- 12 Temmuz 2006
- 56.681
- 217.561
- 1.223
- 52
her çocuk birbirine benzemez. farklı farklı hepimizin dna kodu. ama sonuç değişmez. 14 yaş çocuktur.
normalmi dersen değil tabbii. ama yaptığı şeyle o kızın yargılanması doğru değil. çünkü aklı melikesi hala gelişmekte.
nezaret değil,ama takip,dikkat. bu yaş tehlikeli yaşlar. biraz daha anne babaların kontrolu şart.
Her sözüne katılıyorum oky, çocukları kendimizle kıyaslıyoruz ama öylesine yanlış ki bu, düşünün ki aynı ana babadan 5 çocuk doğmuş olsun, o 5 kardeşin karakterleri birbirine benzemez, bizim kardeşleri bile birbiriyle kıyaslamamamız gerekirken, başkasının çocuğunu kendimizle kıyaslıyoruz, şartlarını, aile yaşamını bilmiyoruz, ailenin çocuğu için neler yaptığını bilmiyoruz, birde bilmediğimiz çocuklarımız dizimizin dibinde dediğimiz 0-12 yaş aralığı için konuşmak kolaydır, gelsinler bakalım 14,15 yaşına, 17,18'leri bulsun bir yaşları, evin dışındaki Dünya'yla bir tanışsınlar, ondan sonra konuşalım, çocuklar ki bakın hala çocuk diyorum çünkü bu kız ağır bir makyaj yapsa bacak bacak üstüne atıp boyundan büyük lafları da söylese benim gözümde çocuktur, bu çocukların akıl yaşının büyümesi için en az 18 yaşına gelmesi lazım, insan 18 yaşında bile tam erişkin sayılmaz aslında, kadın ve erkekler bir düşünelim kaç yaşına geldiğimizde ben artık olgunum diyebildik. Yani vücudunda bazı kısımları gelişti diye ben bu çocuğu olgun kadın statüsüne koyamam, olsa olsa henüz neyin ne olduğunu kavrayamayan çocuk derim.