Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu 15 metrekarelik salon

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

kahverengili

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2011
192
1
0
İstanbul
hanımlar 15 metrekarelik salona koltuk takımı+yemek odası 1 tane gümüşlük ve büfe sığar mı ? eşylar çok sıkışık durur mu ?:44:

yemek odasının sığmayacağını düşünüyorum ben.çok sıış tepiş olur ve hos gozukmez.

bencede bir duvar ünitesi sığarsa da yemek masası küçük kare olanlar var misafir geldiğinde açılabilen masa yeter hem oda daha ferah görünür.tabii yine de sen bilirsin...

masayı koymam lazım çünkü bizim gelen giden baya oluyor. en iyisi koltuk takımını koayrız. bir de dediğiniz gibi açılabilen küçük masa duvara ünite değildde plazma almayı düşünüyoruz duvara asmalı. birde yemek masasnın olduğu tarafa varaklı ayna asaarız duvara ancak böyle olur heralde :44:

:54:cnm bence,önce koltuk takımı önemli. koltukları özellikle de berjerleri en küçüklerinden seç.sora açılıp kapanabilen bir masa,sonrada bol dolaplı ufak bir tv ünitesi koyarsan güzel olur diye düşünüyorum. tv ünitesinin dolaplarını kullanırsın yemek takımını vs. koymak için.büfeyi en sona bırak bence yerin kalırsa en küçüklerinden bir de büfe eklersin. çok eşya olası taraftarı değilim ben.eşya az yaşam alanı ferah olmalı..tabi zevkler renkler tartışılmaz.kolay gelsin cnm..

Benim odam 20 metre kare. 2 tane üçlü 2 tane 1 li koltuk takımı var. Masa 6 sandalye ve büfe var. Sandalyeler bile çok geldi biraz sıkışık oldu. Vitrin gümüşlük almadığım halde sıkışıktı. Daha tv için yer ayarlamadık :9:
Bence yemek odasını koyma eğer odan varsa. Ferah ferah otur.

Odanın şekline, kapının yerine göre değişebilir durum. Bir köşe kanepe+puf veya tek koltuk ile 6 kişilik bir yemek masası olabilir belki.

Kareye yakınsa oda

$15 m2--kare.webp
bunun gibi,

Dikdörtgen ise

$15 m2 rect.webp

böyle birşeyler olabilir belki.

Odayı iyice ölçüp ona göre düşünmekte yarar var. Belki salon kapısını çıkartmak işe yarıyabilir.

Odanın şekline, kapının yerine göre değişebilir durum. Bir köşe kanepe+puf veya tek koltuk ile 6 kişilik bir yemek masası olabilir belki.

Kareye yakınsa oda

Eki Görüntüle 175154
bunun gibi,

Dikdörtgen ise

Eki Görüntüle 175155

böyle birşeyler olabilir belki.

Odayı iyice ölçüp ona göre düşünmekte yarar var. Belki salon kapısını çıkartmak işe yarıyabilir.

teşekkür ederim oda kareye yakın ama köşe koltuk koymak hiç aklıma gelmemişti koltuk takımı düşünüyordum.çünkü bize gelen gden çok oluyor. sülale kalabalık:61:

teşekkür ederim oda kareye yakın ama köşe koltuk koymak hiç aklıma gelmemişti koltuk takımı düşünüyordum.çünkü bize gelen gden çok oluyor. sülale kalabalık:61:

Köşe koltuk bence de pek kalabalık misafire göre değil ama, tek tek parçaları ayrılabilen bir şey olabilirse belki oturma anında biraz sağa sola çekilebilir. Sandalyelerlede de takviye olabilir. Belki bir tane daha puf veya koltuk sığabilir kare ise oda. Ama dediğim gibi odayı santim, santim ölçün. Ben de zamanında 180 m2 bir evden 70 m2 kare bir eve geçerken acaip zorlanmıştım, size kolay gelsin.

1 üçlü, 1 ikili koltuk, bir tane de tekli koltuk, açılabilir masa (hem enden hem boydan daraltılanbilen masalar var), sırt ve oturma yeri küçük olan sandalyeler.. Alacağınız konsol yüksek fakat dar olmalıdır.. Gümüşlük çok gereksiz bence bu haliyle.. Zaten artık neredeyse kimse eklemiyor gümüşlüğü takımına.

Odanız ancak bunları alır sıkışık görünmesini istemiyorsanız ki bu haliyle bile ancak sığar.

Birde mutlaka 3 boyutlu, derinliği olan iki tablo kullanın odanıza.. Karşılıklı değil, iki kardeş duvara asınız..Odanız daha büyük gösterecektir.. Koyu renk tercih etmemelisiniz mobilyalarınızda..
Çok büyük ya da çok küçük aksesuarlardan kaçınılmalıdır..

Bu ufak tefek detaylar daha derin gösterecektir odanızı.

Hayırlı olsun..

1 üçlü, 1 ikili koltuk, bir tane de tekli koltuk, açılabilir masa (hem enden hem boydan daraltılanbilen masalar var), sırt ve oturma yeri küçük olan sandalyeler.. Alacağınız konsol yüksek fakat dar olmalıdır.. Gümüşlük çok gereksiz bence bu haliyle.. Zaten artık neredeyse kimse eklemiyor gümüşlüğü takımına.

Odanız ancak bunları alır sıkışık görünmesini istemiyorsanız ki bu haliyle bile ancak sığar.

Birde mutlaka 3 boyutlu, derinliği olan iki tablo kullanın odanıza.. Karşılıklı değil, iki kardeş duvara asınız..Odanız daha büyük gösterecektir.. Koyu renk tercih etmemelisiniz mobilyalarınızda..
Çok büyük ya da çok küçük aksesuarlardan kaçınılmalıdır..

Bu ufak tefek detaylar daha derin gösterecektir odanızı.

Hayırlı olsun..

gümüşlük gereksiz bence de . o zaman sadee yemek masası, koltuklar bunlar sığar herlade:44:. odanın eni 3 72 boy 4 10 cm

benim salonumda küçük maalesef :25: kiracıyım ama istediğim gibi bende yemek odası alamadım gümüşlüğü yok sadece, 2 vitrini 6 kişilik masası sandalyesi var birde 3 lü bir kanepesi ile 2 tekli koltuğu var :25: taşınsamda büyük salona geçsem koltuğun teki çocuk odasında bebek olmadığından oraya koydum :24:

Son düzenleme:
bnm salonumda 16 m2 ve dikdörtgen.bizde 3 yıl önce 1 üçlü,1 ikili birde tekli koltuk aldık.6 kişilk masa büfe ve tv ünitesi aldık.hepsini koyduğumuzda oda çok küçüldü inan kullanım alanı çok zor oldu.bizde masayı çıkardık.şuan 3 yıldır bu evde yaşamış biri olarak yeniden döşemiş olsam kesinlikle L şeklinde bir koltuk ve sadece tv ünitesi düşünürüm.masa olarakta ya yuvarlak bir cam masa yada 4 kişilik kare açılabilen bir masa tercih ederim.başka hiçbirşeye yer kalmıcak zaten.6 kişilk masada pişman olabilirsin çok yer kaplıyo.büfe yerine bir konsol alıp hem herşeyini toplamış hemde üzerindeki duvara lcd asarak tv sehpası görüntüsü verebilirsin.köşe düşünmüyorum dersen 1 üçlü 2 tekli,teklilerde küçük çok şık tasarımlar var.
kolay gelsin..

valla benim oturma odam 17 metrekare eşyalarım da öyle iri değil ama ancak koltık takımıyla tv ünitesi sığıyo masa mümkün değil ancak köşe koltuk olursa belki...:44:

Back
X