13 yaşindaki kızım matematikten nefret ediyor,fikir istiyorum..

matematikten anlamadığını ,o dersi sevmediğini, bu durum nedeniyle sınava çalışmayacağını ,çalışsa bile bir şeyi anlamadığını söylüyor,
Önce bu düşüncelerden vazgeçmeli. Yoksa çok zor. Direkt beyin öğrenmeye kapalı yani anlamıyorum diyerek.

Bende 8.sınıfa kadar matematikten nefret ederdim sonrasında baktım yapabiliyorum ve bu durumdan tatmin oluyorum. Ondan sonra sınıflarda hep 1.oldum matematikte. Sonra da matematik okudum 🤭

Matematiksiz yine olmuyor.

Güzel sanatlar lisesine de girmek zor onlara girmek içinde yine iyi bir puan almak lazım. Kısacası yine Matematik baş rolde.
Oks vardı benim zamanımda hayatım boyunca nefret ettim okumaktan diğer derslerden. Sınıfta en düsük puan bendeydi calısmadan etmeden 200 aldım. Güzel sanatlara 300-400 küsür puan alan arkadaslarımda girdi. Kazanamadılar. 200 puanla 6’lıkla kazandım.

Üniversite icin dershaneye gitmedim özel ders almadım istemiyordum cünkü. Belirli önemli üniversiteleri kazandım düsük puanlarımla. Yani sınavlarda matematik bölümüm full boştu. Lise boyunca akademi ve özel kurslara gittim çizim eğitimim icin. Ama derslerle asla aram iyi olmadı. Sözelime güvenirim sadece.

Matematiksiz yine olmuyor.

Güzel sanatlar lisesine de girmek zor onlara girmek içinde yine iyi bir puan almak lazım. Kısacası yine Matematik baş rolde.
tabii ki de biliyorum, ama geçicek kadar olsa yetiyor.. benim bahsettiğim ilgi alanları ve o alana zorlanma meselesi.
ayrıca güzel sanatlara girmekte matematik başrolde değil ki.

Günaydın hanımlar Benim 12 yaşında bir kızım var 8 .sınıfa gidiyor .Aslında okulunu seviyor ama bugün matematikten sınav vardı akşam bana kesinlikle matematikten anlamadığını ,o dersi sevmediğini, bu durum nedeniyle sınava çalışmayacağını ,çalışsa bile bir şeyi anlamadığını söylüyor, ona yardımcı olmamı da istemiyor . Geçen sene pandemi uzaktan eğitim derken bir yıl kayıp oldu gibi...
Eğitim hayatında matematik dersinin önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Diğer derslerde özellikle İngilizcede çok çok başarılı ...
Bu konuyla ilgili düşünüyorum acaba ona matematiği nasıl sevdirebilirim bu durum o belli etmese de okuldaki performansını da etkiliyor anlıyorum ...
Aslında öğretmeni çok iyi ders anlatımı olan bir hoca sorun benim güzel kızım da fikirlerinizi alabilir miyim.. Belki bir yardımım dokunur bu şekilde
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim...
Matematik bütün derslerden en eglencelisidir ama anlamiyorsa iskencedir. Geometriye hastaydim okuldayken oğlumda benim tersime sevmiyor matematigi ek ders alıyor simdilik iyi gidiyoruz. Yazisi kötü ergoterapiye gidiyor.

Size matematik ögretmeniyle konusmanizi tavsiye ederim eminim Size bir yol gösterecektir. Birde sayisal ve sözelci gercegi var.

Günaydın hanımlar Benim 12 yaşında bir kızım var 8 .sınıfa gidiyor .Aslında okulunu seviyor ama bugün matematikten sınav vardı akşam bana kesinlikle matematikten anlamadığını ,o dersi sevmediğini, bu durum nedeniyle sınava çalışmayacağını ,çalışsa bile bir şeyi anlamadığını söylüyor, ona yardımcı olmamı da istemiyor . Geçen sene pandemi uzaktan eğitim derken bir yıl kayıp oldu gibi...
Eğitim hayatında matematik dersinin önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Diğer derslerde özellikle İngilizcede çok çok başarılı ...
Bu konuyla ilgili düşünüyorum acaba ona matematiği nasıl sevdirebilirim bu durum o belli etmese de okuldaki performansını da etkiliyor anlıyorum ...
Aslında öğretmeni çok iyi ders anlatımı olan bir hoca sorun benim güzel kızım da fikirlerinizi alabilir miyim.. Belki bir yardımım dokunur bu şekilde
Niyetiniz iyi anlıyorum ama yapmayın. Herkes sayısalcı olmak zorunda değil. Herkes matematik fen bilmek zorunda da değil. Sanata, dile, tarihe yönelmek istiyorsa bırakın yönelsin.

Benim sayılalım iyiydi ama edebiyattan nefret ederdim mesela. Sevmediğim için de çalışırken isteksiz olurdum haliyle ezberleyemezdim.

Annem babam beni zorlasaydı çok üzülürdüm mesela 😕

Eğitim sistemimizde zeka=matematik olduğu için matematik öğretiminde ciddi sorun olduğunu düşünüyorum. Üstüne üstlük -maalesef- cinsiyet normları da işin içine girince iyice zorlaşıyor matematik. Kızınızın matematikte daha iyi olması isteğinizi anlayışla karşılıyorum çünkü sınav sistemleri bu şekilde. Benim önerim daha önce de arkadaşların söylediği antrenmanlarla matematik kitabı olacak ki kendim de onu kullanıyorum şu an. Bir de hangi konudan ne eksiği var tespit edebilirseniz işiniz çok kolaylaşır. YouTube’da da envai çeşit hoca var. Sizi belli bir aşamaya getirirler. YouTube’un şöyle bir avantajı var yanlış yapsanız da sıkıntı yok çünkü çekinecek kimse yok, anlamadığı yeri isterse 20 kere dinler. Umarım çözülür matematik sıkıntısı.

aynı dertten bizde muzdaribiz , pandemi öncesi bütün dersleri çok iyiydi , 85 alınca üzülürdü ,

ama matematiği toparlayamıyoruz bir türlü , özel aldırıyoruz özel hoca kendi kendini paralayacak sen bu notları nasıl alırsın diye , çünkü adamın yaptıgı sınavda çok başarılı ki soru tipini bayaa zorlaştırarak sormuş baktık onları tıkır tıkır yapıyor , ama sınavdakine gelince , 40 alıyor 30 alıyor, deliye dönecem resmen ,

allah ım sen bizi çaresizlikle sınama yarabbim
çaresizlik ne alaka herkes matematik yapmak zorunda mı

İmkanınız var mı bilemem ama özel ders çözüm olabilir.Herkesin sayısal zekası yüksek olmayabilir ama özel ders ile alabileceğiniz en yüksek verimi alırsınız.Cok sayıda ilkokul öğrencisine özel ders verdim bekarken,verimli oluyor.Sinifta bir hafta süren konuyu bir saatte kolayca ogrenebiliyorlar.Belki pahalı ama tecrübeli bir öğretmen ile buna değer.

Ben de o yaşta kızınızla aynı durumdaydım
Özel ders almaya başladığım ilk gün öğretmenim tahtayı ters çevirip herşeyi tersten anlattı bu benim dönüm noktam oldu mesela
Aslında en önemlisi çocuğunuz matematiği sevmek zorunda değil, bunda başarılı olmak zorunda değil, bunu bir kabul edin
İngilizcesi çok iyiyse bundan zevk alıyorsa matematiği İngilizce öğretecek birini bulun, geleceği için de inanılmaz faydalı birşey yapmış olursunuz

Merhaba, öncelikle bilicli bir veli olduğunuz belli sorun kızımda demişsiniz ( aslında sorun değil , belki alt yapı eksikliği belki ilgisi hiç olmadı belki daha önceki öğretmenlerinden kaynaklı , bu sebeplerden ötürü o dersi sevmemiş olabilir ) size önerim en basit temel düzeyden başlatarak ona da yapabildiğini gösterecek şekilde sorualr cozdurerek yavaş yavaş sevdirebikirsiniz biraz zaman ve sabır gerek sadece bunu bir öğretmen olarak söylüyorum :KK66: başarılı bir egitim hayatı dilerim güzel kızınıza sevgiler 🙏

Öğretmenin çok iyi öğrettiğini nereden biliyorsunuz ayrıca?
Her insan aynı şekilde mi öğreniyor?
Belki kızınızın frekansını yakalayamıyor tüm sorun öğretmenin tarzında belki

Ayrıca çaresizlik nedir ya! Bu mu çaresizlik! Çocuğunuzun sağlığıyla mı sınanıyorsunuz, hayatıyla mı sınanıyorsunuz, güvenliğiyle mi sınanıyorsunuz! Alt tarafı matematiği sevmiyor

aynen bak buna yüzde binsekiz yüz katılıyorum
türevi anlamadım of aman geçeyim diyemezsin integrali geliyor integralden sonra diferansiyel denklem dediğin şey komple türev, hepsi üst üste biniyor ayrışmıyor.
Matematiği zor yapan bu olabilir. Biyolojide/coğrafyada bu kadar üst üste birikme yok.
o nedenle sorunu hemen çözmek lazım, 1 yıl beklemek "aman seneye aldırayım özel ders bu sene kolay" demek çözümü çok zorlaştırabiliyor.
Dediğim gibi ben sistemden çok uzak kaldım, kızım mezun olalı yıllar geçti, benim zamanımın eğitimi de bildiğimi kadarıyla kalmadı ama sanırım mantık hiç değişmedi, atıyorum tarih dersinde birkaç konuyu atlasanız dönüp o konuları çalışma öğrenme imkanınız var, kaçırdığınız ünitelerin göreceğiniz ünitelere pek etkisi olmuyor ama matematikte birçok konu bir süre sonra birbiriyle iç içe geçiyor.

Elbette herkes sayısal zekaya sahip olmak zorunda değil fakat anlamadığı için sevmediğini söyleyen bir çocuğun önce neden anlamadığını tespit etmek lazım, sayısal zekaya mı sahip değil yoksa onun kavrayamadığı konuları anlayan arkadaşlarıyla kendini kıyaslayıp matematikten anlamıyorum kaygısı yaşadığı için mi?

13 yaş ergenlik yaşı, bu yaşlarda çocuklar çoğu konuda kendilerini arkadaşlarıyla kıyaslar, anlamadığı için derste başarısız olmak, düşük not almak dünyalarının başına yıkılması gibi bir şey olabiliyor.

Öğretmenin çok iyi öğrettiğini nereden biliyorsunuz ayrıca?
Her insan aynı şekilde mi öğreniyor?
Belki kızınızın frekansını yakalayamıyor tüm sorun öğretmenin tarzında belki

Ayrıca çaresizlik nedir ya! Bu mu çaresizlik! Çocuğunuzun sağlığıyla mı sınanıyorsunuz, hayatıyla mı sınanıyorsunuz, güvenliğiyle mi sınanıyorsunuz! Alt tarafı matematiği sevmiyor
Çaresizliğin ne olduğunu biliyorum sizin farklı bir amacınız var galiba ... üslubunuza dikkat edin

31 yaşındayım matematikten nefret ediyorum. Doktora yapan insanım ama çarpım tablosunun bir kısmını hala ezbere direkt bilemem, zihinden çoğu basit matematik işlemini yapamam.
Buna rağmen iyi bir liseyi, çok iyi bir üniversiteyi ve kpss yi kazandım. Hatta üniversite sınavında ilk 250 ye bile girdim. Bunu nasıl yaptım derseniz matematik dışındaki dersleri (özellikle türkçe ve sosyal bilimlerle ilgili olanları) sınavlarda hep tamamen ya da tamama yakın doğru yaptım. Ve o derslerde üstüne düştüğüm için çok hızlandım. Sınavlarda hemen bu dersleri bitirip kalan tüm zamanımı matematik sorularının kolay olanlarını şıkları tek tek deneyerek çözebildiğim kadarını çözüyordum. Ales sınavına girdim gene aynı onda da böyle yapa yapa 92 aldım. Hala matematikte havuz dolma boşaltma sorusu bile çözemeyecek durumdayım. Bu benim günlük yaşamımı çok az etkiliyor. Para üstü alışveriş ya da ekonomik bütçe konularında gayet iyi olsam da formül, geometri vs bilgim yok yani almıyor kafam.
Bu arada lise düzeyinde karekök yayınları matematik 0 kitabı beni kpss ye de ales e de hazırladı. Bunun kızınız düzeyinde olanı da vardır belki.

Not: geometri bilmediğim için arabayı doğru açıyla park etme gibi yeteneklerim yok bence. Yine de kahrolsun matematik :)

Çaresizliğin ne olduğunu biliyorum sizin farklı bir amacınız var galiba ... üslubunuza dikkat edin
Var var çok farklı amaçlarım var
Çocuğum matematiği sevmiyorum diyor diye çaresizim diyen bir anneye gerçek çaresizliğin ne olduğunu hatırlatmak gibi bir amacım var mesela
Üslubumun nesi sizi hoşnut etmedi acaba?
Dikkat edeceğim birşey yok üslubum bu ben de buyum

Ayy benim oğlumda öyleydi lgs ye hazırlanırken özel der aldırmaya başladım iki ay oldu anne ben matematigi sevmiyorum anlamıyorum da turizm otelcilige gidip aşçı olcam sonra da yurt dışına gitcem dedi tabi biz delirdik oğlum yapma etme bak daha küçüksün fikrin değişir yok dinlemedi bizi şimdi 10. Sınıfta otelde şefleri çok beğeniyor cok istekli yetenekli diyolar ama benim hala kafam karışık bu arada oğlumun ingilizcesi de çok iyi okulda da Rusça öğreniyorlar ruscasi da öyle yazın diğer dillerden de kursa göndercem dilden yürüyecez artık matematikle konuyu kapattı benim ki bu seneden sonra da matematik dersi yok okulda ama üniversite isterse özel ders aldırırim yine özel ders derim ama temelden anlatmaya başlamalı hocası yoksa o da yararlı olmaz

Çocuğum matematiği sevmiyorum diyor diye çaresizim diyen bir anneye gerçek çaresizliğin ne olduğunu hatırlatmak gibi bir amacım var mesela
Sizden fikir isteyen yok...

Çaresizlik diyip duruyorsunuz asıl çaresiz tamda sizsiniz yazık ,30 kişi bu konuya cvp verdiyse sadece siz bu konuya böyle yaklaşımda bulundunuz buldunuz...
Ben hicbir mesajımda çaresizim yazmadım düzgün okuyun ..

X