Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

slm kızlar inşallah hepiniz iyisinizdir
Misafirlerimi bugün gönderdim bende diyetime yeniden başlıyorum.bugü yarın zayıflama yolumdaki yeni gün olucak verdiğim kiloların birazı geri gelsede yoluma devam. Yeşil çayımıda aldım

inş canım artık düzenli paylaşımda bulunursun kendimize gelmemiz lazım

Oooo burası kalabalıklaşmış süper olacağa benziyor.Kilo vermeyi keyifli hale getirmemiz gerek :uhm: Bu arada ben de karbonhidrat diyetine baktım ama pek ısınamadım.Tek yönlü beslenmek ne kadar doğru acaba kararsız kaldım açıkçası.Sonra verdiğimiz kiloları çok kolay alabiliriz gibi geldi:1no2:

banada hiç cazip gelmedi o diyet

Ben Ezgi. 1,57 boy 66,5 kiloyum. İdeal kilom 54 hep bu kilolarda oldum ama 54-55 kiloyken bile kendimi kilolu hissettim. Şimdi çok üzülüyüorum neden o zamanlar kendimi kilolu hissediyordum diye.Nedense o zamanlarda 50 kilonun altında olmak bana acayip güzel gelirdi. Her ne kadar sağlıklı ideal kilom 54 olsa da!!!

Evet 50 kilonun altı güzel bir kiloydu ve ben bu kilonun altına inmeliydim. 2 kilo verip 52 olana kadar diyet yaptım, çok zor olmadı. Daha sonra yaşam şeklim değişmişti. İnternet ve msn hayatıma girmişti. İnanmayacakınız ama kilo vermemde msn karşısında oturmanın büyük katkısı oldu:)

Normalde akşam saat 9 da uyuyam ben, msn'deki arkadaş grubum sayesinde gece saat 12lere kadar uyumaz olmuştum. Evde yalnızdım ama msn sayesinde canım sıkılmıyor geç yatabiliyordum. Araya Ramazan girdi oruç falan derken 49,9 kiloyu gördüm veeee muradıma erdim:)

Ve herşey bundan sonra başladı. Metabolizmam yavaşladığından falan değil gıcıklığımdam kilo aldım. Hani vardır ya yiyorum yiyorum kilo almıyorum diyen tipler, evet ben de onlardan oldum. Herkes 'aaaa ne kadar zayıfsın' dedikçe havalara girdim.
Hedef kiloma ulaştıktan sonra -ki bu Ramazan ayı- oluyor, iftardı sahurdu zaten oruçluydum, zaten yeterince kilo verdim diyerek yemeye başladım. Belki de oruç ayında olduğumuzdan Ramazan da istediğimi yememe rağmen kilo almıyor görünüyordum

'diyeti bıraktım yemeye başladım ama kilo almıyorum
Yiyorum yiyorum kilo almıyorum ' diye hava attım uzun süre.
Ardından ''yaw yiyorum ve kilo alıyorum!''
Kilo aldığım halde yiyorum!
yiyip yip kilo alıyorum biri beni durdursun demeye başladım.
Veeee tam bir yıl sonra eski kiloma geri dönmüştüm.54 kilo.
56 kilo olduğumda nasıl olsa herzamanki gibi veririm demiştim ama dikkat etmediğim için 58 kilo oldum. tabi arada 1-2 yıl oynuyor. Evlilik hazırlıkları sırasında 56ya düşüp düğünden hemen sonra 58 oldum.

yoğun bir tempo içindeydim. Tez yazıyordum. Gece geç saatlere kadar bilgisayar karşısındaydım.İşim yetişmediğinde gece yarısı kalkıp çalışıyordum. Ve birşeyler yiyip içmeden konsantre olamıyordum. Yaptığımın hatalı olduğunu biliyordum ama atıştırmalarım olmazsa kimse beni o bilgisayara karşısında tutamazdı. yiye içe tez hazırladım hem de şişmanlık sempatiksalakcinni ile ilgili

tezin sonuna yaklaştığımda 4 kilo kadar almıştım veee made
m boğazımı tutmayacaktım bari spor yapmalıydım. fitnessa 1 gün gittim, ağır egzersilzer vardı ve hamillik şüphem de vardı.

Veeee onca kiloyla hamileliğim başlamıştı. 62 kilo, 9 ay 10 gün sonra 69 olarak doğumdan çıktım.
bu emziklilik dönemi insanı acayip pisboğaz ediyor o kadar atıştırmama rağmen (atıştırmalarımın sebbei bebk yüzünden düzenli yemek yiyememek biraz da) 10 ay kadar kilomu korudum.
Emziklilikte insanlar nasıl kilo alır diye hayret ederken 50 günlüğüne memlekete gittim. 50 gün dikkat edip 5 kilo verip gelicem diyordum ama bırakın kilo vermeyi sınırsız yiyip içerek , aralarda çay demleyip yanında börek yiyerek 5 kilo alıverdim.

artık 74 kiloydumeyvahedigeldismile. kırılma noktası bu kilo oldu. o 5 kiloyu alana kadar basküle hiç çıkmamıştım, çünkü kabahatliydim. Gerçekleri görmek istemiyordum.

Anladım ki gerçeklerden kaçılmıyor, eninde sonunda yüzleşiyorsunuz. Ve gerçekleri ne kadar erken kabul erseniz o kadar çabuk yol alıyorsunuz.
O 50 günü analiz ettim, ne yaptım da kilo aldım diye. bir defa canım ne isterse yemiştim, hatta canım ister de bulamazsam diye börekleri falan önceden yapıp dondurucuya istiflemiştim. Önemli bir başka şey de evden çıkıp yürüyüş yapmak çok zordu. Kaldırımlardan bebek arabasını indip çıkartmak eziyetti. Bu sebeple pek yürüyüşe çıkamadım. Çıksak da alış veriş m4erkezine gittik. gitmesem belki daha iyiydi ordan bir sürü çukulata falan alıyordu kardeşim ben de nimetleniyordum.
Memleketten evime döndüğümde sınırsız yiyip içmeyi bıraktım. yürüyüşlere başladım. 1 ayda 1 kilo verdim. Kahvaltıda yediğim poğaçaların yerine form bisküvi koydum. peynir-form bisküvi-domates-salatalık- ile yani sadece kahvaltıdaki yağlı poğaçaları kaldırıp öğlen ve kaşmı abartmadan ve haftada 2 defa yürüyüşle 71 kiloya geriledim.
Kahvaltı aynı devam ederken, öğlen yemeklerime dikkat ettim, 2 dilim ekmek içine peynir, ve 3 dilim sucuk yanında 1 bardak ayran ve salata ile 69 kiloya geriledim. haaa bu arada öyle çabuk değil 2 kilo için aradan 2 ay geçiyor yani.
son zamanda aldığım kiloları vermiş olma mutluluğu ile doğum sonrası kiloma 69a geri dönmüştüm. düşünüyorum da 50 günde aldığım 5 kiloyu vermek 5 ayımı aldı neredeyse.
69 barajını kırmaya kararlıydım. Akşamları genelde sebze yemeği yapmaya , et-tavuk balık- yaparsam yağsız ızgara veya haşlama yapmaya yemekte muhakkak yoğurt ve ayran tüketmeye çalıştım. 2-4 dilim ekmek yanında.hiç bir şey sınırsız değil di,dikkat ettim. abartmadan yedim.

araöğünlerde meyve yanında form bisküvi. taze meyve bulamazsam kuru meyvelerden 100 gram kadar. günde 2 bardak yeşil çay .haftada 3 gün 30 dakika tempolu yürüyüş , koşu bandında 6km/saat hızla. ve 69 barajını kırdım 67 ye düştüm.
Uzun süredir de 67 kiloyum, 66 ya doğru biraz yol aldım.Aslında son yaptıklarım çok güzel, kahvaltım, öğlen ve akşam yemeklerim, ara öğünlerim , fiziksel aktivitem hepsi sağlıklı ...sütüm yoğurdum, meyvem, tavuğum , balığım, kurubaklagillerim hepsi var. diyet yapmazken bu kadar sağlıklı beslenmiyorum. sorunum devamlılık sağlamamak. Bir de iştahhlıyım. tok karna bile yemek yiyebilirim, sabah kalkar kalkmaz kurufasulye pilav turşu alabilecek bir mide var bende, tabi kendimi tutuyorum.
diyete en sadık kaldığım zamalnarda bile hafta içi 1 öğlen yemeğinde lahmacun yiyordum, hafta sonları dışarıdan yediğimiz oluyordu. Ve ayda bir hafta çeşitli sebeplerle diyeti bozduğum oluyordu. yani aslında hafta sonlarını ve ayda bir haftayı çıkınca ayın 15 günü diyetli diğer günler diyetsizim.
Şimdilerde ne yapıyorum. Oruç dönemi yaklaştı. Sağlıklı bir oruç tutmak istiyorum. Ramazanda öyle akşam 8 den sonra sebze kırzrtmalı etler, yanında pilav, salata, turşu, komposto ardından meyve ardından tatlı yemeye üstüne çay içmeye niyetim yok. o ağırlığı düşündükçe şimdiden içim daralıyor.Kandil sebebi ile ilk oruç denemelerimi yaptım. ve çok güzeldi.
ilk gün zor oldu ama iftarı güzeldisositososito. İftarı hafif bir şekilde açtım, suya birden yüklenmedim, hatta soğuk su içmedim , oda ısısındaydı su. çorba ,ayran karpuzla orucumu açıp 1 saat dinlendim ve semizotu yemeği yapmıştım onu yedim, ekmek, salata, karpuz...Midemi şişirmemeye dikkat ettim. sofradan kalktığımda midemde gerginlik yoktu ve kendimi iftar sonrası uyuşmuş olarak hissetmiyordum tam aksine gayet dinçtim, geride manevi bir haz ve irade hakim olabilmenin mutluluğu kalmıştı
.

Son düzenleme:
elifezgi canım süpersin valla. yavaş yavaş ama sağlıklı kilo veriyorsun böyle devam et. ben hemen bir anda kurtulmak istiyorum kilolarımdan hızlı verip daha fazlasını alıyorum. senin yaptığın çok sağlıklı ama ben bunu bir türlü beceremiyorum mafoldumben

aynalar merhaba. teşekkür ederim. bugün yediklerimi bildiricem. takım kaptanı siz misiniz?

evet canım takım kaptanı benim hoşgeldin aramıza
senle birlikte 4.kişiyi takıma yeni alıyoruz diğer arkadaşlar kimizi izinli kimisinin netle ilgili sorunu var şuan. o yüzden paylaşım konusunda sorun yaşıyoruz. hergün kilo vermek adına neler yaptığımızı yazarsak, diğer üyelerin mesajlarına yorum yaparsak kilo vermemiz kolaylaşır, birbirimizden destek alırız.
çizelgene göre 67 kilodasın şuan ve 57 olmak istiyorsun öyle değil mi? eğer bir yanlışlık varsa bildir not alacağım çünkü

Ben bugün bir adet mısır ve pirinç patlaklı bisküvimi yedim.(1 paket değil.İçinden bir tane şu kocaman olanlardan) yanına 1 bardak yeşil çay.Başka hiçbir şey yemedim ve 400 kere zıpladım.Ve 79 oldum.Çok mutluyum.İnşallah cumaya 78.5 olurum en az.:Saruboceq:

günaydın canım kahvaltıların hep hafif oluyor peki ya diğer öğünler :jeyyar:

bugün ara öğünde icir ve salatalık yedim.Öğle yemeğindede dolma yedim sadece 3 tane ve sonrasında 1 saat spor yaptım hopladım zıpladım ve başka bişey yemedim bol su içtim.Yemeyince daha hafif oluyo insan günün geri kalanında da başka bişey yemeyi düşünmüyorum.

süpersiniz kızlar tebrik ederim bi de ben başlayabilsem bilmiyorumkismile

kızlar merhaba ben takıma yeni geldim....
aynalar soruna şöyle yanıt veriyim ( ben 67'den 68'e çıktım ben onu çizelgede düzelticem..

bu da bugün ki menü

sabah:bir dilim kızarmış (yağsız)ekmek,4 zeytin,biraz peynir,çok azda domates biber kızartması,bir kaç dilim domates salatalık

ara öğün:bir dilim kavun

öğlen bir kepçe kabak yemeği,iki kaşık yoğurt ekmek yok

ara öğün:7-8 tane badem

akşam:2 yemek kaşığı kadar ciğer kavurması,bir dilim ekmek,maydonoz

son olarak:bir bardak nescafe+ 5 tane bisküvi ((

görüşmek üzre ii gecelerr

çok güzel valla aynen devam kaydirigubbakcemile5

Pinkcat, azminden dolayı seni tebrik ediyorum, ideallerin için aç bile kalabiliyorsun yani:)
Egzersizini de yapmışsınkaydirigubbakcemile2.
Yalnız bu kadar aç kalmamalısın. 1-2 gün bu şekilde yaptığında mide bağırsak sistemin tam boş olduğu için tam açlık kilonu görebilirsin, yani 79 tam açlık kilon.1 kilo su içtin baskül kilonu 80 gösterdi diye 80 olmuş sayılmazsın. Şimdi esas kilonu da öğrendiğine göre bence yemeye başlamalısın, 1400 kalorinin altına düşmeden yemelisin.

Ben de 2 gündür oruçluydum. Yani seninkine benzer bir durum, 67 kilo olan ben iftar öncesinde 65,5 falan görünüyordu. Mide-bağırsakların boş olması biraz da su kaybı derken doğal yani ama o kiloyu şakacıktan bile olsa görmek insanı çok mutlu ediyor.

2 gün önce zıplamaya başlamıştım. Ben de 400 tane zıpladım, hayali ip atladımkaydirigubbakcemile2. ve zıplamayı bıraktım, acayip hamlamışım çok ağır geldi. kas ağrılarım geçsin tekrar başlayacağım inşallah. Hesaplarıma göre 1050 tane ip atlamak 30 dakika tempolu yürüyüş ile aynı kaloriyi yaktırıyor. yürüyüşe çıkmak son dönemde çok zorlaştı, çocukla çıkmak zorundayım ve eziyet oluyor. Ya öğle aralarında eve gidip koşu bandını kullanıyorum ya da zıplayacağım inşallah.

Ben de önceki gün yediklerimi sayayayım.
Sahur: 1 avuç içi kadar hamsili ekmek
1 kase tarhana çorba
2-3 kaşık semizotu
1 dilim karpuz

İftar1. aşama: 2 dilim karpuz ve 1 su bardağı ayran ile orucumu açtım, 1,5 bardak su. yarım bardak ligt portakallı gazoz.

2. aşama: Orucu açtıktan 1 saat sonra 1 tabak az yağlı kabaklı taze fasulye.1 bardak ayran.Yarım dilim kadar ekmek. daha fazlasını da yiyemezdim zaten.

Sahura kalkamadığım için bugün ouçlu değilim.
Sabah evden çıkmadan: 1 küçük kase yarım yağlı süt, içine 1 yemek kaşığı kadar kuru siyah üzüm, 3 kaşık yulaf ezmesi, 1 yemek kaşığı mısır gevreği.Yarım küçük armut.

9,30: 1 haşlanmış yumurta (canım acayip yumurta çekmişti, evden çıkmadan haşladım), 1 dilim peynir, 6 adet yeşil zeytin, 1 yeşil biber, 1 küçük domates , 7 adet altınbaşak bisküvi:) Oruçta yapamadığım kahvaltıların acısını çıkarttım galibacokacimcoook, normalde 1 dilim peynir 4-5 form bisküvi yeterdi.

Öğlen ve akşam dikkat edip, arada meyveleri yiyince, 2 bardak yeşil çay bir de zıplama veya yürüyüş,alkisalkisalkis inaşşalh bugün de iyi olur.
Sevgiyle kalın

slm kızlar nasılsınız
yarın kilo bildirimi var saat 12 ye kadar herkes kilosunu bildirmeyi unutmasın sakın

Sağol canım.Ya ben sabahları o kadar açlık hissetmiyorum.Sanırım midem alıştı.Akşamları böyle az yemiyorum.Mesela yemekte sebze yemeği ve pilav varsa bir tabağa biraz pilav biraz da sebze yemeği koyuyorum yani yemeğimi yiyorum.Fakat bir dilim bile ekmek yemiyorum.Sabahları hafif geçiriyorum.Tamamen boş sayılmıyor midem açıkçası.
Ya vermek istiyorum bu kiloları napıyım.Bir keresinde 2 haftada 7 kilo vermiştim ve 1 sene korudum o kilomu.Sonra bir problem yaşadım.Mutfaktan çıkmadım.Tatlılar yemekler...Yapınca da yeniliyor.Böyle duba gibi oldum anlayacağın:gitme: 25 kiloyu 6-8 ayda vermeyi düşünüyorum duraklamalar olursa 1 seneye de çıkabilir yani.Ama bu sefer çok azimliyima.s Gitcek bu kilolardelikafadulden

Selam aynalar hala 79'um.Hatta 79'un birazcık daha arkasında çizgi.alkisalkisalkisAma 78.5 değil.Bakalım yarın sabah kaç olcak.
Bu arada söylemeyi unuttum.Kilolar normalde sabah kalktığında ölçülürmüş.Yani boş mideyle.Gerçek kilomuz oymuş.Yemek yedikten sonra tartılmayın diyorlar.

valla güzelim o problemler değil mi bizi maffeden mafoldumben

evet sabah aç karnına tartılacaksın bide çıplak tartır gramlar gidiyo delikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…