• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 aylık kızım ve bunalmış bir ben

Nayro

☕️
Pro Üye
Anneler Kulübü
8 Temmuz 2012
1.403
951
323
merhaba arkadaşlar
Size sıkıntımdan bahsetmek istiyorum
Allah bağışlasın 15 aylık bir kızım var
Bebekliğinden beri zor bir bebekti sürekli hastalanıp hastanede yatan bronşit olan bir bebekti.
Gel gelelim bu ara hastalanmadı çok şükür diyorum
Ama kızım beni tüketiyor resmen tüketiyor
Üstelik sadece beni değil babasınıda aynı şekil.
Babasına çok bağlı aşırı bağlı öyle Böyle değil.
Evin içinde babası kalkıp lavaboya gitse bile feryat figan lavabonun kapısında ağlıyor ama öyle bir ağlama değil babası çıkana kadar kesinlikle sakinleştiremiyorum.
Ortamlarda kalabalalıkta daha 5 dk oturduğumuzu bilmiyoruz sürekli ağlıyor hiç kimseyi yanına yaklaştırmıyor sevmek için bile
İnan’ın halaları amcaları daha onu kucağına alıp öpememiştir bile çünkü izin vermiyor.
Ailede çok çok seviyor ama kızım huysuz
Örneklere devam edecek olursam eline tehlikeli bişey buldu ve aldı diyelim onu elinden Almak imkansız ve diyelim alabildik kesinlikle durduramıyoruz ölümüne ağlıyor
Bunun gibi bir sürü örnek
Onu bahçeye çıkartıyorum alıp eve getirene kadar ağlıyor girmek istemiyor eve dün eve sokamadıpım için 3 defa dönüşümlü olarak babasıyla bahçeye çıkardık.
Onu gören herkes her zaman böyle mi bu çocuk diyor nasıl dayanıyorsunuz falan
Bağırmak ve vurmak kesinlikle yapamayacağım şeyler o bana Allah’ın emaneti
Sadece kriz anlarında bağırmışımdır onda da omdan çok ağlıyorum
Tecrübeli anneler eğitmenler ben şimdi ne yapabilirim
Nasıl bu çocuk diğer normal çocuklar gibi olur.
Daha uysal ve sakin nasıl olur
Neler yapıp nasıl davranmalıyım
Okuduğunuz için teşekkürler

Allah bağışlasın. Benimde 15 aylık oğlum var sizin ki kadar olmasada bizi çileden çıkartıyor. İstediği bişey olmayınca atıyor kendını yerden yere çığlık kıyamet ağlıyor ter su içinde kalana kadar bırakıyorum ağlasın kendı sakşnleşince geliyor yanıma sarılıyor. Bugun sokaga çıktık eve girmeyi bırak mahalleye girince atıyor kendısını yere bende kaldırımda oturuyorum bekliyorum sakinleşince elinden tutup eve gidiyoruz. Anlıcağınız bırakın ağlasın tepinsin dursun yoksa hiç başa çıkamayız. Ben kendime inatçı derdim benm ki bana 1000 basar vallahı :)

merhaba arkadaşlar
Size sıkıntımdan bahsetmek istiyorum
Allah bağışlasın 15 aylık bir kızım var
Bebekliğinden beri zor bir bebekti sürekli hastalanıp hastanede yatan bronşit olan bir bebekti.
Gel gelelim bu ara hastalanmadı çok şükür diyorum
Ama kızım beni tüketiyor resmen tüketiyor
Üstelik sadece beni değil babasınıda aynı şekil.
Babasına çok bağlı aşırı bağlı öyle Böyle değil.
Evin içinde babası kalkıp lavaboya gitse bile feryat figan lavabonun kapısında ağlıyor ama öyle bir ağlama değil babası çıkana kadar kesinlikle sakinleştiremiyorum.
Ortamlarda kalabalalıkta daha 5 dk oturduğumuzu bilmiyoruz sürekli ağlıyor hiç kimseyi yanına yaklaştırmıyor sevmek için bile
İnan’ın halaları amcaları daha onu kucağına alıp öpememiştir bile çünkü izin vermiyor.
Ailede çok çok seviyor ama kızım huysuz
Örneklere devam edecek olursam eline tehlikeli bişey buldu ve aldı diyelim onu elinden Almak imkansız ve diyelim alabildik kesinlikle durduramıyoruz ölümüne ağlıyor
Bunun gibi bir sürü örnek
Onu bahçeye çıkartıyorum alıp eve getirene kadar ağlıyor girmek istemiyor eve dün eve sokamadıpım için 3 defa dönüşümlü olarak babasıyla bahçeye çıkardık.
Onu gören herkes her zaman böyle mi bu çocuk diyor nasıl dayanıyorsunuz falan
Bağırmak ve vurmak kesinlikle yapamayacağım şeyler o bana Allah’ın emaneti
Sadece kriz anlarında bağırmışımdır onda da omdan çok ağlıyorum
Tecrübeli anneler eğitmenler ben şimdi ne yapabilirim
Nasıl bu çocuk diğer normal çocuklar gibi olur.
Daha uysal ve sakin nasıl olur
Neler yapıp nasıl davranmalıyım
Okuduğunuz için teşekkürler
E çocuk ağlamış , misafirlikten kalkmışsınız.
Çocuk ağlamış , bahçede kalmışsınız.
Çocuk ağladıkça vermişsiniz.
Zeki bi çocukmuş , iyi kullanmış taktiği.

Çocuğum yok tecrübeli değilim ama bence ağladığı zaman durumu değiştirmeye çabalamayıp bıraksanız ağlasa elbet susmaz mı? Yoksa ağlamaların sonu gelmez gibi.

Siz sabırla yine yine yine açıklama yapın . Sınir anında aklını başka tarafa çekmeye çalışın . Ve ayrıca biz de de vardı bu durum . Oğlum bana çok duskun . Wc ye bile gitsem kıyamet kopardı . Peki ne mu yaptım. Gitmeden bn tuvalete gidiyorum . Buraya bebeklerin girmesi yasak.asla giremez . Dedim istersen kapıda bekle diyorum.tabi çocuk ağlamadi mı? Cookkk ama hemen çıkmadım. Isim bitti lavabo da ellerimi yıkarken kapıyı açtım . Ben buradayım(tabi bezini ve onunda oraya tuvaletini yaptığını tuvalet kavramını anlatin)dedim.gordu anladı uçup gitmedigimi.
Ayrıca eşiniz ise giderken opsun . Ve desin ki (biz öyle üstesinden geldik . Ben işe giderken) anne yada baba kim ise gidiyorsa bebeğe bir öpücük kondursun sarilsin .Ve sevdiği bir şey mesela benim oğlum topitop sever . Topitop dedirtmeyi öğrettim zor olsada .. tabi onda lobi lobi diyor . Ben şimdi mama almaya gidiyorum . Akşam dna atta dan ne getireyim diyorum . Tabi o hemen bildiği kelime lobi lobi oluyor . Tamam ben şimdi gidecem. Sen mammani ye nenni yap kalk ben gelecem lobi lobi alıp diyorum . Birde by by yap diyorum . Ilk günler ağlamaz mı?hemde nasıl yerle gok birlesti sanki ddm.ama arkama bakmadım . Gitmek zorunda olduğumu anlasin diye. Bir de giderken kanepeye çıkar benim gittiğim noktayi bilir bana el sallar . Haa gitmeden ordan gideceğim yeri vana gösterir evet ben ordan gitcem bana by by yap derim . Esim de aynı şekilde yapar .
Ayrıca içeri girmiyor mu ? Kararli olun. Artık eve girmemiz gerekiyor . Hava çok soğuk . Yarın gene çıkarız diyin ve isterse yiksin ortalığı dirin içeri . Ama asla kararinizdan dönmeyin . Çünkü bunu anlayıp kullanıyor bizim minikler . Yani çok aglarsam yaparlar gibisinden . Ha baktın susmadi al kucağına pencereden baktir . Bak hiç bebek yok de. Bütün bebekler eve girmiş yarin onlarda çıkacakmış de.
Ama asla ise giderken kaçmayin. Anlıyorlar ve bunu burnunuzdan fitil fitil getiriyorlar . Nerden mi biliyorum ?çünkü bende yaptım ve yaşadım . Bebek diyip geçmeyin . Herşeyi biliyor ve anliyorlar. Kim ne ne zaman kızar bağırır . Kim şu hareketime tepki gösterir hep beyne kayıtlı .
Allah kolaylık versin .
Ayrıca siz evde iş yaparken ona da görev verin. Mesela çamaşır kurudu ya gitsin kendi çamaşırlarını o odasına yeri nerdeyse gösterin koyup gelsin . Bizde böyle alisacak ama zmanla bunlarda ha deyince olmuyor.

Taviz veriyorsunuz belliki o da ağlayarak herşeyi yaptırıyor kısa ve öz durum bu

E çocuk ağlamış , misafirlikten kalkmışsınız.
Çocuk ağlamış , bahçede kalmışsınız.
Çocuk ağladıkça vermişsiniz.
Zeki bi çocukmuş , iyi kullanmış taktiği.
Aynen çocuklar çok akıllı nasil kim kullanılır iyi biliyor .

Hiç bir çocuk annesinin karnından sizin tabirinizle 'huysuz' veya sürekli ağlamaya programlanmış olarak doğmaz.
Elbette mizaç denilen bir gerçek var,
bazı çocuklar zor mizaçlıdır ama bu tip çocukları doğru yönlendirip,eğitecek olan da ebeveynlerdir.
Çoçuğunuzdan önce, anne-baba olarak kendinizi, çoçuğunuza olan tutum ve davranışlarınızı, kısacası ebeveynlik tarzınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Burdan alacağınız tavsiyeler elbette bir nebze işinize yarar ancak sizin, daha profesyonel bir yardıma ihtiyacınız var gibi görünüyor.
Bir çocuk-ergen psikoloğu veya çocuk gelişimi branşında yüksek lisans yapmış bir uzman,
size, ev içi düzenlemeler ile çocuğunuza doğru yaklaşım hususunda destek olup,yol gösterebilir.
Kitap okumayı seviyorsanız, size tavsiye edebileceğim kitaplar mevcut.
Not:Lisansım okul öncesi öğretmenliği,
yüksek lisansım PDR ve okul öncesi dönemdeki çocuklarla çalışıyorum.

Siz zaten agliyor diye her istedigini yapmissiniz alismis.Arkadasim in oglu vardi gorsen etinden et kopariyorsun sanki istedigi olmayinca basiyordu cigligi.Annesi yakiyordu sigara sakinlesmesini bekliyordu tepine tepine aglaya aglaya kendinden gecip gelirdi yanimiza. Kiz ne gaddarsin cocuk telef oldu derdim.Aglayarak kullaniyo bizi derdi zaman gectikce yapmaya baslamisti.Tamam kiyamiyorsunuz ama o da biliyor bunu;)

Siz zaten agliyor diye her istedigini yapmissiniz alismis.Arkadasim in oglu vardi gorsen etinden et kopariyorsun sanki istedigi olmayinca basiyordu cigligi.Annesi yakiyordu sigara sakinlesmesini bekliyordu tepine tepine aglaya aglaya kendinden gecip gelirdi yanimiza. Kiz ne gaddarsin cocuk telef oldu derdim.Aglayarak kullaniyo bizi derdi zaman gectikce yapmaya baslamisti.Tamam kiyamiyorsunuz ama o da biliyor bunu:KK66:
Aynen .. Ben de ilk zamanlar hemen kucak öp kokla yok öyle yağma .
Baktım başa çıkamadım. Bulaşık mı yikiyorum . Istersen ağla işimi bitirip gelecem . Şuan tabakları bıcı bıcı yaptırıyorum diyorum . Ağlıyor sonra elbet susuyor yorulunca . Biraz sabır istiyor sadece.

Pedagojide davranışı söndürme diye birr şey var biraz araştırın, görmezden gelme en etkili yöntemdir ama çok sabır gerektirir. Kuzenimim bebeginde o ölümüne ağlarken uçaklarda verilen kulak tıpalarından kullanmıştık 3 saat susmadan ağladığını biliyorum. Kulağınıza takip yok sayın belki bir kaç hafta sürer ama kesin işe yarar.

Herkes demiş zaten öncelikle ağlamayı silah olarak kullanmasına izin vermeyin,
O ağlarken sakin kalın, panik şekilde onu susturma çabanız onu daha çok ağlamaya itecektir,
Onun boy hizasına inerek göz teması kurun ve neyin neden olmayacağını ona anlatmaya çalışın. Gözünüze bakıp sizi dinlemezken söylediklerinizin bir faydası olmayacaktır. Mutlaka kontak kurun
Tabiki kabul etmeyecek ilk seferinde ağlamaya devam edecek, tekrarlamaya devam edin
Eline birşey aldığında bu tehlikeli vs diye elinden bir anda almayın, anlatın ve onun bırakmasını sağlamaya çalışın.
Muhakeme ve anlama yeteneği kazanması çok önemli çocukların. sizinki henüz başında bu dönemin, iyi değerlendirin.

Siz sabırla yine yine yine açıklama yapın . Sınir anında aklını başka tarafa çekmeye çalışın . Ve ayrıca biz de de vardı bu durum . Oğlum bana çok duskun . Wc ye bile gitsem kıyamet kopardı . Peki ne mu yaptım. Gitmeden bn tuvalete gidiyorum . Buraya bebeklerin girmesi yasak.asla giremez . Dedim istersen kapıda bekle diyorum.tabi çocuk ağlamadi mı? Cookkk ama hemen çıkmadım. Isim bitti lavabo da ellerimi yıkarken kapıyı açtım . Ben buradayım(tabi bezini ve onunda oraya tuvaletini yaptığını tuvalet kavramını anlatin)dedim.gordu anladı uçup gitmedigimi.
Ayrıca eşiniz ise giderken opsun . Ve desin ki (biz öyle üstesinden geldik . Ben işe giderken) anne yada baba kim ise gidiyorsa bebeğe bir öpücük kondursun sarilsin .Ve sevdiği bir şey mesela benim oğlum topitop sever . Topitop dedirtmeyi öğrettim zor olsada .. tabi onda lobi lobi diyor . Ben şimdi mama almaya gidiyorum . Akşam dna atta dan ne getireyim diyorum . Tabi o hemen bildiği kelime lobi lobi oluyor . Tamam ben şimdi gidecem. Sen mammani ye nenni yap kalk ben gelecem lobi lobi alıp diyorum . Birde by by yap diyorum . Ilk günler ağlamaz mı?hemde nasıl yerle gok birlesti sanki ddm.ama arkama bakmadım . Gitmek zorunda olduğumu anlasin diye. Bir de giderken kanepeye çıkar benim gittiğim noktayi bilir bana el sallar . Haa gitmeden ordan gideceğim yeri vana gösterir evet ben ordan gitcem bana by by yap derim . Esim de aynı şekilde yapar .
Ayrıca içeri girmiyor mu ? Kararli olun. Artık eve girmemiz gerekiyor . Hava çok soğuk . Yarın gene çıkarız diyin ve isterse yiksin ortalığı dirin içeri . Ama asla kararinizdan dönmeyin . Çünkü bunu anlayıp kullanıyor bizim minikler . Yani çok aglarsam yaparlar gibisinden . Ha baktın susmadi al kucağına pencereden baktir . Bak hiç bebek yok de. Bütün bebekler eve girmiş yarin onlarda çıkacakmış de.
Ama asla ise giderken kaçmayin. Anlıyorlar ve bunu burnunuzdan fitil fitil getiriyorlar . Nerden mi biliyorum ?çünkü bende yaptım ve yaşadım . Bebek diyip geçmeyin . Herşeyi biliyor ve anliyorlar. Kim ne ne zaman kızar bağırır . Kim şu hareketime tepki gösterir hep beyne kayıtlı .
Allah kolaylık versin .
Ayrıca siz evde iş yaparken ona da görev verin. Mesela çamaşır kurudu ya gitsin kendi çamaşırlarını o odasına yeri nerdeyse gösterin koyup gelsin . Bizde böyle alisacak ama zmanla bunlarda ha deyince olmuyor.
Çok güzel ve sabır gerektirecek taktikler

sen aslinda sorunun cevabini yazinda vermissin canim. aglayinca her istedigim olsa ben de aglarim her firsatta sahsen:)) cocuklarin en etkili silahi bu. aglamak. ve her defasinda bi once ki asamaya donmek zorlasacak. hem senin icin hem cocugunun kisilik gelisimi icin bi dur demen lazm bu gidise. katilma huyu yoksa eger aglamasinin bi zarari olmaz.

Ben tecrübeli değilim ama çocuğa her şeyi izah etmeniz gerek diyorum.
tutarlı olmalısınız
Kuralları açıklamalı, kurallar mantıklı olmalı ve herkes için geçerli olmalı.

Çok güzel ve sabır gerektirecek taktikler
Aynen ben çok uğraştım ama sabırla bu yol da ilerledim . Çok şey değil sadece onları neler yapmasi gerektiğini anlatmamız. Ve şuan oğlum a git biberonunu tezgaha bırak gel burda kaybolur derim hemen bilir ve koyar . Inanın sadece konuştum ve kararlı kaldim. O istediğinde değil ben nasıl ve ne zamana istedigimde oluyor şükür

Ve ayrıca not bebeginize oğlum kızım da diyin ama en çok ismi ile hitap edin bilsin ki o da bir insan tek bir varlik.
Mesela şimdi ahmet mehmet şunu yap. Ilk baslarda tabi bu beraber olacak ama siz gölge gibi olun arkada . Belli etmeden sen yapacaksın ama ben de yanında yim zor anında yardım edebilirim gibi

Bırakın ağlasın. Ağladığı sürece istediği hiç birşeyi yapmayacağınızı kesin bir dil ile söyleyin. Benim oğlum da o yaşlarda sürekli ağlıyordu istediği olmayınca. Baktım baş edilmiyor. Git odanın dışında ağla, ağlaman bitince gel konuşalım dedim. Bir süre böyle sakinleşince geldi yanıma. Sonra ağlama huyunu bıraktı şükür.

Back