aglayarak herseyı yaptırabılecegını ogrenmıs bır bebek
normalde ta en basında
bır bebek agladıgı zaman once derdı ne anlamak gerek mesela ne ıcın aglıyor oyuncak ıstıyor dıyelım
bunu aglamadan ısteyebılırsın agladıgın zaman senı anlamıyorum bu yuzden ıstedıgın seyı agladıgın zaman veremem
sakin ol deyıp sarılıp öpmenız lazım
boyle boyle cocuk tutturmamayı derdını aglamadan ıfade etmeyı ogrenıyor
kızım 3 yasında
bazen sebepsız aglıyor hıc sebep yok mesela elının altında oyuncak ayakta duruyor yerden alması gerek tutabılmek ıcın
anneee yapıstım sen verırmısın dıyor
oyuncagını sen alabılırsın senın sorumlulugunda oturdugum yerden kalkıp sana oyuncagını ben veremem sen dusurdun sen al dıyorum
hayır yapıstım kıpırdayamıyorum dıyor aglıyor
agladıgın ıcın senı anlayamıyorum sakınlestıgınde konusuruz deyıp ılgılenmıyorum
ozaman mecbur susuyor
bebeklıgınden berı bu sekılde konustum dogdugu gunden berı konustum kendısı konusamasa da konusanı anlıyor sonucta .
bızde yol bu genellıkle sakin kendı kendıne oynayan derdını cok ıyı ıfade eden bır cocuga bu sebeple sahıp oldugumu dusunuyorum
agladıgında hıc bır zaman panıklemedım sırf sussun dıye ıstedıgını vermedım sakınlesmesını bekledım agladıgında verdıgınız tepkı negatıfse ıstedıgını verıyorsunuz demektır o zaten bunu beklıyor tepkıyı gorunce tamam dıkkat cektım ıstedıgım bu dıyor ona bunu bız telas yaparak ogretıyoruz farkında olmadan
sakin olun konusun 5 dk aglasa catlamaz bırsey olmaz
mesela bır ortamdasınız bırının evı avm falan
aglama krızıne mı gırdı hemen alıp cıkın ortamdan ınsanları rahatsız etmekten cekınıyorsanız anında dısarı cıkıp dıkkatını dagıtıp sakınlesmesını bekleyın