• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14 yaşında kız ve erkeğin cinsel ilişkiye girdiği görüntüler sosyal medyada

her çocuk birbirine benzemez. farklı farklı hepimizin dna kodu. ama sonuç değişmez. 14 yaş çocuktur.
normalmi dersen değil tabbii. ama yaptığı şeyle o kızın yargılanması doğru değil. çünkü aklı melikesi hala gelişmekte.
nezaret değil,ama takip,dikkat. bu yaş tehlikeli yaşlar. biraz daha anne babaların kontrolu şart.

Her sözüne katılıyorum oky, çocukları kendimizle kıyaslıyoruz ama öylesine yanlış ki bu, düşünün ki aynı ana babadan 5 çocuk doğmuş olsun, o 5 kardeşin karakterleri birbirine benzemez, bizim kardeşleri bile birbiriyle kıyaslamamamız gerekirken, başkasının çocuğunu kendimizle kıyaslıyoruz, şartlarını, aile yaşamını bilmiyoruz, ailenin çocuğu için neler yaptığını bilmiyoruz, birde bilmediğimiz çocuklarımız dizimizin dibinde dediğimiz 0-12 yaş aralığı için konuşmak kolaydır, gelsinler bakalım 14,15 yaşına, 17,18'leri bulsun bir yaşları, evin dışındaki Dünya'yla bir tanışsınlar, ondan sonra konuşalım, çocuklar ki bakın hala çocuk diyorum çünkü bu kız ağır bir makyaj yapsa bacak bacak üstüne atıp boyundan büyük lafları da söylese benim gözümde çocuktur, bu çocukların akıl yaşının büyümesi için en az 18 yaşına gelmesi lazım, insan 18 yaşında bile tam erişkin sayılmaz aslında, kadın ve erkekler bir düşünelim kaç yaşına geldiğimizde ben artık olgunum diyebildik. Yani vücudunda bazı kısımları gelişti diye ben bu çocuğu olgun kadın statüsüne koyamam, olsa olsa henüz neyin ne olduğunu kavrayamayan çocuk derim.

Her sözüne katılıyorum oky, çocukları kendimizle kıyaslıyoruz ama öylesine yanlış ki bu, düşünün ki aynı ana babadan 5 çocuk doğmuş olsun, o 5 kardeşin karakterleri birbirine benzemez, bizim kardeşleri bile birbiriyle kıyaslamamamız gerekirken, başkasının çocuğunu kendimizle kıyaslıyoruz, şartlarını, aile yaşamını bilmiyoruz, ailenin çocuğu için neler yaptığını bilmiyoruz, birde bilmediğimiz çocuklarımız dizimizin dibinde dediğimiz 0-12 yaş aralığı için konuşmak kolaydır, gelsinler bakalım 14,15 yaşına, 17,18'leri bulsun bir yaşları, evin dışındaki Dünya'yla bir tanışsınlar, ondan sonra konuşalım, çocuklar ki bakın hala çocuk diyorum çünkü bu kız ağır bir makyaj yapsa bacak bacak üstüne atıp boyundan büyük lafları da söylese benim gözümde çocuktur, bu çocukların akıl yaşının büyümesi için en az 18 yaşına gelmesi lazım, insan 18 yaşında bile tam erişkin sayılmaz aslında, kadın ve erkekler bir düşünelim kaç yaşına geldiğimizde ben artık olgunum diyebildik. Yani vücudunda bazı kısımları gelişti diye ben bu çocuğu olgun kadın statüsüne koyamam, olsa olsa henüz neyin ne olduğunu kavrayamayan çocuk derim.

aynen ergenlik çağı uzadı malesef, bizim zamanımızdaki 18 yaşındakilerle şimdikiler bir değil, olgunlaşma yaşı yukarı çekildi

aynen ergenlik çağı uzadı malesef, bizim zamanımızdaki 18 yaşındakilerle şimdikiler bir değil, olgunlaşma yaşı yukarı çekildi

12-18 yaş grubu çocukları ergenlik sıkıntıları için doktora götürdüğünüzde bile doktor açıklıyor, kimi çocukların ergenliği uzun sürer, siz istediğiniz kadar bilinçli ebeveynler olmaya çalışın çevredeki tehlikeler sizin kendinizi geliştirmenizden daha hızlı şekil değiştiriyor, birde çocuğunuz bazı şeyleri ağır yaşıyorsa ki 12-18 yaş arası ergenlikte ailenin sevgisini, ilgisini bile sorgular çocuklar, zamanında söylediğiniz bir söz bile onun size yaklaşmasını engeller.
Çok dikkat etmek gerekiyor, herşeyi kendi kendimize çözemeyebiliriz işte o zamanda mutlaka uzman yardımı almak şart
.

Burda hep o kız çocuğu konuşulmuş ama onun videosunu servis edenler galiba yaşıtlarıymış, işte o çocuklarında ahlakı sorgulanmalı aslında, arkadaşlarının yaşadıklarını teşhir edebilecek kadar hırs ve öfke besleyen bu çocuklar başka hırslandıkları olaylarda daha da zarar verici davranabilirler. Ben o çocukları da psikolojik açıdan sağlıklı bulmuyorum maalesef.

dikkat edersek hep kızdan bahsediyoruz. peki onun beraber olduğu erkekten neden bahsedişlmiyor ve suçlanmıyor o kız gibi. burada bile kız ve ailesi hep konuşulan. oğlanın adı ve ailesine değinen yok
Ve bu videoyu ortaya saçıp gef gef gerinenlerden, ben videoyu dağıtan çocuklarında psikolojisinin irdelenmesini isterim zira normal bulmuyorum yaptıklarını.

Ve bu videoyu ortaya saçıp gef gef gerinenlerden, ben videoyu dağıtan çocuklarında psikolojisinin irdelenmesini isterim zira normal bulmuyorum yaptıklarını.

sosyal medyada herşey ucuz oldu artık, ben sosyal medya psikolojisine bağlıyorum tabii ekstra bişeyler de var

İnsanlar kızı yargılama hakkını nasıl bulabiliyor anlamış değilim.

Bu ailesinin ve kendisinin tasarrufundadır.

Haber değeri taşıyan ve iğrenç olan kısım kız videoyu yalvararak çektirmiş dahi olsa, izni olmadan böyle bir videoyu yayınlayan kişiler.

Böyle bir kızım olsa çok üzülürüm ama yardımcı olmaya çalışırım. Ama böyle bir oğlum olsa kendimi öldürürüm herhalde.

Bir de kızın açıklamaları neden yüzsüz, yanlış vs olarak tanımlanıyor anlayamıyorum. Kız bence sevişmek yanlış değil, sevdim yaptım diyor. Bunun yüzsüzce olan kısmı nedir? Kızın yaptığı bir hata için kamuoyundan özür dilemesi mi bekleniyor?

Kimsenin özel hayatında ne yaptığını bilmiyoruz, daha da önemlisi izinleri olmadan bilmemeliyiz. Bu tamamen videoyu yayınlayan kişilerin suçudur, hakaret edenlerin de hatta. Çünkü böyle bir video yayınlamak suç, hakaret de suç. Kızın yaptığını ise istediğiniz kadar kınayın, suç falan değil.

14 yaşında çocuğun iradesi olmaz. reşit değil çünkü.
Bence bu durum nesilden nesile fark ediyor. Örneğin ;siz, 14 yaşındayken cinsellik hakkında bilginiz varmıydı? Bence 14 yaşında irade var. Nitekim 8-9 yaşında yanlışlıkla cinayet işleyen çocuk serbest bırakılırken 14 yaşında ki bir çocuk yapsa ıslah evine girer.

Bence bu durum nesilden nesile fark ediyor. Örneğin ;siz, 14 yaşındayken cinsellik hakkında bilginiz varmıydı? Bence 14 yaşında irade var. Nitekim 8-9 yaşında yanlışlıkla cinayet işleyen çocuk serbest bırakılırken 14 yaşında ki bir çocuk yapsa ıslah evine girer.
sizce var ama yasalarca ,tıbben ve bilim insanlarına göre yok.

ayrıca ıslah evi denilen şeyden bahsetmişsiniz. demekki normal ceza evine girmiyor. fark olduğu için. bahsedilende bu fark zaten

Bana göre bu da çok yanlış bir bakış açısı. Bir çocukta sorunlu davranışlar görüyorsanız, çözümü onu suçlamak, yermek, "oh olsun" demek değildir. İnsan sadece bunları yapmak için bir çocuğu konu ediniyorsa, bu kendi hastalıklı egosunu tatmin etmesinden başka bir şey değildir ve benim için bu o çocuğun yaptığından çok daha ahlaksız bir şeydir. Çocuğun nasıl bir ortamda büyüdüğünü, hangi psikoloji içinde olduğunu bilmiyoruz. Hiçbir sosyal medya paylaşımını incelemedim, bahsettiğinizden anladığım kadarıyla zaten kız normal değilmiş. Şimdi bu onun suçu mu, yoksa içinde bulunduğu etkenler sebebiyle ortaya çıkmış psikolojik bir bozulma mı? Çocuk her ne kadar ben çok olgunum derse desin, bir yetişkinle aynı bilince ve farkındalığa sahip olamayacağı kesindir öyle değil mi? O halde onun hakkında konuşurken, yaptığı şey bize ne kadar ters gelirse gelsin, bir çocuk hakkında konuştuğumuzu unutmamak gerekiyor.
"Kendi hastalıklı egosunu tatmin etmesinden başka birşey değildir" sanırım bu taş bana. E siz de benim hayatımla ilgili bi bilgiye sahip değilsiniz . Peki ya ben sizin attığınız taş gibi değilsem ;) benim o kıza yaptığım yorum bu kanıya vardırıyorsa sizi, tanımadığınız bi insana teşhis koymakta hoş ve doğru değil öyle değil mi?

bende görmedim.
Faceden buldum ben de oky, hatta her gün bişey paylaşıyor bu olayla ilgili. Bugün savcılığa gitmiş, çocuğun ifadesini okumuş çocuk hep kıza yüklemiş her şeyi. Bu kız da hala diyor ki seviyorum. Bi de çocuğun face profilini paylaşmış, videodaki çocuk bu diye.

Faceden buldum ben de oky, hatta her gün bişey paylaşıyor bu olayla ilgili. Bugün savcılığa gitmiş, çocuğun ifadesini okumuş çocuk hep kıza yüklemiş her şeyi. Bu kız da hala diyor ki seviyorum. Bi de çocuğun face profilini paylaşmış, videodaki çocuk bu diye.
linkini versene özelden. bende merak ettim

sizce var ama yasalarca ,tıbben ve bilim insanlarına göre yok.

neden 9 yaşında ki bi çocuk ıslah evine gönderilmiyorda 14 yaşında ki bi çocuk ıslah evine gönderiliyor? Tabiki ceza evi değil. 14 yaş için irade yok dememek gerekir. Sonuçta ergenliğe girme yaşı git gide düşüyor. İnsanın karakteri şekillenmeye başlıyor. Bizde reşit olma yaşı 18 iken başka ülkelerde 20. Almanya da bir birey 18 yaşına girdiğinde ailesi ona bakmak zorunda değilmiş. 14 ile 18 yaş arasında 4 yıllık bi fark var. Bu 4 yılda irade mi oluşmuşta böyle bi durum çıkmış ortaya? Şuan yasalar 18 yaşı ı reşit olarak gösteriyor ama ilerde ne olur bilinmez

"Kendi hastalıklı egosunu tatmin etmesinden başka birşey değildir" sanırım bu taş bana. E siz de benim hayatımla ilgili bi bilgiye sahip değilsiniz . Peki ya ben sizin attığınız taş gibi değilsem :KK66: benim o kıza yaptığım yorum bu kanıya vardırıyorsa sizi, tanımadığınız bi insana teşhis koymakta hoş ve doğru değil öyle değil mi?
Yanlış anlamışsınız, sizin bakış açınız bana çok ters doğru, ancak size söyleyecek bir şeyim olsa genelleme yapmam direkt size söylerim. Yorumlarım o kıza hakaret eden, intihar etmesi yönünde telkin eden, kızla birebir iletişim kuran, onunla bir çocukla konuşur gibi değil de, bir tecavüzcüyle, bir katille konuşur gibi iğrenç bir üslupla konuşan hastalıklı zihniyet için.

bu kozın facei kapamasını ailesi neden istemiyor. var ya ailede var bir gariplik

neden 9 yaşında ki bi çocuk ıslah evine gönderilmiyorda 14 yaşında ki bi çocuk ıslah evine gönderiliyor? Tabiki ceza evi değil. 14 yaş için irade yok dememek gerekir. Sonuçta ergenliğe girme yaşı git gide düşüyor. İnsanın karakteri şekillenmeye başlıyor. Bizde reşit olma yaşı 18 iken başka ülkelerde 20. Almanya da bir birey 18 yaşına girdiğinde ailesi ona bakmak zorunda değilmiş. 14 ile 18 yaş arasında 4 yıllık bi fark var. Bu 4 yılda irade mi oluşmuşta böyle bi durum çıkmış ortaya? Şuan yasalar 18 yaşı ı reşit olarak gösteriyor ama ilerde ne olur bilinmez
14 le 18 aynı değil.evet o yaşlar için 4 değil 1 yıl bile çok fark eder.
çocuğa çocuk olarak bakmazsak 14 yaşında çocuk gelinlere laf etmeye hakkımız olmaz.

Yanlış anlamışsınız, sizin bakış açınız bana çok ters doğru, ancak size söyleyecek bir şeyim olsa genelleme yapmam direkt size söylerim. Yorumlarım o kıza hakaret eden, intihar etmesi yönünde telkin eden, kızla birebir iletişim kuran, onunla bir çocukla konuşur gibi değil de, bir tecavüzcüyle, bir katille konuşur gibi iğrenç bir üslupla konuşan hastalıklı zihniyet için.
O kız herşeyi hakediyor , ohh olsun, iyi olmuş , intihar etsin ölsün bu saatten sonra gibi bi yorumum olmadı. Başına böyle birşey gelmesi şaşırtmadı beni sadece ( daha önceden yazılarını okuduğum için) üzüldüm mü peki? Nesilin bu şekilde yetişmesine üzülüyorum sadece.

Back