bizimde borcumuz olamayacak zaten bizde ev almayı planlıyoruz canım düğünden sonra borçsuz elimizde 30 40 bin arası bir para olacak eşimin maaşı ocakda zamlanınca 150 tlde olsa 400 kira vermektende kredi çekip 550 tl kredi ödeyeceğiz bu paranın üzerine koyup dediğin gibi herşey bizim elimizde geçim zor Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlık sihat versinde rabbim yardim eder inşallahkira-fatura paralarını ayırın, kalanı da 4 haftaya bölün ve ona göre harcayın, sigara gibi gereksiz bir illete bağımlı değilseniz, alışverişinizi de israf olmayacak şekilde yaparsanız geçinirsiniz.
şuan kendi yağımızla daha rahat kavruluyoruz fakat evliliğin ilk yılında ev almıştık, çok zor geçmişti o sene, doğalgazı açmadığımız günü biliyorum, kar kış olduğunda açardık, gerçi oturduğunuz evin yalıtımı alt ve üst komşulardaki ısı da etkiliyor, çok sıcak sevmem ben zaten...
bu ay doğalgaz 12 tl gelmiş ve hergün duş alıyoruz, yemek pişiyor evde...
kışın da en çok 190 gelmişti.
biraz sıkarsanız kemerleri, iş bulana kadar idare edilir bence.
yeter ki düğün borcu kalmasın. inşallah düğünden kalan takılara dokunmadan, kimseye müdana etmeden düze çıkarsınız.
allah mutluluk versin.
iş bulmanız çok mu zorkış için olmadı evi kapatıp benim ailemde onun ailesinde kalacağız ara ara evde kalacağız ama bilmem nasıl olur
Lüks algılarımız kesinlikle çok farklı. Günlük ped kullanmadı orkid yerinede bez koysun bari her ay:) meyve sebzeyide bahçede yetiştirirler.bu hanımın dedikleri asıl kısıtlamanız gereken şeylerdir. bunlar asla olmazsa olmazlarınız değildir. ağdanızı kendiniz yapın, kaş bıyık için bir cımbızınız vardır herhalde. saçınızı kremlemeseniz de olur diye düşünüyorum. günlük ped (?) 4-5 yıl evvel günlük ped mi varmış ki? yani bunlar lükse girer.
bir adet c.f , pr.l falan alın heryerde kullanabiliyorsunuz bunu. bir de çamaşır deterjanı alırsınız.. zaten her ay almanıza da gerek kalmayacaktır.
umarım çekeceğiniz sıkıntılara değer evliliğiniz. iki insanın sohbeti iyiyse zaten evden de çok çıkmaya gerek kalmayacaktır.
Lüks algılarımız kesinlikle çok farklı. Günlük ped kullanmadı orkid yerinede bez koysun bari her ay:) meyve sebzeyide bahçede yetiştirirler.
400 liralık evin maliyeti 400 lira değil malesef. elektrik, su, aidat, internet, ısınma da katılınca minimum 800 tl olur geriye kalır 500. arabanız varsa zaten benzin parası değil. bunların dışında doğum kontrol, günlük ped, kuaför veya en kötüsünden saç boyası, parfüm-deodorant, şampuan saç kremi, el kremi gibi olmazsa olmaz giderleriniz var. bunlar kısıtlama yapılamayacak göze görünmeyen giderler. eve ekmek, su, bakliyat, et, meyve, sebze almak lazım. belki ayakkabı pantolon giysi gerkecek. gidiş geliş yol paranız olacak, her yere yürüyemezsiniz. yeni evin eksiği çok olur illaki tamirat gereken şeyler olacak mutfakta banyoda eksikleriniz olacak. evi temizlemek giysilerinizi yıkamak için 40 çeşit deterjan alacaksınız. 1300 liraya güvenmeyin derim ben. birikimlerinizden biraz harcamayı göze alınki kötü bir süprizle karşılaşmayın.
kadın bağı ne bilmiyorum ama heralde kullanılan bez parçasına diyorsunuz onu. balkonda sebze meyve yetiştirmek falan bunlar ütopik şeyler. bende en az sizin kadar geçinsinler mutlu olsunlar istiyorum garezim yok yeni evlenecek bir çifte. hatta allah bereket versin inşallah, yeni evlilere allahta yardım eder ama her ihtimalede hazırlıklı olmak lazım. insanın yaşadığı standardın altında bir hayata başlamasıda evlilikte mutsuz olmak için bir sebeptir. baştan koşulları bilip hatta belki birikimlerinden harcamayı göze alıp bu işe girmesi lazım ben olaya daha realist yaklaştım sadece. kişiselleştirmeyelim. zaten meyve sebzeye gülecek bir espiri anlayışıda dünyada yok. konudan sapmamak adına size hoşçakalın diyorum. konu sahibi arkadaşımada mutluluklar...günlük ped ile kadın bağı farklı şeylerdir. 1300 lira ile evet lüks.
ben domates, salatalık ve biber yetiştiriyorum, bunun nesi komik? balkonda saksı içinde yetişiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?