15 aylık kızım ve bunalmış bir ben

Ben de olabilir diye yazdım
bilimsel temeller üzerine yazdığınız şeyi duyar kasmaktan ibaret sanan bir ebeveynin yetiştirdiği çocukla sizin yetiştirdiğiniz çocuğun hiç karşılaşmamasını temenni ederim

Cevabınız içim teşekkürler peki İstanbul’da önerebileceğiniz alanında iyi bir pedagog var mı

Mademm bu kadar heyecanlı ve oyuncu bir bebek pijama giyme işini de bir oyuna cevirebilirsiniz. Pijamanın altını giydirirken üstüyle ce ee yapın ya da verin o yapsın gibi gibi daha yaratıcı oyunlar vardır mutlaka. En iyi onun huyunu suyunu annesi olarak siz bilirsiniz.

Size cevabım yarım gitmiş daha doğrusu dün bebeğim uyanınca Sonra yazarım diye çıkmıştım o arada yazdığımı göndermişim ortaya kaba birşey çıkmış :) kusura bakmayın iyi günler dilerim

Benim de 11 aylik bir kizim var.

Cok hareketli bi cocuk. Altini actigimda daha temizlemeden kalkip oturmak ister. Temizlerim bezi baglarken hayatta durmaz. Dur kizim gitme kizim yapma etme demek de fayda etmez. Bu konuda cozumu kilot bez ve sarki soylemekte veya bir seyler anlatmakta buldum ben. Farkli ses tonlariyla bazen abuk subuk hareketlerle

Dikkatini cekecek sekilde sarki soylerseniz, hikaye anlatirsaniz belki size de faydasi olur. Durup dinliyor. O dinlerken de hizli hizli degistiriyorum, giydiriyorum ben.

Aglamalarıni görmezden gelmekten başka çare yok.
Benim kızımda(şu an 6 yaşında)zor bir bebekti,konuşup kendini ifade etmeye başlayana kadar da huysuzluğu nirvanadaydı. Ağlayarak bana birşey yaptıramayacağinı anladı,bizim bir oto koltuğuna oturmama mevzumuz vardı,her yere slingle götürdüm bir süre ama sonra imkansız oldu onu arabaya bindirmek,en son bir gün dedim bu böyle olmayacak,aldım konuştum attaya gideceğiz ama koltuğuna oturman gerekiyor diye,arabaya gittik koltuğuna oturunca ağladı,sakince sinirlenmeden aldım eve döndüm,evde anlattım tekrar oturmazsan gidemeyiz diye yine bindik arabaya yine ağladı,yine aynı muhabbet oldu ki gezmeye bayılıyor. 3.yada 4.denemede koltuğuna oturdu ve ağlamadı,gittik gezdik geldik,oturuş o oturuş ondan sonra hiç sorun çıkarmadı gezeceğini bildiği için. Kısacası vazgeçip pes etmeyin,parmağına kukla olmayin çocuğun. Siz karar vereceksiniz ne yapacağınıza o değil
Ağladi mı bırakın ağlasın, sakinleşince konuşun hizasina eğilip anlatın neden olmayacağını.
Mesela bir dönem parkta da ağlamayi huy haline getirdi,ağladığı an eve döndüm evde anlattım sebepsiz ağladığın için eve döndük,bir daha ki sefere ağlamaz keyifli vakit geçirirsen daha çok kalabiliriz parkta diye ve sonunda öğrendi parkta kalmak istemiyorsa sebepsiz ağlamaması gerektiğini.
Tabiki düşme canının acıması vb durumlardan bahsetmiyorum burda olmadık şeyleri tutturup ağlama durumlarında uyguladım bunu.
Size de tavsiye ederim. Deneyin birşey kaybetmezsiniz. Benim katılarak aglayan kizımda işe yaradıysa sizde de yarayabilir.

Teşekkür ederim başedemyince başka birşeye dikkatinimi çekmeliyim yoksa ağlasın diye bırakmalımıyım işte bu noktada tıkanıyorum
Benim çocuk böyle ağlama krizi moduna geçince dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum.Mesela akşam sofra başında nedensiz yere hiç susmadan ağlayınca “Biliyor musun canım.Seni tiyatroya götüreceğim şu oyun gelmiş “şeklinde sustırmayı başardım.Daha önce tiyatroya gitmişti veçok sevmişti işte ben de ona istinaden ay şu oyunlar gelmiş “diyerek dikkatini çektim.Hemen susup beni dinledi.Ancak dikkat çekeceğiniz konular ilginç olmalı.Öyle kedi geçti,köpek havladı değil de daha enteresan şeyler anlatın:)Bir de bence yaramaz çocuğun en iyi ilacı oyun oynamak resim yapmak vs.Belki de çocuklarla uğraşmak biZleri yorduğu için yeterince ilgilenmiyoruz ancak gerçekten telefonu televizyonu izlettirmeyip oyunlar oynatınca ennn yaramazı bile sakinliyo

tam olarak kardesimj anlatmissinz aglama krizlerinden tutunda huysuzlugina kadr ayni hatta hic unutmam pijnikteyken eline nerden bulduysa ari almis hemen aldik elinden, elinj sokar diye aman almaz olaydik resmen kiyameti kopardi siz nasil alirsinz ariyi diye sonra piknikteki herkes ari aramaya basladi yeter ki sussun diye ama nafile.. her neyse yani durum ayniydi ama sonra kardesim cok degisti nasil oldu bilmiyrum ama cocuklugu ve ergenligi cok sakin ve uyumlu gecti hatta simdi cok guzel bir uni de muhendislik okuyor o hallerinj anlatip guluyruz :) insallah sizin kizinz da uyumlj hale gelir biran once

Aminnnn inşallahh

Konu sahibi okadar bensin ki Bu süreçleri atlatabildiniz mi nasılsınız yorumculardan aynı derdi olanlar siz nasılsınız konuyu hortlatmaya ihtiyacı duydum.Tam 15 aylığız ve ağlayarak kendini yerden yere atma wc dahi giderken etinden et koparıyormuscasına ağlama bebek arabasına binmeyi red etme aşağı inme içinden kendini atmaya çalışma artık ağlayarak tehlikeli hareketler boyutuna geçme ben nasıl davranıyorum sakin kalmaya çalısıyorum hayır gitmeliyiz gitmeliyim tekrar gelicem neden bunu yapıyorsun böyle ağlarsan seni anlayamam panik havam yok konuşmaya calısıyorum ama red yiyorum anlayacağınız eşim konusmadan beklemeyi tercih ediyor yada şarkı söylemeye başlıyor ağladığında şarkı cogu zaman işe yarıyor

Bağıracak birsey yok aglayabilirsin kizim deyin. Elinden zararli seyi dogruan almayın baska birseyle ilgisini dagitip birakmasini saglauin. Bor de o aylar her denileni anliyirlar açiklayin anlatin. Gonlunü de yapin bence kirmayın. Kızım ayni aylar sayilir. Parktan gelmek istemiyir . Meyve seviyor mesela eve gidip elma yiyelim mi deyince tamam diyir cikıyoruz gibi. Amcaya gitmeme cs. Olayi gitmesin yapacak birşey yok o da birey kendini sevdirip secdirmemek kendi bileceği iş. Benim kizım da çok huysuz büyüdükçe düzelir diye umit ediyorum. Misafirlik olayi bizde de aynı. Sdece mesela 4 ve yukari yasta kız cocugu varsa ecde onunla oynuyor onda oturuyorum. Harici kucagimda aglamaklı hep. çocugunuzu bir kaliba sokmaya çalismayın karakteri boyle demekki. Karakterini özgür bırakın. Ağlama olayında da ben hep dikkat dagıtmayı kullanıyirum canım neye kizdın vs. Diye konusuyorum. Yemek yuyelim evcilik oynayalim mı cs. Diye baska yone çekiyorum. Babası tuvalete girmeden desin kizim bak birazdan gelicem vs. Diye.

Kizım işe giderken gormezse donene kadar evin odalarinda ariyir çıkanı. Ama ben ise gisiyirum deyip bay bay yaparsa aramıyor. Az öz şekilde anlatın inanin herseyi anliuirlar. Zamanla da oturur

Bu dogru bir bilgi deyip mizac cocugun yapisina gore Cok degisiyor. Cok cocuklu anneler bilir, bazi cocuk kolay ikna olur, bazisi zor..

konu eski lakin bu tarz çocuklarda duyu bütünleme problemleri olabiliyor. yaş gruplarına göre belirtileri değişiyor. bu tarz sıkıntıları olanlar bir araştırsın derim.

Merhaba;
Benim kızım 23 aylık, aynı anlattığınız gibi bir bebekti. 20 aydan sonra değişim yaşadı, daha uysal. Bana da herkes allah sabır versin deyip üzülüyordu. Sabredin geçecek..

Benim oğlum da bu şekil ne zaman düzeldi çocuğunuz

Merhaba;
Benim kızım 23 aylık, aynı anlattığınız gibi bir bebekti. 20 aydan sonra değişim yaşadı, daha uysal. Bana da herkes allah sabır versin deyip üzülüyordu. Sabredin geçecek..
Benim oğlumda aynı şekil 20 aydan sonra geçiyor mu ya umut oldunuz bana

Aglamasına izin verin duymamaya çalışın zor ama bu bir dönem geçecek birde hamilesiniz valla Allah yardımcınız olsun arada keşke daha çok yaş bıraksaydınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…