• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1300 Tl Maaş İle Küçük Şehirde Geçinilir Mi ??

Valla biz 1500+1300 ile gecinmekte zorlaniyoruz. Kira 800, borcumuz aylik 600.. Kalan 1400 ile araba, faturalar, mutfak, harcliklar derken pufff ucuyor...

asgari koşullarda yaşasanız bile çok zor.. yaşayacağınız şehir ne kadar küçük olursa olsun burası Türkiye.. hasta olmayacaksınız, dışarıda yemek yiyemeyeceksiniz, sinemaya gidemeyeceksiniz.. her zaman nohut, fasulye yiyemezsiniz ki.. en ufak bir şey bozulsa sorun olacak.. özetle bence imkansız, umarım iş bulursunuz acilen..

Allah ev kuranlara yardım eder. Bereketini verir.
Biraz zorlanirsiniz ama geçinirsiniz.
Sizde bi yerde ise girersiniz destek olursunuz.
400 kiraya verince 900 kaliyor. Evin masraflari giderleri toplam 500 tutsa size 400 lira para kalir. Fazlada tutabilir ancak tasarruf diye bir sey var.
Siz ise girer 700-800 alırsanız daha rahat geçinirsiniz.
Allah yardimciniz olsun. Caninizi sıkmayın elbet halledilir. Millet asgari ucretle cocuk okutup ev gecindiriyor siz neden yapamayasiniz ki?
Hoppa

hepiniz çok sagolun burada yorumları okuyunca birazda olsa içim ferahladı
ben iş bulsam zaten hiç bir proplem kalmayacak inşallah bulabilirm :( :(

aynen borç harç o paralardan veirlecek zaten bide borç olsa tüm aç kalırız ..
o zaman işte imkansız olur.. yani buna şuan mecbur olacaksınız
iş bulana kadar paranıza göre yasayacaksınız. gecınılır evet, ama sadece karnınız doyar
eglencenız ancak evde film izlemek olur

Allah ev kuranlara yardım eder. Bereketini verir.
Biraz zorlanirsiniz ama geçinirsiniz.
Sizde bi yerde ise girersiniz destek olursunuz.
400 kiraya verince 900 kaliyor. Evin masraflari giderleri toplam 500 tutsa size 400 lira para kalir. Fazlada tutabilir ancak tasarruf diye bir sey var.
Siz ise girer 700-800 alırsanız daha rahat geçinirsiniz.
Allah yardimciniz olsun. Caninizi sıkmayın elbet halledilir. Millet asgari ucretle cocuk okutup ev gecindiriyor siz neden yapamayasiniz ki?
Hoppa
dediğiniz gibi iş bulana kadar baya sıkacağız hesap kitap zor olacak
neyse bakalım allah büyük cok sagolun valla böyle yorumlar rahatlattı içimi

o zaman işte imkansız olur.. yani buna şuan mecbur olacaksınız
iş bulana kadar paranıza göre yasayacaksınız. gecınılır evet, ama sadece karnınız doyar
eglencenız ancak evde film izlemek olur
haklısınız dışarı hayatı vs asla olmaz kıyafet su bu alınmaz ne biliyim.. herşeyi alamassın canın birşey ister alamassın zor olur ama allah büyük bakalım sagolun yorumlarnz için

haklısınız dışarı hayatı vs asla olmaz kıyafet su bu alınmaz ne biliyim.. herşeyi alamassın canın birşey ister alamassın zor olur ama allah büyük bakalım sagolun yorumlarnz için
onlarda şimdilik olmayıversin :=) hayat bu sekılde gecmez! ama bu gecici bir durum sonucta
o yuzden buna da şükret
sevdıgın ınsanla hayatı paylasacaksın ve dogal olarak ilk başlarda sıkıntılar yaşanır :=)

Bu kadar riske girip ev almayın hemen
hamile falan kalsan çok zorlanırsınız
işe girebilirsin düğünden gelenlerle borcunuzu kapatırsınız

Tezgahtarlık kasiyerlik gibi geçici bir iş bulup sizde asgari ücretle çalışırsanız daha kolay olur.
Valla herkesin yaşam standartı farklı. Geçinemezsiniz diyenler kendi standartlarına göre söyluyor cogu zaman. Biz ilk evlendiğimizde 1500 maaşla ankarada geciniyorduk. Arabamızın benzini hariç bizi zorlayan bir sey yoktu.
Nişanlınızın maaşı net 1300 mü? Mesai ücreti falan yok mu fazladan?

dediğiniz gibi iş bulana kadar baya sıkacağız hesap kitap zor olacak
neyse bakalım allah büyük cok sagolun valla böyle yorumlar rahatlattı içimi

Borcunuzu dugunden gelenlerle kapatirsaniz rahatlarsiniz biraz merak etmeyin :)
Insan sevdigi ile olunca her sey hallediliyor.
Allah mutluluk, huzur versin gerisi gelir :KK51:

ben ev ekonomisini çok iyi beceremeyen biriyim doğal olarak geçinemem
ama başka borç olmayacaksa ucu ucuna geçinilir
şunu da unutma evdeki hesap hiç çarşıya uymuyor
illaki bir acil harcama çıkabiliyor

Olaya böyle yaklaşmayın ama

Tüketim toplumu hepimiz için bir tuzak

Üzerinizde bugüne kadar da kıyafetleriniz vardı halen de var

ben evlenirken annemden ortaokuldan kalan kıyafetlerimi de getirdim 10 yıllık evliyim halen de giyerim onları

Sizin söylediğiniz meblağların bayağı üzerinde gelirim var ama ben henüz bu sezon kendime bir şey almadım; geçen sene sezon sonunda almıştım onları ve yıllar önce aldıklarımı giyiyorum

İndirim dönemlerini takip etmek vs hayatınızı maddi olarak kolaylaştırır

10-15 çeşit montunuz olmaz 1-2 tane olur kaliteli olur yıllarca giyilir

Benim en yeni takım elbisem 2008 ya da 2009 dan kalma

İşim gereği çoğunlukla da onları giyerim; tüketim toplumunun esiri olmazsak rahatlıkla yaşayacağız; her şeyi paraya endekslemeyeceğiz ayrıca.

Kira ve borç olmasa bile çok zor geçinilir bana göre. Böyle bir durumdayken evliliği şartlar iyileşinceye kadar erteleseydiniz keşke.

Bana gore asla gecinilmez.
Ben de kucuk sehirde yasiyorum burda kiralar 600 en kotu.
Her seyi gectim etin kilosu olmus 40 lira,
Hayat cok pahali.
Az cok demeden bir ise girmeye bakin.
Kisin evi kapatip ailelere yerlesme fikri bence cok kotu.
Ayaginizi yorganiniza gore uzatin, madem evleniyorsunuz, kendi sorumlulugunuzu ustlenmek zorundasiniz. Ya da evliligi erteleyeceksiniz.

Ac acik kalmazsiniz, ama o kadar.
Sosyal hayatiniz aksamlari cekirdek citleyip park bahcede oturmak olur.
Evinize sinirli sayida hayvansal gida girer falan, ama turkiyede bu maasa "gecinen" cok.

Back
X