1300 telaaa gelen doğalgaz faturam. İmdaaattt !!!

Benim evim full güneş alıyor ara kat yalıtım var ama yine de bu zamlarla 400 göreceğiz..
Benim kardeşim Bahçelievler’e taşındı, bina yeni ama güney cephe olmasına rağmen ısınamıyorlar. Ona 300 TL gelmiş mesela. Bizim çatı ve bahçe katına çok geliyor bir tek. Bence eski binalar veya binaları kağıt gibi izolasyonsuz yalıtımsız yapanlar yüzünden biraz da ısınamıyor insanlar. Kombi bir de yoğuşmalı mı? Çok soğuk oluyorsa pencerelere de aralara sünger yalıtımla bayağı kar edilir bence.

Baba evim büyüktü. Tüm odaları yaksakta akşamları battaniye ile otururduk. Vc ye giderken koşarak gidip gelirdik. :))O evde çok üşüdüğüm için kendi evimde bütün odaları yakıyorum. Zaten büyük ev olmadığı için çabuk ısınıyor. Bize 2-3aydır gelmiyordu fatura 1200 geldi. ohhh iyi ısındık ama dedik:)) Zavallı babam üşüdüğü halde 1000 lira ödeyecekmiş.

Yani pay ölçer sistem var soruna yanıt olur inş jdjd

Bu sistemde kapatmak yok belli bir isida yakmak zorunlu diye biliyorum. Nasil kafaya gore kapatip aciliyor ki?
Bu tespit edilebilir bir şey ve suç cezasi var diye biliyorum muhtemelen başka kapatanlar da vardir ve faturalar adil dagilmiyordur. Bu yuzden olmasi gerekenden yuksek fatura geliyor olabilir. Buna yonetimin el atmasi lazim.

Benim ev de içten yalıtımlı, ama merkezi sistem, 500 tl aidatımız var. Her oda yaşanacak kadar ısınıyor valla. Ev 200 m2, uak evler kadar sıcak olmuyor tabi. Bizim durum yine iyiymiş yav. Aidat artınca bir çirkinleşesim gelmişti. Şükredeyim o zaman?

Isı pay ölçerli merkezi sistem. Yaktığın kadar ödüyorsun, eşit bölünmüyor.
Annemlerinki gibi. Bizim direkt merkezi sistem ama annemlerden bildiğim kadarıyla bu sistemde kombi gibi değil bir miktar yakılmasa da ödeniyor yine. Annemlerin pinti komşuları karasal iklimde 10 dereceye düşmeden yaktırmayız diye didişiyorlar her sene. Bir miktar açmasalar dahi geliyormuş

Merkezi sistem isi pay ölçerli bizim 825 geldi ben çok sevindim bu faturaya çünkü evim sıcak düşük gelen arkadaşlar zamlı fatura mi almadınız nasıl bu kadar düşük geliyor anlamadım.
Karşı dairem boş komşum tasinmadi henüz 600 lira faturası geldi..
Üst katıma 1600 lira geldi.
Binamızda en düşük 600 lira fatura oda boş daire
Kardeşime 1000 lira..
Ben zamlı halinde 500 lira aşağısında faturası gelen hiç duymadım bizim bölgede İc Anadolu da soğuk bir yerdeyiz..
Konu sahibi sizin tek sıkıntı her yeri kapatmanız olmuş en düşük derecede her odanın yanması gerekiyor..
Merkezi sistem olduğu için kombiyi ayarlama düşürme kapama durumumuz yok sadece vanalardan ayarlayabiliyoruz..

İstanbul’da lüks bir sitede otururken yanan 3 petek, 2,5 yıl önce 300 lira fatura öderdik. Doğalgazı siteden alıyorduk yani direk olarak gelen faturanın üstüne aldıkları aidat yetmiyormuş gibi ekleyip bize fatura yansıtıyorlardı. Tüm sayfaları okumadım sanırım sizinki de öyle. Sitelerden nefret etmıstım resmen sömürüyorlardı.
Şimdi iki katı büyüklükte evde oturuyorum 381 lira geldi en son faturam.

Benden zeki maşallah bu sürekli ayarlama yapmak kombiye zararlı değil mi?

16 derece sanırım yasal olan. Gece 16’ya düşünce yakılması gerekiyor.

Bi ortak alan ödemesi var bi de evde kullanılan. Tam olarak ben de çözemedim henüz.

acaba konu sahibi aşağıdaki gibi bir durumla mı karşılaştı diye düşünüyorum eğer merkezi sistemse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…