13 yaşında küçük gelin mi olur?

Ben kendilerini uyardım ama anlamadılar. Kayınvalide bu kızı istiyormuş aslında benimkine. Ondan diretmiş.
13 yaşında kızi mi istiyormuş pardon ? Ne manyak kV var sizde ya . Gorumcenizin anlayışlı olmasına şaşırdım ve sevindim kizcagiza üzüldüm tabi ama doğrusu buydu kararli duruşunuz için tebrik ederim ve mutluluklar dilerim .siz o raddeye kadar bilmiyordunuz değil mi böyle geleceğini yani en son gelmez tamam denmisti sanki ne değişti de tekrar çocuğu gelinlige buladılar. KV ne durumda kalp krizi falan oldu mu bari :)) birde Eşiniz ne yaptı ? Ay çok değişik konu ya insan detay istiyor çok çok özür dilerim :)))

Hah işte ben de onu diyorum nasıl olsa zibilyon tane cocuk gelinlik de giyse beyaz da giyse gerçek gelin siz siniz.
***Elin çocuğunu ben niye düşüneyim ki kendi anası düşünsün. 😏 Şu cümleden sonra çok ta şeyapmamak lazım. Zira insanı insan yapan merhamet vicdan hakgetire.

Yazdıklarımı anladığınızı sanmıyorum. Sonuçta görmediniz. Görmediğiniz bir durum için de sizi yargılayamam. Kız gayet de benim önüme geçmiş durumdaydı. İzin vermedim. Çok da iyi yaptım. Kendi annesinin umursamadığı bir yerde sözde vicdan, merhamet diye kendimi üzecek değilim. Çocuğu da öldürmedik sadece üstünü değiştirmesini istedim. Onun hevesi, arzusu varsa kendi düğününde kullansın. Ben öyle yaptım. Size de tavsiye ederim kimsenin özel gününde öne geçmeye, şov yapmaya kalkışmayın. Herkes benim gibi dik duramaz ve o günü mahvedersiniz. Hiç gerek yok 👍

13 yaşında kızi mi istiyormuş pardon ? Ne manyak kV var sizde ya . Gorumcenizin anlayışlı olmasına şaşırdım ve sevindim kizcagiza üzüldüm tabi ama doğrusu buydu kararli duruşunuz için tebrik ederim ve mutluluklar dilerim .siz o raddeye kadar bilmiyordunuz değil mi böyle geleceğini yani en son gelmez tamam denmisti sanki ne değişti de tekrar çocuğu gelinlige buladılar. KV ne durumda kalp krizi falan oldu mu bari :)) birde Eşiniz ne yaptı ? Ay çok değişik konu ya insan detay istiyor çok çok özür dilerim :)))

Aslında son an'a kadar ben "yokk yaaa o kadar da saptmamıştır bu kadın" diyordum. Burada bazı üyeler bu ihtimali yazdılar bana ama inanmak istemedim.

Evet en son da vazgeçilmişti sanırım salonda nasıl olsa bir şey yapamaz diye düşündüler. Bu babadan çekiniyorlar ailecek ben de çekinirim, susarım sandılar. Ki yapım sakin, uysaldır. Herkesin bir noktası var işte..

Kavınvalide ağladı, sızlandı biraz. Alttan alttan laf soktu. Keşke bu kız olsaydı filan diye orada söyledi. Eşim tersledi salona çıkarttı. Tüm düğün boyunca suratını astı, gelene gidene söylendi. Şimdi kendi abileri onu aramıyor beni arıyorlar kızım boşver kapını kapat otur diye. İnsan ne ederse kendine ediyor vallahi.

Valla arkadaşlar 13 yaşında çocuk falan yazmışlar ama hangimiz 13 yaşında porselen makyaj, parıltılı gelinlikle düğüne gittik? Anne-baba olarak izin vermemelilerdi. Kv nin sapıklığına söyleyecek söz bulamıyorum. Hem kızın hem kv nin bu kadar diretmesini aşırı gereksiz ve çirkin buluyorum. Çok iyi yapmışsınız. Bende aynısını yapardım.

Konuya noktayı koymak için geldim.

EVLENDİM

Bu kıza da kocaman bir topuz, porselen bir makyaj yapmışlardı o parıltılı gelinliği ile.. :) Davetliler yeni yeni geliyordu ben de aşağıda gelin odasında bekliyordum bu arada. Eşime ve akrabasına kızı salonda bu şekilde görmek istemediğimi ve düğünü iptal ettiğimi söyledim. Üstümü çıkarmak için izin istedim. Çok sakindim ve kararlıydım. Kızın babası düğün başlamadan karısını, çocuklarını alıp gitti. Benden özür dilediler. Adama düğünde kalmasını, isterse kızına elbise getirtebileceğimi söyledim. Kendisi istemedi. Kadın her şeyi kayınvalidemin yaptığını kendisinin bir suçu olmadığını söyledi. Uzatmayayım konu kapandı ben de keyfime baktım ve çok çok eğlendim. ☺

Verebileceğiniz en iyi tepkiyi vermişsiniz. Sonrasında kayınvalidenizin akıl dışı konuşmalarına rağmen bunlara takılmayıp keyfinize bakmanız, eğlenmeniz de çok çok iyi olmuş.

Güzel yurdumda herkes pedegog hassaiyetine sahipmiş de haberimiz yokmuş. Ya arkadaşlar 13 yaşında bir kız çocuğu kanunen çocuk sayılsada aslında ergendir ve pedegoglar bile bu yaştaki çocuklara yetişkin gibi davranılmasını ve yaptıklarının sonuçları olduğunun öğretilmesi gerektiğini söylüyorlar. Yani burada kızılması gereken kişiler var ama bu konu sahibi değil kesinlikle, burada aslında kayınvalide oğluyla evlenmesini istemediği gelininin düğününü sabote etmek için bir ergenin yetişkin olma hevesini kullanmış, kızın annesi de buna çanak tutmuş. Yoksa 13 yaşında bir kız kesinlikle normal şartlarda kabarık tarlatanlı, gerçek bir gelinlik giymek istemez. Kızın bu konuda bu kadar diretmesi annesi ve kayınvalideniz tarafından doldurulduğunu gösteriyor. Anladığım kadarı ile kızın yaşı küçük olsada boy pos ve vücut yapısı olarak sizden daha alımlı duruyor. Birde porselen makyaj, saç falanda yaptırarak iyice kızı yetişkin gibi hazırlamışlar.Muhtemelen kayınvalideniz o kızı gelin gibi giydirerek herkesin gözünde sizin sönük kalacağınızı düşünmüş ve bunun sizin moralinizi bozup sinirleneceğinizi öngörüp düğününüzü sabote etmeye çalışmış ama kendi kuyusına düşmüş. Allah bilir o kızıda nasıl doldurmuşlardır sen o kızdan güzelsin, seni kıskanıyor falan diye. Bakın bir ergene yapabileceğiniz en büyük kötülük nerede duracağını, her istediğini yapamayacağını öğretmemektir. Bakın ergen çocuk olarak gördüğünüz 18 yaş altı çocuklar bazen yanlış yönlendirme ve telkinlerle çok sıkıntılı şeyler yapabiliyorlar. Mesela ünüversitede bir hocam müvekkili olduğu bir dosyadan örnek vermişti. 16 yaşındaki bir kız çocuğu, 25 yaşındaki kuzeninin kendisini zorla öpmeye ve dokunnmaya çalıştığını söyleyerek şikayetçi olmuş, sonra olayın gerçekte aslında çok farklı olduğu ortaya çıkmış. Aile kuzey doğudan bir ilden istanbula göçmüş bir aile çocuğun ve kızın annesi bu kızı 12 yaşından itibaren kıza kuzeni ile evleneceği yönünde telkinde bulunmuş, ama çocuk buna karşı, üniversiteden bir kız arkadaşı var, kız aklınca kendini istemeyen kuzeninden böyle intikam almış, belki gerçekten taciz etmiş diyecek arkadaşlar için yazıyorum. Olayın aslı kızın en yakın kız arkadaşına olayı anlatan ve intikamımı aldım mevalinden attığı mesajları arkadaşının ailesinin polise teslim etmesi sonucu kızın uzman pedegoglarla savcı tarafından tekrar ayrıntılı ifadede mesajlar için verdiği çelişkili cevaplarla ortaya çıkmış. Burada çok hasta ruhlu bir kayınvalide var. Kim kendi kızı ya da torunu dışında başka bir kızın düğün hazırlığı için düğün arifesi gibi sıkışık bir zamanda 750 TL'ye gelinlik alıp porselen makyaj ve saç yaptırır. Nerden baksan o kız için 1000 TL masraf etmiş. Kimse bu anormal durumu görmemiş. Konu sahibi sizin yerinize olsam kayınvalidenizin düğünde söylediği o saçma sapan konuşmadan sonra, ciddi şekilde konuyu eşimle konuşurdum. Kayınvalideniz artık o kızın aklına abuk sabuk başka şeylerle doldurup hem sizin huzurunuzu hemde kızın psikolojisini bozmasın.

Valla arkadaşlar 13 yaşında çocuk falan yazmışlar ama hangimiz 13 yaşında porselen makyaj, parıltılı gelinlikle düğüne gittik? Anne-baba olarak izin vermemelilerdi. Kv nin sapıklığına söyleyecek söz bulamıyorum. Hem kızın hem kv nin bu kadar diretmesini aşırı gereksiz ve çirkin buluyorum. Çok iyi yapmışsınız. Bende aynısını yapardım.

Öyle aslında bana alınan etek, gömlek filan olurdu. Normali de budur.. Sapıkça ve çok densizce davrandılar karşımda.

Yazdıklarımı anladığınızı sanmıyorum. Sonuçta görmediniz. Görmediğiniz bir durum için de sizi yargılayamam. Kız gayet de benim önüme geçmiş durumdaydı. İzin vermedim. Çok da iyi yaptım. Kendi annesinin umursamadığı bir yerde sözde vicdan, merhamet diye kendimi üzecek değilim. Çocuğu da öldürmedik sadece üstünü değiştirmesini istedim. Onun hevesi, arzusu varsa kendi düğününde kullansın. Ben öyle yaptım. Size de tavsiye ederim kimsenin özel gününde öne geçmeye, şov yapmaya kalkışmayın. Herkes benim gibi dik duramaz ve o günü mahvedersiniz. Hiç gerek yok 👍
İyi yapmışsınız herkes yerini bilsin.Ben başkalarına hadlerini bildirmediğim için 10 ayda yuvam yıkıldı .Gerektiğinde hayır diyebilmeliyiz ben çok saflık yaptım gözümüzü açmak lazım ezdirmeyin kendinizi

Konuya noktayı koymak için geldim.

EVLENDİM

Bu kıza da kocaman bir topuz, porselen bir makyaj yapmışlardı o parıltılı gelinliği ile.. :) Davetliler yeni yeni geliyordu ben de aşağıda gelin odasında bekliyordum bu arada. Eşime ve akrabasına kızı salonda bu şekilde görmek istemediğimi ve düğünü iptal ettiğimi söyledim. Üstümü çıkarmak için izin istedim. Çok sakindim ve kararlıydım. Kızın babası düğün başlamadan karısını, çocuklarını alıp gitti. Benden özür dilediler. Adama düğünde kalmasını, isterse kızına elbise getirtebileceğimi söyledim. Kendisi istemedi. Kadın her şeyi kayınvalidemin yaptığını kendisinin bir suçu olmadığını söyledi. Uzatmayayım konu kapandı ben de keyfime baktım ve çok çok eğlendim. ☺

çok iyi yapmışsın. çok haklısın ne münasebet koskoca kız gelin gibi gelecek düğüne.

Seni tebrik ederim. Gelin halimle bosvereyim dugunde rezalet çıkmasın, millet ne der dememiş en ölçülü ve kararlı şekilde tepkini koymuşsun.
Dugununu omur boyu bu rezil durumla hatirlayip sinir olmaktan kurtulduğun gibi sapık kayinvalidene de kendi borusunun ötmeyecegini gostermis ve haddini bildirmissin.

Aslında son an'a kadar ben "yokk yaaa o kadar da saptmamıştır bu kadın" diyordum. Burada bazı üyeler bu ihtimali yazdılar bana ama inanmak istemedim.

Evet en son da vazgeçilmişti sanırım salonda nasıl olsa bir şey yapamaz diye düşündüler. Bu babadan çekiniyorlar ailecek ben de çekinirim, susarım sandılar. Ki yapım sakin, uysaldır. Herkesin bir noktası var işte..

Kavınvalide ağladı, sızlandı biraz. Alttan alttan laf soktu. Keşke bu kız olsaydı filan diye orada söyledi. Eşim tersledi salona çıkarttı. Tüm düğün boyunca suratını astı, gelene gidene söylendi. Şimdi kendi abileri onu aramıyor beni arıyorlar kızım boşver kapını kapat otur diye. İnsan ne ederse kendine ediyor vallahi.
Siz kaç yaşındasınız eşiniz kaç yaşında yani 13 el aramızda kaç yaş var ki kv oğluna düşünmüş

X