• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1300 Tl Maaş İle Küçük Şehirde Geçinilir Mi ??

400 liralık evin maliyeti 400 lira değil malesef. elektrik, su, aidat, internet, ısınma da katılınca minimum 800 tl olur geriye kalır 500. arabanız varsa zaten benzin parası değil. bunların dışında doğum kontrol, günlük ped, kuaför veya en kötüsünden saç boyası, parfüm-deodorant, şampuan saç kremi, el kremi gibi olmazsa olmaz giderleriniz var. bunlar kısıtlama yapılamayacak göze görünmeyen giderler. eve ekmek, su, bakliyat, et, meyve, sebze almak lazım. belki ayakkabı pantolon giysi gerkecek. gidiş geliş yol paranız olacak, her yere yürüyemezsiniz. yeni evin eksiği çok olur illaki tamirat gereken şeyler olacak mutfakta banyoda eksikleriniz olacak. evi temizlemek giysilerinizi yıkamak için 40 çeşit deterjan alacaksınız. 1300 liraya güvenmeyin derim ben. birikimlerinizden biraz harcamayı göze alınki kötü bir süprizle karşılaşmayın.

Iyi kotu demeyin sizde bir is bulup calisin.EElele verir gecinirsiniz.
Evliligimin ilk yillarinda tostla ,kahvaltiyla,yumurtayla cok Karin doyurduk.Ilk evimiz 1+1 di ve seehire 40 dakika uzaklikkdaydi.Arabamiz yoktu ama iki bisiklet almistik bizden mutlusu yoktu.
Sevdiginle birlikteysen bence samanlik seyran oluyor.

Gecinirsiniz. Evet elbet istediklerinizi alamayacaksiniz ama gecinirsiniz bir sekilde siz ise girene kadar..
Allah yardim etsin..

idareli olsanızda zorlanırsınız bence sizinde çalışmanız şart bu şartlarda

Allah kısmet ederse eylülde düğünüm var nişanlımın işi kadrolu bir iş maaşı 1300 tl şu an için ocak da zam olacakmış yaklaşık 150 tl kadar Ben mezun oldum iş arıyorum bulabilsem hemen gireceğim zaten ama birsüre bulamayacağımı düşünerek kendime göre az çok hesap yapıyorum Evimiz şimdilik kira olacak
Burada kiralar 400 500 arası Byük şehirlere göre kira fiyatı çok çok daha uygun ( 400 tl lik ev tutacağız inşallah bulduk gibi )
Evlenirkende çok borcumuz olmayacak ufak tefek borçlar olacak Kıyada köşede benimde birikmişim var nişanlımında Durumumuzu düzeltip ev almayı planlıyoruz ama bunun için benim işe girmem lazım
Bunlar sonra ki aşamalar çok çok sonraki Şu an ki duruma göre sizce bu para bizi geçindirir mi
Yoksa çok mu zorluk çekeriz nasıl olur bilemedim :KK43: :KK43:
Hesaplıyorum hesaplıyorum ama bazen hesapladınla kalmıyor herşey.
Çok lükse suna buna düşkün insanlar değiliz marka su bu vs takıntılarda yok evin genel ihtiyaçları elektirk su fatura dogal gaz derken sizce nasıl olur Bu miktarla geçinebilen var mı kirada
Sizin eşlerınız ne kadar maaş alıyor :KK43:
Tutacağımız eve kışın en fazla 150 tl dogal gaz parası geliyormuş onuda mecbur öyle denk getirmek zorunda kaldık burda siteler var öyle yerlere baktık
olmadı kışın hep evde kalmayız dedik ama bilmiyorum hakkatten zor olcak :KK43:
zorlu bir dönem bekliyor gibi sizi...Allah simdiden yardımcınız olsun bence elinizden gelirse geçici bir iş bulup destek olun.

Tuik verilerine gore aclik siniri en son 1600 tl idi, yani yasarsiniz ama aclik sinirinin altinda yasarsiniz. Iyi kotu demeyin bir ise girin.

evliliğinizin ilk senesinde borçlardan dolayı biraz sıkıntı ekersiniz ama ikinizde çalışırsanız abuk toparlarsınız.

bunların dışında doğum kontrol, günlük ped, kuaför veya en kötüsünden saç boyası, parfüm-deodorant, şampuan saç kremi, el kremi gibi olmazsa olmaz giderleriniz var. bunlar kısıtlama yapılamayacak göze görünmeyen giderler

bu hanımın dedikleri asıl kısıtlamanız gereken şeylerdir. bunlar asla olmazsa olmazlarınız değildir. ağdanızı kendiniz yapın, kaş bıyık için bir cımbızınız vardır herhalde. saçınızı kremlemeseniz de olur diye düşünüyorum. günlük ped (?) 4-5 yıl evvel günlük ped mi varmış ki? yani bunlar lükse girer.

evi temizlemek giysilerinizi yıkamak için 40 çeşit deterjan alacaksınız.

bir adet c.f , pr.l falan alın heryerde kullanabiliyorsunuz bunu. bir de çamaşır deterjanı alırsınız.. zaten her ay almanıza da gerek kalmayacaktır.

umarım çekeceğiniz sıkıntılara değer evliliğiniz. iki insanın sohbeti iyiyse zaten evden de çok çıkmaya gerek kalmayacaktır.

aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz millet para derdine düştü napıcam diyip de.. doğru da. benim eşim 1300 aliyor seninle ayni maaşiyla..bunun hepsi borcuna gidiyor. düşün ev kirada degil. hiç de para kalmiyor eşimde... gel gelelim bana.. 2 bin aliyorum maaşimi. çalışıyorum 1 bin. borca gidiyor benimki de.. 2300 gidiyor toplam borcu iki yıla kadar bitecek inşaalah.. geri kalan 1 bin lira kaliyor. onu yiyecekleri harciyoruz. dolmuş parasi yemek parasi. vs vs. bazı şeyleri ihtiyac oluyor. geri kalan da kenara koyuyoruz. çok şükür yetiyor. ben olmasam nasıl geçincez onu siz düşünün. 2 yıl sonra borç kalmiycak bitecek inşaALLAh rabbimin iziniyle. insan sıkıntı çekmeden bi yere varamiyor. bide hamileyiim. onu içindede yapıyoruz birikimi. Allah saglık bereket versin..

dipnot: düğünümüz kendimiz yaptık ondan böle oldu. 2 yıl kaldi. sabrediyorum.

150 tl dogalgaz parasını yazın 50 tl 50 tl kenara atmaya çalışın.. 1300 tl asgari ücretliye göre 300 tl avantaj demek.. geçinirsiniz bence.. bir ay bi eksiğinizi diğer ay başka eksiğinizi giderebilirsiniz.

konu sahibi işe girerse çok rahat geçinirler düşünürmüsün asgari ücretle üç cocukla geçinen ne babalar var eşi çalışmıyor çocuğa bakayım diye.. Allah rızkını veriyor demekki. şimdi boş yere harcamalar yapınca yetmiyor paramiz diyor millet. dediğim gibi para derdine düştü kısıtlamalar yapmalı insan yani böle insanlari görünce haline şükretmeli ben Çok şükrediyorum Allah veriyor bunu biz yaratmadik bu dünyaya misafiriz oylede yaşayip da gidecez yine. Allahın verdiğim tüm nimetleri şükretmesini bilmeli insan..

400 tl kira,
80 elektrık
60 su
dogalgaz 100 dıyorum ortalama
ınt fılan baglatmazsınız sanıyorum hemen ılk etapta
cep telefonları fılan 50 tl dıyorum
gerıye 500 tl gıbı bır para kalıyor
eger sıgara ıcmıyorsanız , bu para sıze yeter ama ucu ucuna uzgunum
nısanlınız cok az maas alıyormus acıkcası meslegı varmı

Tasarruflu davranırsanız geçinirsiniz.Yiyeceklerinizi çürümeyecek kadar alın mesela.Akşam pazarı daha uygun olur.
Market alışverişinde indirimleri takip edersiniz.Ve ayrıca elinizde kalan bozuk paraları mutfak kumbarası yapın onda biriksin.Çok sık su kullanacağınız musluklara tasarruf aparatı takın baya faydalı.Ampulleri tasarruflu alın ve prizde tv,sarj cihazı vs kullanılmayanları çıkarın takılı kalmasın.

bende evlenince 6 ay çalışmadım eşimin maaşı 1300 1400 falandı ozaman.
Valla ne yalan söyleyeyim hep içerden yemek durumunda kaldık.
10 tane falan k.altın bozdurmuşuzdur.
Doğalgaz 250nin üzerinde geldi hep.
Mutfak masrafı
Diğer faturalar
Cep tel faturaları yada kontor
ayda 1 2 kere dışarıya çıksan en az 50lira
çok zor yani.

kira-fatura paralarını ayırın, kalanı da 4 haftaya bölün ve ona göre harcayın, sigara gibi gereksiz bir illete bağımlı değilseniz, alışverişinizi de israf olmayacak şekilde yaparsanız geçinirsiniz.
şuan kendi yağımızla daha rahat kavruluyoruz fakat evliliğin ilk yılında ev almıştık, çok zor geçmişti o sene, doğalgazı açmadığımız günü biliyorum, kar kış olduğunda açardık, gerçi oturduğunuz evin yalıtımı alt ve üst komşulardaki ısı da etkiliyor, çok sıcak sevmem ben zaten...
bu ay doğalgaz 12 tl gelmiş ve hergün duş alıyoruz, yemek pişiyor evde...
kışın da en çok 190 gelmişti.
biraz sıkarsanız kemerleri, iş bulana kadar idare edilir bence.

yeter ki düğün borcu kalmasın. inşallah düğünden kalan takılara dokunmadan, kimseye müdana etmeden düze çıkarsınız.
allah mutluluk versin.

Keske buraya yazmasaydin bile
gecinilir ama tabiki zorluklar olur kira olmasa daha rahat gecinme durumunuz olur
ins bu arada bir ise girersin
evliligi erteleyin diyen bile olmus yani demek az maas aliniyor diye yasayacagin seylerdende vazgececeksin olaya bak..

1300 liraya çok zor geçinirsiniz.
eylüle kadar dilerim iş bulabilirsin.
hem kirada olup hem ev geçindirmek zor olacak gibi görünüyor.
rabbim yardımcınız olsun.

öncelikle hepinize yorumları için çok teşekkür ederim..
Allahım bir şekilde yardım edecek inşallah bize
borcumuz harcımız olmayacak düğünden sonra ufak tefek olur olursa
35 40 b,in arası bir birikmiş kalacak elimize onunlada ustünü tamamlayıp kredi çekelim ev alalım dedik..
maaşı zamlanınca kredi çekeriz die düşündük 400 kira vermektende 150 fazla verip kredi öderiz die
ama bilmiyorum nasıl olur içimi rahatlattınız valla kızlar bir nebzede olsa

Back
X