• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

13 yasindaki cocukla bas edemiyorum.

Doverdim diyen olmuş, yapmayın öyle şeyler, 2 sene sonra bir daha asla gücünüz yetmez, gün gelir devran döner, siz zararlı çıkarsınız :)

Aynılarını yapın diyenlere katılıyorum. Tecrübe ettim işe yarıyor.

Ergenlik çok korkunç bir şey gercekten :)
6. Sınıfta sınıfımıza bir çocuk geldi. Çokta dişliydim halbuki, çocuk sözde sürekli şaka yapıyor. Ama merdivenden itmeli falan. Yada sıradan oturduğum yeri kırmızıya boyuyor, sözde regli yeni öğrenmiş. Çantama bir seyler atıyor, allah bilir neler yaptığı bir şeyleri yedirmeye çalışıyor. Kiminde başarılı oluyor. Bazısında ciddi anlamda gücüm yettiğince dövüyorum.
Bir keresinde var gücümle tekmeledim bacak arasını çocuğun.
Neyse biraz öğretmenler engel biraz ben baş ediyorum, aileme söylesem babam iki seksen uzatır, salaklık işte acıyorum da. Bir sene böyle bitti.
Erkek bir kuzenim var yaz tatilinde anlatım buna.
E sen daha beterini yap dedi.
Ve öyle yaptım sonraki sene. Benim sıramı kırmızıya mı boyadı, teneffüste kitaplarının arasına ped koydum. Düşürdü orada burada.
Benimle sözlü alay mı etti? Bin beterini yaptım.
Çok sevdiği dinazorlu bir anahtarlığı vardı. Onu aldım vermedim.
Hoşlandığı kızla arasını bozdum.
Bilmem kaç kere topunu patlattım.
Aynı servisteydik, servise önce ben biniyordum. Servis şöförüne kaç kere o bugün okula gelmeyecek diyip aldırtmadım :)
Kantine onun Üstüne borç yapıp sınıfa çikolata ısmarladım.
Neyse, ben kazandım.

Bu arada ben gerçekten acıyordum. Engelli bir kardeşi vardı. Hayatı maddi olarak çok iyi ama ailesinden ilgi görmeyen bir çocuktu.
Böyle şeylerin altıdna yatan sebebi çözmek lazım.
Salt şımarıklık olmuyor genelde...

Gercekten artik ne yapacami bilmiyorum. 13 yasinda erkek kardesimle bas edemiyorum ben 22 yasinda son sinif universite ogrencisiyim.
Yaptiklarindan bir kac ornek vereyim.
-okula dolmusla gidiyorum. Cuzdanimdan paralari aliyor e ben de dolmusta adama para vereyim diye cuzdani bi aciyorum. Para yok 2 kez yapti bunu. Cuzdani sakliyorum yanima yedek para aliyorum artik.
( paraya ihtiyaci oldugundan degil, babam her gun onun harcligini da verir.)
-hukuk okuyorum, bazi sinavlara mevzuatlarla giriyoruz. Mevzuatlar kocaman kalin kitaplar oldugu icin hangi kanun nerde kolay bulabilmek icin kucuk post -it ler yapistirabiliyoruz, kanun adi yazip. Bir suru kanun var, bir suru post it oluyor. Final gunumde kitaplarimdan hepsini almis. Sok olmustum. Finalde fellik fellik kanun aradim onun yuzunden butun vaktim ona gitti.
- sinifinin whatsapp grubu var, ablamin burun estetigi olmadan onceki tipsizligi diye sacma sapan bi pozumu kendi okulun grubuna atmis, bi de bana gosterdi. Cildirdim.
Buna benzer bi kac sey daha yasandi.
-erkek arkadasim dogum gunumde bana bi kutu hazirlamis. Icine sevdigim seylerden koymus, ozenle sakladim nasil buldu napti o kutuyu bilmiyorum ama alip mahvetmis.
-kirk yilin basi kendime pahali bi ruj aldim, pastel boyasi bitmis de guya rujumu alip karalamis icine etmis.
Pahali oldugunu anlatmistim anneme o arada duymasina ragmen almis.
-ogretmenine ablam beni dovuyor demis,duyunca sok gecirdim. Birakin dovmeyi bir fiske atmisligim yoktur. Beni zorlasa da.
-diyetteyim, eve gelince kendime biseyler hazirliyorum. Yemegime gelip hapsirmalar, wcden cikip direkt yaptigim seye dokunma cabalari. Ben bakmayinca yag,tuz boca etmeler.
- erkek arkadasima, benim hakkimda sacma sapan seyler soylemis, gercekten sacma sapan..
- okulum uzak, yoldaki tek eglencem muzik dinlemek. Mp3 playerimi bi actim- butun playlistim silinmis. Bir kac kez oldu bu da.
-yine metro kartim, ogrenci kartim kayip. Yenilerini cikardim.
-sinavlari olunca calistirirdim, kotu alinca ablam yanlis anlatti ondan diyip durdu
-okulda montumun cebinde sacma sapan seyler cikti kac kez. Dis macununu skmisti bi defasinda. Yine sok gecirmistim.
-laptopmdan odev dosyalarimi sildi kac kez.
-terlige igne koymalar, cayima tuz atmalar, ayakkabimi saklamalar. Bu esek sakalarindan bahsetmiyorum bile
gordugunuz gbi bazilari minik ama cok sinir bozucu, butun gune negatif basliyorum
-kac kez ablacim, bak sen boyle yapiyosun ama bunlar benim hayatimda ciddi sorunlara yol aciyor dedim. "Cevap "Ondan yapiyom, mal "

Kac kez tartistim yok. Guzellikle anlattim, yok. Kavga ettim, yok.
En sonunda rehberlik hocasina gittim,konustum. 2 gun duzeldi sonra yine ayni.
Annem ve babam cok simartti. Simdi onlar da basedemiyor. Hos bisey de yapmiyolar. Oglum da oglum.
Kac kez psikologa goturelim normal degil dedim, yok benim oglum hasta degil diyen bi annem var.
Psikolojim bozuldu ya artik evden cikarken kirk kez kontrol ediyorum. Odamin kapisini kitliyorun diye annem cok kiziyor. Napsaydim baska ?
Ciddi soyluyorum bas edemiyorum. Daha neler neler var da iyice uzun olmasin diye yazmiyorum.
Ne yapayim ben ?
Okurken ben sinir krizi geçirdim. Benimde kız kardeşim var hemde 2 yaş küçük. Oda bazen beni sinir ediyor ben kendi kendime kimsenin böyle sinir eden kardeşi yoktur diyordum ama gidip öpeceğim kardeşimi. Yani sessiz mi kalmalısınız yoksa sert davranmalı mısınız bilmiyorum. Aileniz böyleykende ne yapsanız fayda etmez gibi geliyor. Ama baya sabırlıymışsınız ben o evde bu şartlarda yaşayamazdım sanırım. Bence siz gidin psikologa anlatın bunları hem size faydası olur hemde kardeşinizin psikologa gelmesine yardımcı olur. Kardeşinizin asla normal olduğunu düşünmüyorum.

Hiç tepkisiz kalmayı denediniz mi?
Mesela kartlariniz mi kayıp hicbirsey olmamış gibi sessiz kalmayı.
Bir süre sonra sinir edemediğini anlayıp vazgecebilir
Ogretmeniyle konuşun arkadaşlarına da yapıyor mu?
Ama kesinlikle uzmandan yardım alın
Ayaklı felaket resmen

Annen baban kardeşinin bu şımarıklık ve terbiyesizliğine ( size mal demesi gibi ) bu yaşlarında dur demezse ilerleyen yıllarda hiç durdurulamayacak şeyler yapar.o zamanda oğlum oğlum diye ağlarlar.

Sen de onun parasını al 1 gün zor durumda kalsın mesela.Bu nasil bir his anlasın.Sonra güzel bir konuşma yaparak geri verirsin parasini.Benimle ugrasmaya devam edersen ben de sana bak daha neler yaparım de. Burnunu karıştırırken fotografini çek.Bunu gruba atmakla tehtit et :KK70: Korkar uğrasmaz seninle

O nasil bir tehtit tavsiyesidir yaa:KK70::KK70::KK70:

Aslan oğlum diye diye, al işte. Eşit muamrle olması lazım, "kızım sofrayı topla" diyip "oğlum çay içer misin" olmamalı. Kapını kitle, onu annen baban adam edecek, senin baş edebileceğin durumu aşmış.

Gercekten artik ne yapacami bilmiyorum. 13 yasinda erkek kardesimle bas edemiyorum ben 22 yasinda son sinif universite ogrencisiyim.
-okula dolmusla gidiyorum. Cuzdanimdan paralari aliyor e ben de dolmusta adama para vereyim diye cuzdani bi aciyorum. Para yok 2 kez yapti bunu. Cuzdani sakliyorum yanima yedek para aliyorum artik.
-hukuk okuyorum, bazi sinavlara mevzuatlarla giriyoruz. Mevzuatlar kocaman kalin kitaplar oldugu icin hangi kanun nerde kolay bulabilmek icin kucuk post -it ler yapistirabiliyoruz, kanun adi yazip. Bir suru kanun var, bir suru post it oluyor. Final gunumde kitaplarimdan hepsini almis. Sok olmustum. Finalde fellik fellik kanun aradim onun yuzunden butun vaktim ona gitti.
- sinifinin whatsapp grubu var, ablamin burun estetigi olmadan onceki tipsizligi diye sacma sapan bi pozumu kendi okulun grubuna atmis, bi de bana gosterdi. Cildirdim.
-erkek arkadasim dogum gunumde bana bi kutu hazirlamis. Icine sevdigim seylerden koymus, ozenle sakladim nasil buldu napti o kutuyu bilmiyorum ama alip mahvetmis.
-kirk yilin basi kendime pahali bi ruj aldim, pastel boyasi bitmis de guya rujumu alip karalamis icine etmis.
-ogretmenine ablam beni dovuyor demis,duyunca sok gecirdim. Birakin dovmeyi bir fiske atmisligim yoktur. Beni zorlasa da.
-diyetteyim, eve gelince kendime biseyler hazirliyorum. Yemegime gelip hapsirmalar, wcden cikip direkt yaptigim seye dokunma cabalari. Ben bakmayinca yag,tuz boca etmeler.
- erkek arkadasima, benim hakkimda sacma sapan seyler soylemis, gercekten sacma sapan..
- okulum uzak, yoldaki tek eglencem muzik dinlemek. Mp3 playerimi bi actim- butun playlistim silinmis. Bir kac kez oldu bu da.
-sinavlari olunca calistirirdim, kotu alinca ablam yanlis anlatti ondan diyip durdu
-okulda montumun cebinde sacma sapan seyler cikti kac kez. Dis macununu skmisti bi defasinda. Yine sok gecirmistim.
-terlige igne koymalar, cayima tuz atmalar, ayakkabimi saklamalar. Bu esek sakalarindan bahsetmiyorum bile
gordugunuz gbi bazilari minik ama cok sinir bozucu, butun gune negatif basliyorum
-kac kez ablacim, bak sen boyle yapiyosun ama bunlar benim hayatimda ciddi sorunlara yol aciyor dedim. "Cevap "Ondan yapiyom, mal "

Annem ve babam cok simartti. Simdi onlar da basedemiyor. Hos bisey de yapmiyolar. Oglum da oglum.
Kac kez psikologa goturelim normal degil dedim, yok benim oglum hasta degil diyen bi annem var.
Psikolojim bozuldu ya artik evden cikarken kirk kez kontrol ediyorum. Odamin kapisini kitliyorun diye annem cok kiziyor. Napsaydim baska ?
Ciddi soyluyorum bas edemiyorum. Daha neler neler var da iyice uzun olmasin diye yazmiyorum.
Ne yapayim ben ?

Ay cok guldum valla:KK70:

Ama eminim bunlara magruz kalmak hic komik degildir.

Bu kadar simartilmis bir cocugun ilerki yillarini dusunemiyorum:olamaz:

Otorite tanimayan sinir bilmeyen bi cocuk gec kalmadan bi uzmandan yardim alin derim:KK51:

Odalarınız ayrıysa kilitli tutun. Şifrelerinizi değiştirin, telefon ve bilgisayarınıza şifre koyun. Aynı bilgisayarı kullanıyorsanız Dosyalarınızı kilitleyin, bunun için programlar var. Ve google drive vb gibi bulut uygulamaları kullanın şifreli şekilde. Bu yaptıklarına üzülmeyin veya ne kadar zarar gördüğünüzü anlatmayın. Sert çıkmanız lazım. Bu davranışların kabul edilemez olduğunu bütün aileden görmesi lazım. Her yaptığının sonuçları oluyor ve bunları görmesi lazım. Ama ucu kendine dokunmadan empati yapamaz. Ceza veremez misiniz? Anne, baba, ablanın hep beraber uygulaması lazım tabii.

Dayak arsizi olur bu sefer, hep ister :) bemana kizacaklar ama bence cocugun karakterinde bir terslik var, empati yapamıyor .
Once kovalamak lazim viledayla
Baktin iyi geliyor ufak yollu bir tehdit ;)
Yarabbim neler diyorum ama bu cocuga da sartmis ayol. Kabus gibi evlat

Okurken benim piskolojim bozuldu. Kucuk seyler yazmissiniz ama hepsi buyuk seyler. ALLAH sabr versin, ben olsam coktan delirmistim ...

Okurken bunaldim yaşasam kriz gecirirdim:işsiz: burada problem cocukta degil anne ve babanizda erkek cocuk diye şımartmişlar o da sizin tepenize cikmis.. Bir cocuk sınirini bilmeli anne yada babadan (genellikle baba) gerekirse korkmali saygi duymali..

Onlar kardesiniz de problem gormuyorsa siz bir pedegog la konusup yardim isteyin nasil davranmaniz gerektigi konusunda bilgi alin. Belki sonuc alabilirsiniz Allah yardimciniz olsun ne diyim

Okurken benim dövesim geldi. Alın elinize terliği bakın bakalım yapıyor mu? Dayak cennetten çıkma diye boşuna dememişler.

Bana hiç sevimli ve komik gelmedi kardeşiniz aksine okurken sinir oldum açıkçası.Yaşı küçük değil, konuşmadan anlıyor olması gerekiyordu, ergenliğine filan verilecek tarafı da yok.Oğlum bu yıl 17 yaşında hiçbir yaş diliminde böyle bir şey yaşamadım. Kaldı ki beni zor durumda bırakacak bir şey yapmaz, çünkü vicdanı ben arabaya bindiğimde rezil olup zor durumda kalmama el vermez.Kardeşiniz çok enteresan sizin zor durumda kalmanızdan zevk duyuyor, aileniz şımartmış bile olsa zevk duyuyor olmaması gerekiyordu, bunun şımarmakla ilgili olduğunu da sanmıyorum.Konu sanki daha ciddi gibi görünüyor.Çocuğun yardıma ihtiyacı var sanırım.

Aklima ne geldi
"Yatagina fare koydum
Dolabina kurbaga
Ama yine banamisin demedi zehra":KK70:
Izleyicisi olmayan sov yayindan kalkar
Bence ilgilenme sinirlenme

Viledayla kovalayan, biber gazi sIkan, dinlene dinlene doven, tuzak kurup burnunu karistirirken fotograf ceken:KK70:
Allah'tan herkes siddete karsi:kahve:

Cocuk cok fena o bi gercek ama 2 sene sonra guc yetiremezsin eger doversen, bide kinciymis, kesin cikartir acisini.
Bilemedim oyle kardesim olsaydi buyuk ihtimal gormezden gelir iki kelam bile etmezdim uzun bi sure.. bildigin o yok gibi davranirdim, selam sabah vermeden, herseyimi de sifreler ve kilitlerdim.
Anneme dert yanarsa bnm onun essek sakalariyla ugrasacak vaktim yok, bana ilismesin, konusmasin, benim onunla konusacak biseyim yok derdim sanirim.
Eger ailede onu savunursa onlarla da konusmazdim.
Cunku anne baba dahil hepsinin ayara ihtiyaci var.

Ne yapayim ben ?
Anneniz de oglusumcu annelerden. Allah size sabır versin. O velet büyüyüp de evlenince onunla evlenec talihsize de yardım etsin zira kendisini hem overdose şımartılmış bir koca hem de o koca sıçsa bokun da ne güzelmiş diyecek bir kayınvalide bekliyor. Sana gelince eğer annenler kabul etmiyorsa pedagogla görüşmeyi sen kendin görüş ve fikir al. Ergenlik ve şımarıklık üst üste binince bildiğin problem çocuk cafer olmuş senin kardeşin.

Back