• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1300 Tl Maaş İle Küçük Şehirde Geçinilir Mi ??

Allah kısmet ederse eylülde düğünüm var nişanlımın işi kadrolu bir iş maaşı 1300 tl şu an için ocak da zam olacakmış yaklaşık 150 tl kadar Ben mezun oldum iş arıyorum bulabilsem hemen gireceğim zaten ama birsüre bulamayacağımı düşünerek kendime göre az çok hesap yapıyorum Evimiz şimdilik kira olacak
Burada kiralar 400 500 arası Byük şehirlere göre kira fiyatı çok çok daha uygun ( 400 tl lik ev tutacağız inşallah bulduk gibi )
Evlenirkende çok borcumuz olmayacak ufak tefek borçlar olacak Kıyada köşede benimde birikmişim var nişanlımında Durumumuzu düzeltip ev almayı planlıyoruz ama bunun için benim işe girmem lazım
Bunlar sonra ki aşamalar çok çok sonraki Şu an ki duruma göre sizce bu para bizi geçindirir mi
Yoksa çok mu zorluk çekeriz nasıl olur bilemedim :KK43: :KK43:
Hesaplıyorum hesaplıyorum ama bazen hesapladınla kalmıyor herşey.
Çok lükse suna buna düşkün insanlar değiliz marka su bu vs takıntılarda yok evin genel ihtiyaçları elektirk su fatura dogal gaz derken sizce nasıl olur Bu miktarla geçinebilen var mı kirada
Sizin eşlerınız ne kadar maaş alıyor :KK43:
Tutacağımız eve kışın en fazla 150 tl dogal gaz parası geliyormuş onuda mecbur öyle denk getirmek zorunda kaldık burda siteler var öyle yerlere baktık
olmadı kışın hep evde kalmayız dedik ama bilmiyorum hakkatten zor olcak :KK43:
Ev kira olmasa çok rahat gecinirdiniz bizim öyle artyo bile ama eşimin maaşı günlük aldığı primlerle gecyo 1500u

Ac acik kalmazsiniz, ama o kadar.
Sosyal hayatiniz aksamlari cekirdek citleyip park bahcede oturmak olur.
Evinize sinirli sayida hayvansal gida girer falan, ama turkiyede bu maasa "gecinen" cok.
haklısınız genel olarak baktğmızda aynende böyle olur bunada şükür ne yapalım
rabbimin vardır bir bildiği..

Tezgahtarlık kasiyerlik gibi geçici bir iş bulup sizde asgari ücretle çalışırsanız daha kolay olur.
Valla herkesin yaşam standartı farklı. Geçinemezsiniz diyenler kendi standartlarına göre söyluyor cogu zaman. Biz ilk evlendiğimizde 1500 maaşla ankarada geciniyorduk. Arabamızın benzini hariç bizi zorlayan bir sey yoktu.
Nişanlınızın maaşı net 1300 mü? Mesai ücreti falan yok mu fazladan?
hayır yok canım net 1300 tl maaş alıyor :(
ankara gibi bir yerde 1500 tl geçinebildine göre
bizde skcaz artık dişimizi ne yapalım ..

evet deiğiniz gibi kira olmasa idi çok çok rahat geçinirdir bu kira herşeyi zorluo zaten :KK43:
Allah yardimciniz olsun canım merak etme ama gecinirsiniz 2 kişisiniz ailelerde destek olursa evin ihtiyacını almanizi biri kahvaltiliginizi alsa biri başka ihtiyaçlarınızı alsa en azından sen iş bulana kadar

haklısınız genel olarak baktğmızda aynende böyle olur bunada şükür ne yapalım
rabbimin vardır bir bildiği..
Merak etmeyin kanaatkar olduktan sonra insallah siz de calisana kadar fazla zorluk cikmadan gecinirsiniz. En onemlisi borc olmasin. kredi karti kullanmayin.

Allah yardimciniz olsun canım merak etme ama gecinirsiniz 2 kişisiniz ailelerde destek olursa evin ihtiyacını almanizi biri kahvaltiliginizi alsa biri başka ihtiyaçlarınızı alsa en azından sen iş bulana kadar
inşallah canım cok sagolasın allah büyük
valla buraya yazınca azda olsa içim rahatladı çok bunalmştm çünkü bunu düşünmekten :(

inşallah canım cok sagolasın allah büyük
valla buraya yazınca azda olsa içim rahatladı çok bunalmştm çünkü bunu düşünmekten :KK43:
Bunalma niye bunaliyosn eskileri dusun bi maaşla 5 6 çocuk büyütmüşler siz 2 kişi idare edemick msnz :)) Allah büyük

valla ben geçinemem ama millet asgari ücretle çocuk büyütüyor. nasıl yapıyorlar aklım almıyor. çok zor. hayat küçük şehirlerde çok daha pahalı:KK17:

Yani bunlar sadece görünen giderler.. Bunların yanında hiç hesapta olmayan giderleriniz de olabilir... Sağlık harcaması, hediye, canınız bişey çeker, bir ayakkabıya ya da kabana ihtiyacınız olur, ailenizi ziyarete gidebilirsiniz vs...

Ayni kirayla ilk evlendigimde ayda 900 tl ile gecindik, nasil demeyin ben de bilmiyorum. Sonra eşim simdiki işine girdi 1400 ile gecindik bir sorun olmadi cok sukur. İstanbul olmadiktan sonra kucuk yerler zaten daha ucuz.

1300 tl ile geçinmeniz çok zor bence. Küçük şehirde olsada fark etmez ki bunun faturası var kirası var, ev alışverişi var(yemek vs).. Ee birde sizin ihtiyaclarınız istekleriniz hiç olmayacak mı? Yeteceğini sanmıyorum. Bir kişiye yetebilir ama 2 kişi zorlanır

Valla hic de kisin doğal gaz en fazla 150 filan gelmiyor. Hele soğuk yerde yasiyorsan 200 un asagisina zor dusersiniz. Ayrıca bizimde kira 400 Esim 2400 civari aliyor ben calismiyorum ama inan birikim yapinca ucu ucuna yetiyor. 1300 le çok zor :KK43:

Gecinilir hiç sorun etme bende 2 yıl önce evlendim eşim öğretmen ama atanamamisti.750 tl kira ödeyip kalan 900 tl ilede geçindik.cok Sıkıştıgımız zamanlar takılan paralardan kullandık mecbur takılara hiç tutmadik.sadece bayramlarda çift maaş vardı o kadar.basta bende çok düşündüm acaba nasıl olacak gelir düzeyi iyi bi ailede büyüdüm diye zorlanırım geldi ama çok şükür hiç sıkıntı cekmedim şimdide eşim kendi işini yapıyo ogretmen durumumuz da iyi.yani sen is buluncaya kadar sizde böyle gecinirsiniz sorun etme.

Tr de deilim ama parana gore harcarsan geçinecegini dusunuyorum, isi kadroluymus issiz kalma durumuda yok sukur
sadece iyi korun çocuk için acele etme derim ..

kış için burada ısı yalıtımlı genelde evler olmadı az yakarız yada kaynanamlarda kalırız die düşündük o kadar yakıt vermektense hiç değilse 100 tl 150 tl verirz die ama bilmiyorum
gerçektende zor olacak ben iş bulana kadar :KK43:
ne zoru canim sen allaha guven bunlari kafana takma rabbim kimseyi acikda birakmaz.
onxe huzurun olsun.gerisi gelir.

Geçinirsiniz Allahın izniyle hiç sıkılma.Çünkü kişinin geliri ne kadarsa ona göre harcıyor.Yani ayağınızı yorganınıza göre uzatacaksınız.Ben geçinebileceğinize inanıyorum.Asgari ücretle öyle böyle geçiniyor bu millet.

Back
X