gibi başından atmak değildir.

Tr şartlarında, öyle hadi ben izin aldım diye bir iş mi var? Hangi firma rahatça buna izin veriyor? Yazdıkların toplum gerçeklerinden çok uzak.
Şöyle anlatayım düşüncemi. Turkiyeden örnek bu. Tanıdığım bi kadın var cocugu 10 yaşındaydi bunlar boşandıginda. Kendisi baska sehre taşındı. Cocugu devamli babaya yolluyo o da bakmak zorunda diye. Ankara - Antalya arasinda gitgel yapiyor cocuk. Babanın da hayatinda biri yok tek basina yasio ev bos. Ve adam bakamiyor cocuga. Günlerce kirlilerini yıkamıyor valizine tikip öylece geri gönderiyor. Ödevlerini yaptirmiyor. Disardan yemek söylüyor sagliksiz besleniyor cocuk. Ve kadın israrla baba da bakmak zorunda ben kafami dinliyorum diye yolluyor. Cocuk simdi 13 yasinda ve odaklanma problemi var asla laf dinlemez olmuş tuhaf öfke nöbetleri geçiriyor. Yani benim öngordugum olayın ikinci kadinla madinla hicbi üçüncü insanla alakası yok.

Fakat çocuğa babası bakmıyor burada, üvey anne bakıyor. Babası baba diye seslenen çocukla bile ilgilenmemiş.

Baba iki kadından çocuk yapmış, ikisinden de boşanmış, bütün çocukları da konu sahibine kitlemiş. Burada eski eş suçlu oluyor babalık talep ettiği için.
Konu sahibine acıdım bu kadar çocuk başına kalmış. Ama bunu kendine kendi yapıyor. Adamla aynı evde işi ne? Hadi kaldılar o zaman o adamın işten izin alması için kıyameti kopartsın. Adam çek git der diye mi çekiniyor? Diğer eşten olan çocuk ocuk hiç olmasa bile adam konu sahibine destek olmak zorunda.
Adam kimseye babalık yapmıyor herkesten çocuk yapıyor bu ne saçmalık.

Eski eşinizle beraber evi ve giderleri paylaştığınız göre eski eşin diğer eşten olan kızı da o eve gelecek. En doğal hakkı.
Ben şunu merak ediyorum bu süreçte beraber yaşadığınız eski eş işten izin aldı mı? Evdeki çocuklarla ilgilendi mi?

Anne, çocuğu babasına istedigi kadar gönderir. Kendi başına yapmadı değil mi? Konu sahibi kıza bileneceğine adama ses çıkarsın. Beğenmiyorsa da adamdan nafaka alarak ayrı eve çıkabilir. O zaman hiç ilgilenmek zorunda kalmaz diğer eş çocuğu ile.
Çocuğu yaptığı adam adam olmadığı için zaten boşanmış. Adam olsa elin çocuğu ile kız çocuğunu aynı evde bırakmaz. Konu sahibi hayır diyemesede.

Şöyle anlatayım düşüncemi. Turkiyeden örnek bu. Tanıdığım bi kadın var cocugu 10 yaşındaydi bunlar boşandıginda. Kendisi baska sehre taşındı. Cocugu devamli babaya yolluyo o da bakmak zorunda diye. Ankara - Antalya arasinda gitgel yapiyor cocuk. Babanın da hayatinda biri yok tek basina yasio ev bos. Ve adam bakamiyor cocuga. Günlerce kirlilerini yıkamıyor valizine tikip öylece geri gönderiyor. Ödevlerini yaptirmiyor. Disardan yemek söylüyor sagliksiz besleniyor cocuk. Ve kadın israrla baba da bakmak zorunda ben kafami dinliyorum diye yolluyor. Cocuk simdi 13 yasinda ve odaklanma problemi var asla laf dinlemez olmuş tuhaf öfke nöbetleri geçiriyor. Yani benim öngordugum olayın ikinci kadinla madinla hicbi üçüncü insanla alakası yok.

Çocuğun yanında temiz kıyafetler varsa, kirlilerini evine götürdüğünde annesinin yıkaması kötü bir şey değil. Çocuk sonuçta çıplak kıyafetsiz kalmıyordur. Dışarıdan yemek yedi diye çöp yemiş olmuyor. Annesi gönderiyor/yolluyor ama bu onu evden kovuyor anlamına gelmiyor. Adam kapısını açıp, çocuğu eve aldığına göre anne ve baba bu şekilde anlaşmışlar, böyle düzen kurmuşlar. Yani iki ayrı evde düzeni olması, hem annede hem babada kalması normal, her ikiside onun evi, babasının evi onun evi, annesinin evi onun evi. 13 yaşında bir çocuk ergenlik çağında laf dinlemez olması, öyle yorum alması çok normal. Çünkü tam sınav stresinin başladığının üstüne ergenliğin geldiği bir süreç.

Daha açık nasil anlatılır bilemem yaya geçidi örneğin güzeldi
Yaya geçidinden geçmek yayaların doğal hakkı değil mi kimse de yaya gecidinden geçene hopp kardeş napiyorsun demeZ.ama arabalar yaya geçidinde duymuyorsa? Yol hakki benim geçerim dersen ne olur? Araba da son hız geliyor karşıdan??
E qdam kadına dedi ki 1 hafta daha kalmasın ben ilgilenemiyorum ise gidiyorum evde kalıyor xocuk sıkılıyor hatta baba ise gitme diye ağlıyor dedi ki gitme ise diye ağlıyordu kiz.e şimdi 1 hafta her şey güzeldi severek ilgilendim.temizlik işlerini erteledim.1 hafta doldu kadin tatilin sonuna kadar kalsin dedi.adam ise gidiyor her gün bu alt evde ortalık harman yeri gibi küçük bebek ağlıyor bir yandan ben oturup kızla ilgilenmem kizi gezmeye götüremem vsv vs.temiZlik isleri kaldı okul açılacak.o kadin tatilin sonuna kadar kalsin diye mahsus dedi.adam söyledi çünkü ben evde yokum dedi çocuk evde kalıyor istemiyor evde kalmayı dedi ama kadin ısrarla kalsin dedi.ne diyorsunuz buna

Eşinizin tavrı yanlış ama siz yinede bu konuları çocuğunuzun yanında tartışmayın. Başbaşayken uyarın.
Kimsenin çocuğunu evinizde yatırmayın. Allah korusun birşey olsa siz sorumlu olursunuz.
Eşinizin çocuğunu kendi çocuğunuz gibi görmeyi deneyin. Tatil planı yapacaksanız onu da dahil edin.
Esimin cocugunu kendi cocugum olarak görebilmem için esimin beni es olarak görmesi lazım diğer türlü kendimi enayi gibi hissederim oturduğum ev kizina kalacak benim payım olmayacak.ustune kiz evdeyken market alışverişi de benim kartımla yapıldı

Bu kadın izinde olmasa 9 yasindaki cocuk evde tek mi kalacakti peki? Kime guvenilerek yollanmış sence o cocuk konusahibinin evine? Ne var cocugu icin 5 gun izin alsaydi gezdirirdi dolastirirdi boyle aksamdan aksama babacilik oynuo anca kadın bakarken.

Yahu Samantha bu yazdıkların normal insanlqr için. Bu adam normal bir insan mı, konu sahibesi normal bir insan mı? Her kuşu öptük çocukların psikolojisi kaldı🙄

Esimin cocugunu kendi cocugum olarak görebilmem için esimin beni es olarak görmesi lazım diğer türlü kendimi enayi gibi hissederim oturduğum ev kizina kalacak benim payım olmayacak.ustune kiz evdeyken market alışverişi de benim kartımla yapıldı

Eeee konu sahibesi sana 10 kez bu adamı niye besloyorsun yazdık?? Nikahın da yok, çık git. Bu adama yapışma sebebin nedir?

Kendi mesajımı kendi mesajımla açıklayacağım çünkü terbiyesiz mesajlar gelmiş herkes terbiyesi kadar tepki veriyor.

Ben de devlet memuruyum devlet memuru aynı zamanda devleti temsil ettiği için memuriyetiyle bağdaşmayacak fiilleri işleyemez.

Devlet memuru hal ve hareketlerinde bu benim özel hayatım diyemez devleti temsil ettiği için sorumlulukları vardır.

Burda mesele kadın erkek değil konu sahibinin eşi yarı özerk yarı devlet bir işte çalışıyor belki özel üniversite ise tamamen özeldir. Devletse onu da şikayet edebilirler.

Burda şeriyatlık bir durum söz konusu değil başını zorla örttürmek karşı cinsten biriyle ilişki yaşamak yasak değil zaten ama devlet memuru aşırı açık da giyinemez kılık kıyafet yönetmeliği var.

Gayri meşru çocuk sorun olmasa emin olun memurlarda bu çok sık olurdu. Memurların çoğu evlilik birliğinde çocuğu yapmazdı.

Ha yine var mı zaten belirttiğim gibi şikayet olmadıkça ceza haliyle olmaz.

Kaldı ki her şekilde ‘ Hizmet içinde Devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak‘ a da sokabilirler.

Yani demem o ki bir şikayete bir soruşturmayı yürüten amirin insiyatifine kalabilir. ( ha sonra mahkemeye tanışır Türk mahkemeleri karar verir duruma )

‘ …..Bu KHK ile hem aynı cinsler arasındaki cinsel ilişkilerin hem de farklı cinsler arasındaki cinsel ilişkilerin cezaları belirlenmiştir. Buna göre, meslekten çıkarma cezasını gerektiren fiiller arasında; "İffetsizliği bilinen veya anlaşılmış olan bir kimse ile bilerek evlenmek ya da evlilik bağını devam ettirmek veya böyle bir kimseyi yanında bulundurmak ya da nikahsız olarak devamlı surette yaşamakta ısrar etmek." sayılmıştır.

Yine, aynı cinsler arasındaki ilişkiyi düzenleyen hükümde ise; "Bir kimseyle gayri tabii mukarenette bulunmak yahut bu fiili kendisine rızasıyla yaptırmak." fiilleri meslekten çıkarmayı gerektirmektedir. Yani toplumda livata yada oğlancılık olarak nitelenen fiiller meslekten çıkarmayı gerektirmektedir.

Madde metninde yer alan iffetsizlik tabirinin tanımı Kanunda belirtilmediği için güvenlik personelinin evlilik bağı olmaksızın birlikte yaşamamaları gerekmektedir. Bu durumun tespiti halinde meslekten çıkarma cezasıyla karşı karşıya kalmaları kaçınılmazdır.

Yani bir binada yaşayan güvenlik personeli sevgilisiyle birlikte nikahsız yaşıyorsa ve şikayet neticesinde bu durum tespit edilmişse melekten çıkarma cezası yaptırımıyla karşı karşıya kalacaktır.’

Gayrimeşru ilişkide 'mesleğe' göre ceza ayrıntısı! Memur, öğretmen, polis, hakim... - Memur Postası

Burda açıkladım
kadın diyanette vaize değil ki MEBde öğretmen neden atılsın?
ahlaksız bir yaşam filan da diyemezler çocuğu babası nüfusuna almış-tır, herhalde

hani benim bildiğim öğretmen çevresi böyle nikahsız yaşam filan gibi şeyleri tasvip etmez, dışlar
yeni atanmış öğretmen bi kız olsa erkek arkdşaıyla birlikte yaşsa topa tutarlardı okulun konusu olurdu

ama bunlara herkes evli gözüyle bakıyor muhtemelen
oluyor ya öyle erkek tarafına icra haciz filan gelecek oluyor boşanıorlar ama aynı evdeler vs. anadoluda bunlara normal evli gözüyle bakılıyor.

Çocuğun hayatta en son isteyeceği şey senin onu evlat olarak görmen olur. Allah korusun çocuğa yazık olur. Lütfen mesafeni koru çocuğa karşı, çocuk için daha iyi olur.

Yani bu arada adam vefat etse, senden olan çocuklarına da pay kalacak. Ee market alışverişi yapmasaydın, aylardır yıllardır sana eş olamamış adamı besliyorsun.

Seni eş olarak görmeyenle işin ne o zaman? Birde tutup çocuk yapmışsın. Adam ne koca ne baba . Senin tutan motivasyon ne ? Adama sülük gibi yapışmıssın biraz onurlu ol böyle eğilip bükülen, başımda olsunda nikah olmasa da olur, eve bakmasada olur diyen bir kadına neden kim neden saygı duysun. Market alışverişine kadar hesap ederken utanmıyosunuzda küçücük kızın yediği iki lokmada mı gözünüz kaldı. Utanmayı geçtim insan iki evladım var der biraz bi şeyleri derken durur düşünür Allahtan korkar ya yazık gerçekten. Sizin gibi kadınlar bu yaşantıdan fazlasını asla hak etmiyor. Müstehak.

Baba ilk eşten boşanıp bir erkek ile ev arkadaşı olsa değil 15 tatilde 15 gün mahkemenin izin verdiği tek bir gün kızını gönderir miydi bir anne acaba? Ben erkek çocuğumu yollamam 😳 Bazı şeylere kadın olarak sanırım cinsiyetçi yaklaşıyoruz. Evde olan ikinci kadın da olsa “kadın” gözüyle görüyoruz..

Daha açık nasil anlatılır bilemem yaya geçidi örneğin güzeldi
Yaya geçidinden geçmek yayaların doğal hakkı değil mi kimse de yaya gecidinden geçene hopp kardeş napiyorsun demeZ.ama arabalar yaya geçidinde duymuyorsa? Yol hakki benim geçerim dersen ne olur? Araba da son hız geliyor karşıdan??
E qdam kadına dedi ki 1 hafta daha kalmasın ben ilgilenemiyorum ise gidiyorum evde kalıyor xocuk sıkılıyor hatta baba ise gitme diye ağlıyor dedi ki gitme ise diye ağlıyordu kiz.e şimdi 1 hafta her şey güzeldi severek ilgilendim.temizlik işlerini erteledim.1 hafta doldu kadin tatilin sonuna kadar kalsin dedi.adam ise gidiyor her gün bu alt evde ortalık harman yeri gibi küçük bebek ağlıyor bir yandan ben oturup kızla ilgilenmem kizi gezmeye götüremem vsv vs.temiZlik isleri kaldı okul açılacak.o kadin tatilin sonuna kadar kalsin diye mahsus dedi.adam söyledi çünkü ben evde yokum dedi çocuk evde kalıyor istemiyor evde kalmayı dedi ama kadin ısrarla kalsin dedi.ne diyorsunuz buna
Kadın hatalı diyelim.
Ama o kadına gelene kadar beraber yaşadığınız eski eşiniz milyon kere, o adamla hala aynı evde kaldığınız için de siz bin kere hatalısınız. 5 aylık bebeğinizi yaparken planınız neydi?

Baba ilk eşten boşanıp bir erkek ile ev arkadaşı olsa değil 15 tatilde 15 gün mahkemenin izin verdiği tek bir gün kızını gönderir miydi bir anne acaba? Ben erkek çocuğumu yollamam 😳 Bazı şeylere kadın olarak sanırım cinsiyetçi yaklaşıyoruz. Evde olan ikinci kadın da olsa “kadın” gözüyle görüyoruz..
Sizi çok iyi anladım belki ben mnygmm spgm.adam ben 2.hafta için bakamam evde olmuyorum ise gidiyorum evde sıkılıyor ağlıyor dedigi halde kalmasını istedi kadin.benimle kaldigini da biliyordu.kaldi ki ben de planımı kiz 1 hafta kalacak diye yapmıştım

Sizi çok iyi anladım belki ben mnygmm spgm.adam ben 2.hafta için bakamam evde olmuyorum ise gidiyorum evde sıkılıyor ağlıyor dedigi halde kalmasını istedi kadin.benimle kaldigini da biliyordu.kaldi ki ben de planımı kiz 1 hafta kalacak diye yapmıştım
Siz kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değilsiniz.
Ama o evde kaldığınız sürece kullanilacaksiniz üzgünüm.

Sorun o kadında değil. Birlikte yaşadığınız adam sorumsuz ve baba olmaması gereken birisi. İnsan çocuğu 50 kez bir şey diyene kadar bakmaz mi? Şu adamı daha fazla çekmeyin.

X