- 28 Aralık 2016
- 1.840
- 4.600
- 133
- 40
Teşekkür ederim başedemyince başka birşeye dikkatinimi çekmeliyim yoksa ağlasın diye bırakmalımıyım işte bu noktada tıkanıyorumŞimdi bazı bebekler ailenin tavrından dolayı şımarır böyle her istediği yapılsın diye ağlar yerden yere atar kendinin bir de konu sahibinin bebeği gibi zor bebekler var ki ,inatçı bebek diyorum bu tarz bebeklere ,çeken bilir peygamber sabrı lazım.Yapacağınız tek şey bol bol oyun oynamak oyun hamuru boyama vs.. vs.. ya da çok tutturunca bir şeyi dikkatini dağıtıp başka bir şeye odaklanmasını sağlamak.Ancak ne desek de bazen olmuyor olamıyor.Sadece size bol bol sabır diliyorum inatçı aksi bebekle uğraşmak çok zor.
Siz zaten agliyor diye her istedigini yapmissiniz alismis.Arkadasim in oglu vardi gorsen etinden et kopariyorsun sanki istedigi olmayinca basiyordu cigligi.Annesi yakiyordu sigara sakinlesmesini bekliyordu tepine tepine aglaya aglaya kendinden gecip gelirdi yanimiza. Kiz ne gaddarsin cocuk telef oldu derdim.Aglayarak kullaniyo bizi derdi zaman gectikce yapmaya baslamisti.Tamam kiyamiyorsunuz ama o da biliyor bunu
yahu ne alakaO arkadasinizin yaptigina sadece ne kadr gaddarsin demeniz bile yanlis tamam her istedigi yapilmaz ama o cocugun yasadigi zorluga bakar misiniz oyle aglamasi ve annenin keyf yapar gibi sigara yakmasi nasil bi vicdansizlik nasil bi insanlik o cocuga cok uzuldum Allah yardimcisi olsun
Ağlamasına izin vermek onu yalnız bırakmak anlamına gelmez. O çocuk orada bir ihtiyacı için ağlıyor. Onu orada tek başına bırakmak gerçekten gaddarca. Yanında sessizce beklemek varken hatta izin verirse sarılmak varken neden yalnız bırakmayı tercih eder ki anne baba? Size yapılsa ne hissedersiniz?yahu ne alaka
cocuk aglayarak bırsey ısteyıp olması ıcın kendını yerden yere attıgında aynen tepkısız kalmak gerek hatta etrafında cocuga zarar verecek bırsey yoksa odadan cıkıp yalnız bırakıp sakınlesmesını beklemek gerek
basında bekler aglamasına panık yaparsanız o cocuk susmaz kı
Bir cocugunuz var mi cok merak ettim. Cunku 15 aylik degil 6 aylilkem bile insan kullanmayi cok guzel biliyorlar :) kandiriyorlar. Misal brnim bebegim aglama olayini oyun icinde kullaniyor. Ben dışarıdayken odanin kapisini kapatip agliyor. Ben acinca gulup yine kapiyi kapatiyor. Kapi kapaninca agliyor acinca gulup kapiyi kapatiyor. 6 7 ayliktan beridir aglamayi kandirmak icin kullaniyor. :)Normal çocuk tanımı nedir bilmiyorum.
Bir de 15 aylık bebek insan kullanmayı ne bilsin? Ağlamak onların tek iletişim aracı tabi ki bir şeyi ağlayarak yaptırmaya çalışacaklar.
Bir kere bebeğinizi huysuz yaramaz gibi sıfatlarla nitelendirmeyin. Çocuklar böyle şeyleri benimserlermiş.
Kalabalığı sevmeyen bir birey olabilir. Onu zorlamayın zamanla alışacaktır.
Ona her zaman açıklama yapın. Neden bahçede kalamaz, neden prizlere dokunamaz. Bunlara neden izin veremezsiniz kısaca açıklayın.
Ağladığında bıkkınlık göstermeyin yanında durun kendine zarar vermesini engelleyin. Yanında kaldığınız ve onu anladığınızı gösterdiğiniz sürece ağlaması kötü bir şey değil.
O ağlarken neden ağladığını söyleyin. Biliyorum bahçeye çıkmak istiyorsun, çıkamadığın için üzgünsün diyin ve susun. Belki 2-3 kere yaptığınızda bir şey değişmeyecek ama zamanla bunun ne kadar işe yaradığını göreceksiniz.
Baba tuvalete giderken her daim tuvalete gittiğini ve döneceğini söylesin. Zamanla bunu da kabullebecek. Babası çıkana kadar ağlamak istiyorsa demek ki ihtiyacı odur engel olmayın ama yanında olun.
Bebeğiniz henüz çok küçük ona anlayış gösterin. Çok sinirlendiginizde bile bağırmamak için özel çaba harcayın. Bakın her istediğini yapın demiyorum. Pozitif disiplini araştırın.
kesinlikle böyle.nasıl tabir etsem böyle çocuk "yolunu bulmuş işin" oluyor.ebeveyn ondan daha inatçı olucak.bırak atsın kendini ağlasın 2 defa yapar 3.de vazgeçecek.çocuğa ay aman kyamıyorum dersen ipin ucu kaçar, bu çocuğa kıymak değil ağacı yaşken eğmek.Öncelikle bu aglamalari kullanmasina izin vermeyin...
Çünkü agladigi icin verilen bir tavizin sonu gelmiyor...bir pedagogla görüşebilirsiniz..ama yine de sonucun ebeveynlerde bittigi düşüncesindeyim...
Bu yöntem kısa süreli çözüm sağlar. 3 saat ağlamasina izin verilen bebeğin ilerde nasıl bir birey olması beklenir?Pedagojide davranışı söndürme diye birr şey var biraz araştırın, görmezden gelme en etkili yöntemdir ama çok sabır gerektirir. Kuzenimim bebeginde o ölümüne ağlarken uçaklarda verilen kulak tıpalarından kullanmıştık 3 saat susmadan ağladığını biliyorum. Kulağınıza takip yok sayın belki bir kaç hafta sürer ama kesin işe yarar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?