13 yaşindaki kızım matematikten nefret ediyor,fikir istiyorum..

ogretmenını mı sevmıyor acaba benım aklıma ılk o geldı
bırde bazı cocuklar baska derslerde basarılı olurlar ıstersenız etut e yazdırın ozzel ders ımkanınız varsa unıversıte ogrencılerı uygun fıyatlara ders verıyorlar hem ogrendıgınde anlamaya basladıgında onunda hosuna gıdıcektır anlamayıp basarısız oldugunda dersten daha da soguyor olabılır

en güzel matematik çalışma tekniği defteri önüne alıp baştan çalışmak.
öğretmenin anlatisi çözdüğü örnekleri tekrar gözden geçirmek kısa bi ders özeti gibi oluyo..

ben kime matematiği kendi defterinden çalıştırsam 1 2 alan çocuklar 4 5 aldılar:)

Doğru öğretmene denk gelmemiş olabilir. Ben de hala başarılı değilim matematikte ve bu yüzden sevmiyorum.
Şeyma Çekici var instada matematik öğretmeni, psikoloji okuyor bir taraftan da. sınav öğrencilerine sınav rehberliği yapıyor özel atölye programları ile. Bi incelemenizi tavsiye ederim.
Ben de matematiği sevmem ama istagramda o kadar güzel ve pratik anlatımlar var ki onlardan bir kaçını takip etseniz .İnanın benim öğretmenlerim onlardan biri olsa matematiği çok severdim .

Öyle bir anlattınız ki öğrenciniz olasım geldi. 🥳 Matematikten nefret eden bir insan olarak. :KK43:
Ben de çok severdim okulda.
Halen de çok severim.
Bu bence beyin yapısıyla alakalı.
Benim de sözelim iyi değildi.
Halen öyle.
Gidip bu kafayla AÖF edebiyat okudum.
Ama nasıl?
İşte mantıkla, benzetmelerle felan.
Neden edebiyat?
Cünkü sayısalcı da olsam sözelden Türkçe, Edebiyatım ve coğrafyam hep yüksekti.
Bir de ben matematiğe matematik olarak bakmadım hiç.
Hep bulmaca çözüyor hissiyle çözdüm.
Üniversite sınavına hazırlanırken akşam yatmadan önce muhakkak matematik, geometri çalışırdım.
Çünkü çözemediklerimi rüyamda uğraşırdım ve sabah ilk işim kalkıp soruya bakıp çözümünü bulmak olurdu.
Eee bu kafayla da matematiği hiç sevmeyen çocuğumu anlamıyorum.
Yardım da edemiyorum.
Çünkü istemiyor.
Yeni nesil sorular da dahil (bazıları zorluyor az çalışsam yaparım da) yardımcı olurum ama istemiyor evlat.
Ağlamak istiyorum.😭😭😭
Kardeşi de onun tam tersi.
İkinci sınıfta sürekli matematik çözmek istiyor.
Tamamen beyin yapısı ve istekle olan birşeymiş anladım.
Çalışarak da en asgari matematik olur ama ben yapamıyorumu kabul etmiyorum.
Sadece farklı yöntemlerle ve belki biraz daha çok özveriyle olmayacak iş değil.

Ben de çok severdim okulda.
Halen de çok severim.
Bu bence beyin yapısıyla alakalı.
Benim de sözelim iyi değildi.
Halen öyle.
Gidip bu kafayla AÖF edebiyat okudum.
Ama nasıl?
İşte mantıkla, benzetmelerle felan.
Neden edebiyat?
Cünkü sayısalcı da olsam sözelden Türkçe, Edebiyatım ve coğrafyam hep yüksekti.
Bir de ben matematiğe matematik olarak bakmadım hiç.
Hep bulmaca çözüyor hissiyle çözdüm.
Üniversite sınavına hazırlanırken akşam yatmadan önce muhakkak matematik, geometri çalışırdım.
Çünkü çözemediklerimi rüyamda uğraşırdım ve sabah ilk işim kalkıp soruya bakıp çözümünü bulmak olurdu.
Eee bu kafayla da matematiği hiç sevmeyen çocuğumu anlamıyorum.
Yardım da edemiyorum.
Çünkü istemiyor.
Yeni nesil sorular da dahil (bazıları zorluyor az çalışsam yaparım da) yardımcı olurum ama istemiyor evlat.
Ağlamak istiyorum.😭😭😭
Kardeşi de onun tam tersi.
İkinci sınıfta sürekli matematik çözmek istiyor.
Tamamen beyin yapısı ve istekle olan birşeymiş anladım.
Çalışarak da en asgari matematik olur ama ben yapamıyorumu kabul etmiyorum.
Sadece farklı yöntemlerle ve belki biraz daha çok özveriyle olmayacak iş değil.
Tamam hocam valla matematik yapacağım gaza geldim. :)
Evladınız ile ilgili olan sorun içinde Allah gönlünüze göre versin ne diyeyim. Ben de nefret ederdim asla istemezdim kitapları fırlatırdım. :KK43:

Bence herkesin matematiği iyi olmak durumunda değil.38 yaşındayım Anadolu Lisesi mezunuyum.Bunu özellikle belirttim çünkü benim zamanimda Anadolu Liseleri sınavla gerçekten kalifiye olan çocukları alan,bir sene sadece İngilizce hazirlik okuduktan sonra fizik,kimya,biyoloji ve matematik derslerini bile ingilizce okutan okullardi.Secilen öğrenciydim ama matematik dersim berbattı.Bi türlü beceremedim 7 yıl boyunca🤭geçme notu yanlış hatırlamıyorsam 45 ti ve ben hep 45 le ite kaka geçerdim.Ama ingilizcem çok iyiydi.Hep parmakla gösterilen öğrenci olmuştum.Universiteye de dereceyle girmiştim.100 sorudan 2 yanlışım vardı.Demem o ki matematiği berbat bı öğrenci olarak ingilizce dersi muhteşem bı öğrenciydim.İngilizce öğretmenliğini dereceyle bitirdim.Belki kızınızın da başka derslere yeteneği ve ilgisi vardır.İlgisi olan dersin üzerine gelecek inşa etmek bence çok daha mantıklı.Hem o mutlu olur hem siz.Bu kadar üzülmeyin inanın kesfedecegi pek çok güzel yanı vardır.Daha yolun başı🌸❤️🥰
Aynı okuldan mezun olmuşuz... hazırlıkta 7 ders sadece ingilizce görüyorum diyordum arkadaşlarım peki benim adımın ingilizcesi ne diye sorduğunda yine ayşe derdim mesela ,srnde bişiy öğrenememişsin diyorlardı ay ne çektim o günler ...😊😊😊😊

insanların yeteneklerine göre şekillenmesi taraftarıyım. matematik hiç sevmem. hep de kötü not aldım. ama bu benim şu an iletişim alanında doktora yapmama engel olmadı. ilerlemez diye düşünmeyin her şey matematik dersi değil.:işsiz:

sevmeme sebebim hocalarımdı ancak benim sözel olarak kafamın daha çok çalıştığı bir gerçekti. lisede elimde edebi romanlar, gazete okuma alışkanlığım ve konuşkan olmamla zaten dışarıdan belli oluyordu ne tarafa yönelmiş olduğum.

Siz diyorsanız illa sevmeli, onun sevdiği tarzda anlatan yumuşak bir hoca tutacaksınız.

Valahi kızınız sonuna kadar haklı.Ortaokula giden yiğenim var geçen matematik ödevini yaptırayım dedim inanın soruları ben çözemedim.Bu nasıl müfredat?? Bu nasıl sorular ?? Allah gençlerimize yardım etsin ne diyeyim gerçekten çok zorlamış konular.
Bunun dışında bence anlaşabileceği dinamik bir hoca ile özel ders aldırın tek çözüm bu gibi duruyor.
Benimde kızım ortaokula gidiyor gayet basit matematik konuları. Avukat birisi nasil çözemiyor ortaokul sorularını anlam veremedim. Kızım da bende gayet kolay çözüyoruz.
Galaxyeliz61 Galaxyeliz61 matematik biraz aşk işi bence çocuğun sevmesi lazım ki anlayıp yapabilsin, sevmesi icinde öğretmenini sevmesi gerekir. Özel ders imkanınız var ise deneyebilirsiniz

Benimde kızım ortaokula gidiyor gayet basit matematik konuları. Avukat birisi nasil çözemiyor ortaokul sorularını anlam veremedim. Kızım da bende gayet kolay çözüyoruz.
Galaxyeliz61 Galaxyeliz61 matematik biraz aşk işi bence çocuğun sevmesi lazım ki anlayıp yapabilsin, sevmesi icinde öğretmenini sevmesi gerekir. Özel ders imkanınız var ise deneyebilirsiniz
Normal matematik konuları değil de bu yeni nesil sorular bahsettiği sanırım.

Ben matematiği çok severim ama gel gör ki tarih coğrafya hiç sevmem. Sayısal zekam gelişmiş. Kızınızın sözel zekası yüksek demekki matematiği temelden bilse yeter bence o yüzden özel hoca tutmanızı tavsiye ederim

Günaydın hanımlar Benim 12 yaşında bir kızım var 8 .sınıfa gidiyor .Aslında okulunu seviyor ama bugün matematikten sınav vardı akşam bana kesinlikle matematikten anlamadığını ,o dersi sevmediğini, bu durum nedeniyle sınava çalışmayacağını ,çalışsa bile bir şeyi anlamadığını söylüyor, ona yardımcı olmamı da istemiyor . Geçen sene pandemi uzaktan eğitim derken bir yıl kayıp oldu gibi...
Eğitim hayatında matematik dersinin önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Diğer derslerde özellikle İngilizcede çok çok başarılı ...
Bu konuyla ilgili düşünüyorum acaba ona matematiği nasıl sevdirebilirim bu durum o belli etmese de okuldaki performansını da etkiliyor anlıyorum ...
Aslında öğretmeni çok iyi ders anlatımı olan bir hoca sorun benim güzel kızım da fikirlerinizi alabilir miyim.. Belki bir yardımım dokunur bu şekilde
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim...
Merhaba yazinizi daha once okumustum fakat tum soylenebilecekler soylenmis diye yazmamistim . Simdi instagramda denk geldim . Matematik rontgeni hesap. Sanirim once matematik durumunu analiz ediyorlar ,ona gore der veriyorlar online. Siz de bir bakin isterseniz, umarim yardimci olur ☺️

Merhaba yazinizi daha once okumustum fakat tum soylenebilecekler soylenmis diye yazmamistim . Simdi instagramda denk geldim . Matematik rontgeni hesap. Sanirim once matematik durumunu analiz ediyorlar ,ona gore der veriyorlar online. Siz de bir bakin isterseniz, umarim yardimci olur ☺️
Hemen bakıyorum teşekkür ederim

Günaydın :)
Deriiiin bi ah çekerek yazıyorum bilin :)))
O derdi bir de bana sorun , bırakın matematiği , benimki okuldan okumaktan nefret ediyor . Ezelden beri çocuk okula gitmek istemiyor .
Okula değil sanki nazi kampına gönderiyoz arkadaş .
Konuştuk olmadı , sınıf öğretmenleriyle konuşturduk olmadı , kızdık olmadı , harçlığını kestik olmadı , çokça harçlık verdik olmadı .
Her güne ama istisnasız her güne ayrı bi bahanesi oluyor okula gitmemek için .
Az önce yine bi bahane mesajı attı eve gelebilmek için 🥺
Şimdilerde şey diyo , benim hayalim var bana karışmayın , ben tır alcam bi kaç tane ( tır arkadaşlar tır , hayale geeeeel ) ya lojistik işleticem ya da uluslar arası .
Hey Allahım ben nerelere gideyim .
Hiç olmazsa lise mezunu olsa , üniversite diplomasından umudum kestim çünkü .
Cok para var o işte .ama tırı almak mesele😁🤭

katılmıyorum size.öğretmenlerde söylüyor 5. sınıftan başlayarak müfredat çok ağır.lise de gördüğümüz eskiden konular bile var

Keşke erken yaşta okula başlatmasaydınız okula.. 12 yaş 8. Sınıf için çok erken. Matematik biraz soyut kalıyor çocuğunuzda bu soyutlamayı zihninde kuramıyor. Matematik dersini anlayabilmesi için mutlaka konuları somutlamanız lazım

X