• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Bu sabah dediğim gibi k-flakes yedim öğlen form bisküvi akşam da tavuk ve pilav. Gece ise 1 armut.Tüm gün yediğim bunlar 200 kere zıpladım 2 saat sahilde gezdim ama yürüyüş gibi deil normal gezdim fakat benim yürümem de hızlıdır:D:D 78 im şu an.Bir yükseliyor bir alçalıyor kilom.Beni durdurmaya moralimi bozmaya çalışıyo ama durmıcam:D:D

sen zıpladıkça benim de zıplayasım geliyor. hiç birşey moralini bozmasın, devam et,eninde sonunda istediğin kiloya düşeceksin.

ben de dün 600 kere zıpladım, 10 dakika koşu bandında yürüdüm.

Akşam 1,5 közlenmiş patlıcanın üstüne 1 büyük kase yoğurt döktüm , biraz sarmısak biraz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı tereyağını cezvede itina ile eritip:teytey: üstüne döktüm, cıssss diye bi ses çıkıyo akabinde mis gibi bir kokusempatiksalakcinni. bu güsel mamayı 4 adet form bisküvi ile yedim...

Sabah kalkınca 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi mısır gevreği karışımı, 1 yemek kaşığı kuru üzüm 1 küçük elma üstüne süt döküp yedim.

canım suuklu tost çekti, 2 dilim ekmeğin içine 1 dilim kaşarpeyniri, 3ince dilim de sucuk koydum, yağ katmadan tost yaptım. oğlumla beraber afiyetle yedik:)

kahvaltı biraz yüklü oldu:) öğleye kadar 1 bardak da ayran içerim.
Öğlen de kahvaltılıklardan yerim ama peynirim hala o yağlı peynirkötükedihüso

SLM kızlar hele şükür gelebildim ama moral bozukluğuyla bir iki haftadır hiç rejim yapamıyorum korkumdan tartıya çıkamıyorum ama 75 olmuşumdur neyapcam kızlar bi iştahım açıldıki anlatamam zayıflama hapları kulllanıyodum bittiler hızla başa dönmeye başladım ben

Canım zıpla zıpla kanguru gibi olduk hee:D Bir arkadaş vardı kilolu boksa gidiyodu.Hocası kilo vermesi için onu yaptırtmış:D Bana da söyledi sürekli zıplamaya çalışıyorum.Ama gitgide azalıyor çünkü sıcakta hiç zıplayasım gelmiyo:D Ben de az önce kalktım ve k-flakesimi yiyorum.Birşey sorucam sen yulafı nerden alıyorsun? Ben de almak istiyorum ama nerden alındığını bilmiyorum...

Canım zıpla zıpla kanguru gibi olduk hee:D Bir arkadaş vardı kilolu boksa gidiyodu.Hocası kilo vermesi için onu yaptırtmış:D Bana da söyledi sürekli zıplamaya çalışıyorum.Ama gitgide azalıyor çünkü sıcakta hiç zıplayasım gelmiyo:D Ben de az önce kalktım ve k-flakesimi yiyorum.Birşey sorucam sen yulafı nerden alıyorsun? Ben de almak istiyorum ama nerden alındığını bilmiyorum...

yulaf ezmesini büyük marketlerin hepsinde bulabilirsin, misal carefour, migro...bu k flakeslerin falan satıldığı raflarda oluyor hatta bazılarının içinde meyve ve kuruyemiş tanecikleri var. genelde böyle karışık olanalr müsli diye sadesi de yulaf ezmesi diye satılıyor.

mmmm canım çekti şimdi, olsa yerdim şimdi. eve gidince artık. içine elma armut kuru siyah üzüm falan çok yakışıyor, benim diyet aşurem o:)

Bugün de zıplayalım bari. bak 1040 tane ip atlamak 30 dakika tempolu yürüyüş gibi. zıplamak tam olarak ip atlamak gibi olmasa da benzer bi hareket, hergün yarım saat yürüyemezsem zıplama kurtarıcı oluyoryerimseniben

bir de sen bakıyorum da sadece k flakesle doyuyorsun ben onu ya araöğün yapıyorum ya da hafif anaöğünlerime destek olarak kullanıyorum, tek başına doymam ben onla yaf:ecrin_bebek:

SLM kızlar hele şükür gelebildim ama moral bozukluğuyla bir iki haftadır hiç rejim yapamıyorum korkumdan tartıya çıkamıyorum ama 75 olmuşumdur neyapcam kızlar bi iştahım açıldıki anlatamam zayıflama hapları kulllanıyodum bittiler hızla başa dönmeye başladım ben

canım korkudan tartılmamak bence yanlış bir davranış. ben kilo aldığım dönemde baskülü ortadan kaldırmıştım:kedi:rahatsız ediyordu beni, keyfime göre yiyip içemiyordum.

baskülü kaldırdım da ne oldu, eninde sonunda yine tartıldım bir de ne göreyim keyfime göre geçirdiğim ve hiç tartılmadığım 45-50 gün bana 5 kilocuk miras bırakmıştı.

haftada bir tartılmayı ihmal etme, 75 değil belki de 77 oldun? ne yaparsın o zaman? bence tartılarak işe başla. İştahın için ise şu yulaf ezmeli kflakes karışımını tavsiye ediyorum, araöğünlerde aldığında bu sayede süt de tüketmiş oluyorsun

ya arkadaşlar diyet yaparken morali düzgün tutmak ne kadar zor. ben kilo verdim diye seviniyorum. tamam yavaş gitmesi de bir açıdan iyi ama benim de çok yavaş gidiyor. Az öce bir arkaşla konuştum 8 ay önce doğum yaptı 2. doğumu , yani benden 10 ay sonra oluyor. arkadaş naber nasılsın dedi, dedim kilolarla diyetle falan boğuşuyorum , o da dediki bugün tartıldım 58 kiloyu gördüm dedi. onun adına sevindim ama kendi verdiğim kiloların çok yavaş olduğunu düşünüp moralim bozuldu. gerçi o arkadaş hep benden daha zayıftı ve o doğum yaptığı sıralarda ben kilo alıp ömrü hayatımın rekorunu kırmıştım yani o doğumdan muhtemelen benden daha zayıf çıkmıştı...

üffff, offf, puffff, zıplıyım bari:bbo:

:):) midem alıştı sanırım.Ya da şartlandırıyorum kendimi.Önceden k-flakes yerdim sabah sonra bir güzel kahvaltı yapardım:D Şimdi yetiyor..Arada çok çok acıkırsam form bisküvi yiyorum 5 gibi.Çünkü bizde yemek geç yeniliyor 9 gibi falan.Gece 3 civarı yattığım için o kadar sorun olmuyor geç yemek yemem...

Canım herkesin bünyesi farklıdır.Bazı insanlar çok çabuk verir bazıları da yavaş verir.Ama istersek veririz yani er ya da geç.Önemli olan sabır.

ben ağlamayımda kimler ağlasın bir türlü diyete başlayamıyorum bilmiyorumkismile

aynalar yapma ya...öyle deme. sen diyete başlıcam diye kendini şartlandırma, kendini kastıkça diyetten de kilo verme hedefinden de uzaklaşıyorsun.bir de çok büyük düşünüyorsun, azla yetinmiyorsun. hem kilo verme anlamında hem de yemekler konusunda. Diyorsun ya azıcık yiyip kalkamıyorum, hiç yemesem daha iyi diye.

aslında aklıma takılan bir şeyi seninle paylaşmak istiyorum, bilmiyorum diğer arkadaşlar ne düşünüyorlar. tickerındaki hedef kilo. ulaşamayacağın bir kilo değil , elbette azmeden bir insansan 50 kiloya da ulaşabilirsin. ama bak 50 kilo olduğunda beden kitle indeksin 20 olacak, hesaplamalarıma göre boyun 1,58 (yaşını bilmiyorum ama 24 yaştan büyük olduğunu düşünüyorum). 24-35 yaş arasında 1,58 boyundaki bir insanın ideal kilosu 55. kaldı ki 55-62 arası bile sağlıklı kilodur 1,58 boy için.yani 61 kiloya düşüp yeter daha fazla kilo vermeyecem diyen hatta olduğundan 5-6 kilo zayıf görünen insanlar da var.

Bence en son hedefin 55in altına düşmesin.
55-62 arası gerçekçi bir hedef olur.
Kaldı ki senin ara rakamlarda farklı hedeflerin de vardır,

atıyorum mesela 85 üniversiteden mezun olduğum kilo, 92 tayin stresinden önceki kilom, 99 kışa girerkenki kilom, 70 herşey yolundaykenki kilom...gibi

basamak basamak bunları hedeflesen,daha iyi olmaz mı.

Mesela ben 69 kilodan 74 e çıkınca son aldığım 5 kiloyu vericem diye diyete başladım 69 kiloya düşünce de büyük bir ohh çekip emziklilik döneminde pisboğazlığım sebebiyle aldığım kiloları attım diye sevindim. 69 kilo doğumdan sonraki kilomdu ve 10 ay bu kilonun altına inememiştim 67 olunca ohhh be 69 direncini kırdım diye sevindim.
şimdi aslında 65 kilo da hedefim ama 64ün önemi totalda 10 kilo vermiş olacağım için güzel bir hedef. 62 kilo hamile olduğumu öğrendiğimdeki halim. 61 hamilelik önceki kilom ve o dönemde spora gitmeye karar vermiştim kilo aldım diye. 61 kiloya düştüğümde hamileliğin yüklediği tüm yükleri atmış olacağımı hiç hamilelik yaşamaış gibi olacağımı düşünüyorum. gerçekten de öyle olacak...hedef büyük ama aradaki rakamların da farklı farklı anlamalrı var benim için.
Hatta acaba şu 54(ideal kilom) bu hedefi şimdilik ortadan kaldırsam da 61 falan mı yazsam diyorum. hem de 61 kilo benim sağlık sınırım. önümüzdeki günlerde tickerımı değiştirebilirim, bu sebeple.

şimdi senin için bazı hesaplar yaptım, hespalrdaki kriterler dünya sağlık örgütünün verdiği şişmanlık dereceleri.bunlardan birine bile ulaşsan kardasın.
BKİ:40==== 99,8 kilo (bu 1.sağlık hedefin)
BKİ35====87.3 (bu 2.sağlık hedefin)
BKİ30====74,8 (bu 3. sağlık hedefin)

98 kilo olduğunda mesela 1 basamak atlamış oluyorsun. amatör ligden 3. lige çıkan futbol takımı gibisin yani.derim ki son aldığın 8 kiloyu derhal ver (bunun için kendine 6 hafta ver), lige geri dön. küme düşmüş olabilirsin ama çalışırsan eski ligine dönersin.

haydi son aldığın 8 kiloyu at üzerinden, sen şu 8 kiloyu ben de 4 kiloyu atayım. sen 98 ol ben de 62 işte o zaman yeni hedeflerimizi konuşalım:1hug:

slm kızlar
sonunda bu sabah yürüyüşe yeniden başladım umarım alışkanlık haline getirebilirim. sabah 6:30 da kalktım ve 30 dk yürüdüm a.s
Bu sabah kahvaltıda çay yerine kahve içtim . tok tutuğunu söyleyebilirim iştahımı kesti
öğle yemeği öncesindede bir bardak şekersiz kahve içtim.

aynalar yapma ya...öyle deme. sen diyete başlıcam diye kendini şartlandırma, kendini kastıkça diyetten de kilo verme hedefinden de uzaklaşıyorsun.bir de çok büyük düşünüyorsun, azla yetinmiyorsun. hem kilo verme anlamında hem de yemekler konusunda. Diyorsun ya azıcık yiyip kalkamıyorum, hiç yemesem daha iyi diye.

aslında aklıma takılan bir şeyi seninle paylaşmak istiyorum, bilmiyorum diğer arkadaşlar ne düşünüyorlar. tickerındaki hedef kilo. ulaşamayacağın bir kilo değil , elbette azmeden bir insansan 50 kiloya da ulaşabilirsin. ama bak 50 kilo olduğunda beden kitle indeksin 20 olacak, hesaplamalarıma göre boyun 1,58 (yaşını bilmiyorum ama 24 yaştan büyük olduğunu düşünüyorum). 24-35 yaş arasında 1,58 boyundaki bir insanın ideal kilosu 55. kaldı ki 55-62 arası bile sağlıklı kilodur 1,58 boy için.yani 61 kiloya düşüp yeter daha fazla kilo vermeyecem diyen hatta olduğundan 5-6 kilo zayıf görünen insanlar da var.

Bence en son hedefin 55in altına düşmesin.
55-62 arası gerçekçi bir hedef olur.
Kaldı ki senin ara rakamlarda farklı hedeflerin de vardır,

atıyorum mesela 85 üniversiteden mezun olduğum kilo, 92 tayin stresinden önceki kilom, 99 kışa girerkenki kilom, 70 herşey yolundaykenki kilom...gibi

basamak basamak bunları hedeflesen,daha iyi olmaz mı.

Mesela ben 69 kilodan 74 e çıkınca son aldığım 5 kiloyu vericem diye diyete başladım 69 kiloya düşünce de büyük bir ohh çekip emziklilik döneminde pisboğazlığım sebebiyle aldığım kiloları attım diye sevindim. 69 kilo doğumdan sonraki kilomdu ve 10 ay bu kilonun altına inememiştim 67 olunca ohhh be 69 direncini kırdım diye sevindim.
şimdi aslında 65 kilo da hedefim ama 64ün önemi totalda 10 kilo vermiş olacağım için güzel bir hedef. 62 kilo hamile olduğumu öğrendiğimdeki halim. 61 hamilelik önceki kilom ve o dönemde spora gitmeye karar vermiştim kilo aldım diye. 61 kiloya düştüğümde hamileliğin yüklediği tüm yükleri atmış olacağımı hiç hamilelik yaşamaış gibi olacağımı düşünüyorum. gerçekten de öyle olacak...hedef büyük ama aradaki rakamların da farklı farklı anlamalrı var benim için.
Hatta acaba şu 54(ideal kilom) bu hedefi şimdilik ortadan kaldırsam da 61 falan mı yazsam diyorum. hem de 61 kilo benim sağlık sınırım. önümüzdeki günlerde tickerımı değiştirebilirim, bu sebeple.

şimdi senin için bazı hesaplar yaptım, hespalrdaki kriterler dünya sağlık örgütünün verdiği şişmanlık dereceleri.bunlardan birine bile ulaşsan kardasın.
BKİ:40==== 99,8 kilo (bu 1.sağlık hedefin)
BKİ35====87.3 (bu 2.sağlık hedefin)
BKİ30====74,8 (bu 3. sağlık hedefin)

98 kilo olduğunda mesela 1 basamak atlamış oluyorsun. amatör ligden 3. lige çıkan futbol takımı gibisin yani.derim ki son aldığın 8 kiloyu derhal ver (bunun için kendine 6 hafta ver), lige geri dön. küme düşmüş olabilirsin ama çalışırsan eski ligine dönersin.

haydi son aldığın 8 kiloyu at üzerinden, sen şu 8 kiloyu ben de 4 kiloyu atayım. sen 98 ol ben de 62 işte o zaman yeni hedeflerimizi konuşalım:1hug:

canım çok doğru söylüyosun benim asıl ulaşmak istediğim kilo 58 ama şimdi kendime 75 hedefini koydum yeni yıla kadar 75 olmak istiyorum şuan 83 kiloyum umarım bunu başarırım çunku hedefe ulaşamayınca büyük bir hayal kırıklığı oluyor

elifezgi çok teşekkür ediyorum güzelim tavsiyelerin için kaydirigubbakcemile3
bu kilo konusunu kafamdan atsam daha iyi olur düşündükçe daha kötü hissediyorum ve daha çok yiyorum o zaman

slm kızlar
sonunda bu sabah yürüyüşe yeniden başladım umarım alışkanlık haline getirebilirim. sabah 6:30 da kalktım ve 30 dk yürüdüm a.s
Bu sabah kahvaltıda çay yerine kahve içtim . tok tutuğunu söyleyebilirim iştahımı kesti
öğle yemeği öncesindede bir bardak şekersiz kahve içtim.

tebrik ederim seni, en güzeli yürüyüş. sabahları hava ısınmadan yürümek de çok mantıklı.

günaydın kızlar..
of ya bende birtürlü başlayamadım bu diyete,ne yapacaz ya...
nasıl bir cözüm bulsak...
gerci cok acık ortada yemeyecez.......

:oklava:kişisel gelişimciler diyor ki 'şu an ne yapmak istiyorsanız, onu yapıyorsunuz' sanırım sen diyet yapmak istemiyorsun. Şuan lezzetli mamalar yemek sanırım senin için zayıflamaktan daha önemliCADIARZU

ben sanırım azimle yazdıkça sizin moraliniz iyice bozuluyor,bilmiyorumkismile ben de öyle bir dönem atlattım ama Allah nazardan saklasın epey motiveyim son zamanlarda. moralimi hiç bir şeyin bozmasına izin vermemeye çalışıyorum. acaba diyorum hedef kiloma ulaşınca ne olacak? o kadar hayatımın içindeki bu diyet. korkuyorum eskisi gibi havalara girip pisboğazca yiyip içecem diye. ama dengeli beslenme + sporu yaşam tarzım haline getirdiğimi düşünmek , azla doyan , sağlıklı beslenen fit biri genç biri olduğumu düşünmek beni motive ediyorzemuszemus.

yediklerimi paylaşayım: sabah müslimin içinde yine kuru üzüm+1 küçük armut
10 gibi: 4 form bisküvi, 1 domates, 1 dilim peynir, 5 yeşil zeytin
1 yeşil çay

100 defa da zıpladım, sıplamaya devam:)

bir de az önce en son 1-1,5 ay önce görüştüğüm bir bayan bana kilo mu verdiniz dedisositososito,

Back