1300 telaaa gelen doğalgaz faturam. İmdaaattt !!!

acaba konu sahibi aşağıdaki gibi bir durumla mı karşılaştı diye düşünüyorum eğer merkezi sistemse.
Geçmiş zaman şimdi tam hatırlamıyorum. Atıyorum doğalgazın birimi 2 ise, bize 2.25 den hesaplayıp faturandırıyorlardı. Su da aynı şekildeydi. Şimdi aklıma geldi resmen siteye çalışıyorduk.

kömür işi daha kötü ama. doğalgaz kaç gelirse gelsin konforu bin basar sobaya. sürekli soba yak, kovasıyla ayrı uğraş, pisliği tozu, baca sorunu olduğunda geri tepmesi hepsi ayrı dert. doğalgaz tertemiz en azından, bi düğmeyle açar bi düğmeyle kapatırsın. ayrıca faturanın içine ocak ve sıcak suyun da dahil olması gerekiyor yani çoğu yerde sistem böyle. mutfak tüpü 200 küsür zaten. 2 ayda bir tüp alınsa, kömür 3000 2 ayda bir en kötü ihtimalle tüp 200-250 arası. ek olarak pisliği, tozu, dumanı... sıcak su için ya şofben kullanılacak ya termosifon, o da elektrik faturasına etki eder. evet doğalgaz zamları abartı ama en konforlu kullanım doğalgazda.

Geçmiş zaman şimdi tam hatırlamıyorum. Atıyorum doğalgazın birimi 2 ise, bize 2.25 den hesaplayıp faturandırıyorlardı. Su da aynı şekildeydi. Şimdi aklıma geldi resmen siteye çalışıyorduk.
evet evet ondan dedim işte kafalarına göre bişey geçirmiş olabilirler. bizde herkes bireysel, dağıtım şirketinin faturasını baz alıyoruz. birim fiyat neyse o, kullanım neyse o. yan komşun, üst komşunla alakasız, tamamen bireyselsin. hiç yakmazsan hiç gelmez. merkezi sistem olunca ben hep bi acaba diyorum. zaten merkezi sistemde boş dairelere de doğalgaz faturası çıkıyor.

Bence de en güzeli bireysel. Merkezi sistemli bir sitede de oturdum. Kömür yakıyorlardı, bazı odaları kapattığım halde ev cehennem gibi oluyordu. Safi israf.
Ayrıca soğuk algısı da göreceli. Kuzey Güney cephe olayı da var apartmanlarda. Ev bakarken bir de bireysel kombi kriteri eklemeli gerçekten.

Olabilir. Az yaktığı için ceza yemiş de olabilir. Görüşmesi gerekiyor site yönetimiyle.
Aman yok ya ne cezası kudra. Alt kat geçen sene şubatt 80 lira ödedi. Kadın sadece tek oda yakıyor. Annemin zemini buz gibi buz. Yakmıyor asla battaniyeyle geziyor.
Merkezi sistemin en iyi yanı bu bence biz en azından ısınıyoruz gerçekten kapatamadıklarındam. Payölçerde de komşu derdi var

İstanbul gibi bir yerde “residance” de oturuyorsanız 1.000 ₺ doğalgazın koymaması lazım değil mi ? Nitekim aidatı daha külfetli rezizdancelerinnnn

Dava açabiliyorsun komşuna öyle bi hakkın var. Bi düşünün bence. Bi de eski binalarda pay ölçer olayı olmuyor sanırım, kaçak çok çünkü.

Bence sürekli kapatip actiginiz icin bukadar firlamis fatura 190 metrekare ev surekli 45te yanan kombi gece tshirtle yatiyorum gelen fatura 850 ya kombinize bi baktirin ya da kapatip acmayi birakip bir de oyle deneyin.

Şimdi şeyi düşünüyorlarmış iklimi sıcak illerin doğalgazı daha pahalı, soğuk yerlerinki daha ucuz olacakmış gibi birtakım fikirler.
Bize doğalgaz gelse yine patlatacaklar gibime geliyor :d

Gece -2 en düşük mü Çalıştığım yerde gündüz -20’yi gördük geçende .

merkezi sistem degil mi? mesela bizim turkiyedeki ev de oyle ve biz aylik belli bir miktar aidat oduyoruz, evlerde petek yok yerden isitma veya havalandirmadan geliyor. residance diye gecen yerlerde oturan arkadaslarimin hepsi de oyle ama ankarada tabi.

cok sasirdim ya yani zam geldigini biliyordum ama turkiyenin bu hale geldigini cidden bilmiyordum. sasirma mesaji bu fikrim yok maalesef baska

İtiraz edin fazla gelmiş. Kardeşime birkere seneler önce böyle olmuştu. Halletmislerdi.
Düşük ayarda arada da kapatmak bu kadar fazla getirmez.

Aynen kuş yok gelen kuşta mıçmaya geliyor
Balkona çiçek aldım , çiçek açmadı öyle bir yer.
Elektrik 100 gelmiş, su 80 onlar normal ama bu anormal
Doğru diyorsun yakıcem ulen tüm evi
Elektrik 100,su 80 mi?Ben 237 lira elektrik faturası ödedim,su kontörlü,aybaşında 200 liralık yükledim ay sonuna su bitiyor.Gaz lambası falan mı yakıyorsun kuzum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…