• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1300 Tl Maaş İle Küçük Şehirde Geçinilir Mi ??

Siz iş bulana kadar idare edilir, ama sürekli geçinmek sizin şartlarınızda zor gibi çünkü kira veriyorsunuz.
Bir an önce iş bulun eşiniz de kendini geliştirip daha çok kazanacağı bir işe girsin.
Ev alma kredi çekme olayını da bence işe girdikten sonra yapın.
Allah yardımcınız olsun.

kira-fatura paralarını ayırın, kalanı da 4 haftaya bölün ve ona göre harcayın, sigara gibi gereksiz bir illete bağımlı değilseniz, alışverişinizi de israf olmayacak şekilde yaparsanız geçinirsiniz.
şuan kendi yağımızla daha rahat kavruluyoruz fakat evliliğin ilk yılında ev almıştık, çok zor geçmişti o sene, doğalgazı açmadığımız günü biliyorum, kar kış olduğunda açardık, gerçi oturduğunuz evin yalıtımı alt ve üst komşulardaki ısı da etkiliyor, çok sıcak sevmem ben zaten...
bu ay doğalgaz 12 tl gelmiş ve hergün duş alıyoruz, yemek pişiyor evde...
kışın da en çok 190 gelmişti.
biraz sıkarsanız kemerleri, iş bulana kadar idare edilir bence.

yeter ki düğün borcu kalmasın. inşallah düğünden kalan takılara dokunmadan, kimseye müdana etmeden düze çıkarsınız.
allah mutluluk versin.
bizimde borcumuz olamayacak zaten bizde ev almayı planlıyoruz canım düğünden sonra borçsuz elimizde 30 40 bin arası bir para olacak eşimin maaşı ocakda zamlanınca 150 tlde olsa 400 kira vermektende kredi çekip 550 tl kredi ödeyeceğiz bu paranın üzerine koyup dediğin gibi herşey bizim elimizde geçim zor Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlık sihat versinde rabbim yardim eder inşallah

1400 TL ile İstanbul da gecinebiliyiruz hiç dert etme bnce para konusunu bu buna kira da dahil

Biz evlendiğimizde kira ödemiyorduk,iki kişi çalışıyorduk ama yine de geçinemiyorduk. Sebebi borçlarımızdı, elimizde kalan parayı duysan gülersin. Siz iş bulana kadar idare edebilirsiniz bence.

kış için olmadı evi kapatıp benim ailemde onun ailesinde kalacağız ara ara evde kalacağız ama bilmem nasıl olur
iş bulmanız çok mu zor
mesleğiniz nedir? yaşadığınız yerdeki iş imkanı
önemli bu hususlar.. bide kendinizi alıntıladığım şeye çok endekslemeyin
bide eşinizi annesinin evinden çıkaramazsınız:stop:

şimdi nasıl geçineceğine bağlı kimi a marketde alışveriş yapar sebsezi iyi diye kimi pazara gider herkesin bir hayat standartı vardır kriteri vardır...aqşlnız şunu biklmeni isterim ekonomik sorunlar geçimsizliğe strese yol açar bence işe girmeden donanımlı olmadan evlenmeyin önce ayaklarınızın üzerine basın derim...

eğer huzur varsa... hoşgörü varsa evinde. 1300 lirayla zor olsa bile geçinirsin. Birlikte zorlukları atlatmak daha iyi gelir. İş bulana kadar işkur kurslarına katılsan en azından günlük 20-30 lira kadar veriyorlar. Uzun süreli kurslarda var. belki biraz masrafı azaltır.

bu hanımın dedikleri asıl kısıtlamanız gereken şeylerdir. bunlar asla olmazsa olmazlarınız değildir. ağdanızı kendiniz yapın, kaş bıyık için bir cımbızınız vardır herhalde. saçınızı kremlemeseniz de olur diye düşünüyorum. günlük ped (?) 4-5 yıl evvel günlük ped mi varmış ki? yani bunlar lükse girer.

bir adet c.f , pr.l falan alın heryerde kullanabiliyorsunuz bunu. bir de çamaşır deterjanı alırsınız.. zaten her ay almanıza da gerek kalmayacaktır.

umarım çekeceğiniz sıkıntılara değer evliliğiniz. iki insanın sohbeti iyiyse zaten evden de çok çıkmaya gerek kalmayacaktır.
Lüks algılarımız kesinlikle çok farklı. Günlük ped kullanmadı orkid yerinede bez koysun bari her ay:) meyve sebzeyide bahçede yetiştirirler.

bende iş arıyorum bi bakıma senle aynı durumdayız .....
ama öyle geçinememek gibi bi durum söz konusu olmadı hiç 1400 lira maaşı var eşimin hemde öyle kadrolu falan da değil özel sektörde çalışıyo işinin garantisi yok
kira 500
elektirik 100
su +telefon+internet 100
geri kalır 700 lira dışarda yemek yediğimizde oluyo arabaya yakıt koyup gezdiğimizde valla cok da zor değil gözünüzü korkutmayın

Lüks algılarımız kesinlikle çok farklı. Günlük ped kullanmadı orkid yerinede bez koysun bari her ay:) meyve sebzeyide bahçede yetiştirirler.

günlük ped ile kadın bağı farklı şeylerdir. 1300 lira ile evet lüks.
ben domates, salatalık ve biber yetiştiriyorum, bunun nesi komik? balkonda saksı içinde yetişiyorlar.

1300'e geçinen arkadaşım var. önceden eşinin maaşı 1100 civarıydı.
Ha ama herşeyi minimum düzeyde tutarsanız geçinebilirsiniz ama kira 400 filan demişsiniz ne kadar mümkün bilmiyorum.

400 liralık evin maliyeti 400 lira değil malesef. elektrik, su, aidat, internet, ısınma da katılınca minimum 800 tl olur geriye kalır 500. arabanız varsa zaten benzin parası değil. bunların dışında doğum kontrol, günlük ped, kuaför veya en kötüsünden saç boyası, parfüm-deodorant, şampuan saç kremi, el kremi gibi olmazsa olmaz giderleriniz var. bunlar kısıtlama yapılamayacak göze görünmeyen giderler. eve ekmek, su, bakliyat, et, meyve, sebze almak lazım. belki ayakkabı pantolon giysi gerkecek. gidiş geliş yol paranız olacak, her yere yürüyemezsiniz. yeni evin eksiği çok olur illaki tamirat gereken şeyler olacak mutfakta banyoda eksikleriniz olacak. evi temizlemek giysilerinizi yıkamak için 40 çeşit deterjan alacaksınız. 1300 liraya güvenmeyin derim ben. birikimlerinizden biraz harcamayı göze alınki kötü bir süprizle karşılaşmayın.

Gelirim yazılanın bayağı üstünde ama bu yazdıklarınızın bir çoğu benim için bile lüks

Doğum kontrol hapı kullanmıyorum ama çok pahalı olduğunu sanmıyorum; bilenler yazar

Günlük ped, önerilmiyor; çamaşırınızı sık değiştirin diyorlar; günlük ped ve aylık kullanım için gerekenlerin hepsi 10 liraya alınır yani

Kuaföre iki ayda bir gider 25,00TL veririm, burası büyük şehir

Saç boyası zorunlu bir ihtiyaç değil yaşım 35 geçen yıl bir kaç kez boyattım sıkıldım yine

parfüm deodorant demişsiniz; parfümüm iki üç yıl önce aldım; halen de kullanıyorum; şimdi kaç liradır bilmem ama 50 civarıdır. Deodorant yerine deotak kullanıyoruz, iki kişi yılda bir tüp bitmiyor bile 9 TL

Şampuan, saç kremi masrafı en kadar olur ki

Oğlum ile birlikte 400 ml şampuanı bir kaç aydır bitiremedik; 5 TL idi saç kredi de olsun 10 TL olsun pahalısından alalım yani

El kremi ne kadar kullanılır kaç liradır 10-12 liralık katı kıvamlı bir krem bir yıl gider insana ; hani şu balıkçılı reklamı olanlardan

Ekmek, su, bakliyat, et, kahvaltılık vs tabii ki gerekli ama bunun da her bütçeye göresi var.

Pantolon ayakkabı vs gerekebilir; ama uzun yıllardır çıplak değil konu sahibi de eşi de olanları giyerler bir süre

Pantolonlar 20-30 TL arası iki cinsiyet için de AVM mağazalarında; alırlar ordan giyerler; her ay alınması gerekmez herhalde.

40 çeşit deterjan demişsiniz de 12 ayda her ay bi,r çeşit deterjan alsalar iki kişi iki yıl yeter

1,5 kg çamaşır deterjanı aldım; hep aynı markayı alırım 12,5 TL bize iki ay yetiyor; konu sahibine de yeter herhalde iki kişi onlar.

Bulaşık makinası olacaksa, 90 tablet 34 gibi bir rakam idi, her gün bir tane 3 ay eder

Yerleri sirke ile silsin daha sağlıklı ki bir yer silme deterjanı da 4-5 TL iki kişi, yeni eşyalar vs. o da aylarca gider yani

Bana sanki çok karamsar bakmışsınız gibi geldi. Geçen bir konu vardı 7000 Tl geliri vardı geçinemiyoruz; sorun nerde diyordu; herkes ona sen çok harcıyorsun demişti; ben de ona senin harcamaların normal demiştim mesela. Onun şartları öyle; konu sahibininki de böyle; herkes şartlarına göre yaşarsa, tüketim toplumunun esiri olmazsa daha az gerginlik yaşar; evlilikler daha huzurlu geçer

Konu sahibi iş bulsun en acilinden, bunları düşünerek bunalır tabi; yukarda da sordum şimdiki hayat standartları da önemli. Babasının geliri de bu duruma yakınsa zaten rahatlıkla geçinir.

Ben küçücük bir ilçede zorunlu hizmet yapıyorum. Orda bile çok zor bu maaş ile geçinebilmeniz..

Geçinmek çok zor olur. Bir de yeni evli olacaksınız gezmek tozmak tatil vs isteyeceksiniz çocuk da olmadan baş başa. Keşke işlerini yoluna koyup evlenseydiniz ç

geçinilir canım, asgari ücretlede geçinilir. insanların olumsuz yorumlarına bakma sen, herkes gördüğü herşeyi almak istiyor. bu ülkede iki kıyafetle kışı geçiren, yazı geçiren insanlar var. özenti olmazsan 1300 lira maaşla paşalar gibi geçinirsin, sende işe girersen sende bi asgari ücret alsan yeni alacağınız evin hayallerini kurmaya başlayabilirsin.

günlük ped ile kadın bağı farklı şeylerdir. 1300 lira ile evet lüks.
ben domates, salatalık ve biber yetiştiriyorum, bunun nesi komik? balkonda saksı içinde yetişiyorlar.
kadın bağı ne bilmiyorum ama heralde kullanılan bez parçasına diyorsunuz onu. balkonda sebze meyve yetiştirmek falan bunlar ütopik şeyler. bende en az sizin kadar geçinsinler mutlu olsunlar istiyorum garezim yok yeni evlenecek bir çifte. hatta allah bereket versin inşallah, yeni evlilere allahta yardım eder ama her ihtimalede hazırlıklı olmak lazım. insanın yaşadığı standardın altında bir hayata başlamasıda evlilikte mutsuz olmak için bir sebeptir. baştan koşulları bilip hatta belki birikimlerinden harcamayı göze alıp bu işe girmesi lazım ben olaya daha realist yaklaştım sadece. kişiselleştirmeyelim. zaten meyve sebzeye gülecek bir espiri anlayışıda dünyada yok. konudan sapmamak adına size hoşçakalın diyorum. konu sahibi arkadaşımada mutluluklar...

Zannetmiyorum.
Kredimiz 2200
kışın doğal gaz 200-300 arası
elektrik 50
su 40
adsl+telefon 70
benim ve eşimin telefonu 100
eşimin yol masrafı 70
benim yol masrafım 100
mutfak masrafı minimum 400
doğal gaz ve kredi hariç mecburi giderler 800 küsür. Buna kredi kartı, gezme ve olabilecek aykkabı-kıyafet alışverişi dahil değil. Tabiri caizse ot gibi yaşayarak kışın biz ayda 3300 civarı harcıyoruz.
Bence aileleri plana dahil etmeyin yani kendinize güvenemiyorsanız erteleyin iş bulana kadar.

Back
X