14 aylik oğlum..

Allah yardımcımız olsun cok tesekkur ederim

Size kimse elinizden geleni yapmıyorsunuz demedi.Zaten ilk başta otizm demedi ki eğer başka bir problemi yoksa şımarık çocuktur dedi siz de ne gibi bir problem dediniz o da otizm olabilir üstün zekalı olabilir kararı ancak uzmanlar verebilir diye ekledi. Üstün zeka da olabilir dedi ama siz onu kafanıza takmadınız otizm dedi diye aldınız çıktınız. Eğer her duyduğunuzdan endişelenen bir yapınız varsa canınızı sıkan cevaplar da alabileceğiniz ihtimalini düşünerek konu açmamanız gerekirdi.

Ayrıca size ne oluyor ne demek onu anlamadım??? Ne duymak istiyorsunuz yazın da onları yazalım biz de bari? Fikir almak için konu açıp da yazılanları anlamayanlara da ayrı bir kıl oluyorum.

Allah yardımcımız olsun cok tesekkur ederim
Amin hepimizin.
Ben çok sorun aradım oğlumda, doktor doktor gezdirdim.
Bir anne olarak inşallah bir sıkıntısı vardır ben böyle ömrümce çekemem dediğim günler de oldu, hiç mi susmaz ya hep mi ağlar.
Maalesef acı gerçeği kabul edip ağlayabileceği durumları en aza indirerek yaşamayı öğrendim.

Kıl oluyorsan her önüne gelen postu okuyup yazma

Allahbsaglik sıhhat versin kuzularimiza

Kıl oluyorsan her önüne gelen postu okuyup yazma

Sizin için emek harcayan insanların fikrini beğenmediniz diye iteleyip kakalayamazsınız. Nereyi okuyup nereye yazacağıma da ben karar veririm, siz buraya birşeyler yazmasaydınız sonuçta haberimiz olmayacaktı haliyle yorum da yapmayacaktık. Rahatsız oluyorsanız fikrimizi sormayın. Siz istiyorsunuz ki aaaa benimki de öyle filan diyelim siz de çocuğunuzu gözünüzde normalleştirin. Tam olarak nesi var öğrenmek istiyorsanız doktora götürün olmadı psikoloğa götürün burda uzman görüşü yok.

14. Ayda benim oğlum da tuhaf davranışları başladı. Aynı şekilde aynı ayda olan bir kaç arkadaş da bu şekilde.
Kafasını yerlere vurmuyor ama istediği olmayınca, istediğini yapamayınca agresif tavirlar sergiliyor. Hiç görmediğim şeyler. Genelse bu dönemde iştahsızlık, uyku gerilemesi ve gerginlik oluyormuş.
Ortamı terketmek falan ne kadar doğru bilemedim, ben sinirlenince tepinince kucağıma alıp seviyorum, sakinleşince de anlatıyorum konuşup. Ne kadar anlıyor bilinmez ama işe yarıyor.

Sizden emek harcamanizi talep etmedim en başından beri yazmanızı da istemiyorum ısrarla yazıyorsunuz senin fikrini de merak etmiyorum ki sorayim

Ayrıca götürdüm de sizin aklınız ile yaşamıyorum gotureyim mi diye sormadım bile değil mi ?

Sırayla bunu da deneyeceğim tesekkur ederim

2 3 aydır var görmezden gelmeyi de denedim ama bırakmıyor
18,5 aylık kızım var. Zaten sürekli asabi olan kızım o aylarda hepten asabileşmişti. Gözlemle mesela benim kız o ara konuşmak istiyordu. Yani cümle kurmak değilde anne baba gel git gibi. Onun hırçınlığı ya da yürümüyorsa yürümek ister onun olabilir. Ya da diş çıkarıyor dur. Sürekli mız mız olan çocuklar bu dönemlerde hepten mız mız oluyorlar.

Oğlum böyleydi, uzun zaman sürdü, eşlik eden ağlama, hırçınlık, tekrarlayan tutturmalar vardı.
Pedagoga gittik biz, zamanla düzeldi.
Sabır, sükunet en önemlisi.
Sizin tutumunuzla alakalı olabilir de, olmayada bilir..
Çocuğun fitratiyla da alakalı olabilir..
Çok zor biliyorum.
En iyisi bir uzmana sorun.

Birakin aglasin. Bazen krizleri tuttu mu tutuyor. Susmak bilmiyorlar. Sirf agliyor diye istedigini yapmayin. Sabretmek cok zor oluyor ama

0 ara kişilik oturuyor kaçırdımı disziplin olmuyor, diyelim bisküit var elinde döküyor, gidip siz yerden alıp temizlediğinizde o şekilde alışıyor çok önemli yaş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…