14 yaşında çocuğun iradesi olmaz. reşit değil çünkü.Verdiğiniz örnek saçma geldi sadece. Babanneniz . Ailesi tarafından zorla evlendirilmiş. Kendi karar vermemiş. Bu kızında herşey kendi iradesiyle belli ki. Okuduğumu anlamamda sorun yok . Biz sizinle karşılıklı fikir görüşüne hiç girmedik ki siz durduk yere yazımı alıntılayıp dehşete düşmenin göreceliğine vurgu yaptınız.
ama 14 yaşında ipek..bu çocuğun yaşamında bir takım eksiklikler varYalnız Bilgece senin bu dediğin dedikodu/fitne/fesat/yuva yıkma anlamında söylenmiş bir şey. Birinin bir şeyini görür ya da duyarsan bilmemiş, görmemiş gibi yapmaktır.
Bu insanın da yaptığı doğru değil tabi, şunları servis etmesi ama bazı şeyleri de ört bas edilsin anlamında olmamalı. Birinin bir günahı deyince bence buraya hiç ama hiç uymamış..
Diğer açıdan kız da erkek kadar suçlu, cinsellik yaşıyorsan kiminle, nasıl yaşıyorsun bunları iyi analiz etmesi lazım. Yani işi o noktaya getiriyorsa yatacağı adamı da iyi seçsin bir zahmet.
14 yaşında bir çocuk aklen ve ruhen gelişmemiştir. yaptığı hareketler söylemleri bilinçli değildir. ondan olgun aklı başında reşit olmuş bir bireyin davranışlarını beklemek abes olur. zaten o yüzden 18 diye bir yaş sınırı konmuştur. 18 öncesi cezai ehliyeti bile yoktur çocukların. yargılanma bile çocuk mahkemelerinde olurama 14 yaşında ipek..bu çocuğun yaşamında bir takım eksiklikler var
O kadarini bilemicem. Haberlerde gosterdiler o zaman gecmis gazeteleri tarasan görebilirsin.twitter adres vermiyordu hani?
nasıl bulunmuş?
Canım kesinlikle eksiklik var zaten yaşamında. Anne baba eksikliği gibi.ama 14 yaşında ipek..bu çocuğun yaşamında bir takım eksiklikler var
Peki tüm bunların olması normal mi?14 yaşında bir çocuk aklen ve ruhen gelişmemiştir. yaptığı hareketler söylemleri bilinçli değildir. ondan olgun aklı başında reşit olmuş bir bireyin davranışlarını beklemek abes olur. zaten o yüzden 18 diye bir yaş sınırı konmuştur. 18 öncesi cezai ehliyeti bile yoktur çocukların. yargılanma bile çocuk mahkemelerinde olur
şöyle düşünün 14 yaşındakı kızınızı tek başına başka şehire otobüse bindirirek yollayamazsınız. çocuk olduğu için.
böyle birşey hayal mayal hatırlıyorum sanki,bunlar buluşacağı yerin adresinimi yada kendi ev adreslerinimi ne vermişlerO kadarini bilemicem. Haberlerde gosterdiler o zaman gecmis gazeteleri tarasan görebilirsin.
O tarafa gitmeyin polis var vs yazdilar diye almislardi. Sonra hepsini serbest biraktilar zaten.
her çocuk birbirine benzemez. farklı farklı hepimizin dna kodu. ama sonuç değişmez. 14 yaş çocuktur.Peki tüm bunların olması normal mi?
Bence bir çoğumuz 14 yaşında baya baya bir aklı başındaydık. Yoksa hepimizin başına bu tür şeyler gelmesi lazım.
O zaman 18 yaşından öncesini çocuk yerine koyup anne baba nezaretinde sokağa çıkarmak lazım.
Bence iletişimi güçlü ailelerde 14 yaş baya olgunluk yaşıdır. Ben hep iyi bir baba ile kurulan iyi iletişimde kızların hataya düşme oranının çok az olduğunu düşünürüm.her çocuk birbirine benzemez. farklı farklı hepimizin dna kodu. ama sonuç değişmez. 14 yaş çocuktur.
normalmi dersen değil tabbii. ama yaptığı şeyle o kızın yargılanması doğru değil. çünkü aklı melikesi hala gelişmekte.
nezaret değil,ama takip,dikkat. bu yaş tehlikeli yaşlar. biraz daha anne babaların kontrolu şart.
Ben de zaten devlet yapsin demiyorum kiz sikayetci olsun da toplasinlar. Igrenc seyler yazıyorlar. Ben ailesi yerinde olsam hepsini sikayet ederimböyle birşey hayal mayal hatırlıyorum sanki,bunlar buluşacağı yerin adresinimi yada kendi ev adreslerinimi ne vermişler
şimdi bulamam haberi,sende varsa link ekle
o zaman ülke karışıktı,olaylar çok farklı,ikisiyle aynı değil
devlet ondan sorumlu,ama bu kız dava açabilir
zaten benim düşüncemde aynı
kim kime hakaret ediyorsa bir cezası olmalı,burda bile erdoğana siyasilere ne hakaretler yapılıyor
hangi biri hakkında işlem yapılıyor,toplasan adam kalmaz
şimdi o kıza kimbilir kaç kişi saydırdı,zaten adres verilmiyor
ama illaki bi işlem yapılır.
ama enne babayı seçmek çocuğun elinde değil olsaydı keşke ipek yada bu konuda yeterli olmayan çocuk yapamasa..Canım kesinlikle eksiklik var zaten yaşamında. Anne baba eksikliği gibi.
Ben her zaman iyi iletişimi olan ailelerin çocuklarının daha az hata yaptığını düşünürüm.
kız şikayetçi olmamış heralde,seviyorum diyormuşBen de zaten devlet yapsin demiyorum kiz sikayetci olsun da toplasinlar. Igrenc seyler yazıyorlar. Ben ailesi yerinde olsam hepsini sikayet ederim
yaşları küçük olduğu için her sekilde kamu davası açılacakkız şikayetçi olmamış heralde,seviyorum diyormuş
şikayet etmezse dava nasıl açılacak.
Ben zaten şu tabloda çocuğu suçlamıyorum canım. Anne babayı seçmek elbette elimizde değil.ama enne babayı seçmek çocuğun elinde değil olsaydı keşke ipek yada bu konuda yeterli olmayan çocuk yapamasa..
daha dün bugün iki,açılır o vakit bekleyelim görelimyaşları küçük olduğu için her sekilde kamu davası açılacak
Ben ailesi olsam sikayet ederdim. Sevgilisine kamu davasi acilacak sanirim etmeseler bile o pislikce yazilar yazanlari da sikayet etmeli. Twitter'da bakıyorum hep ayni yas civari kizlar hakaret ediyor bu kiza. Ne kadar ayıpkız şikayetçi olmamış heralde,seviyorum diyormuş
şikayet etmezse dava nasıl açılacak.
evet de ben bişey savunmadım bildiğim bişeyi paylasayım dedim. her cümlem sana mualefet değil yanidaha dün bugün iki,açılır o vakit bekleyelim görelim
ışık hızıyla olacak değil ya.
zaten aynı şeyi savunuyoruz.
ben bilmiyorum twitterim yok,kızın resminide görmedimBen ailesi olsam sikayet ederdim. Sevgilisine kamu davasi acilacak sanirim etmeseler bile o pislikce yazilar yazanlari da sikayet etmeli. Twitter'da bakıyorum hep ayni yas civari kizlar hakaret ediyor bu kiza. Ne kadar ayıp
yok neden hakaret edenler bulunmadı dendi ya,ondan dedim :)evet de ben bişey savunmadım bildiğim bişeyi paylasayım dedim. her cümlem sana mualefet değil yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?