- Konu Sahibi bubendegilim
diğer yorumlarına baktım şimdi de merkezi sistemmiş. işin içinde bir şey var kesin, mutlaka görüşsün.Olabilir. Az yaktığı için ceza yemiş de olabilir. Görüşmesi gerekiyor site yönetimiyle.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
diğer yorumlarına baktım şimdi de merkezi sistemmiş. işin içinde bir şey var kesin, mutlaka görüşsün.Olabilir. Az yaktığı için ceza yemiş de olabilir. Görüşmesi gerekiyor site yönetimiyle.
Geçmiş zaman şimdi tam hatırlamıyorum. Atıyorum doğalgazın birimi 2 ise, bize 2.25 den hesaplayıp faturandırıyorlardı. Su da aynı şekildeydi. Şimdi aklıma geldi resmen siteye çalışıyorduk.acaba konu sahibi aşağıdaki gibi bir durumla mı karşılaştı diye düşünüyorum eğer merkezi sistemse.
kömür işi daha kötü ama. doğalgaz kaç gelirse gelsin konforu bin basar sobaya. sürekli soba yak, kovasıyla ayrı uğraş, pisliği tozu, baca sorunu olduğunda geri tepmesi hepsi ayrı dert. doğalgaz tertemiz en azından, bi düğmeyle açar bi düğmeyle kapatırsın. ayrıca faturanın içine ocak ve sıcak suyun da dahil olması gerekiyor yani çoğu yerde sistem böyle. mutfak tüpü 200 küsür zaten. 2 ayda bir tüp alınsa, kömür 3000 2 ayda bir en kötü ihtimalle tüp 200-250 arası. ek olarak pisliği, tozu, dumanı... sıcak su için ya şofben kullanılacak ya termosifon, o da elektrik faturasına etki eder. evet doğalgaz zamları abartı ama en konforlu kullanım doğalgazda.Bizede 750 TL geldi üst komşuma herzaman daha ucuz geliyor bizimde evden kaynaklı ama ısıtıyor yani napalim
Kömürün tonu 3000 TL sadece 2 ton takılsa bile soba daha pahalıya denk geliyor .
Burada hala çoğu ev sobalı
evet evet ondan dedim işte kafalarına göre bişey geçirmiş olabilirler. bizde herkes bireysel, dağıtım şirketinin faturasını baz alıyoruz. birim fiyat neyse o, kullanım neyse o. yan komşun, üst komşunla alakasız, tamamen bireyselsin. hiç yakmazsan hiç gelmez. merkezi sistem olunca ben hep bi acaba diyorum. zaten merkezi sistemde boş dairelere de doğalgaz faturası çıkıyor.Geçmiş zaman şimdi tam hatırlamıyorum. Atıyorum doğalgazın birimi 2 ise, bize 2.25 den hesaplayıp faturandırıyorlardı. Su da aynı şekildeydi. Şimdi aklıma geldi resmen siteye çalışıyorduk.
421 milyona 421 tane ev alırsın yahuEvim 3+1 4petek 40 ile 50 arasi yanıyor
Bu ay 421milyon gelmiş
Bence de en güzeli bireysel. Merkezi sistemli bir sitede de oturdum. Kömür yakıyorlardı, bazı odaları kapattığım halde ev cehennem gibi oluyordu. Safi israf.evet evet ondan dedim işte kafalarına göre bişey geçirmiş olabilirler. bizde herkes bireysel, dağıtım şirketinin faturasını baz alıyoruz. birim fiyat neyse o, kullanım neyse o. yan komşun, üst komşunla alakasız, tamamen bireyselsin. hiç yakmazsan hiç gelmez. merkezi sistem olunca ben hep bi acaba diyorum. zaten merkezi sistemde boş dairelere de doğalgaz faturası çıkıyor.
Aman yok ya ne cezası kudra. Alt kat geçen sene şubatt 80 lira ödedi. Kadın sadece tek oda yakıyor. Annemin zemini buz gibi buz. Yakmıyor asla battaniyeyle geziyor.Olabilir. Az yaktığı için ceza yemiş de olabilir. Görüşmesi gerekiyor site yönetimiyle.
İstanbul gibi bir yerde “residance” de oturuyorsanız 1.000 ₺ doğalgazın koymaması lazım değil mi ? Nitekim aidatı daha külfetli rezizdancelerinnnnMerabaynn .
Evet başlıkta da okuduğunuz gibi 1300₺ gelen bir faturadan bahsedeceğim. Hatta 3-5 sayfa yazabilirim.
İstanbulda epey yüksek bir binada oturuyoruz. Adına residance diyorlar Olmaz olsun cidden. Tutarken ay çok güzel, gökyüzüne ne güzel yakınız, geceleri perdeleri açar yıldızları seyrederiz diye tuttuk. Sonuç; hiç izleyemedik. Ama o kayan yıldızların nereye şeee yaptığı belli oldu hdjdjdj
1300₺ Şoku ile evde şu an kaloriferler kapalı ve ben askılı ile duruyorum. Öyle bir yangın geldi kiiii.
Hayır bir de anlamadığım 2 oda yakıyorum hatta gündüzleri yatak odasını kapatıyorum, sadece oturma odam açık oluyor.
Apartmanda da herkes yaktığı için evin içi sıcacık oluyor.
Sabah kapatıp, akşam açtığım bir kalorifer nasıl olurda 1300₺ faturaya sebep olur. Üstelik 35-40 arasında falan yakıyorum.
Kızımı kat kay giydirip, penguen gibi mi yürütsem acaba? Yazık günah gerçekten…
Ya da kocamın hemen çıkılık yapıp, konuyu sexe bağlamasına mı sinir olsam ? ısınmak için taktiği belli hxhdjd
Ay nolur birileri yazsın bize 1301 ₺ geldi diye de rahatlıyım jdjdjjd
Tüm evi yakanlara ne kadar geliyor diye düşünüyorum sabahtan beri . Bir foruma girdim dona.. diye başlayan
İnanılmaz pinti insanların birleştiği, hohlayarak ısınan tipler var. Öyle tipler bana yazmasın hxhsjd survivor hayatı yaşamak istemiyorum. Ama hadi bir birimize alev, ateş atalım
Dava açabiliyorsun komşuna öyle bi hakkın var. Bi düşünün bence. Bi de eski binalarda pay ölçer olayı olmuyor sanırım, kaçak çok çünkü.Aman yok ya ne cezası kudra. Alt kat geçen sene şubatt 80 lira ödedi. Kadın sadece tek oda yakıyor. Annemin zemini buz gibi buz. Yakmıyor asla battaniyeyle geziyor.
Merkezi sistemin en iyi yanı bu bence biz en azından ısınıyoruz gerçekten kapatamadıklarındam. Payölçerde de komşu derdi var
Şimdi şeyi düşünüyorlarmış iklimi sıcak illerin doğalgazı daha pahalı, soğuk yerlerinki daha ucuz olacakmış gibi birtakım fikirler.Konu sahibi yorumları okuyunca sizinki Cidden çok fazla gelmiş ...
Şuan şoklardayım doğal gaz okadar ucuz mu yaa yorumları okuyunca içim ısındı burda bizim buraya neden doğal gaz gelmiyor yaa vallahi sinirden çatlıyorum
Senin su faturana noldu?Gidip kombimin her yerini öpeyim. Dün bir sürü saydirdim garibana faturayı fazla bulduğum için residence'de oturuyorsun diye fazla fazla yazıyorlar sana belli ki
Gece -2 en düşük mü Çalıştığım yerde gündüz -20’yi gördük geçende .bence aç kapa yaptığınız için çok geliyor bizim evde oda termostatlı çıkarken oda sıcaklığını 20 de bırakıyoruz gelince 24 yapıyoruz kombide 40 ta sürekli evimizde 4+1 2 mutfak var sadece iki odasını yakmıyorum hiç kullanılmadığından kalan heryer açık ama 800 geliyor en soğuk havada (gerçi biz daha sıcak iklimdeyiz en soğuk dediğim -2 gördük gece)
Ee kira ne kadan pekiğğHahsvausbhw yok kıazzz. Residance adı batsın. Ne işim vardı acaba ? Aidata da zam gelmiş. Artık en iyi montla gezeyim Moncler mont xhehhd of Calci dur kıaz moralim bozuk.
Merkezi sisteme herkese aynı fatura gelmesi gerekmiyor mu?Kombi yok bizim evlerde. Merkezi sistem. Yani onla alakalı olamaz sanırım. Of bize nasıl bu kadar geldi yaw.
Elektrik 100,su 80 mi?Ben 237 lira elektrik faturası ödedim,su kontörlü,aybaşında 200 liralık yükledim ay sonuna su bitiyor.Gaz lambası falan mı yakıyorsun kuzum?Aynen kuş yok gelen kuşta mıçmaya geliyor
Balkona çiçek aldım , çiçek açmadı öyle bir yer.
Elektrik 100 gelmiş, su 80 onlar normal ama bu anormal
Doğru diyorsun yakıcem ulen tüm evi