13 yaşında küçük gelin mi olur?

Valla bibi benim boyum 1.50... Benim düğünüme böyle biri gelinlik giyip gelse çocuk gelin diye bana bakarlar :KK70:

İşin şakası ama o artık genç kız. Bu onun reşit olduğu anlamına gelmiyor ama gelinlik giyip saç makyaj yapsa bildiğin yetişkin gibi görünecek. Benim kızım olsa güdümlü terliğimi fırlatır "nelere özeniyorsun otur ders çalış" derdim. O yaşta gelin olmaya özendiren kafalar da bir garip.
:KK70: :KK70: bence ne var bunda kıskanıyorsun diyenler daha büyük sorun :110:

Köyün delisi gibi o ne öyle yaaa:KK70:

Ben görsem böyle bir tablo gülmekten düğüne konsantre olamam.
Hayır 13 yaşındaki egenlerin halini tavrını bilmesem neyse derim de bu yaş grubu zaten sevmez düğün gibi ritüelleri ki bir de üstüne gelinlik giyecek. Ayol instagrama fotoğraf bile atamaz o kılıkla :KK70::KK70:

Bence siz kızla konusun onu vazgecirmeye çalışın ikna olmuyorlarsa da kendileri bilirler bence aşırı aşırı rezil bir durum çünkü.

Valla kk her gün beni şaşırtıyorsun 13 yaşında ki koca kıza çocuk diyip ne var giysin diyenler var vay arkadaş
Ama 13 yaşındaki orta ikiye yeni başlamış oluyor
Çocuk yani boyu uzun olması çocuk olduğunu değiştirmiyor
O yaşta çocuk gelin nişanlı kızlar olması bizim toplumsal ayıbımız pedofili ve iğrençlik
Ama kızın özenmesi hoş görülebilir annesi uyarmalı burada

Ama 13 yaşındaki orta ikiye yeni başlamış oluyor
Çocuk yani boyu uzun olması çocuk olduğunu değiştirmiyor
O yaşta çocuk gelin nişanlı kızlar olması bizim toplumsal ayıbımız pedofili ve iğrençlik
Ama kızın özenmesi hoş görülebilir annesi uyarmalı burada

Kızın özenmesi daha tehlikeli değil mi sizce? Erkenden kocaya kaçma vakaları bu yüzden olmuyor mu

Gelinin yanında başka gelin var gibi görünecek. Şimdiki ergen çocuklar fiziksel olarak yetişkin gibi gösteriyor. Tabiki mental olarak yetişkin değiller. Düğün günü iki gelin var gibi görünecek.
Yine de çocuktur siz onu kırmadan bir çözüm bulmaya çalışın.
Bu düğünler çok stresli ve masraflı oluyor. Ben evlenecek olsaydım nikah yapardım gibime geliyor. .nedeni ise birşey bulup illa Gelini delirtiyorlar resmen.

Kiskaniyorsaniz ayıp ediyorsunuz , boyla posla ilgisi yok çocuk daha o.

Yalnız ben anne olsam asla gelinlik giydirmezdim ona. Neden bu yaşta gelinliğe özensin ki.

Giysin spor bir elbise , çocuk gibi gitsin düğüne.

Ben küçük 3 5 yaşındaki kızlara da gelinlik, erkeklere damatlık giydirilmesi taraftarı değilim.

Saç baş makyaj yapılıyor.

Esofmanlarla çocuklarımı düğüne götüren biriyim. Belki de benim ki yanlış. Herkes doğruysa ben yanlışım demek ki..

Düğünlerde küçük gelin diye bir şey mi oluyormuş ilk defa duydum ne saçma sapan adetlerimiz var ya..165 boyunda kız bir de topuklu falan giyerse çok komik bir düğününüz olur izin vermeyin bi de 13 yaşında kızı mı kıskanıyorsun diyenler olmuş tövbe yarabbim kıskançlıkla ne ilgisi var kız bedenen büyük yani iki gelin varmış gibi görünür

Kızın özenmesi daha tehlikeli değil mi sizce? Erkenden kocaya kaçma vakaları bu yüzden olmuyor mu
O konuda anne uyarmalı
Bunun doğru olmadığı daha öğrenci olduğunu yaşının küçük olduğunu zamanı gelince giyeceğini anne anlatmalı
Ama böyle bir aile olmadıkları için kız yaptığını normal görüyor
Yani anneyi değil kızı hoşgördüğümü söylemek istemiştim

Benim de bu forumda okuduğum en saçma şeylerden biri. Ama konuyu okuyunca değil, yorumları okuyunca şaşırdım. Çünkü konuyu okuduğumda, konu sahibi eski üye olmasına rağmen konunun fake olduğunu düşündüm. Hiç yorum bile yazmayacaktım. Sonra yorumlara bir baktım, ne var bunda, o daha çocuk, kıskandın mı vs yazanlar olmuş. İşte o zaman konunun gerçek olabileceğini anladım. Demek ki damadın ailesi de bunları yazanlar gibi kafa yapısına sahipler. Demek ki o insanlar gerçekler. İşte o zaman şaşırdım.

Alın benden de o kadar.

Yorumlara da şaşırdım. Küçük gelin nedir, zorunluluk mudur tartışılmadan, çocuğun yetiştirilme tarzı üzerine düşünülmeden, kayınvalidenin tarzına değinilmeden konu sahibine kıskanç denip geçilmiş.

Kaldı ki, kim düğününde ikinci bir gelin ister? Anlatılan bir çocuk değil, adeta ikinci bir gelin çünkü.

Son düzenleme:
Alın benden de o kadar.

Yorumlara da şaşırdım. Küçük gelin nedir, zorunluluk mudur tartışılmadan, çocuğun yetiştirilme tarzı üzerine düşünülmeden, kayınvalidenin tarzına değinilmeden konu sahibine kıskanç denip geçilmiş.
Arkadaslarin hayal ettigi ikili orgu saciyla birkac eksik disiyle tatli sevimli bir kiz
Gercekten olan aleyna tilki gibi yetiskin bir cocuk

Giysin ne var çocuk o diyen arkadaşlar 13 yaş çacuk değil ergenliğe geçiş yapmış genç kız oluyor ben 11 yaşımda regl oldum göğüslerim falan gayet belirgin di bırakın gelinliği ince tişörtle bile utanırdım göğüslerim belli oluyor diye, gelinlik diyorsunuz bi de 1.65 boyunda bir genç kız nereden bulacak çocuk gelinliğini benim boyum 1.55 bana bile kısa gelir çocuk gelinliği Allah aşkına ne diyorsunuz siz

Verilen örnekler hep göğüslerin büyümesi, ergenlik, adet görme.
13 yaşında anca vücudu gelişmeye başlamış olabilir zaten.
Aklı değil, dolayısıyla evet çocuk, çünkü çocuk aklıyla hareket ediyor.
13 yaşında birinin göğüsleri büyük diye yetişkin muamelesi yapıp yetişkin gibi davranmasını bekleyemeyiz.

Verilen örnekler hep göğüslerin büyümesi, ergenlik, adet görme.
13 yaşında anca vücudu gelişmeye başlamış olabilir zaten.
Aklı değil, dolayısıyla evet çocuk, çünkü çocuk aklıyla hareket ediyor.
13 yaşında birinin göğüsleri büyük diye yetişkin muamelesi yapıp yetişkin gibi davranmasını bekleyemeyiz.

Okuduğum kadarıyla kimse çocuğa olumsuz yorum yapmamış. Herkes aileyi eleştirmiş. Çocuk olduğu için istekleri makul olmayabilir, doğaldır. Burada ailenin devreye girip uygun bir dille anlatması, çocuğu hem psikolojik hem fiziksel olarak koruması lazım. 13 yaşında heveslendiği için gelinlik giymesine izin verilen, yaşı için uygun olmadığı belirtilmeyen çocuk iki sene sonra evlenme isteğiyle gelirse ailesi üstesinden gelebilecek mi? Sanmıyorum.

Çocuk değil derken vurgulanan fiziksel görünüş itibariyle geline benzeyecek olması (hatta gelinden uzunmuş anladığım). Ve kimse düğününde bunu yaşamak zorunda değil. Yoksa hukuka göre 18 yaşına kadar, bana kalırsa yirmili yaşlara kadar çocuklar hala...

Alın benden de o kadar.

Kaldı ki, kim düğününde ikinci bir gelin ister? Anlatılan bir çocuk değil, adeta ikinci bir gelin çünkü.

Aynen. Gelinden 5 cm uzun çocuk gelin mi olur? Bir de konu sahibi çok küçük gösteriyormuş ve konu sahibi Helen tarzı gelinlik giyecekken, ondan 5 cm uzun kız taşlı gelinlik giyecekmiş. Çok acayip.

X