• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

13 yasindaki cocukla bas edemiyorum.

Sana ne yaptığından çok neden yaptığı önemli. Bunlar şaka değil ve kardeşin acil destek almalı . Allah düşmanıma vermesin vallahi eldivenle sevilmez.
Annen baban çok çekecek ondan. Şimdi bu oğlum oğlum demelerinin cezasını çekecekler.
Kısa vadede evden ayrılma şansın varsa ayrıl bence . Yurt veya öğrenci evi olabilir

Davranislari ve konuşmaları..... Çok vahim. Neyse birşey demiyeyim iki oğlum var başıma gelir vesselam.

Ahahahahahsa çok özür dilerim. Istemsizce güldüm. :) Para çalması dışındaki durumlar tipik erkek ergen hareketleri. Benim de 12 yaşında oğlum var o da yapıyor benzer şeyler kizkardesine . Benim de cizmelerime bozuk para , mandalina kabuğu, misket filan koyuyor. Sampuanima slime koymuş vb. Böyle salakça şakalar yapıyor kendince. Ama sizinki coşmuş. :)

Gercekten artik ne yapacami bilmiyorum. 13 yasinda erkek kardesimle bas edemiyorum ben 22 yasinda son sinif universite ogrencisiyim.
Yaptiklarindan bir kac ornek vereyim.
-okula dolmusla gidiyorum. Cuzdanimdan paralari aliyor e ben de dolmusta adama para vereyim diye cuzdani bi aciyorum. Para yok 2 kez yapti bunu. Cuzdani sakliyorum yanima yedek para aliyorum artik.
( paraya ihtiyaci oldugundan degil, babam her gun onun harcligini da verir.)
-hukuk okuyorum, bazi sinavlara mevzuatlarla giriyoruz. Mevzuatlar kocaman kalin kitaplar oldugu icin hangi kanun nerde kolay bulabilmek icin kucuk post -it ler yapistirabiliyoruz, kanun adi yazip. Bir suru kanun var, bir suru post it oluyor. Final gunumde kitaplarimdan hepsini almis. Sok olmustum. Finalde fellik fellik kanun aradim onun yuzunden butun vaktim ona gitti.
- sinifinin whatsapp grubu var, ablamin burun estetigi olmadan onceki tipsizligi diye sacma sapan bi pozumu kendi okulun grubuna atmis, bi de bana gosterdi. Cildirdim.
Buna benzer bi kac sey daha yasandi.
-erkek arkadasim dogum gunumde bana bi kutu hazirlamis. Icine sevdigim seylerden koymus, ozenle sakladim nasil buldu napti o kutuyu bilmiyorum ama alip mahvetmis.
-kirk yilin basi kendime pahali bi ruj aldim, pastel boyasi bitmis de guya rujumu alip karalamis icine etmis.
Pahali oldugunu anlatmistim anneme o arada duymasina ragmen almis.
-ogretmenine ablam beni dovuyor demis,duyunca sok gecirdim. Birakin dovmeyi bir fiske atmisligim yoktur. Beni zorlasa da.
-diyetteyim, eve gelince kendime biseyler hazirliyorum. Yemegime gelip hapsirmalar, wcden cikip direkt yaptigim seye dokunma cabalari. Ben bakmayinca yag,tuz boca etmeler.
- erkek arkadasima, benim hakkimda sacma sapan seyler soylemis, gercekten sacma sapan..
- okulum uzak, yoldaki tek eglencem muzik dinlemek. Mp3 playerimi bi actim- butun playlistim silinmis. Bir kac kez oldu bu da.
-yine metro kartim, ogrenci kartim kayip. Yenilerini cikardim.
-sinavlari olunca calistirirdim, kotu alinca ablam yanlis anlatti ondan diyip durdu
-okulda montumun cebinde sacma sapan seyler cikti kac kez. Dis macununu skmisti bi defasinda. Yine sok gecirmistim.
-laptopmdan odev dosyalarimi sildi kac kez.
-terlige igne koymalar, cayima tuz atmalar, ayakkabimi saklamalar. Bu esek sakalarindan bahsetmiyorum bile
gordugunuz gbi bazilari minik ama cok sinir bozucu, butun gune negatif basliyorum
-kac kez ablacim, bak sen boyle yapiyosun ama bunlar benim hayatimda ciddi sorunlara yol aciyor dedim. "Cevap "Ondan yapiyom, mal "

Kac kez tartistim yok. Guzellikle anlattim, yok. Kavga ettim, yok.
En sonunda rehberlik hocasina gittim,konustum. 2 gun duzeldi sonra yine ayni.
Annem ve babam cok simartti. Simdi onlar da basedemiyor. Hos bisey de yapmiyolar. Oglum da oglum.
Kac kez psikologa goturelim normal degil dedim, yok benim oglum hasta degil diyen bi annem var.
Psikolojim bozuldu ya artik evden cikarken kirk kez kontrol ediyorum. Odamin kapisini kitliyorun diye annem cok kiziyor. Napsaydim baska ?
Ciddi soyluyorum bas edemiyorum. Daha neler neler var da iyice uzun olmasin diye yazmiyorum.
Ne yapayim ben ?
Bence sizde aynı onun dilinde konuşun onun size yaptıkları sinir bozucu şeyleri sizde ona yapın onu sinir edici şakalar yapın bunaltın onu illallah etsin sonunda da çekin kenara yaa nasılmış anla diye yaptım dersiniz ama vazgeçmeyin. O da altta kalmayacaktır siz de karşılık verin bakalım nasılsa pes edecektir:KK11:

Allah yardımcınız olsun terbiye edilmesi için biraz geç kalınmış bir çocuk ... Çocuk küçük yaşlarda öğrenmeli sınırları ve empatiyi... Artık uzman yardımı alması şart ama o anne baba ile bu da zor tabi.. Sizin yerinizde olsam kardeşimin bana yaptığı her şeyi annem ile babama yapardım ki anlasınlar sorunun ciddiyetini... Cüzdanlarını boşaltmakla başlayın bence !!!

Back