- 11 Aralık 2018
- 39.651
- 245.684
-
- Konu Sahibi bubendegilim
Sizin fatura kaç geliyor? Sıcak su faturası ayrı mı?Ya arkadaşlar ben mi yanlis biliyorum
Kombi kapatamaz yada ayarlayamaz ki konu sahibi
Merkezi sistem ve isi pay ölçeri varmış
Yani sadece petekleri kapatiyor
Bu yanan kombi kendi evinde degil yani
Faturayı en aza indirmek için en iyi fikir kullanilmayan odalardaki petekleri en az 2 de tutmak .yani az da buz gibi soguk olmasin
Hatta 2 bile çok az olur belki 3 te tutmak daha mantikli
Bizimde dogal gaz isi pay ölcerli merkezi sistem,peteklerde 1den 5 e kadar ayari var
Sizin ki nasıl ?
Ayy niye öyle olmuş yaa gerçekten çok fazla ben 4 oda bi banyo yakıyorum ve gece gündüz yanıyor 5 - 12 arası 50 - 55 derece 12 ve akşama kadar olan saatlerde 45 de yanıyor 330 geldi maksimum 600 ü gördük biz sizin dogalgaz da kaçak falan olmasın normal gelmedi bana 2 odası yanan biyer içinMerabaynn .
Evet başlıkta da okuduğunuz gibi 1300₺ gelen bir faturadan bahsedeceğim. Hatta 3-5 sayfa yazabilirim.
İstanbulda epey yüksek bir binada oturuyoruz. Adına residance diyorlarOlmaz olsun cidden. Tutarken ay çok güzel, gökyüzüne ne güzel yakınız, geceleri perdeleri açar yıldızları seyrederiz diye tuttuk. Sonuç; hiç izleyemedik. Ama o kayan yıldızların nereye şeee yaptığı belli oldu hdjdjdj
1300₺ Şoku ile evde şu an kaloriferler kapalı ve ben askılı ile duruyorum. Öyle bir yangın geldi kiiii.
Hayır bir de anlamadığım 2 oda yakıyorum hatta gündüzleri yatak odasını kapatıyorum, sadece oturma odam açık oluyor.
Apartmanda da herkes yaktığı için evin içi sıcacık oluyor.
Sabah kapatıp, akşam açtığım bir kalorifer nasıl olurda 1300₺ faturaya sebep olur. Üstelik 35-40 arasında falan yakıyorum.
Kızımı kat kay giydirip, penguen gibi mi yürütsem acaba? Yazık günah gerçekten…
Ya da kocamın hemen çıkılık yapıp, konuyu sexe bağlamasına mı sinir olsam ?ısınmak için taktiği belli hxhdjd
Ay nolur birileri yazsın bize 1301 ₺ geldi diye de rahatlıyım jdjdjjd
Tüm evi yakanlara ne kadar geliyor diye düşünüyorum sabahtan beri . Bir foruma girdim dona.. diye başlayan
İnanılmaz pinti insanların birleştiği, hohlayarak ısınan tipler var. Öyle tipler bana yazmasın hxhsjd survivor hayatı yaşamak istemiyorum. Ama hadi bir birimize alev, ateş atalım
Aaa hic farketmedim, basim o kadar cok agriyoki ne anladiysam onu cevapliyorum bende inatlaKadın merkezi sistem diyor yauw
Sıcak su faturamiz ayrıSizin fatura kaç geliyor? Sıcak su faturası ayrı mı?
Bu derece neden sürekli düşüp artıyor. Suyu kullandıkça mı değişiyor pekiOda termostatı yoksa kombi evin ısısıyla ilgilenmez. 40 derece dediğiniz suyun sıcaklığı. Kombi sürekli 40 derece sıcaklıkta su pompalıyor peteklere demek bu. Oda 40 derece olsa havale geçirirsiniz
Su iç bol bol. Baş ağrısının en iyi ilacıAaa hic farketmedim, basim o kadar cok agriyoki ne anladiysam onu cevapliyorum bende inatla
1300 ne kadar garipse 86 da oyle..Yani ocak var yemek yapiliyor banyo var..kış günü 86 da çok acaipBen genelde babamın yaptığı apartmandayım, güney cephe; artık nasıl bir izolasyon, dış cephe yapmışsa 86 TL geldi fatura, sıcaklık 2 3 derece altına düşmedikçe gerek kalmıyor kalorifere. Ara kattayız, kalorifer açınca afakalar basıyor. Açınca dayanamayıp kapatıyoruz. Tabi bizde bir tek annem kaldı, hafta içleri ben yanına gidiyorum, açarsak belli odalar. O da kısa süreliğine. Apartmanda en yüksek 275 TL gelmiş.
Eşimle evimize de 150 TL geldi.
E su soğuyan bişey, ısıtınca sıcaklığı sabit kalmıyor ki. Petekleri gezip soğuyan su kombiye gelip tekrar ısınıyor.Bu derece neden sürekli düşüp artıyor. Suyu kullandıkça mı değişiyor peki
Rutin olarak gunde 6 7 litre iciyorum zaten daha ne iceyim bilemedim kiSu iç bol bol. Baş ağrısının en iyi ilacı
Aha gene ne yaptimKudiş senin ısıma derdin asla olmaznedenini bilahare anlatırım hxhsjd
Bibibella daha iyi anlatır gerçi
Merkezi sistemde doğalgaz dağıtım şirketi binaya tek bir fatura keser, yönetimin anlaştığı bir şirket ısı pay ölçerleri okuyarak daire başına yeni bir fatura keser.35 40 derecede ne kadar ısınabilirsin ki? istanbul bir de, güney ili falan değil. komşulara da sorman lazım. bana çok anormal geldi o rakam. tamam zam geldi de bu hakikaten çok fazla.
sayacında sorun olabilir.
kombide sorun olabilir.
bir yerde bir kaçak olabilir aksi halde imkanı yok.
gelen fatura sadece doğalgaza mı ait? emin misin başka masraf falan yok, değil mi? bayağı bildiğin doğalgaz şirketi tarafından kesilen fatura, doğru mu anladım?
hayır fatura adı altında rezidans başka masraf mı geçirdi diye düşündüm ondan soruyorum.
Apartmanın her yeri yalıtımlı. Dandik müteaahit yapımı değil. Dediklerinizi yapıyoruz zaten? Açarsak evde 2 yeri açıyoruz, bu ay 3 gün açtık. Şu an yanmıyor ev ve sıcak. Üstümde sadece nike polar olmayan sweati var altında sporcu sutyenden başka bir şey yok. Ayağımda da normal çorap ve panduf.1300 ne kadar garipse 86 da oyle..Yani ocak var yemek yapiliyor banyo var..kış günü 86 da çok acaip
Sütyenle pandufun markası ne?Apartmanın her yeri yalıtımlı. Dandik müteaahit yapımı değil. Dediklerinizi yapıyoruz zaten? Açarsak evde 2 yeri açıyoruz, bu ay 3 gün açtık. Şu an yanmıyor ev ve sıcak. Üstümde sadece nike polar olmayan sweati var altında sporcu sutyenden başka bir şey yok. Ayağımda da normal çorap ve panduf.