13 yasindaki cocukla bas edemiyorum.

Yaaa istemeden güldüm yazınıza
Aileniz kardeş değil düşman doğurmuş resmen
Sukredin ki eviniz 2+1 değilmiş. Ya aynı okdada kalsaydiniz?
Bence yapacak tek şey alabildiğine az tepki vermek. Hiç umursamiyormus gibi davranmak . Çünkü anladığım kadarıyla sizi kızdırmak en büyük hobisi.
Odamızın kapısı her daim kilitli olsun, kitabinizi defterinizi asla oda dışına çıkarmayın. Kapı sadece siz iceeideyken açık olsun yani. Böylece olumsuz olayların önüne geçersiniz.
Laftan anlayan bir çocuğa benzemediği için konuşmak yersiz. Olabildiğine az muhatap olun ,öyle sevgilinizle falan aynı ortama sokmayin.
Kardeş değil de az sevilen ev arkadaşı gibi davranın yani. Zaten birkaç seneye su ergenliğin enerjisinden kurtulacak , ilgisi siz dışındaki kızlara kayacaktır. O zamana kadar merhaba merhaba takılmak daha iyi^^

Valla canim anne baba sert bi şekilde müdahale etmedikçe sen bahşedemezsin. Çünkü hep onu sana karşı savundukça ailen o daha da cesaretlenip uslanmaz. Benim en küçük kiz kardeşimde sürekli şımarık şımarık davraniyodu annemde hep o küçük o kucuk diye diye tepemize çıkardı. Bende ailemle kavga etme pahasına her defasında degisik degisik cezalar verdim ve uygulattim. Sonra sonra artık bana bulasmamaya basladi. Ama sende bu taktik ise yararmı hic emin olamadim

Disiplin şart,çok şımarmış belli.benim kardeşimde sürekli başkalarını suçlar asla kendisi haksız olamaz.sinirlenince saçma sapan tavırlar gösterir.asla ders çalışmaz ama başarız olursa suçlu ya ben ya annem yada babamdır asla kendisi değildir.küçükken annemçok şımarttı şimdi başa çıkamıyoruz.

Yemin içerim okurken tansiyonum yükseldi
Su erkek çocuklarının abla veya kız kardeşini rahatsız etmesi beni çıldırıyor.
Burda tek suçlu annen ve baban o erkek çocuğu olduğu için simartildi başa çıkarıldı şimdi geç önüne gece bilirsen
Benim bir kızım m var ikinciye hamileyim
Bu erkek olsa idi asla ve asla kızıma laf ettirmez o erkek diye ezdirmezdim
En sinir olduğum konu çünkü bu
Benim ailemden annem ve babam iki abim vardı iki kız kardeşiz abilerim en bizi hep hizmetçilik yaptırdığı abin yap o abin sus
Okumak istedik ne ablamı ne beni örgün okutmadilr ben erkek çocuğumu bile okutmadilr seni mi okutacağım dedi annem.
Şimdi büyüdüm evliyim bunları asla unutmuyorum.ilerde kin oluşuyor bu yüzden.
Erkek çocuk kral kız çocuk ezik bu yüzden ant içerim kızım var ikincide kızmış ikisininde kraliçe gibi büyütecegim
Birde ben kardeşler arasında adalete çok hassasim iki çocuğumda eşim bir kardeş birini bu şekil yıpratır üzere karşısında beni bulur.duzelecek kimse kimseyi kardeşten olsa yıpratamaz
Lütfen hakkını yedirme çok saygısızlık bunlar iyi dayanıyordu yine
Seni takdir ettim.

Sizde o ana baba oldugu surece hic bisi yapamazsiniz. Bu devran boyle devam eder kusura bakmayin.

Şok oldum annenizde biraz durumun ciddiyetini anlasa iyi olur simarta simarta ne olmasini istiyor kitleyin odanizi sevgi istiyor sizden bekliyor desek ilgide gosteriyormussunuz dersleri falan olsun bence siz bi piskiatriye gidin durumu anlatin o size nasil davranmaniz gerektigini aciklasin annenizin bakis acisi cok anlamsiz

13 küçük bir yas değil bu yaptıklarının kötü oldugunu bilmesi icin .Çok zor durumdasınız .Şu youtuberlar gibi olmuş .Ne sacma sapan davranıslar .İyi bir derse ihtiyacı var .Bütün degerli esyalarını teeeeek tek yok ederdim onunla uğraşsın dursun .

Sert yapma sakın. Senin dikkatini cekmeye calisiyor ve bunu seni çileden çıkararak başarıyor. Onunla ilgilen ve biraz zaman ayır . Arada olduğunu bilsen de paran varmı diye sor. Derslerine yardım etmemi istermisin vs gibi. Onu sevdiğini hissettir. Emin ol ters yapmaktan daha cok ise yarayacak
16 yasinda ve 6 yasinda iki cocuk annesi oalrak yaziyorum bunu sana...

Kardeşin sana ne yapıyorsa aynısını annene yap. Tepki gösterirse oğlun bana yapıyor. Birşey olmaz de geç. Başka türlü seni anlamazlar. Benim böyle kımıl zararlısı kardeşim olsa sabah akşam biber gazı sıkarım. Aynı annenin karnında yattık diye ağzımıza etmesin bi zahmet. Herkes haddini bilsin.

anne baba sert cıkmadıkdan sonra naparsanız yapın bu boyle devam eder
kotusu buyudugunde bırde evlenmesı var kendısı gıbı bırıyle evlenır ıkılı olurlar bırde
bırde cocukları olur kendısı gıbı

omur boyu cekersınız artık

aılenızın mudahale etmesı ıcın gerekırse psıkologa gıdın
psıkologa herseyı anlatın
sızınle alakalı gorusceklermıs gıbı aılenı cagırsın onlarla da konussun
ya da sıze yol gostersın basa cıkabılmenız ıcın
o evın cocuk ustunde mantıklı bırıne ıhtıyacı var cunku

bız abıme yapmıstık boyle bırsey benımde abım oldukca sımarıktır
ıse yaramıstı

ısınız cok zor

Okuyunca iyi ki kardeşim yok dedim.Abim ve ablam var , ben nasıl iyi bir kardeşmişim öyle ya.Melekmişim resmen.Kardeşin çok şımarık.Ergenliği biterse belki düzelir ama olan sana olur o arada.Sabretme ama kısasa kısas yapardım ben olsam.Allah kolaylık versin.

Sert de oldum.
Olmuyor ne yapsam olmuyor.
Ailem de simartti zamaninda simdi onlar da etkili degil.
Ne yapacagimi bilemiyorum.
Bi otorite figürü olması şart. Korktuğu biri demek istemiyorum, hiçbir çocuk anne veya babasından korkmamalı. Ama ailede hayalkırıklığına uğratmaktan korktuğu, sözlerini dikkate alacağı biri olmalı. Anneyle baba bu konuda başarısız olmuşlar maalesef. Ne yapmalı ben de bilemedim.

Üyeler bana kizacak belki ama tam dayaklık

Aslında okurken çok güldüm, espiri anlayışı fazla gelişmiş filan diyecektim ama cekilecek dava değil. Hele bi de saygisizlik var, çok fena. 13 yaş en zirve nokta, bundan sonra her sene yavaş yavaş durulur ama o durulana kadar olan size olur. Valla kardesinizi sindirecek birşeyler bulun, gerekirse aynilarini siz de ona yapın. Ya daaaaa yaptiklarina hic bir tepki vermeyin sizin sinir oluşunuzu göremeyince zevk almaz sıkılıp birakabilir zamanla.

13 yaş küçük bir yaş değil yalnız.Oğlum 12 yaşında,13 olmak üzere.Boyum sıra.Empati yapabilecek yaşta. Tüm erdemlerin bilincinde oldukları yaş.Hatta arkadaşın biri yazmış,komşunun oğlu o yaşlarda duvara işiyor filan diye. 8 yaştan bahsetmiyoruz.

aynılarını yapardim. guzellikle konuşmaktan anlamamis. kendi yaşasın da anlasin. sana daha fazla gücü yetmez pes eder.

Dayak vakti gelmis geciyor bile bir hatasinda cinnet gecir ozellikle sevdigi ne varsa kir dok zarar ver sonrasinda yanindan gecmeye korkar ciddiyim!!!Saglam bir cinnet gecir ama!en garanti cozum

Kendimi gördüm. Tekken yakalar eşşek sudan gelene kadar döverdim. Bir daha yapsın yapabiliyorsa tekrar ederse bu sefer dinlene dinlene döverim. Bu nedir yahu. Çocuk mu canavar mı belli degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…