tülce seni çok iyi anlıyorum,o daha 14 yaşında bizim gözümüzde çocuk ama o kendini genç kız olarak görüyor ve kişiliğini bulmaya çalışıyor,belki kendi içinde kafasında büyüttüğü sorunlarıda vardır belkide incir çekirdeğini doldurmayacaktırama onun gözünde problemdir,o asi davranıyor diye sende asilik yapma sakın bağırma,sakin olmaya çalış canım bu onu tamamen kaybetmene neden olur,aynı şeyleri bende yaşadım canım,kızım küçükken büyümüşte küçülmüş gibi idi.Çalışkan bir öğrenci idi ama nedense OKS yi kazanamadı,onun kazanmamasına onu tanıyanlar inanamadı,Ondan sonra kızım çok değişti,Düz liseye başladı,başta bunu hazmedemedi,biizim zor günlerde başladı her gün acaba kızım hakkıda bugün ne duyacağım demeye başladık hiç huzurumuz kalmadı,ama pes etmedik,biz konuşabileceği dertleşebileceği bir anne baba olduğumuz halde bize kafasında büyüttüğü sorunları anlatmamaya başladı,Bir akşam anne ben düz bakamıyorum,dediğinde kızımın kafasını tavana dikilmiş gözleri tavana bakarken gördüğümde ne yapacağımızı şaşırdık,bir müddet psikolojik ilaç kullandı düzenli ilaç içtiğini bildiğimden ilacını kullandığını kontrol etmemiştim bu en büyük hatam oldu,ilacı birden bırakmak daha kötü sonuçlar doğurumuş,kızım intihardan döndü,biz hep anlaıyşlı davranmaya,onunla arkadaş gibi olmaya çalıştık tabii bizimle konuşmasını sağladık,şu anda 1,5 yıl oldu ve kızımın davranışları oturmaya başladı,ben kızımı kazandım,artık benden gizlisi yokher konuda konuşuyoruz,sıkıntılı günlerimiz son buluyor,merak etme arkadaşım seninde sıkıntıların son bulacaktır belki kafasında büyüttüğü oysa bizim için hiç problem olmayacak sıkıntıları vardır,arkadaş çevresini mutlaka tanı,kendisine günün nasıl geçti bugün neyaptın diye sor,pek birşey anlatmassa şu arkadaşın nasıl napıyor,erkek arkadaşı varsa hala o çocukla mı beraber diye sor (nedense artık erken başlıyor bu işler ) zamanla konuşmaya başlayacaktır,kızmadan anlayışla dinle ve ona dğoruyu yanlişı anlatmaya çalış,böyle olursa daha iyi olur de, (onlar şu anda dikbaşlı büyüdüler ya en doğrusunu onlar biliyor bu havadalar ) bazı şeyleri yaşadıkca ve gördükce annelerin haklı olduğunu anlıyor ve paylaşmaya başlıyorlar,Sana sabır diliyorum arkadaşım,umarım kızını kazanırsın.:Saruboceq: