1300 telaaa gelen doğalgaz faturam. İmdaaattt !!!

Senin su faturana noldu?
Sorma o tamamen bizim salakligimizmis yazmıştım aslında küçük tuvaleti ardiye olarak kullanıyorduk, eşim en son orayı düzenlerken musluk açılmış. Nereden bilelim. Hatta ben banyodan az su sesi duyuyordum ama anlamlandiramiyordum. Meğer öyleymiş. İçim yanıyor hâlâ

Kocanın fikrine katılıyorum diyerek başlayayım söze. Yanında yatması bile yetiyorken diğer türlüsü
Bu erkekler nasıl bu kadar sıcak olabiliyor anlamıyorum, 20-30 cm mesafeden bile ısısını yayabiliyor kalorifer peteği gibi. :)

Şaka bir yana dün başka bir foruma da yazdım benim ev 4 katlı müstakil. En alt bodrum katı yakmıyorum, kapısı kapalı.
Diğer 3 katı aktif kullanıyoruz. Haftanın 3-4 günü gündüz en kısık ayarda (evde kimse yok) akşamları 60-65 ayarında yakıyorum. Geceleri uyku öncesi 30-40 ayarına alıyoruz. Çok soğuklarda ürperdiğimiz oldu ama üşümedik hiç.
Max 650-700 arası ödedik. Ben kombi farkına bağlıyorum fayda/bedel farkını.

Evet kesinlikle
Eski evim sobalıydı ne çektim valla

Bir sorun mu var acaba sayaçta, kombide.
Böyle abartı fiyatları görüp anlam veremiyorum.
Bize geçen sene 300 falan geldi, bu sene 500 hadi 600 gelsin, bilmiyorum henüz.
Hep açık kombi, 3+1 her yer açık.
38le başlıyor, bazen en düşükte bazen 50ye dayanır.
Can sıkmak için değil de nasıl bu kadar az yakmaya size bu fatura gelebiliyor anlam veremiyorum.

Ben geçen seneden beri doğalgazı sadece ocak ve duş için kullanıyorum ezelden beri soba petek yanan odada uyuyamam ateşim başıma vurmuş galiba :) bu sabah bile sırtımdan ter akarak uyandım sıcağı sevmiyorum zaten bu sene pek soğukta olmadı tabi çocuğu olanlar mecbur yakıyor Allah kolaylık versin inşallah

Şimdi şeyi düşünüyorlarmış iklimi sıcak illerin doğalgazı daha pahalı, soğuk yerlerinki daha ucuz olacakmış gibi birtakım fikirler.
Bize doğalgaz gelse yine patlatacaklar gibime geliyor :d
Yav bıraksınlar da ona biz karar verelim onlara göre iklimi sıcak il olabiliriz ama biz donuyoruz burda bizde şans yok patlatırlarsa şaşırmam.

Bari şu kaloriferli evlere uçuk rakam veren müteahhitlere ceza verselerde isteyen kaloriferli ev alabilse satmiyorlar bile adamlar ev fiyatlarına zam koymak için

Ev kaç artı kaç ? Anlattığınız tarzda yakmakla imkansız gibi bir şey bu fiyat ödedikten sonra itiraz dilekçesi verin bence. Bundan seneler önce emin değilim seneden ama 2017 18 ya da 16-17 de Ankara'nın o buz gibi kışın ortasında her yer sabit ısıda full açık 600 . Akşam yak sabah kapat bazı günler full kapat bir sonraki kış 400 küsür. Ev 3+1
Geçen sene Samsun (kışı gerçekten çetin bence) full yakılı 300 1+1 (dublex ama kapı yok ısı sürekli dönüyor ama yalıtımı iyi )
Bu sene Samsun kışın başı aynı ev bir yakılı bir değil öyle kafamıza göre üşürsek açıyoruz sonra kapatıyoruz derken 200 küsür
Yine bu sene Samsun 2+0 (yine dublex ama bu sefer kapı var ısıyı sabit tutup istediğimiz kısmı kapatıp açabiliyoruz sanırım yalıtımı iyi küçücük bir koridor dışı her yer full açık) 400 küsür . Bu arada full açık dediğim zamanlar evde askılı ve şortla geziliyor yüksekte açık ama mesela ben kapatınca kombinin kapandığını hissetmek iki günümüzü alıyor o üşüme hissi gelmesi , mesela annemin evinde kapat 1 saat sonra üşürsün yalıtım kötü çünkü bence yalıtımla alakalı bu arada bahsettiğim son iki evde altımda kimse yok yere birleşik birinde sağ dairem birinde sol dairem boş olduğu halde yalıtım sayesinde koruyor ısıyı şehri de verdim ki güncel metreküp fiyatlarına bakabilesiniz diye daha iyi kıyas yaparsınız ama nereden bakarsanız bakın sizde bir problem var

Hangi bölgede yaşıyorsunuz ben Akdenizdeyim buz gibi valla burası. Bu soğukta hiç ısınma aracı kullanmıyor musunuz gercekten

Siz normaller arasına girmiyorsunuz maalesef

Kombim yok,merkezi sistem 4+1 evim,500 civarı geldi geçen ay fatura. Bu ayki anormal gelirmi bilemem tabi henüz gelmedi.
Benim evim güney cephe, daha henüz sabahtan yakmadım,akşam yakıyoruz 6dan sonra soguksa 4den sonra,sabah 7 gibi uyanınca kapatıyoruz. Gece çocuklar üzerlerini örtmüyor ondan acık tutuyorum.
Öyle kısa kollu gezmiyoruz da üşümüyoruzda.
Oğlana 1 body üzerine yelek giydiriyorum evdeyken genelde,kızımda termal atlet ve uzun kollu üstle oluyor. Ben bir basic üzerine yelekle sorunsuz duruyorum.
Bu ay faturalarda sanırim epey sağlam bir yükseliş var. Dün akşam elektrik faturasının epey yüksek geldiği söyleniyordu haberlerde.
Normal değil 1300 lira kesinlikle hak veriyorum, şöyle 24 saat yakıp evde kısa kollu ve şortla oturmuyorsanız epey fazla.
Böyle böyle soğuğa da,karanlığa da alisacagız sanırım hepberaber.

Gucci nerede yaşıyorsun söyle bizde gelelim

Aç kapa veya düşürüp yükseltmek de aslında çok gelmesine neden oluyor.. sabit bir ayarda tutun derim.. ve oda kapatmakta pek fark ettirmiyor denedim ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…