- 1 Ekim 2013
- 7.641
- 15.319
- 34
Lise birde ki çocuğunu ite kaka zorla biriyle sevgili yapan. Yaptığı çocukta on kişiyle çıktığı için belki kızında Güven problemi oluşturan insan kalkmış akıl dersi veriyorayrıca terbiyesizsin
tam da böyle davrandığım için kızıma bunları söylebilecek cesarette biri olmadı
ama bakalım sizin kızınıza kimler neler diyecek size söyleyemediği için
nasıl sizin seviyenize uygun oldu mu
Şimdi çocuklar icin o kadar tehlike var ki. Ben de oğluma ne yaparsan yap bana şöyle kıvamına getirmeye çalışıyorum. Çocukken benim hırsızlık yaptığım bir iki hikayem var. Kötü arkadaş edinmiştim ve o heyecan hoşuma gitmişti. Sonra ailem farketmisti ve aşırı utanmıştım. Sonra hiçbir vukuatim olmadı. Hatta aşırı durustumdur pek çok insana göre.Arkadaslarınada annem herseyı bılıyor demıs
Arkadasının annesı annesıne soylerım dedıgınde annesı bılıyor sankı sızın gıbımı o demiş
Onada ayrı şaşırdım cünkü aslında okadar rahat bır ınsan degılım ..yanlış yaptım galıba dıye korktum acıkcası
Okdar rahat olmasınada gerek oldugunu dusunmuyorum. İnce bir cizgide bu dusuncelerım..
Yanı bende bılemıyorum hangısı dogru oldugunu
Büyük konuşmamanızı tavsiye ederim. Hoşlanmıyor olabilirsiniz. Ama herkesin bir çocuğu, torunu, torununun torunu, yeğeni, kuzeni olacak. Büyük konuşmalarınızla sınanmayın sonra.Konuyu farkli yerlere kaydirip konu sahibinin konusunu sabote etmek istemem fakat Allah Kendisinin bu hali yaratmadığını ve bu şekilde olanlarin geçmişte ciddi bir azap ile helak edildigini açıkça söylüyor zaten. Ve bu konuda profesörlerin yaptığı bilimsel araştırma ve makaleleri okuyup izleyince konunun aslında nesillerin nasıl yok edilip cinsiyetsizligin nasil normal bir algı ile hayatımıza sokulmaya çalışıldığını çok net bir şekilde görüyoruz maalesef.
Ben asla benim çocuğum torunum yegenim bu şekilde olmaz demedim ki büyük konusmus olayim. Olsa da bunun doğru olmadığını savunuyorum. Ve suan icin aşırı derecede tum evlatlar maalesef ki bu durum üzerine pompalaniyor.Büyük konuşmamanızı tavsiye ederim. Hoşlanmıyor olabilirsiniz. Ama herkesin bir çocuğu, torunu, torununun torunu, yeğeni, kuzeni olacak. Büyük konuşmalarınızla sınanmayın sonra.
Evet bizim zamanımızdaki gibi kapalı değil her şey gün yüzünde yaşanıyor artık ama bunun özenmekle bir ilgisi yok. İçten gelen bir durum, kimse durup dururken hoşlandığı cinsiyeti değiştiremez. Ben erkeklerden hoşlanıyorum ve benim bir kadınla ilişkiye girmem düşüncesi çok iğrenç geliyor, içimde hemcinslerime karşı böyle bir his yok. O yüzden pompalanmakla ilgisi yok. Bu durum hayatın her döneminde bu kadar çoktu sadece insanlar yuhalandığı için gizlemek durumunda kalıyordu. Osmanlı'da bile var olan bir olay hiç mi okumadınız? Şu an yeni nesil bunun saygı duyulucak bir durum olduğunu düşündüğü için çoğu insan kimliğini açıklamaktan çekinmiyor ve evet çekinmemeli deBen asla benim çocuğum torunum yegenim bu şekilde olmaz demedim ki büyük konusmus olayim. Olsa da bunun doğru olmadığını savunuyorum. Ve suan icin aşırı derecede tum evlatlar maalesef ki bu durum üzerine pompalaniyor.
Konuyu farkli yerlere kaydirip konu sahibinin konusunu sabote etmek istemem fakat Allah Kendisinin bu hali yaratmadığını ve bu şekilde olanlarin geçmişte ciddi bir azap ile helak edildigini açıkça söylüyor zaten. Ve bu konuda profesörlerin yaptığı bilimsel araştırma ve makaleleri okuyup izleyince konunun aslında nesillerin nasıl yok edilip cinsiyetsizligin nasil normal bir algı ile hayatımıza sokulmaya çalışıldığını çok net bir şekilde görüyoruz maalesef.
okumakokumadınız
Siz güvende tutmamışsınız ki kızınızın geleceğine darbe vurmuşsunuz resmen. Siz de erkeksiz olmayı güvende diye tabir ediyorsunuz 22 yaşında gelse .
14 yaşında ki bir çocuk sürekli doğru karar vermekle yükümlü değildir ama anne baba onun fiziksel ve duygusal istismardan korumak zorundadır
Ben terbiyesiz bir şey söylemedim. Karışmamasını söylediğin çocuğun gördüğü muamele bu. Evet diyebilirler bir sürü kötü insan var etrafa. 14 yaşında hatta daha küçük yaştan itibaren sürekli kendi kararlarına bırakılıp yetiştirilen doğruyu yanlışı bizim çocuklarımız üstünde test etmek zorunda bırakan veliler var sizin gibi. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsam da mücadele ederim kızım için. Ama sizin gibi on kızı aynı anda idare eden biriyle zorla çıkmasını sağlamam.
siz benim yaptığım hataları yapmayın o zamanLise birde ki çocuğunu ite kaka zorla biriyle sevgili yapan. Yaptığı çocukta on kişiyle çıktığı için belki kızında Güven problemi oluşturan insan kalkmış akıl dersi veriyor
Kusura bakmayın da sizin aklınız sizde kalsın lütfen
Hangi profesörler , kimler tarafından maşa olarak kullanılıyor. Lgbt geçmişte de vardı ve olacak . Helak edilen kavim de ensestlikten dolayı helak edildi . Hayvanlarda da eşcinsellik var , cinsiyetsizlik var onlar nasıl oldu ?Konuyu farkli yerlere kaydirip konu sahibinin konusunu sabote etmek istemem fakat Allah Kendisinin bu hali yaratmadığını ve bu şekilde olanlarin geçmişte ciddi bir azap ile helak edildigini açıkça söylüyor zaten. Ve bu konuda profesörlerin yaptığı bilimsel araştırma ve makaleleri okuyup izleyince konunun aslında nesillerin nasıl yok edilip cinsiyetsizligin nasil normal bir algı ile hayatımıza sokulmaya çalışıldığını çok net bir şekilde görüyoruz maalesef.
Ergenlerin büyük çoğunluğu bu tür cümleleri hava atma olarak kullanıyor maalesefAslında bana şöyle geliyor. Konu sahibinin kızı eğer akılı uslu sınav için çalışan düzgün mi tip olsa muhtemelen çok ses çıkartmayacaktı. Ama kızına sürtük,o.evladı vesaire diyen biri olunca ip koptu büyük ihtimalle. Böyle biriyle değil sevgililik arkadaşlık bile istemmez
Ben sadece bu durumun bizim ulkemize ilgili oldugunu soylemedim ki.
pardon unutmuşum tüm dünyanın derdi bizimle
hele de şu koca kainatta küçücük bir nokta iken
Bu durumun yüzyıllar öncesinden de suregelmesi onu normalleştirmez ki.Evet bizim zamanımızdaki gibi kapalı değil her şey gün yüzünde yaşanıyor artık ama bunun özenmekle bir ilgisi yok. İçten gelen bir durum, kimse durup dururken hoşlandığı cinsiyeti değiştiremez. Ben erkeklerden hoşlanıyorum ve benim bir kadınla ilişkiye girmem düşüncesi çok iğrenç geliyor, içimde hemcinslerime karşı böyle bir his yok. O yüzden pompalanmakla ilgisi yok. Bu durum hayatın her döneminde bu kadar çoktu sadece insanlar yuhalandığı için gizlemek durumunda kalıyordu. Osmanlı'da bile var olan bir olay hiç mi okumadınız? Şu an yeni nesil bunun saygı duyulucak bir durum olduğunu düşündüğü için çoğu insan kimliğini açıklamaktan çekinmiyor ve evet çekinmemeli de
Bu da devirle ilgili işte insanlarla ilgili. Evrimleşiyoruz. Evrim diyince sadece maymundan geldik algılamamak lazım beyinsel, düşüncesel anlamda evrimleşiyoruz. Ben bu durumu normal karşılıyorum. Çocuğumun böyle olmasını istemezdim ama o da bu durumu iğrençleştirdiğim için değil sizin gibi insanlar tarafından yargılanacağı için. Peki siz erkekten hoşlanan bir erkeğe ya da kadından hoşlanan bir kadına ne yapmasını tavsiye ederdiniz? Eğer normal olan aynı cinsiyetten hoşlanmak olsaydı ve siz şu anki gibi karşı cinsten hoşlansaydınız ve bu yasak olsaydı napardınız?Bu durumun yüzyıllar öncesinden de suregelmesi onu normalleştirmez ki.
Osmanlı yine yakın zaman , Lut kavmi bu sebeple helak edilmiş. Zaman farketmeksizin bu durum hep vardı ama hiç bir zaman bu zamanki kadar da normallestirilmedi.
Yasadiklarimizin aslında birer imtihan olduğunu , bu durumun benim inancım ile ortusmedigini , Allah in isteseydi eğer kadin veya erkek dışında bir cinsi daha yaratmaya gücünün yeteceğini ama yaratmadigini ve bu durumu insanlar arasında bir imtihan meselesi yapacağını zaten yıllar evvel söylemiş olduğunu anlatırdım. Ayrıca benim yargılama gibi bir lüksüm yok , Allah bu konuda kararı bana , bize , Kendisi dışında kimseye bırakmamış zaten.Bu da devirle ilgili işte insanlarla ilgili. Evrimleşiyoruz. Evrim diyince sadece maymundan geldik algılamamak lazım beyinsel, düşüncesel anlamda evrimleşiyoruz. Ben bu durumu normal karşılıyorum. Çocuğumun böyle olmasını istemezdim ama o da bu durumu iğrençleştirdiğim için değil sizin gibi insanlar tarafından yargılanacağı için. Peki siz erkekten hoşlanan bir erkeğe ya da kadından hoşlanan bir kadına ne yapmasını tavsiye ederdiniz? Eğer normal olan aynı cinsiyetten hoşlanmak olsaydı ve siz şu anki gibi karşı cinsten hoşlansaydınız ve bu yasak olsaydı napardınız?
travmatik anneler bana da dislike atmış, oysaki savunduğumuz şeyin çok açık olduğunu düşünüyorum ama neyse.Evet kesinlikle katılıyorum. Bunu yapanların çocukları kesinlikle ebeveynlerine hiçbir şey anlatmayacak. 14 yaş küçük değil, çocuğun kendine ait bir alanı olması gerekiyor ve gerçekten düzgün bir aile ortamına sahip biraz da akıllı çocuklar öyle kolay kolay yanlışa gitmiyor. Önemli olan çocuk bir yanlışa yöneldiğinde anlatabilecegi yardım isteyebileceği bir bağ kurabilmek. Yoksa mesajları karistirildikca onlar daha profesyonel yolunu bulurlar birseyleri gizlemenin.
Ha çocuk gerçekten sorunludur o ayrı ama genç kızlığa adım atarken her şeyine annesinin dahil olması hoş değil.
siz çok agresifsiniz çevrenizdekilere özellikle varsa çocuklarınıza şans ve sabır diliyorumHanımefendi ilk cümlenizden sonrasını okumadım. Travmatik annelermiş çok komik kimsiniz siz ? Kim oluyorsunuz vasfınız nedir çok merak ettim ? Lisans diplomanız psikoloji dalına ait heralde ? Allah rızası için instagramda gördüğünüz iki kelimeyi beyninize kazıyıp her yere yapıştırmayın. Bir sorununuz var belli ancak konu sahibi ve konuya yorum yapan üyeler sizin sorununuzun muhatabı değil. Bir uzmanla görüşün o yüzden.
Bu kadar özeline kadar bakmasi utanc verici bir durum.. siz 14 yasinda iken ne yapiyordunuz? Kiziniza güverenek baslayabilirsin mesela dersleri aksatmadigi sürece sorun yok. Siz sadece kiziniza sorumlulugu ögretin seygiyi merhametliyi saygiyi ahlakligi ara ara nasihat et ki.. simdiden baski yaparsaniz size yalan söylemeye baslayacak kizinizla yeri geldiginde arkadas yeri geldiginde Anne davranirsaniz aynisi Baba faktörü de gecerli. Burda baba rolü ele alinmasi gerekiyor bak kizim erkekler bildigin gibi degil kendini dikkat et seni kandirirlar buna izin verme vs nasihat edecek yargilamadan da yerine göre davranacak.