- Konu Sahibi duygunesil
-
evlilik kısmını bilemeyeceğim ama şu şişkinlik felaket tabi sankı insana kilo alıyomuş gibi geliyo bu da biraz üzüyo tabi .s tabikide muhakkak yeri gelir söylerim.bu arada ben bazende beyaz çay içmeye çalışıyorum yeşil çayın daha çok antioksidanlısıymış.Metabolizmayı hızlandırmakta çok önemli çünkü.
Eveeet bugün yediklerime gelecek olursak öncelikle şunu belirtmeliyim ki bugün dediğim gibi yemekli bi düğüne davetliyiz o yüzden akşam yemeğimi ya yarın ya da gece yazabileceğim :/
sabah 9da uyanış ve 1 bardak 1 çay kaşığı ballı ılık su yarım saat sonra kahvaltı:
1 haşlanmış yumurta(tuzsuz ama karabiber ve pul biberli metabolizmayı hızlandırmak için )
3 yeşil zeytin
1 dilim tam buğday ekmeği
çeyrek kibrit kutusu beyaz peynir
2 dilim domates,4-5 dilim salatalık
saat 12:30 -ara-
3 küçük taze incir (bol tarçınlı glisemik indeksi düşürmek için)
birazdan 14:30 gibi olur muhtemelen 4 çorba kaşığı kaşığı kabak yemeği ve semizotlu cacık yemeyi planlıyorum.
dediğim gibi bugün diğer günlerden farklı olduğu için yürüyüşümüde yapamayacağım dıye üzülüyordum ama saat 10dan 12:30a kadar pazar alışverişine gittik annemle ve doğal olarak yürümüş oldum
ben 15-16 kilo kaybettim 2 yaş büyüğüm sanırım ama ablaya falan hiç gerek yokbu arada inşallah kazanırsın .d
öncelikle merhaba..
Elimden geldiğimce kilo vermen konusunda sana yardımcı olmak isterim ki sende ideal bir görünüme, ruh haline ve en önemlisi miniminnacık dunyalar tatlısı bebeğine kavuşabililk yapman gereken şey tamamen başarabileceğine inanmak ve kendini kasmamak.Çünkü insan kendını ne kadar kasar ve sürekli 'hayır ben diyetteyim olmaz !' dıye engellerse, her gün tartıdaki rakama aldanıp kendi kendine kederlenirse ve en önemlisi bu yüzden kendınden nefret edecek duruma düşüp aynalara küserse bu iş olmuyor.yapman gereken tek şey biraz sabır ve disiplin.Disiplin konusu şu açıdan mesela evde yemeklerı sen yapıyorsun değil mi? yemeklere koyduğun yağ ve tuz miktarlarını yavaş yavaş azaltmakla işe başlayabılırsın.Her gün uyanır uyanmaz ılık suyunu içmelisin.Meyveden hoşlanıyorsan ara öğünde akşam yemeğinden önce abartmadan yemelisin ve en önemlisi hareket etmek, akşamları bi şey yememek işte bu kadar basit.sonrasında ise her şey istediğin gibi olacaaaaak
sen yeter ki vermeyi iste :) eğer varsan bence burdan birbirimize beslenme şekillerimiz hakkında bilgiler vererek yönlendırmeler yapabiliriz?
ben söylediğim gibi yurtta kaldığım için aşırı düzenli bi spor yapamadım ama her gün 15 dklık kolay vücut hareketleri yaptım otobüs yerine yürümeyi tercih ettim ve güzel havalarda arkadaşlarımı zorla yürüyüşe götürdümcanım hiç spor yaptın mı ? yaptıysan neler ?
ben bugün sabah annemle dişçiye gittim o yüzden kahvaltı yapamadım eve gelince saat 11 30 du üşengeçlikten nesfit yedim. saat 12 30 gibi 2 tane kuru kayısı yedim şimdi de green lifein sinamekili karışık bitki çayını içiyorum sindirimimi kolaylaştırıyor
canım şu metabolizma hızlandırmaya yardımcı olan yiyecek ve baharat çeşitlerini yazar mısın senden öğrenecek çok şey var :)
bende 78 kiloydum 21 kilo verdim 52 hedefim son 5 kilo kaldıı
çok teşekkür ederim yazın için ... ilgin için ... bugün yediklerimi örnek olarak yzmak isterim sabah süte karıştırılan nesfiterden yedim öğlen bol salata 3 saat sonra 1 adet armut akşam da bişi yapmadım henüz ne yesem diye düşünüyordum ama gene salataya talimim sanırım evde tek başına olunca bir şey yapasım gelmiyor kendime eşimde 12 de eliyor ona yemek pişiriyorum sadece ...suyu en az 2 litre içmeye dikkat ediyorum birde ilaçlarım var yan etkisi mide bulantısı ishal mahf ediyor beni dünden bugüne bir yarım kilom gitti ...
tabıkı varımtatlım ben yemeklerden sonra lımonlu soda ıcıorum cıdden zyıfllatıo bu ama duzenlı ıcmelı..ee sen neler yapıosun
tabi ben zaten baktım da böyle düzenlişekilde birebir yediklerini öğrenmek istedim. tamam ben beklerim işin olmadığı zaman yazarsın :)
böyle düzensizlikler insanı bozuyo ama iyi toparlamışsın tabi akşam ne yaptın bilemeyeceğim ama
heh şimdi vaktim var diyetisyen konusuna bi açıklık getıreyım canım ben bundan 5 sene önce diyetısyene gitmiş onun listesini öğrenmiş ve bir ayda 3 kilo vermiştim ama ondan sonra verdim diye bi gazla yedim geri aldım hemen sonrada bu diyet işlerimden elimi ayağımı çektim ve geçen sene 10 kilo aldım ! ondan sonra aklım başıma geldi geçen yaz spor salonuna kaydoldum yaz boyunca sadece 7-8 kilo verdim ama yediklerime hiç dikkat edememeiştim bi sürü misafir falan vardı olmadı yani.Sonra ben yıne sevinçli sevinçli okula başladım !5 tatile kadar 5 kiloyu geri aldım sonra 15 tatılde kendıme kendıme söz verdim ne olursa olsun kilo verecektım yurda gider gitmez ılk gün k-flakes aldım sabahları iki kuru kayısı ve iki kuru incirle onu yedim.öğlenleri yemekhanedeki sulu yemekten yedim ama ekmeksiz eğer bulgur pilavı varsa 1-2kaşık aldım.Akşamları ise en geç 7de bir elma veya bir çorba içtim ve her gün yeşilçayımı içmeyi eksik etmedim.Ysni uzun lafın kısası kendı diyetisyenim oldum
güzelmiş canım kendi hikayeni anlatırken aynı benimkine benziyornerde okuyorsun sen kaç yaşındasın :)
evet doğru daha tam düzene oturtamadım işte ona uğraşıyorum akşamda bir kase çorba iki kaşık pilav 3 kaşık et sote yedim düğünde o kadar tatlı falan yemedim.
hepimizin hikayesi aynı değil mi zatenbu arada ilk mesaja tüm ayrıntılarıyla hikayemi yazıyoru birazdan yayınlarım oku istersen ben 20 yaşımı 1ay önce doldurdum .d
yaşıtız :) tamam bakıp okucam.
yalnız olmamak güzelyazdımmm .d
bana hikayeni yaz deseler sanırım bu cümleler olurdu herşeymi benzer hayat tuhaf umarım banada zayıflamayı nasip eder Allah :)
umarım sende istediğin kiloyu verirsin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?