• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1300 Tl Maaş İle Küçük Şehirde Geçinilir Mi ??

Geldiği kadar gidiyor derler ya hani, aldığın maaşa göre yaşıyorsun aslında.
Yani geçinilebilir diyorum ben.
Haa tabi dışarda yiyelim, içelim, gezelim günümüzü gün edelim kaygınız olmayacak.
Dışarıya bir çıkış en az 50 tlye patlıyor çünkü.

kadın bağı ne bilmiyorum ama heralde kullanılan bez parçasına diyorsunuz onu. balkonda sebze meyve yetiştirmek falan bunlar ütopik şeyler. bende en az sizin kadar geçinsinler mutlu olsunlar istiyorum garezim yok yeni evlenecek bir çifte. hatta allah bereket versin inşallah, yeni evlilere allahta yardım eder ama her ihtimalede hazırlıklı olmak lazım. insanın yaşadığı standardın altında bir hayata başlamasıda evlilikte mutsuz olmak için bir sebeptir. baştan koşulları bilip hatta belki birikimlerinden harcamayı göze alıp bu işe girmesi lazım ben olaya daha realist yaklaştım sadece. kişiselleştirmeyelim. zaten meyve sebzeye gülecek bir espiri anlayışıda dünyada yok. konudan sapmamak adına size hoşçakalın diyorum. konu sahibi arkadaşımada mutluluklar...

Genel kültür olsun orkid - molped -kotex vs.. bunlar markadır. bunların genel adına kadın bağı denir =)

bende iş arıyorum bi bakıma senle aynı durumdayız .....
ama öyle geçinememek gibi bi durum söz konusu olmadı hiç 1400 lira maaşı var eşimin hemde öyle kadrolu falan da değil özel sektörde çalışıyo işinin garantisi yok
kira 500
elektirik 100
su +telefon+internet 100
geri kalır 700 lira dışarda yemek yediğimizde oluyo arabaya yakıt koyup gezdiğimizde valla cok da zor değil gözünüzü korkutmayın
ne güzel canım Rabbbim daha çok versin inşallah hepimizin yardımcısı olsun böyle yorumları gördükçe içim rahatladı gerçekten

eğer huzur varsa... hoşgörü varsa evinde. 1300 lirayla zor olsa bile geçinirsin. Birlikte zorlukları atlatmak daha iyi gelir. İş bulana kadar işkur kurslarına katılsan en azından günlük 20-30 lira kadar veriyorlar. Uzun süreli kurslarda var. belki biraz masrafı azaltır.
canım bütün imkanları yolları deneyecem artık çok tşk ederimm Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah

günlük ped ile kadın bağı farklı şeylerdir. 1300 lira ile evet lüks.
ben domates, salatalık ve biber yetiştiriyorum, bunun nesi komik? balkonda saksı içinde yetişiyorlar.
nişanlımın aileside yetiştiriyor sebze olsun meyve olsun artık bir miktarda ordan karşılarız kışlık salçamı turşumu recellerimi hep yaparım sebzeleri kuruturum.. zor olacak ama mutlu olayım da

Zannetmiyorum.
Kredimiz 2200
kışın doğal gaz 200-300 arası
elektrik 50
su 40
adsl+telefon 70
benim ve eşimin telefonu 100
eşimin yol masrafı 70
benim yol masrafım 100
mutfak masrafı minimum 400
doğal gaz ve kredi hariç mecburi giderler 800 küsür. Buna kredi kartı, gezme ve olabilecek aykkabı-kıyafet alışverişi dahil değil. Tabiri caizse ot gibi yaşayarak kışın biz ayda 3300 civarı harcıyoruz.
Bence aileleri plana dahil etmeyin yani kendinize güvenemiyorsanız erteleyin iş bulana kadar.
bütün hazırlıklar yapıldı herşeyi sağlandı eşyalarım gelinliğim düğün salonum sırf bunun için ertelemem öyle bir düşüncem olmadı..
bizim yol masrafımız olmayacak mesela.. burası zaten küçük bir şehir eşim servisle gidiyor ve yol parası iş yerine ait bende bir yere gideceğim zaman en uzak bir yere bile yürüyerek 40 dakikada giderim o da en uzak çünkü zaten ilçede yaşıyoruz ve zaten küçük bir şehir evimizde internet düşünmüyoruz borçlarımızda yok maaşda zamlanacakj inşallah ocakda hayırlısı olsun artık

geçinilir canım, asgari ücretlede geçinilir. insanların olumsuz yorumlarına bakma sen, herkes gördüğü herşeyi almak istiyor. bu ülkede iki kıyafetle kışı geçiren, yazı geçiren insanlar var. özenti olmazsan 1300 lira maaşla paşalar gibi geçinirsin, sende işe girersen sende bi asgari ücret alsan yeni alacağınız evin hayallerini kurmaya başlayabilirsin.
Canım çok tşk ederim böyle yorumları okudukca daha iyi oldum daha olumlu düşündüm.. deidğin gibi herşey bizde bitiyor aslında ayağımızı yorganımıza göre uzatırsak dediğin gibi gayette geçinebiliriz.. dışarda yiyeceğimize yemeyiz 3 alacağımıza 1 alırız ne yapalım evlilik fedakarlıktır zaten.. illaki zorluk sıkıntı olacaktı ben bunlara hazırmıyım evet hazırım
Rabbim ne kapılar acar neler yazar bilmiyoruz bile üstelik
dediğin gibi bende bir iş bulsam direk kredi çekmeyi düşünüyoruz zaten
herkezin yaşam tarzı farklı bakış acısı farklı geçimi farklı..

Geldiği kadar gidiyor derler ya hani, aldığın maaşa göre yaşıyorsun aslında.
Yani geçinilebilir diyorum ben.
Haa tabi dışarda yiyelim, içelim, gezelim günümüzü gün edelim kaygınız olmayacak.
Dışarıya bir çıkış en az 50 tlye patlıyor çünkü.
evet haklısınız.. cok doğru... bizim burası kücük bir ilçe oldu için dışarı cıktık diyelim
bir parka oturduk paralı olanlar bir çay içtik çekirdek yedik hadi sıkma borek olsun en fazla 15 tl tutuyor oda en fazla..
ve biryerlere giderken yol parasıda vermiyosun.. o yöndende şanşlıyım aslnda büyük şehirde olsak imkansız derdimm ama şimdi imkansız gelmiyor geçiniriz sıkıntı çekermiyiz çekeriz ama ne yapalım bakalım hayat ne getirir bilinmez değil mi :)

Geçinirsiniz ama sizde işe girecekmişsiniz zaten en fazla 3 ay sıkıntı çekersiniz.
Ne kadar sürede iş bulabilirsiniz ki tahmini.
Sanki hiç çalışmayacak gibi yazmışsınızda.

Genel kültür olsun orkid - molped -kotex vs.. bunlar markadır. bunların genel adına kadın bağı denir =)
Sayenizde iki gündür harika şeyler öğreniyorum. Önce günlük pedle pedin aYnı şey olmadığını öğrettiniz bana(bugüne kadar makyaj pamuğu olarak kullanıyordum oysaki) bugün orkidin falan marka olduğunu öğrendim. İyiki tanımışım sizi!?!
Biz ona ped diyoruz. Yöresel bir tabir demekki. Genel kültürüme ekledim. Teşekkürler!?!

Son düzenleme:
Sayenizde iki gündür harika şeyler öğreniyorum. Önce günlük pedle pedin aYnı şey olmadığını öğrettiniz bana(bugüne kadar makyaj pamuğu olarak kullanıyordum oysaki) bugün orkidin falan marka olduğunu öğrendim. İyiki tanımışım sizi!?!
Biz ona ped diyoruz. Yöresel bir tabir demekki. Genel kültürüme ekledim. Teşekkürler!?!

rica ederim

kış için olmadı evi kapatıp benim ailemde onun ailesinde kalacağız ara ara evde kalacağız ama bilmem nasıl olur
Nasi is o oyle ?hic duymadim?
Evinizi birakip gezecekmisiniz?
Sonucta kira verilecek o eve ?
100tl fatura icin ev mi kapatilir?
Bi odayi isitirsiniz az fatura gelir?
Hic milletin evine siginmaci olmaya degmez bence

Back
X