14 aylik oğlum..

Pamukprensali

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2016
3.758
2.084
133
Çok sınırlı sakin kalmaya çalışıyorum ama bi yerden sonra bende patliyorum surekli sinirlenince kafasını yerlere vuruyor istediği olmayınca surekli miz miz ve kafasını vuruyor artik psikolojikmen cok yoruldum dayanamıyorum parka götürüyorum sallanıyor inince 1 saat ağlıyor surekli böyleyiz ne yapacagimi şaşırdım

Benim oglanda vururdu o dönemde. Önemsemedim vur oğlum benim canım acımıyor sen bilirsin dedim. Vurdu ağladı vurdu ağladı. Görmezden geldim ve tabiki ben kazandım. Canı aciyinca vurmaktan vazgeçti.
Ağlıyor diye istediğini yapmayın yarım saat ağladığını bilirim inattan. Ama her seferinde ağlama süresi kısalacak. Sadece sizin çok sağlam ve kararlı durmanız lazım.

2 yaş sendromu erken baslamis olabilir annesi.Geçecek bu gunlerde biraz daha sabir.Boyle boyle buyuyecekler.Allah saglik sihhat versin bunlar guzel dertler.Görmezden gelin ki kazandigini dusunmesin.

Vallahi depresyona girdim resmen cok mutsuzum surekli zırıl zırıl ağlıyor ne gezmeye gidebiliyoruz ne arabaya binebiliyoruz ins bizimde geçer

2 yaş sendromu erken baslamis olabilir annesi.Geçecek bu gunlerde biraz daha sabir.Boyle boyle buyuyecekler.Allah saglik sihhat versin bunlar guzel dertler.Görmezden gelin ki kazandigini dusunmesin.
2 3 aydır var görmezden gelmeyi de denedim ama bırakmıyor

Vallahi depresyona girdim resmen cok mutsuzum surekli zırıl zırıl ağlıyor ne gezmeye gidebiliyoruz ne arabaya binebiliyoruz ins bizimde geçer
Konuyla alakasız ama bence böyle bir dönemde gezmeye parka vs gitmemeniz daha sağlıklı zaten. İyi tarafından bakmaya çalışın.

2 yaş sendromu siz sakin kalın engelledikçe daha çok sinirlenecektir. Çok zor bir dönem parkdan gelmek istemez eve girmek istemez kıyafet cıkartırsın istemez bez değişirsin değiştirmez yada bezlenmek istemez. Gerçekten sabır işi çocuk bakmak. Allah analara güç kuvvet versin

Eğer bir problemi yoksa (bunu ancak bir uzman tespit eder) her istediğini bir şekilde elde etmiş şımarık çocuk sendromu diyorum ben buna. Yeterince kararlı ve otoriter davranmadığınız için durum giderek içinden çıkılmaz bir hal alıyordur.

Nasil bir problem mesela

Amin insAllah

Valla çok çok zor ama en etkili yöntem hiç tepki vermeyip, engellemeye çalışmayıp görmezden gelmek. Sizden bir hareket görmedikçe bırakacaktır.

Oğlum saatlerce ağlamazdı. Ama bir şey tutturup kendini yere atıyorsa yanından uzaklaşırdım. Biraz sakinleşince alakasız bir şey sorup dikkatini dağıtırdım. Öyle öyle atlattık o dönemi..

Nasil yani virüsler için mi
Evet konuyla alakasız biliyorum ama çıkmayın gezmeyin boşverin. Türkiyeye çoktan geldi virüs. Gelmediğine inanmak saçmalık. 14 gün kuluçka süresi zaten virüs varsa hemen anlaşılmaz yani vaka görülmemesi virüsün ülkemize gelmediği anlamına gelmiyor.
Sabredin şükredin oğlunuz yanınızda hasta değil, hasta değilsiniz. Bu günler elbet geçer büyür bebeğiniz ama sağlık geri gelmez. Dilerim derdiniz gezememek olsun o illet ailenize bulaşmasındansa.

Nasil bir problem mesela

Otizm vb. farklılıklar ya da gelişim bozukluğu, geriliği ya da üstün zeka yani bir çok şey olabilir. Ama sanıyorum ki herhangi bir problem olsa bir anormallik farkederdiniz.
2 yaş sendromu olması milyonda bir ihtimal. 18 aydan önce başlamaz. Sizinki muhtemelen ağlayarak ya da huysuzlanarak istediğini elde eden bir çocuk. Hayırlarınız o ya da bu şekilde evet oluyorsa bu şekilde davranıyor olması çok normal.

Açıkçası araba tekeri çeviriyor diye 3 pediatri 1 psikiyatriye gittik ama otizmli cocuk böyle olmaz dedi ama benim kendi erkek kardeşim de böylemis sinirlenince kafasını vururmus genetik sanirim

Haklisiniz cok tesekkur ederim

Darısı başımıza ins cok tesekkur ederim

2 3 aydır var görmezden gelmeyi de denedim ama bırakmıyor
Alternatif sundunuz mu? Engellenen cocuga davransimiz her zamankinden farklidir. Bu tablo sozel davranis yaklasimi kitabindan alinmistir. Sizin durumunuz tablonun 2.ci sutununa denk geliyor. 1. Ci sutun cocugun bir seye sahip olmayi istemesinde, 2' ci sutun bir seyden uzaklasmak istediginde,3' cu sutun ise duyusal uyaran elde etmek amaciyla gerceklestirilen problem davranisa nasil yaklasilmasi gerektigini aciklar.

Eklentiler

• 1582729615973-1261139353.jpg
    141,1 KB · Görüntüleme: 64
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…