aynalar yapma ya...öyle deme. sen diyete başlıcam diye kendini şartlandırma, kendini kastıkça diyetten de kilo verme hedefinden de uzaklaşıyorsun.bir de çok büyük düşünüyorsun, azla yetinmiyorsun. hem kilo verme anlamında hem de yemekler konusunda. Diyorsun ya azıcık yiyip kalkamıyorum, hiç yemesem daha iyi diye.
aslında aklıma takılan bir şeyi seninle paylaşmak istiyorum, bilmiyorum diğer arkadaşlar ne düşünüyorlar. tickerındaki hedef kilo. ulaşamayacağın bir kilo değil , elbette azmeden bir insansan 50 kiloya da ulaşabilirsin. ama bak 50 kilo olduğunda beden kitle indeksin 20 olacak, hesaplamalarıma göre boyun 1,58 (yaşını bilmiyorum ama 24 yaştan büyük olduğunu düşünüyorum). 24-35 yaş arasında 1,58 boyundaki bir insanın ideal kilosu 55. kaldı ki 55-62 arası bile sağlıklı kilodur 1,58 boy için.yani 61 kiloya düşüp yeter daha fazla kilo vermeyecem diyen hatta olduğundan 5-6 kilo zayıf görünen insanlar da var.
Bence en son hedefin 55in altına düşmesin.
55-62 arası gerçekçi bir hedef olur.
Kaldı ki senin ara rakamlarda farklı hedeflerin de vardır,
atıyorum mesela 85 üniversiteden mezun olduğum kilo, 92 tayin stresinden önceki kilom, 99 kışa girerkenki kilom, 70 herşey yolundaykenki kilom...gibi
basamak basamak bunları hedeflesen,daha iyi olmaz mı.
Mesela ben 69 kilodan 74 e çıkınca son aldığım 5 kiloyu vericem diye diyete başladım 69 kiloya düşünce de büyük bir ohh çekip emziklilik döneminde pisboğazlığım sebebiyle aldığım kiloları attım diye sevindim. 69 kilo doğumdan sonraki kilomdu ve 10 ay bu kilonun altına inememiştim 67 olunca ohhh be 69 direncini kırdım diye sevindim.
şimdi aslında 65 kilo da hedefim ama 64ün önemi totalda 10 kilo vermiş olacağım için güzel bir hedef. 62 kilo hamile olduğumu öğrendiğimdeki halim. 61 hamilelik önceki kilom ve o dönemde spora gitmeye karar vermiştim kilo aldım diye. 61 kiloya düştüğümde hamileliğin yüklediği tüm yükleri atmış olacağımı hiç hamilelik yaşamaış gibi olacağımı düşünüyorum. gerçekten de öyle olacak...hedef büyük ama aradaki rakamların da farklı farklı anlamalrı var benim için.
Hatta acaba şu 54(ideal kilom) bu hedefi şimdilik ortadan kaldırsam da 61 falan mı yazsam diyorum. hem de 61 kilo benim sağlık sınırım. önümüzdeki günlerde tickerımı değiştirebilirim, bu sebeple.
şimdi senin için bazı hesaplar yaptım, hespalrdaki kriterler dünya sağlık örgütünün verdiği şişmanlık dereceleri.bunlardan birine bile ulaşsan kardasın.
BKİ:40==== 99,8 kilo (bu 1.sağlık hedefin)
BKİ35====87.3 (bu 2.sağlık hedefin)
BKİ30====74,8 (bu 3. sağlık hedefin)
98 kilo olduğunda mesela 1 basamak atlamış oluyorsun. amatör ligden 3. lige çıkan futbol takımı gibisin yani.derim ki son aldığın 8 kiloyu derhal ver (bunun için kendine 6 hafta ver), lige geri dön. küme düşmüş olabilirsin ama çalışırsan eski ligine dönersin.
haydi son aldığın 8 kiloyu at üzerinden, sen şu 8 kiloyu ben de 4 kiloyu atayım. sen 98 ol ben de 62 işte o zaman yeni hedeflerimizi konuşalım:1hug: