- 20 Ocak 2010
- 45.178
- 152.830
- 43
-
- Konu Sahibi bubendegilim
Doğru söyle mahalleye trafo taktin dimiArkadaşıma elektrik faturası geldi bu sabah , 2.800 TL
Bence sevinin 1300 doğalgaz faturasina
Sorma o tamamen bizim salakligimizmisSenin su faturana noldu?
Kocanın fikrine katılıyorum diyerek başlayayım söze. Yanında yatması bile yetiyorken diğer türlüsüMerabaynn .
Evet başlıkta da okuduğunuz gibi 1300₺ gelen bir faturadan bahsedeceğim. Hatta 3-5 sayfa yazabilirim.
İstanbulda epey yüksek bir binada oturuyoruz. Adına residance diyorlarOlmaz olsun cidden. Tutarken ay çok güzel, gökyüzüne ne güzel yakınız, geceleri perdeleri açar yıldızları seyrederiz diye tuttuk. Sonuç; hiç izleyemedik. Ama o kayan yıldızların nereye şeee yaptığı belli oldu hdjdjdj
1300₺ Şoku ile evde şu an kaloriferler kapalı ve ben askılı ile duruyorum. Öyle bir yangın geldi kiiii.
Hayır bir de anlamadığım 2 oda yakıyorum hatta gündüzleri yatak odasını kapatıyorum, sadece oturma odam açık oluyor.
Apartmanda da herkes yaktığı için evin içi sıcacık oluyor.
Sabah kapatıp, akşam açtığım bir kalorifer nasıl olurda 1300₺ faturaya sebep olur. Üstelik 35-40 arasında falan yakıyorum.
Kızımı kat kay giydirip, penguen gibi mi yürütsem acaba? Yazık günah gerçekten…
Ya da kocamın hemen çıkılık yapıp, konuyu sexe bağlamasına mı sinir olsam ?ısınmak için taktiği belli hxhdjd
Ay nolur birileri yazsın bize 1301 ₺ geldi diye de rahatlıyım jdjdjjd
Tüm evi yakanlara ne kadar geliyor diye düşünüyorum sabahtan beri . Bir foruma girdim dona.. diye başlayan
İnanılmaz pinti insanların birleştiği, hohlayarak ısınan tipler var. Öyle tipler bana yazmasın hxhsjd survivor hayatı yaşamak istemiyorum. Ama hadi bir birimize alev, ateş atalım
Evet kesinliklekömür işi daha kötü ama. doğalgaz kaç gelirse gelsin konforu bin basar sobaya. sürekli soba yak, kovasıyla ayrı uğraş, pisliği tozu, baca sorunu olduğunda geri tepmesi hepsi ayrı dert. doğalgaz tertemiz en azından, bi düğmeyle açar bi düğmeyle kapatırsın. ayrıca faturanın içine ocak ve sıcak suyun da dahil olması gerekiyor yani çoğu yerde sistem böyle. mutfak tüpü 200 küsür zaten. 2 ayda bir tüp alınsa, kömür 3000 2 ayda bir en kötü ihtimalle tüp 200-250 arası. ek olarak pisliği, tozu, dumanı... sıcak su için ya şofben kullanılacak ya termosifon, o da elektrik faturasına etki eder. evet doğalgaz zamları abartı ama en konforlu kullanım doğalgazda.
Niye dert etmesin ki, bir şeye ederinden fazla para vermek herkesi rahatsız eder.Rezidansta oturan zenginlerde doğalgaz faturasını dert ediyorsa biz sıradan apartman dairesi sakinleri ne edeceğiz
Lüks sitelerde aidat gideri normalden fazla oluyor zatenNiye dert etmesin ki, bir şeye ederinden fazla para vermek herkesi rahatsız eder.
Yav bıraksınlar da ona biz karar verelim onlara göre iklimi sıcak il olabiliriz ama biz donuyoruz burdaŞimdi şeyi düşünüyorlarmış iklimi sıcak illerin doğalgazı daha pahalı, soğuk yerlerinki daha ucuz olacakmış gibi birtakım fikirler.
Bize doğalgaz gelse yine patlatacaklar gibime geliyor :d
Ev kaç artı kaç ? Anlattığınız tarzda yakmakla imkansız gibi bir şey bu fiyat ödedikten sonra itiraz dilekçesi verin bence. Bundan seneler önce emin değilim seneden ama 2017 18 ya da 16-17 de Ankara'nın o buz gibi kışın ortasında her yer sabit ısıda full açık 600 . Akşam yak sabah kapat bazı günler full kapat bir sonraki kış 400 küsür. Ev 3+1Merabaynn .
Evet başlıkta da okuduğunuz gibi 1300₺ gelen bir faturadan bahsedeceğim. Hatta 3-5 sayfa yazabilirim.
İstanbulda epey yüksek bir binada oturuyoruz. Adına residance diyorlarOlmaz olsun cidden. Tutarken ay çok güzel, gökyüzüne ne güzel yakınız, geceleri perdeleri açar yıldızları seyrederiz diye tuttuk. Sonuç; hiç izleyemedik. Ama o kayan yıldızların nereye şeee yaptığı belli oldu hdjdjdj
1300₺ Şoku ile evde şu an kaloriferler kapalı ve ben askılı ile duruyorum. Öyle bir yangın geldi kiiii.
Hayır bir de anlamadığım 2 oda yakıyorum hatta gündüzleri yatak odasını kapatıyorum, sadece oturma odam açık oluyor.
Sabah kapatıp, akşam açtığım bir kalorifer nasıl olurda 1300₺ faturaya sebep olur. Üstelik 35-40 arasında falan yakıyorum.
Ya da kocamın hemen çıkılık yapıp, konuyu sexe bağlamasına mı sinir olsam ?ısınmak için taktiği belli hxhdjd
Tüm evi yakanlara ne kadar geliyor diye düşünüyorum sabahtan beri . Bir foruma girdim dona.. diye başlayan
İnanılmaz pinti insanların birleştiği, hohlayarak ısınan tipler var. Öyle tipler bana yazmasın hxhsjd survivor hayatı yaşamak istemiyorum. Ama hadi bir birimize alev, ateş atalım
Hangi bölgede yaşıyorsunuz ben Akdenizdeyim buz gibi valla burası. Bu soğukta hiç ısınma aracı kullanmıyor musunuz gercektenBen geçen seneden beri doğalgazı sadece ocak ve duş için kullanıyorum ezelden beri soba petek yanan odada uyuyamam ateşim başıma vurmuş galiba :) bu sabah bile sırtımdan ter akarak uyandım sıcağı sevmiyorum zaten bu sene pek soğukta olmadı tabi çocuğu olanlar mecbur yakıyor Allah kolaylık versin inşallah
Siz normaller arasına girmiyorsunuz maalesefBen geçen seneden beri doğalgazı sadece ocak ve duş için kullanıyorum ezelden beri soba petek yanan odada uyuyamam ateşim başıma vurmuş galiba :) bu sabah bile sırtımdan ter akarak uyandım sıcağı sevmiyorum zaten bu sene pek soğukta olmadı tabi çocuğu olanlar mecbur yakıyor Allah kolaylık versin inşallah
Ben geçen seneden beri doğalgazı sadece ocak ve duş için kullanıyorum ezelden beri soba petek yanan odada uyuyamam ateşim başıma vurmuş galiba :) bu sabah bile sırtımdan ter akarak uyandım sıcağı sevmiyorum zaten bu sene pek soğukta olmadı tabi çocuğu olanlar mecbur yakıyor Allah kolaylık versin inşallah
sanrım doğudasınız allah yardımcınız olsun biz Antalya da -2 de donuyoruzGece -2 en düşük müÇalıştığım yerde gündüz -20’yi gördük geçende .
Aç kapa veya düşürüp yükseltmek de aslında çok gelmesine neden oluyor.. sabit bir ayarda tutun derim.. ve oda kapatmakta pek fark ettirmiyor denedim ben deMerabaynn .