haklısın bu çok doğru amaBen bu konuda bir kitap okumutum...ergenlik döneminde cocuklar...kabuklarini düsürmüs yengeclergibi...daha kendilerini koruyamiyorlar...ne dersen batiyor...onun icin hemen saldiriyorlar...ne derse cidiye alma...o seni seviyor...
Sevgi , şefkat ve arkadaşça iletişim kurma elbette çok önemli .Zaten tüm arkadaşlar yazmışlar .Ama asla taviz vermeden , saygıyı yitirmeden .Ergenlik çağıdır diyerek herşeyi hoşgörü ile karşılarsak bence olmaz.Yani benim evladım bana bağıramaz, karşı gelemez , sesini yükseltemez .Ben onlara sonsuz şefkat ve anlayış veririm .Her iki çocuğumla da arkadaş gibiyim .Ama anne babaya en küçük saygısızca kabul edeceğim bir davranış biçimini hoşgöremem. Ergenlik çağındaki hırçınlıklar , asi davranışlar hiçbirzaman saygı sınırını aşmamalı.Bu durumun çok da hoş karşılanmadığı çocuğa hissettirilmeli .Yoksa nasıl olsa "ergenlik çağındayım herşeyim hoş karşılanıyor " diyerek çocuk herşeyi kendinde hak olarak görür .Çevremde bazen öyle gençler görüyorum ki hayretler içerisinde kalıyorum .Geçenlerde bir yerde annesine sesini yükselterek küfür eden genç bir kız gördüm .Anne son derece aciz ve zavallı görünüyordu .İster istemez müdahale ettim .Kız bu seferde bana bulaştı .Yani böyle olmamalı ."Ağaç yaşken eğilir "sözü çok demode gibi gelebilir ama hala geçerli .Gelecekte ruhsal sağlığı yerinde anne babaya saygılı bireyler yetiştirmek istiyorsak her şeyi dozunda verelim .Sevgi şefkat , anlayış , hoşgörü , arkadaşlık .Ama en önemlisi insanlara ve anne babaya saygı.a.s.
hepinize teşekkür ederim ne kadar sevgi dolu güzel mesajlar yazmışsınız çok duygulandım.hemen gidip yavruma sarıldım önce bir duvar gibiydi sonra oda bana sarıldı konuştuk artık daha çok şeyi birlikte yapmaya çalışacagız çok mutluyum ALLAHIM hepinizden razı olsun kalbi güzel arkadaşlarım
hepinize teşekkür ederim ne kadar sevgi dolu güzel mesajlar yazmışsınız çok duygulandım.hemen gidip yavruma sarıldım önce bir duvar gibiydi sonra oda bana sarıldı konuştuk artık daha çok şeyi birlikte yapmaya çalışacagız çok mutluyum ALLAHIM hepinizden razı olsun kalbi güzel arkadaşlarım
hepinize teşekkür ederim ne kadar sevgi dolu güzel mesajlar yazmışsınız çok duygulandım.hemen gidip yavruma sarıldım önce bir duvar gibiydi sonra oda bana sarıldı konuştuk artık daha çok şeyi birlikte yapmaya çalışacagız çok mutluyum ALLAHIM hepinizden razı olsun kalbi güzel arkadaşlarım[/
canım benim ya o kadar duygulandım ki şu an okurken ağlıyorum,geçecek arkadaşım bunlar sen sadece sabrını yitirme,sürekli ona sarıl sevgini göster ilişkini kesme,odasına kapanırsa ne olursa olsun,bir bahane ile yanına git ailesi ile birlkte olmasını sağla,yanlız olmadığını bilsin,sevildiğini bilsin,şimdiki gençlik bizim zamanımızdan farklı,bana da arkadaşlarım kendi çocuklarını yetiştirdikleri döneme göre öğütler verirdi onlarada hayır bu nesil farklı derdim biliyorum iki çocuğumun arasında 8 yaş fark var ilk çocuğum erkek olmasıns rağmen,geçen sene kızımda yaşadıklarımı onda yaşamadım, bu gençlerin ruhsal durumlarını anlayabilmek için,tv de bir sınıf dizisi başlamıştı,asi gençler vardı,sadece kızımın ruhsal durumunu anlayabilmek için o diziyi bile seyrediyordum arkadaşım,bak aranızdaki ilk adım atılmış bile sakın pes etme devam et başaracaksın ve kızını kazanacaksın.sevgiyle kalın.:1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?