1300 telaaa gelen doğalgaz faturam. İmdaaattt !!!

İşte merkezi sistem olayına yabancıyım. Onun hinliğini seneye çözecem inşallah 😂

Ama kombide bizim bütün petekler açık, kombi 70 derecede termostat 22.5’ta 378 geldi işte geçen ay. Ben 500’ü görürüz demiştim. Üst komşuya da 345 gelmiş.

Isı pay ölçerin çalışma mantığı petek ısısından oda ısısını çıkarmaya dayanıyor. Petek sıcak oda soğuksa aradaki fark yüksek olduğundan fatura yükseliyor. Benim uzun araştırmalar sonucu anladığım bu 😂 O yüzden sürekli evi belli ısıda tutmak daha mantıklı bence.
Ya bu termostatı biz mi takıyoruz kim takıyo deniycem 😂 70 te diyosun ya yani 70 te çok sıcak yakmış olmuyo musun çok yuksek niye gelmiyo anlamıyorum :KK43:

Bana geçen sene haziran gibi 800 küsur su faturasi geldi. Sonra biz tesisatci getirdik saate baktirdik bozuk mu diye. Adam baktı tikir tikir calisiyor dedi. Megerse faturayi kesen kişi butun binaya ait ana saati bizim diye okutmuş 🤷🏻‍♀️ hemen talepte bulunduk tekrar gelip fatura okuttuk. 50 tl bile değildi. Sizinde yanlışlık olabilir, soruşturun odeme yapmadan once.

Bizede 750 TL geldi üst komşuma herzaman daha ucuz geliyor bizimde evden kaynaklı ama ısıtıyor yani napalim
Kömürün tonu 3000 TL sadece 2 ton takılsa bile soba daha pahalıya denk geliyor .
Burada hala çoğu ev sobalı

Şaka bir yana şansın daim olsun tabi ki :) Ama elektrikler de uçmuş. Bize 2 aylık 586 lira geldi. Fatura itirazı yaptık bakacaklar sayaca. Gündüz 7-18 arası kullanım miktarımız çok yüksekmiş. Herkes okulunda, işinde. Galiba gündüz bizim elektrikli aletler parti yapıyor :)

Bu ülkede zaten her şey vergi yakında havaya da gelir :KK43:
Bizde öyle 2 kişiyiz yani sadece akşamları evdeyiz ona rağmen 100 liranın altında gelmiyor.
Evdeki eşyalarda yeni a++ dedikleri ama yok yani alabildiğine geçiriyorlar.

Ya bu termostatı biz mi takıyoruz kim takıyo deniycem 😂 70 te diyosun ya yani 70 te çok sıcak yakmış olmuyo musun çok yuksek niye gelmiyo anlamıyorum :KK43:
Kv min evi termostatli. En kucuk oda da takili. Kombiden en yüksek ayar veriliyor ama termostat ta derece ayarliyosun 20 25 gibi. Genelde kapisinida kapali tutuyorlar. Oda sogudukca kombi calisiyor

Kombinin yetkili servisi takıyor. Ben kombiyle birlikte almıştım.

Tasarrufu sağlayan termostat zaten. Şimdi şöyle, termostat olmayınca diyelim 40 dereceye ayarladın kombiyi, su 39 dereceye düşünce kombi çalışıyor. Termostat oda sıcaklığına göre kombiyi çalıştırıyor. 22.5’a ayarlı diyelim, oda bu ısının altına inmediği sürece kombi çalışmıyor, su ısınmıyor. 22’ye düştü diyelim, termostat odayı 22,5’a çıkaracak ideal su ısısını hesaplayıp kombiyi ona göre çalıştırıyor. 38 gerekiyorsa hop 38 yapıyor suyu. 70’e kadar sadece ilk çalıştığında ev ve petekler soğukken çıkıyor. Akıllı alet yani yüksek iq’lu 😂

2+1 ev
Kasımda 50 küsür m3 yakmışız 295 tl
Aralıkta 120 küsür m3 yakmışız 495 tl

Güvence bedeli var iki faturada da.

Arada bir kaç gün kapandığı oldu %80 yandı. 40 derecede yanıyor.

3 gündür 55'e almıştım çok gelmiyor bari don atlet gezelim diye. Kısmaya gidiyorum.

Merabaynn .
Evet başlıkta da okuduğunuz gibi 1300₺ gelen bir faturadan bahsedeceğim. Hatta 3-5 sayfa yazabilirim.
İstanbulda epey yüksek bir binada oturuyoruz. Adına residance diyorlar :KK70: Olmaz olsun cidden. Tutarken ay çok güzel, gökyüzüne ne güzel yakınız, geceleri perdeleri açar yıldızları seyrederiz diye tuttuk. Sonuç; hiç izleyemedik. Ama o kayan yıldızların nereye şeee yaptığı belli oldu hdjdjdj
1300₺ Şoku ile evde şu an kaloriferler kapalı ve ben askılı ile duruyorum. Öyle bir yangın geldi kiiii.
Hayır bir de anlamadığım 2 oda yakıyorum hatta gündüzleri yatak odasını kapatıyorum, sadece oturma odam açık oluyor.
Apartmanda da herkes yaktığı için evin içi sıcacık oluyor.
Sabah kapatıp, akşam açtığım bir kalorifer nasıl olurda 1300₺ faturaya sebep olur. Üstelik 35-40 arasında falan yakıyorum.
Kızımı kat kay giydirip, penguen gibi mi yürütsem acaba? Yazık günah gerçekten…
Ya da kocamın hemen çıkılık yapıp, konuyu sexe bağlamasına mı sinir olsam ? :KK70: ısınmak için taktiği belli hxhdjd
Ay nolur birileri yazsın bize 1301 ₺ geldi diye de rahatlıyım jdjdjjd
Tüm evi yakanlara ne kadar geliyor diye düşünüyorum sabahtan beri . Bir foruma girdim dona.. diye başlayan :KK70:
İnanılmaz pinti insanların birleştiği, hohlayarak ısınan tipler var. Öyle tipler bana yazmasın hxhsjd survivor hayatı yaşamak istemiyorum. Ama hadi bir birimize alev, ateş atalım 🔥
140 metrekare bütün odaları yanan evime 500 küsür geldi benim. 45 derecede sabit yanıyor. Sizin konuyu görünce şikayet etmemeye karar verdim.

Apartmanın her yeri yalıtımlı. Dandik müteaahit yapımı değil. Dediklerinizi yapıyoruz zaten? Açarsak evde 2 yeri açıyoruz, bu ay 3 gün açtık. Şu an yanmıyor ev ve sıcak. Üstümde sadece nike polar olmayan sweati var altında sporcu sutyenden başka bir şey yok. Ayağımda da normal çorap ve panduf.
Komşular yakıyordur muhtemelen.

Komşular yakıyordur muhtemelen.
Alta da 180 geldi. Üstümüzde genelde evde kalan yok pek yakmıyorlar biz gibi onlara da 96 geldi. Bende pencerelerde bile sünger yalıtımı var. Ayrıca apartmanın müteahhidi babamdı, dolayısıyla her şeyi tam. Bizim apartmana gelen max fatura 275 bu yıl, bundan sonra da düşer iyice faturalar.

Apartmanın her yeri yalıtımlı. Dandik müteaahit yapımı değil. Dediklerinizi yapıyoruz zaten? Açarsak evde 2 yeri açıyoruz, bu ay 3 gün açtık. Şu an yanmıyor ev ve sıcak. Üstümde sadece nike polar olmayan sweati var altında sporcu sutyenden başka bir şey yok. Ayağımda da normal çorap ve panduf.
Benim evim full güneş alıyor ara kat yalıtım var ama yine de bu zamlarla 400 göreceğiz..

X