14 aylik kizim ve istahsizligi

Bizde 7-8 aylikken bir basladik neredeyse -18-19 aylik olana kadar hem agzimiza lokma surmedik hemde durmadan hasta olduk. Bebegim ayda bazen 2-3 kere hasta oluyordu, sadece hayatta kalacak kadar yiyordu kilo almiyor kilo veriyordu bazen. Hasta olma sıkligi evdekilerin bulastirmasi yuzunden devam ama istah bir istah acici surupla ve tabi azi dislerininde buyumesi sayesinde son 2-3 aydir duzeldi cok sukur. Diste cok etkiliyor biz bi disi cikmak uzereyeken biliyoruz ama daha biz hic belirti goremezken bile onlar damaklarda hassasiyet gibi cok sey yasiyorlar. Bir kac aya duzelecektir uzulmeyin. Tabi bende tavir degistirdim mesela yiyecek misin derdim yemezse, istahla kendim yer kalkardim. Bunu yaptiktan sonrada cok etkilendi istahi acildi.
Insakah cnm gören çok küçük zayıf dedikçe daha çok zorluyorum çocuğu belkide sitresimi hissediyor etraf çok yıpratıyor beni insalah düzelir bu durum sizin adınıza sevindim zor zamanlar geçirmissiniz ama geçmiş şükürler olsu

Annem peşinden gezerdi yedirmek için ama yine de yemezdi aç kalsın istesin o da yok çok uğraştı küçük yaşlarda da hep seçiciydi yemeyen yine yemiyor üzmeyin kendinizi şimdi seçenek de çok kolayca aşarsınız umarım
Evet cnm ortancam öyle değil ama ne olursa yer ek gıdaya hemen gecebilmistik hala daha iştahı yerindedir masalahi var her cocuk bir olmuyor işte ama biz anneler dayanamıyoruz onlar yemeyince bizde ne yersek ne tad nede dayabildihimjzi anlayabiliyoruz bazen diyorum allahim izniyle bunudq buyutebilsem

Konuyu buraya acıyorum ama insalah başka yere taşınmaz arkadaslar gerçekten moralim çok bozuk 14 aylik kizim ek gıda katiyen almıyor hep isteksiz 6.qyinda ek gıdaya başlamak istedim bu arada 3 çocuğum tecrübesizde değilim ama inanın çok perisan oldum aylardır yedirmeye çalışıyorum hep geri tükürüyor yada kursagindan asaga ne verirsen gitmiyor tutuyor resmen dakikalarca... öyle yaptıkça ağlıyorum :KK43:(çok üzülüyorum sürekli stres baş ağrısı çekiyorum gelisimi geriden geliyor kilo alt sınırda hep zaten iştahsız bide hastalık dis araya girince işler dahada zorlaşıyor kan ve d vitamini düzenli kullanıyorum bari kansızlık olmasın diye sabahları karadut özü pekmez 1 kaşık yediriyorm artık icirebildigim ebe yedirmeye çalış diyor senin elimde diyor ama elimden geleni yapıyorum sevdiği seyleride bilmiyorum çünkü herseyi reddediyor çorba Bi kaç kaşık gün içinde onuda artık zor bela çok üzülüyorum:KK43:((
Kardeşleri ile yerken koyun bakar tadına. Zorlamayın ilerde yeme bozukluğu olur. Dönemseldir ağlayacak birşey yok biraz sakin

Insalah canim zorluyorum oda ağlıyor bu sefer dayanamıyorum çok bunaldini istemediğini gördükçe pişman oluyorum
Kesinlikle ve kesinlikle zorlamayın. Bir yakınım yaptı o hatayı yeme bozukluğu var çocuğunda. Ortaya koyun söz yerken. Yerse yer uemezse yemez. Ama beraber yiyin meyve mesela koyun ikinize yiyin . Yemek de aynı şekilde görmesi lazım . Çocuklar bazınaylar az yiyor bazı aylar çok. Dönemsel oluyor hepsi. Çocuk açlığı da tikluğuda hissetmeli. Müdahale etmeyin

Insakah cnm gören çok küçük zayıf dedikçe daha çok zorluyorum çocuğu belkide sitresimi hissediyor etraf çok yıpratıyor beni insalah düzelir bu durum sizin adınıza sevindim zor zamanlar geçirmissiniz ama geçmiş şükürler olsu
Cok sukur ... yavrularimiz saglikla gelmisler saglikla buyusunler. Zor gunler olacaktir yeter ki buyuk dertler olmasin günün sonunda onlar mutlu ve iyi olsunlar. Korkularinizi cok cok iyi anliyorum. Soyle dusunun etrafimiza bakininca yuzlerce binlerce cesit insan goruyoruz ve bu cesitliligin icinde her turlu hikaye var. O yuzden bu islerde yeter ki saglik olsun standart olmasa da olur demek sanirim en rahatlatici secenek.

X