• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 aylık kızım ve bunalmış bir ben

Şimdi bazı bebekler ailenin tavrından dolayı şımarır böyle her istediği yapılsın diye ağlar yerden yere atar kendinin bir de konu sahibinin bebeği gibi zor bebekler var ki ,inatçı bebek diyorum bu tarz bebeklere ,çeken bilir peygamber sabrı lazım.Yapacağınız tek şey bol bol oyun oynamak oyun hamuru boyama vs.. vs.. ya da çok tutturunca bir şeyi dikkatini dağıtıp başka bir şeye odaklanmasını sağlamak.Ancak ne desek de bazen olmuyor olamıyor.Sadece size bol bol sabır diliyorum inatçı aksi bebekle uğraşmak çok zor.

Verdiğiniz tavsiyeler benim içim çok değerli hepinize teşekkür ediyorum
evet bende sizin düşüncenizdeyim
Eşime defalarca ağlasın bırak diyorum
Bu sefer bana vicdansızlık yapma nasıl ağlasın o ağlayınca benim içim parçalanıyor falan diyor
Kızının ağlamasına izin vermiyor
Birde bazı büyükler var ki ağlatma ağlamaya alışır derler
Acaba ağlatmayıp inatlaşma seviyesine getirmeden mi olayları halletsem
Yada ağlayarak sorunlarını çözmesine izin vermesem mi arasında kalmıştım
Anladığım kadarıyla ağlamalı ama işte susmuyor ağlarken öyle bir ağlıyor ki
Tükrüğü boğazına kaçıyor
Öksürüyor aha bu seferde boğuldu diyorum onu alıyorum mecbur

Şimdi bazı bebekler ailenin tavrından dolayı şımarır böyle her istediği yapılsın diye ağlar yerden yere atar kendinin bir de konu sahibinin bebeği gibi zor bebekler var ki ,inatçı bebek diyorum bu tarz bebeklere ,çeken bilir peygamber sabrı lazım.Yapacağınız tek şey bol bol oyun oynamak oyun hamuru boyama vs.. vs.. ya da çok tutturunca bir şeyi dikkatini dağıtıp başka bir şeye odaklanmasını sağlamak.Ancak ne desek de bazen olmuyor olamıyor.Sadece size bol bol sabır diliyorum inatçı aksi bebekle uğraşmak çok zor.
Teşekkür ederim başedemyince başka birşeye dikkatinimi çekmeliyim yoksa ağlasın diye bırakmalımıyım işte bu noktada tıkanıyorum

biz farketmiyoruz ya da unutur diyoruz ama uasadiklari olaylar cocuklarda iz birakiyor. oglum cok da huysuz olmayan bir cocuktu. 2.5 ay once havale gecirdi. hastane sureci vs derken yine 1.5 hafta once yuksek atesten hastanede yatti. damar yolu hemsirwler. hastameden geldigimizden beri herseye bagiriyor. bence pedagog destegi alin.

18 aylık bir oğlum var.
genel olarak kolay bir bebekti.
10-11 aylarda başladı bahsettiğiniz şeye.
abisi, o da küçük henüz, arada elinden oyuncağını çekip alma, yada kıskançlıkla bir yerine dokunduysa biz de teselli amaçlı biraz fazla korumacı olduk ister istemez.
sonra bu durumu kullanmaya başladı.
bakın 11 aylık diyorum :) anlıyorlar her şeyi.
abisi daha yaklaşmadan ağlamaya başladı.
abisinin elinde istediği bir şey varsa onu almak için, dışarı çıkmak için kapının önünde, banyoya girmek için küvetin onunde, araba koltuğuna oturmamak için arabada ağladı.
ne yaptık? dediğini yapmadık.
konuştum surekli. hayır, şimdi değil.
hayır o onun oyuncagı, bu senin oyuncağın gibi sürekli tekrarlar. arabada ise şarkı söyledik daha çok.
başta her şey daha kötüye gitti
ağlamalar kusmaya döndü.
sonra bitti.
evet zor. hele kusmaya başlaması falan çocuğun yediği iki lokma zehir olduğuna mı yanayım, kusmukla uğraştığıma mı, çok üzülüyordum.
kararlı olun. bebek diyip geçmeyin. her şeyi anlıyorlar.
bizim 3 ay sürdü bu durum.
hala inatçı ama artık olmayacağını bildiği için önce bir ağlıyor yoklamak için, sonra gülmeye başlıyoruz :) ağlayınca olmadığını bildiği için gücünün yettiğini kendi yapıyor. soyunup küvete girmeye çalışmak, abi ile bogusmak gibi :)

19 aylık bir oğlum var. Tam sizin dediğiniz gibiydi o aylarda. Ama ağlamasına asla tepki vermedik babasıda bende. Ağlayarak istediğinde sakince göz hizasına inip neden vermedipimizi anlattık. Artık birşey istediği zaman ağlamaması gerektiğini biliyor. Arada ağlayarak babasına birşeyler anlatıyor babası yüzüne bile bakmıyor sonra birden aklına geliyo sakinleşip “baba” diyor. İstediğini yapıyoruz o zaman tehlikeli yada olmayacak birşey değilse.

ah ah,
ilk cocukta oturup aglamisligim coktur benim de,

simdi ikincide, o kriz anlarinda,
esimle oturup sohbet ediyoruz, guluyoruz egleniyoruz.

bunlar olacak,
sizinki de tam doneminde,
cocuklarin tam anneden ayri bir birey olduklarini kabul etme yaslari,
bazisi daha huysuz olabilir bazisi daha kolay,
ama her kucuk insan bu devrelerden geciyor

Sizinki kadar aglama krizlerine girmese de kendini sevdirmemesi baskasina gitmemesi beni asla bir saniye bile birakmamasi ayni benim kiz da oyle lavaboya asla tek gidemem onunla beraber gidiyrm ama onu asla kizdirmayacak seyler yapip kendkmi de kullandirmiyorum eline zararli bisey aldiginda bende ona cok guzel biseyle gidip elindekini unutturuyorm aaaaa bak nasil harika bisey bi falan diyip uzaklastiriyrm siz sakin olmaz ona boyle kin beslerseniz cocuk.daha yipranir kendini mahveder size emanet olan o cocuga olabildigince sakin dawraalisiniz

Siz zaten agliyor diye her istedigini yapmissiniz alismis.Arkadasim in oglu vardi gorsen etinden et kopariyorsun sanki istedigi olmayinca basiyordu cigligi.Annesi yakiyordu sigara sakinlesmesini bekliyordu tepine tepine aglaya aglaya kendinden gecip gelirdi yanimiza. Kiz ne gaddarsin cocuk telef oldu derdim.Aglayarak kullaniyo bizi derdi zaman gectikce yapmaya baslamisti.Tamam kiyamiyorsunuz ama o da biliyor bunu:KK66:

O arkadasinizin yaptigina sadece ne kadr gaddarsin demeniz bile yanlis tamam her istedigi yapilmaz ama o cocugun yasadigi zorluga bakar misiniz oyle aglamasi ve annenin keyf yapar gibi sigara yakmasi nasil bi vicdansizlik nasil bi insanlik o cocuga cok uzuldum Allah yardimcisi olsun

Ben benzeri pek cok durum yasadim ama istedigi seyi kesinlikle yapmadim,agladi kudurdu kendini yerlere atti yine yapmadim,yapmam da. Kayitsiz kaliyorum kriz anlarinda,kendiliginden sustugun zaman gel konusalim diyorum. Sakinlesip gelince de neden boyle oldu seklinde bir konusma yapiyoruz

aglayarak herseyı yaptırabılecegını ogrenmıs bır bebek
normalde ta en basında
bır bebek agladıgı zaman once derdı ne anlamak gerek mesela ne ıcın aglıyor oyuncak ıstıyor dıyelım
bunu aglamadan ısteyebılırsın agladıgın zaman senı anlamıyorum bu yuzden ıstedıgın seyı agladıgın zaman veremem
sakin ol deyıp sarılıp öpmenız lazım

boyle boyle cocuk tutturmamayı derdını aglamadan ıfade etmeyı ogrenıyor

kızım 3 yasında
bazen sebepsız aglıyor hıc sebep yok mesela elının altında oyuncak ayakta duruyor yerden alması gerek tutabılmek ıcın
anneee yapıstım sen verırmısın dıyor
oyuncagını sen alabılırsın senın sorumlulugunda oturdugum yerden kalkıp sana oyuncagını ben veremem sen dusurdun sen al dıyorum
hayır yapıstım kıpırdayamıyorum dıyor aglıyor :KK70:
agladıgın ıcın senı anlayamıyorum sakınlestıgınde konusuruz deyıp ılgılenmıyorum
ozaman mecbur susuyor
bebeklıgınden berı bu sekılde konustum dogdugu gunden berı konustum kendısı konusamasa da konusanı anlıyor sonucta .

bızde yol bu genellıkle sakin kendı kendıne oynayan derdını cok ıyı ıfade eden bır cocuga bu sebeple sahıp oldugumu dusunuyorum

agladıgında hıc bır zaman panıklemedım sırf sussun dıye ıstedıgını vermedım sakınlesmesını bekledım agladıgında verdıgınız tepkı negatıfse ıstedıgını verıyorsunuz demektır o zaten bunu beklıyor tepkıyı gorunce tamam dıkkat cektım ıstedıgım bu dıyor ona bunu bız telas yaparak ogretıyoruz farkında olmadan

sakin olun konusun 5 dk aglasa catlamaz bırsey olmaz

mesela bır ortamdasınız bırının evı avm falan

aglama krızıne mı gırdı hemen alıp cıkın ortamdan ınsanları rahatsız etmekten cekınıyorsanız anında dısarı cıkıp dıkkatını dagıtıp sakınlesmesını bekleyın

O arkadasinizin yaptigina sadece ne kadr gaddarsin demeniz bile yanlis tamam her istedigi yapilmaz ama o cocugun yasadigi zorluga bakar misiniz oyle aglamasi ve annenin keyf yapar gibi sigara yakmasi nasil bi vicdansizlik nasil bi insanlik o cocuga cok uzuldum Allah yardimcisi olsun
yahu ne alaka
cocuk aglayarak bırsey ısteyıp olması ıcın kendını yerden yere attıgında aynen tepkısız kalmak gerek hatta etrafında cocuga zarar verecek bırsey yoksa odadan cıkıp yalnız bırakıp sakınlesmesını beklemek gerek

basında bekler aglamasına panık yaparsanız o cocuk susmaz kı

Bende onun 25aylik versiyonu mevcut. Kucakta hic durmaz mesela ben bile soyle doya doya sarilip opemiyorum birak baskalarini. Bizjmki de bana bagli babasina pek degil. Ama hastayken falan yani cok zorlaniyorum. Mesela disciden geldim bugun.kac gundur agri cektim geceleri uyuyamadim agla zirla..ama cocuk benden babasina gtmek istemiyordu. Agrim olunca bide tahammulsuz oluyorum. Dun ilk defa vurdum koluna.. ben de vurmam etmem derdim de .. dun zivanadan ciktm artik hic bi lafimi dinlemiyo falan. Kizimin umrnda olmadi neyse ki. Olsa da aglasa ben de aglardim heralde :(
Cok zor yani sabir diliyorum. Benim de cok konum var boyle sizinkine benzer. Ama saglikli olsunlar sag salim olsunlar. Olsun yani yaramazliklari da. Cok sukur :)

Kizim 1 yasina henuz yeni girdi. Ama presibim su. Istedigi seyi agladiginda yapabileceksem aglatmadan yapiyorum yapamayacaksam agladiginda da yapmiyorum. Cizgim net. Eger cok aglar kendini yerden yere atarsa birkac dk kenarda sessizce bekleyip baska bir sey yapıyorum aglamasina izin veriyorum. Sonrada istedigi seyin olmamasina üzüldüğünü bildigimi ama ona uygun olmadigini kisaca aciklayip sariliyorum ve ilgisini baska yone cekiyorum. Simdilik ise yariyor. Belki henuz anlamiyor aciklamalarimi ama fayda ediyor yontem. Umarim ileride de ise yarar.

Normal çocuk tanımı nedir bilmiyorum.
Bir de 15 aylık bebek insan kullanmayı ne bilsin? Ağlamak onların tek iletişim aracı tabi ki bir şeyi ağlayarak yaptırmaya çalışacaklar.
Bir kere bebeğinizi huysuz yaramaz gibi sıfatlarla nitelendirmeyin. Çocuklar böyle şeyleri benimserlermiş.

Kalabalığı sevmeyen bir birey olabilir. Onu zorlamayın zamanla alışacaktır.

Ona her zaman açıklama yapın. Neden bahçede kalamaz, neden prizlere dokunamaz. Bunlara neden izin veremezsiniz kısaca açıklayın.
Ağladığında bıkkınlık göstermeyin yanında durun kendine zarar vermesini engelleyin. Yanında kaldığınız ve onu anladığınızı gösterdiğiniz sürece ağlaması kötü bir şey değil.

O ağlarken neden ağladığını söyleyin. Biliyorum bahçeye çıkmak istiyorsun, çıkamadığın için üzgünsün diyin ve susun. Belki 2-3 kere yaptığınızda bir şey değişmeyecek ama zamanla bunun ne kadar işe yaradığını göreceksiniz.

Baba tuvalete giderken her daim tuvalete gittiğini ve döneceğini söylesin. Zamanla bunu da kabullebecek. Babası çıkana kadar ağlamak istiyorsa demek ki ihtiyacı odur engel olmayın ama yanında olun.

Bebeğiniz henüz çok küçük ona anlayış gösterin. Çok sinirlendiginizde bile bağırmamak için özel çaba harcayın. Bakın her istediğini yapın demiyorum. Pozitif disiplini araştırın.

yahu ne alaka
cocuk aglayarak bırsey ısteyıp olması ıcın kendını yerden yere attıgında aynen tepkısız kalmak gerek hatta etrafında cocuga zarar verecek bırsey yoksa odadan cıkıp yalnız bırakıp sakınlesmesını beklemek gerek

basında bekler aglamasına panık yaparsanız o cocuk susmaz kı
Ağlamasına izin vermek onu yalnız bırakmak anlamına gelmez. O çocuk orada bir ihtiyacı için ağlıyor. Onu orada tek başına bırakmak gerçekten gaddarca. Yanında sessizce beklemek varken hatta izin verirse sarılmak varken neden yalnız bırakmayı tercih eder ki anne baba? Size yapılsa ne hissedersiniz?

Normal çocuk tanımı nedir bilmiyorum.
Bir de 15 aylık bebek insan kullanmayı ne bilsin? Ağlamak onların tek iletişim aracı tabi ki bir şeyi ağlayarak yaptırmaya çalışacaklar.
Bir kere bebeğinizi huysuz yaramaz gibi sıfatlarla nitelendirmeyin. Çocuklar böyle şeyleri benimserlermiş.

Kalabalığı sevmeyen bir birey olabilir. Onu zorlamayın zamanla alışacaktır.

Ona her zaman açıklama yapın. Neden bahçede kalamaz, neden prizlere dokunamaz. Bunlara neden izin veremezsiniz kısaca açıklayın.
Ağladığında bıkkınlık göstermeyin yanında durun kendine zarar vermesini engelleyin. Yanında kaldığınız ve onu anladığınızı gösterdiğiniz sürece ağlaması kötü bir şey değil.

O ağlarken neden ağladığını söyleyin. Biliyorum bahçeye çıkmak istiyorsun, çıkamadığın için üzgünsün diyin ve susun. Belki 2-3 kere yaptığınızda bir şey değişmeyecek ama zamanla bunun ne kadar işe yaradığını göreceksiniz.

Baba tuvalete giderken her daim tuvalete gittiğini ve döneceğini söylesin. Zamanla bunu da kabullebecek. Babası çıkana kadar ağlamak istiyorsa demek ki ihtiyacı odur engel olmayın ama yanında olun.

Bebeğiniz henüz çok küçük ona anlayış gösterin. Çok sinirlendiginizde bile bağırmamak için özel çaba harcayın. Bakın her istediğini yapın demiyorum. Pozitif disiplini araştırın.
Bir cocugunuz var mi cok merak ettim. Cunku 15 aylik degil 6 aylilkem bile insan kullanmayi cok guzel biliyorlar :) kandiriyorlar. Misal brnim bebegim aglama olayini oyun icinde kullaniyor. Ben dışarıdayken odanin kapisini kapatip agliyor. Ben acinca gulup yine kapiyi kapatiyor. Kapi kapaninca agliyor acinca gulup kapiyi kapatiyor. 6 7 ayliktan beridir aglamayi kandirmak icin kullaniyor. :)

Öncelikle bu aglamalari kullanmasina izin vermeyin...
Çünkü agladigi icin verilen bir tavizin sonu gelmiyor...bir pedagogla görüşebilirsiniz..ama yine de sonucun ebeveynlerde bittigi düşüncesindeyim...
kesinlikle böyle.nasıl tabir etsem böyle çocuk "yolunu bulmuş işin" oluyor.ebeveyn ondan daha inatçı olucak.bırak atsın kendini ağlasın 2 defa yapar 3.de vazgeçecek.çocuğa ay aman kyamıyorum dersen ipin ucu kaçar, bu çocuğa kıymak değil ağacı yaşken eğmek.

Pedagojide davranışı söndürme diye birr şey var biraz araştırın, görmezden gelme en etkili yöntemdir ama çok sabır gerektirir. Kuzenimim bebeginde o ölümüne ağlarken uçaklarda verilen kulak tıpalarından kullanmıştık 3 saat susmadan ağladığını biliyorum. Kulağınıza takip yok sayın belki bir kaç hafta sürer ama kesin işe yarar.
Bu yöntem kısa süreli çözüm sağlar. 3 saat ağlamasina izin verilen bebeğin ilerde nasıl bir birey olması beklenir?
3 saat ihtiyacına cevap verilmeyen bebek için çok üzüldüm.
Bu çocuklar büyüyecek. Bunların ergenliği var yetişkinliği var. İlerde hiç iletişim kuramayacagımız çocuklar yetiştirmesek keşke.

Back