- 30 Ocak 2015
- 18.268
- 17.374
- 298
- 29
Ev kira olmasa çok rahat gecinirdiniz bizim öyle artyo bile ama eşimin maaşı günlük aldığı primlerle gecyo 1500uAllah kısmet ederse eylülde düğünüm var nişanlımın işi kadrolu bir iş maaşı 1300 tl şu an için ocak da zam olacakmış yaklaşık 150 tl kadar Ben mezun oldum iş arıyorum bulabilsem hemen gireceğim zaten ama birsüre bulamayacağımı düşünerek kendime göre az çok hesap yapıyorum Evimiz şimdilik kira olacak
Burada kiralar 400 500 arası Byük şehirlere göre kira fiyatı çok çok daha uygun ( 400 tl lik ev tutacağız inşallah bulduk gibi )
Evlenirkende çok borcumuz olmayacak ufak tefek borçlar olacak Kıyada köşede benimde birikmişim var nişanlımında Durumumuzu düzeltip ev almayı planlıyoruz ama bunun için benim işe girmem lazım
Bunlar sonra ki aşamalar çok çok sonraki Şu an ki duruma göre sizce bu para bizi geçindirir mi
Yoksa çok mu zorluk çekeriz nasıl olur bilemedim
Hesaplıyorum hesaplıyorum ama bazen hesapladınla kalmıyor herşey.
Çok lükse suna buna düşkün insanlar değiliz marka su bu vs takıntılarda yok evin genel ihtiyaçları elektirk su fatura dogal gaz derken sizce nasıl olur Bu miktarla geçinebilen var mı kirada
Sizin eşlerınız ne kadar maaş alıyor
Tutacağımız eve kışın en fazla 150 tl dogal gaz parası geliyormuş onuda mecbur öyle denk getirmek zorunda kaldık burda siteler var öyle yerlere baktık
olmadı kışın hep evde kalmayız dedik ama bilmiyorum hakkatten zor olcak
hemde çok adaletsiz bir dünya2 buçuk milyar kiminin mazotuna yetmez bizim gibiler de böyle kıt kanaat geçinmeye çalışır. Hay ben böyle adaletin!!!
haklısınız genel olarak baktğmızda aynende böyle olur bunada şükür ne yapalımAc acik kalmazsiniz, ama o kadar.
Sosyal hayatiniz aksamlari cekirdek citleyip park bahcede oturmak olur.
Evinize sinirli sayida hayvansal gida girer falan, ama turkiyede bu maasa "gecinen" cok.
evet deiğiniz gibi kira olmasa idi çok çok rahat geçinirdir bu kira herşeyi zorluo zatenEv kira olmasa çok rahat gecinirdiniz bizim öyle artyo bile ama eşimin maaşı günlük aldığı primlerle gecyo 1500u
hayır yok canım net 1300 tl maaş alıyorTezgahtarlık kasiyerlik gibi geçici bir iş bulup sizde asgari ücretle çalışırsanız daha kolay olur.
Valla herkesin yaşam standartı farklı. Geçinemezsiniz diyenler kendi standartlarına göre söyluyor cogu zaman. Biz ilk evlendiğimizde 1500 maaşla ankarada geciniyorduk. Arabamızın benzini hariç bizi zorlayan bir sey yoktu.
Nişanlınızın maaşı net 1300 mü? Mesai ücreti falan yok mu fazladan?
Allah yardimciniz olsun canım merak etme ama gecinirsiniz 2 kişisiniz ailelerde destek olursa evin ihtiyacını almanizi biri kahvaltiliginizi alsa biri başka ihtiyaçlarınızı alsa en azından sen iş bulana kadarevet deiğiniz gibi kira olmasa idi çok çok rahat geçinirdir bu kira herşeyi zorluo zaten
Merak etmeyin kanaatkar olduktan sonra insallah siz de calisana kadar fazla zorluk cikmadan gecinirsiniz. En onemlisi borc olmasin. kredi karti kullanmayin.haklısınız genel olarak baktğmızda aynende böyle olur bunada şükür ne yapalım
rabbimin vardır bir bildiği..
inşallah canım cok sagolasın allah büyükAllah yardimciniz olsun canım merak etme ama gecinirsiniz 2 kişisiniz ailelerde destek olursa evin ihtiyacını almanizi biri kahvaltiliginizi alsa biri başka ihtiyaçlarınızı alsa en azından sen iş bulana kadar
zaten borcumuz olmayacak allahın izni ile kredi kartımız bir tane var olmadı onuda iptal ettiriz ne yapalım..Merak etmeyin kanaatkar olduktan sonra insallah siz de calisana kadar fazla zorluk cikmadan gecinirsiniz. En onemlisi borc olmasin. kredi karti kullanmayin.
Bunalma niye bunaliyosn eskileri dusun bi maaşla 5 6 çocuk büyütmüşler siz 2 kişi idare edemick msnz :)) Allah büyükinşallah canım cok sagolasın allah büyük
valla buraya yazınca azda olsa içim rahatladı çok bunalmştm çünkü bunu düşünmekten
ne zoru canim sen allaha guven bunlari kafana takma rabbim kimseyi acikda birakmaz.kış için burada ısı yalıtımlı genelde evler olmadı az yakarız yada kaynanamlarda kalırız die düşündük o kadar yakıt vermektense hiç değilse 100 tl 150 tl verirz die ama bilmiyorum
gerçektende zor olacak ben iş bulana kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?