- 3 Aralık 2016
- 3.758
- 2.084
- 133
- Konu Sahibi Pamukprensali
-
Allah yardımcımız olsun cok tesekkur ederimHuy o huy.
Doğduğundan beri aynı şekilde olan oğlum var.
Hala krizleri 1 saati aşabilir ya da gece 27353838 kere ağlaya ağlaya uyanabilir.
Bir küçük modeli de olduğu için, ben yaptım desem küçük öyle değil 2 dk sinir krizine girer ve susar, ilgisi başka yöne kolay çekilebilir.
O sebeple aynı anne, aynı şartlar ve 1 sene farkla iki çocuğumun bu kadar ayrı olmasının tek sebebi maalesef huy ve değişmiyor.
Büyüdükçe azalıyor sadece.
Kendimle celisicek bisey yok ben zaten bu konu icin özellıkle doktorlara götürdüğümu belirtiyorum öyle kolay teşhis edilen birseyde değil ayrıca size ne oluyor ben zaten telaşlı bir anneyim elimden geleni yapiyorum telaş üstüne telaş katmak ne demek kafa vuruyor diye aa otizm olabilir 2 yaş sendromu için erken demek ne kadar etik?
Amin hepimizin.Allah yardımcımız olsun cok tesekkur ederim
Kıl oluyorsan her önüne gelen postu okuyup yazmaSize kimse elinizden geleni yapmıyorsunuz demedi.Zaten ilk başta otizm demedi ki eğer başka bir problemi yoksa şımarık çocuktur dedi siz de ne gibi bir problem dediniz o da otizm olabilir üstün zekalı olabilir kararı ancak uzmanlar verebilir diye ekledi. Üstün zeka da olabilir dedi ama siz onu kafanıza takmadınız otizm dedi diye aldınız çıktınız. Eğer her duyduğunuzdan endişelenen bir yapınız varsa canınızı sıkan cevaplar da alabileceğiniz ihtimalini düşünerek konu açmamanız gerekirdi.
Ayrıca size ne oluyor ne demek onu anlamadım??? Ne duymak istiyorsunuz yazın da onları yazalım biz de bari? Fikir almak için konu açıp da yazılanları anlamayanlara da ayrı bir kıl oluyorum.
Allahbsaglik sıhhat versin kuzularimizaAmin hepimizin.
Ben çok sorun aradım oğlumda, doktor doktor gezdirdim.
Bir anne olarak inşallah bir sıkıntısı vardır ben böyle ömrümce çekemem dediğim günler de oldu, hiç mi susmaz ya hep mi ağlar.
Maalesef acı gerçeği kabul edip ağlayabileceği durumları en aza indirerek yaşamayı öğrendim.
Kıl oluyorsan her önüne gelen postu okuyup yazma
Sizden emek harcamanizi talep etmedim en başından beri yazmanızı da istemiyorum ısrarla yazıyorsunuz senin fikrini de merak etmiyorum ki sorayimSizin için emek harcayan insanların fikrini beğenmediniz diye iteleyip kakalayamazsınız. Nereyi okuyup nereye yazacağıma da ben karar veririm, siz buraya birşeyler yazmasaydınız sonuçta haberimiz olmayacaktı haliyle yorum da yapmayacaktık. Rahatsız oluyorsanız fikrimizi sormayın. Siz istiyorsunuz ki aaaa benimki de öyle filan diyelim siz de çocuğunuzu gözünüzde normalleştirin. Tam olarak nesi var öğrenmek istiyorsanız doktora götürün olmadı psikoloğa götürün burda uzman görüşü yok.
Ayrıca götürdüm de sizin aklınız ile yaşamıyorum gotureyim mi diye sormadım bile değil mi ?Sizin için emek harcayan insanların fikrini beğenmediniz diye iteleyip kakalayamazsınız. Nereyi okuyup nereye yazacağıma da ben karar veririm, siz buraya birşeyler yazmasaydınız sonuçta haberimiz olmayacaktı haliyle yorum da yapmayacaktık. Rahatsız oluyorsanız fikrimizi sormayın. Siz istiyorsunuz ki aaaa benimki de öyle filan diyelim siz de çocuğunuzu gözünüzde normalleştirin. Tam olarak nesi var öğrenmek istiyorsanız doktora götürün olmadı psikoloğa götürün burda uzman görüşü yok.
Sırayla bunu da deneyeceğim tesekkur ederim14. Ayda benim oğlum da tuhaf davranışları başladı. Aynı şekilde aynı ayda olan bir kaç arkadaş da bu şekilde.
Kafasını yerlere vurmuyor ama istediği olmayınca, istediğini yapamayınca agresif tavirlar sergiliyor. Hiç görmediğim şeyler. Genelse bu dönemde iştahsızlık, uyku gerilemesi ve gerginlik oluyormuş.
Ortamı terketmek falan ne kadar doğru bilemedim, ben sinirlenince tepinince kucağıma alıp seviyorum, sakinleşince de anlatıyorum konuşup. Ne kadar anlıyor bilinmez ama işe yarıyor.
Hemde çok zorCocuk sinirliyse geçmiyor sabredin sadece azalacak ama zor çocuk belli ki mizaç.
18,5 aylık kızım var. Zaten sürekli asabi olan kızım o aylarda hepten asabileşmişti. Gözlemle mesela benim kız o ara konuşmak istiyordu. Yani cümle kurmak değilde anne baba gel git gibi. Onun hırçınlığı ya da yürümüyorsa yürümek ister onun olabilir. Ya da diş çıkarıyor dur. Sürekli mız mız olan çocuklar bu dönemlerde hepten mız mız oluyorlar.2 3 aydır var görmezden gelmeyi de denedim ama bırakmıyor
Ayrıca götürdüm de sizin aklınız ile yaşamıyorum gotureyim mi diye sormadım bile değil mi ?
Size açıklama yapmak zorunda mıyım artik su postu bir terk edin SIZE NE ?Neymiş peki sorunu o zaman?
Size açıklama yapmak zorunda mıyım artik su postu bir terk edin SIZE NE ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?