- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
- Konu Sahibi Pinarbartu
- #23.201
Tamam canım,hazırlarım.O kadar kendimi buluyorum ki sözlerinde.Aşıkken,bir başarı kazanmışken,hayatım yolundayken yani mutluyken tek lokma yiyemez,hızla kilo verirdim.Ne zaman birşeye üzülmüşsem,kızmışsam,hayal kırıklığı yaşıyorsam yemeğe saldırırdım.2010 hayatımın en kötü yılıydı,kaybedişlerimin en hızlı ve çeşitli olduğu yıl.Ve benim 85 kiolodan 105 kiloya çıktığım yıl.Diyeceksin ki bu yıl herşey düzeldi mi diyet kararı alırken?Hayır,bütünüyle değil ama,bakış açım değişti.Kilo fazlalığının hayatımda ne büyük bir eksiklik ve geç kalmışlık oluşturduğunu farkettim.Dünyanın benim koşullarıma,yazgının benim -eğer-lerime duyarsız olduğunu.Cümlelerimdeki öğelerin yerlerini değiştirdim.Bir yoluna girse hayatım,kalbim,beynim huzuru yakalasam kilo vericem cümlesinin öğelerini.Yeni cümlem şöyle:Kilo verince hayatım,kalbim ve beynim huzuru yakalayacak.Hemen hemen aynı kilodayız canım benim ve hemen hemen benzer yaşanmışlıklara sahibiz.Gel beraber aşalım bu gidişatı...
çok güzel dile getirmişsin canım.cümlelerin öğelerini hepimiz değiştirelim.kilo hepimize yük.madden ve manen taşıması zor .kilolarla mutlu olunmuyor bi kere dürüst olalım.
bizler için en büyük sıkıntı duygusal yemek yememiz.kimimiz mutluyken kimimiz mutsuzken.bunu değiştirmemiz şart.hemen biraz moralim bozulsa hemen marketteki aburcubur rafları aklıma geliyor ve bi koşu gidip dünyanın şeyini alıyorum.inanırmısınız bazen eşim görmeden mutfakta ağzıma tıkıştırıyorum çikolataları gofretleri.neyi bastırıyosam artık içimde.midem bulanana kadar yiyorum.yedikçe kendimden nefret ediyorum.ama diyetteyim dedim mi bi lokma bile ağzıma sokmuyorum.yoksa frenleyemiyorum kendimi.az ile yetinmek yok bende.
kısaca hepimiz zorlanoyruz sanırım.beynimizde bazı kalıp düşünceleri yıkamadıktan sonra zor.daha önce de yazdım ya kaçıncı kez 80 kilo oluyorum sonra 77 78.bi bakmışım hoooooooooop 82 83. 3 haftada 5 kilo alabiliyorum ben ya.inşallah bu son olur.
kilo veren arkadaşları tebrik ederim.5. olmuşuz ne yapalım.daha iyisi bu hafta olsun inş.