-
- Konu Sahibi bubendegilim
Benim kardeşim Bahçelievler’e taşındı, bina yeni ama güney cephe olmasına rağmen ısınamıyorlar. Ona 300 TL gelmiş mesela. Bizim çatı ve bahçe katına çok geliyor bir tek. Bence eski binalar veya binaları kağıt gibi izolasyonsuz yalıtımsız yapanlar yüzünden biraz da ısınamıyor insanlar. Kombi bir de yoğuşmalı mı? Çok soğuk oluyorsa pencerelere de aralara sünger yalıtımla bayağı kar edilir bence.Benim evim full güneş alıyor ara kat yalıtım var ama yine de bu zamlarla 400 göreceğiz..
İlk zamanlar hor kullanmıs olabilirimAdamın iliğini miliğini ne varsa kurutmuşsun
Yani pay ölçer sistem varsoruna yanıt olur inş jdjd
Merkezi sistemse kapatmanız bir şey ifade etmiyorKombi yok bizim evlerde. Merkezi sistem. Yani onla alakalı olamaz sanırım. Of bize nasıl bu kadar geldi yaw.
Isı pay ölçerli merkezi sistem. Yaktığın kadar ödüyorsun, eşit bölünmüyor.Merkezi sistemse kapatmanız bir şey ifade etmiyoryakılan neyse dairelere eşit bölüşülür. Hoşa kapamışsınız
Annemlerinki gibi. Bizim direkt merkezi sistem ama annemlerden bildiğim kadarıyla bu sistemde kombi gibi değil bir miktar yakılmasa da ödeniyor yine. Annemlerin pinti komşuları karasal iklimde 10 dereceye düşmeden yaktırmayız diye didişiyorlar her sene. Bir miktar açmasalar dahi geliyormuşIsı pay ölçerli merkezi sistem. Yaktığın kadar ödüyorsun, eşit bölünmüyor.
Benden zeki maşallahKombinin yetkili servisi takıyor. Ben kombiyle birlikte almıştım.
Tasarrufu sağlayan termostat zaten. Şimdi şöyle, termostat olmayınca diyelim 40 dereceye ayarladın kombiyi, su 39 dereceye düşünce kombi çalışıyor. Termostat oda sıcaklığına göre kombiyi çalıştırıyor. 22.5’a ayarlı diyelim, oda bu ısının altına inmediği sürece kombi çalışmıyor, su ısınmıyor. 22’ye düştü diyelim, termostat odayı 22,5’a çıkaracak ideal su ısısını hesaplayıp kombiyi ona göre çalıştırıyor. 38 gerekiyorsa hop 38 yapıyor suyu. 70’e kadar sadece ilk çalıştığında ev ve petekler soğukken çıkıyor. Akıllı alet yani yüksek iq’lu
16 derece sanırım yasal olan. Gece 16’ya düşünce yakılması gerekiyor.Annemlerinki gibi. Bizim direkt merkezi sistem ama annemlerden bildiğim kadarıyla bu sistemde kombi gibi değil bir miktar yakılmasa da ödeniyor yine. Annemlerin pinti komşuları karasal iklimde 10 dereceye düşmeden yaktırmayız diye didişiyorlar her sene. Bir miktar açmasalar dahi geliyormuş
acaba konu sahibi aşağıdaki gibi bir durumla mı karşılaştı diye düşünüyorum eğer merkezi sistemse.Merkezi sistemde doğalgaz dağıtım şirketi binaya tek bir fatura keser, yönetimin anlaştığı bir şirket ısı pay ölçerleri okuyarak daire başına yeni bir fatura keser.
Bilirkişi gibi konuşuyorum resmen
İstanbul’da lüks bir sitede otururken yanan 3 petek, 2,5 yıl önce 300 lira fatura öderdik. Doğalgazı siteden alıyorduk yani direk olarak gelen faturanın üstüne aldıkları aidat yetmiyormuş gibi ekleyip bize fatura yansıtıyorlardı. Tüm sayfaları okumadım sanırım sizinki de öyle. Sitelerden nefret etmıstım resmen sömürüyorlardı.
Şimdi iki katı büyüklükte evde oturuyorum 381 lira geldi en son faturam.
Valla izmire doğalgaz geldiğinden beri bizde böyle. Kombiler de daş gibi maşallah hala.Benden zeki maşallahbu sürekli ayarlama yapmak kombiye zararlı değil mi?
Olabilir. Az yaktığı için ceza yemiş de olabilir. Görüşmesi gerekiyor site yönetimiyle.acaba konu sahibi aşağıdaki gibi bir durumla mı karşılaştı diye düşünüyorum eğer merkezi sistemse.