• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oftalmoloji - Göz Hastalıkları 13 yaşında kızımın lens isteği

bence gunluk degistirilen lenslerden alabilirsiniz, ama anlasirsiniz da, ne bileyim haftanin yarisinda goz sagligi icin gozluk kullanacak diye. Lenste dikkat edilmezse goz kurulugu olabiliyor cunku.

Ama her gece cikarmaya alisirsa ve arada gozluklu de takilirsa bence rahat edecektir, hem yazin gunes gozlugu falan konusunda da rahat eder, kisin sapkayla rahat eder falan, cok iyi lens bence.

ancak cok profesyonel calisan lens firmalari var, deneme suresinde sizi kontrole cagiriyorlar, ayrintili kullanimini anlatiyorlar, size en uygun markayi oneriyorlar falan, bu tarz bir sirketle baslarsaniz sizin de iciniz rahat eder.
Kiziniza en uygun lensi bulduktan sonra internetten uygun fiyatli olarak alirsiniz ayni urunu.

tozlu havalarda lens sıkıntı yaratıyor gözü sulanır kaşınır alerji olabilir vs. bunları tatlı bir dille anlatın
bir de gözlüğünden memnun değilse kendi zevkine göre beğensin yeni gözlük alın. usanmadan beğenene kadar denesin alsın:)

ergenlikte klasik bir dönem sanırım bu.bir dönem lens sonra bir ara gözlük diye zamanında ben dahil tanıdığım bütün ergenler yırtınmıştık :işsiz: lens dışardan kolay gözükse de aslında 13 yaşında bir çocuk için tehlikeli diyebilirim.korkutmak gibi olmasın ama arkadaşımın 16 yaşındaki oğlu takmayı beceremediği için korneasını yırttı ve tedavi gördü uzun süre.bir de bunun hijyen kısmı da var.isterseniz doktorun odasına önceden girip lens istemediğinizi söyleyin doktordan duyarsa ikna olur. en azından doktor 18 i bekle falan desin.

Doktor kontrolünde lens kullandım ama gözlerimi mahvetti. o yüzden hic önermiyorum bir daha asla kullanmam.doktor sorun olmaz derse kullanmasını tavsiye ederse ve çocuğunuzun temiz kullanabileceğine inanıyorsanız evet alın. ancak hijyen açısından kullanamaz diyorsanız ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir.bu durumda ikna etmek için doktor çocuğunuza kullanmaması yönünde tavsiyede bulunur ve siz de kullanıcıların olumsuz yorumlarını okuyabilirsiniz.işe yarayabilir.

Dedigini yapin bence doktor onay verirse çünkü ne derseniz deyin o rahatsiz durumdan lens almazsanuz gozlukde takmayacagi icin okul basarisi duser tahtayi goremediginden koparsada zor toparlanir.Disarida lens evde gozluk konusunda anlasin.

şu zamana kadar hiç ameliyat önerilmedi 18 yaşında diye biliyorum
yine de soracağım doktora
teşekkürler :)
Ben 20 yaşındayken bile yapmamışlar di. Bence hijyenine dikkat edecekse kullansın. Ben de miyopum. Nefret ederdim gözlukten. Simdi derslerinde okulda takmıyorsa gözlük sorun olabilir doktoruna da sorun alın bence

Merhaba arkadaşlar
13 ve 3,5 yaş iki kız çocuğu annesiyim
büyük kızım yıllardan beri gözlük kullanıyor ama gelin görün ki şu 2 aydır takmıyor (hipermetrop)
çirkin olduğunu özgüveninin kaybolduğunu söyleyip ısrarla gözlük takmıyor
taktı kafaya lens de lens diye nisan başı doktor kontrolü var
tabiki doktora da danışacağım
fikir olsun diye yazıyorum erken yaşta lens kullananınız oldu mu
kafam karıştı...
Bu yaşlar öz güven yaşları . Ben olsam izin verirdim . 17 yaşında oğlum var bazı hareketlerine göz yumuyorum

Ben de liseden beri lens kullanıyorum gayet memnunum. Doktorunuza söylersiniz ayrı bir lens reçetesi yazar goz çapına uygun. Dikkatsiz bir insan olmama rağmen gözüme zarar vermeden bugünlere geldiysem bence herkes yapabilir. Ameliyat ettirip cizdirin diyenler olmuş herhangi bir operasyonla bu yaşta retina ya müdahaleettirmeyin. Ben 33 yaşındayım cizdirmedim gözümü çünkü hala numarası değişebiliyor.
Lens dışında gözlük de yaptırın. Evde gözlük disarda lens taksın (lensin yoğun kullanımı göz kuruluguna yol açar ).
Şimdi herkes bütün bunların ekonomik olmadığından bahsedebilir. Ama yedekte gözlük bulundurmadan lens kullanılmaz. Ayrıca göz gibi hassas bir organ için yapılan masrafa değer. Güneş gözlüğüm bile numaralidir bu konuda verdiğim paranin da helali hoş olsun

14 yaşından 25 yaşıma kadar kullandım,temiz kullanırsa ve doktoru da uygun görürse neden olmasın? Hava geçirgenliği yüksek bi lens ile ev dışında kullanmasında bi sakınca olacağını sanmıyorum. Ancak masrafı bence çok, yıldım yok solüsyonuydu yok lensiydi gözlüğe geri döndüm çok da memnunum.

Kardeşimde miyop var çocukluğundan beri gözlük kullanıyor. Ergenliğe girince gözlük istememeye başladı. Her doktora gittiğimizde doktora lens lens diye yalvardı ama doktoru izin vermedi. Reflekslerini kontrol edip lense şimdilik izin veremem demişti. 15 yaşına geldiğinde doktorundan günlük lenslere izin çıktı çok mutlu oldu. 2 senedir kullanıyor çok şükür bir sorun çıkmadı. Okula giderken sabah takıyor eve gelince gözlük takıyor. Yani eğer doktorunuz tamam derse lens kullanırken sorun yaşamaz hatta mutlu olur yavrucak. Gözlükten bıkıyorlar o yaşlarda.

Lens rahatlıktır ben bunu bilir bunu söylerim. Sabah uyanıp gözünü açtığında etrafı net görebilmektir. Yana bakarken kafanı çevirmek zorunda olmamaktır. Çok güzel lensler çıktı artık. Su hava geçirgenliği çok yüksek. Bir ay boyunca gözünüzde kalabiliyor. Ben 2ay kullanmıştım yenisine reçete istedikleri için hiç bişey de olmadı :)
İlk zamanlar takarken çok zorlanacak sonra alışır. Yaşı küçük olduğu için sabah akşam çıkanlardan almayın. Hem daha sert ve göz içinde hissedilir oluyorlar hem de o alışmadığı için mikrop kaptırma olasılığı yüksek. Sabah akşam gözüyle uğraşacağı için. Güzel kaliteli lens alın. Alışana kadar 2 3 günde bir çıkarttırın. Alıştıktan sonra her akşam çıkarsın.

Merhaba arkadaşlar
13 ve 3,5 yaş iki kız çocuğu annesiyim
büyük kızım yıllardan beri gözlük kullanıyor ama gelin görün ki şu 2 aydır takmıyor (hipermetrop)
çirkin olduğunu özgüveninin kaybolduğunu söyleyip ısrarla gözlük takmıyor
taktı kafaya lens de lens diye nisan başı doktor kontrolü var
tabiki doktora da danışacağım
fikir olsun diye yazıyorum erken yaşta lens kullananınız oldu mu
kafam karıştı...
Arkadaşları dalga geçiyordur muhtemelen, malum ergenlik :)
Ben üniversite de sırf renkli gözüm olsun diye almıştım, 1 ay zor kullandım, o da verdiğim paraya yazık olmasın bari birz kullanayım diyerek,yoksa daha erken atardım gözümden :KK70:

aslında kemik gözlük modası var

kızlar numarasız gözlük takıyor

neyse lensi sorun ama memnun olmazsa da çerçevesiz gözlük deneyin

Eki Görüntüle 2250944

favorimdir camlarını istediği gibi kestirebiliyor da elips yuvarlak düz vs vs
teşekkür ederim
bu çok kolay kırılıyor diyorlar doğru mu
yoksa hemen bundan almak isterim

Arkadaşları dalga geçiyordur muhtemelen, malum ergenlik :)
Ben üniversite de sırf renkli gözüm olsun diye almıştım, 1 ay zor kullandım, o da verdiğim paraya yazık olmasın bari birz kullanayım diyerek,yoksa daha erken atardım gözümden :KK70:
mavi göz takıntısı zaten var da (baba ve tüm çekirdek ailesi mavi göz çünkü) şuan öyle bişey demiyor genç kız olunca yapacakmış
dalga geçen yokmuş kendi özgüveni kırılıyormuş hanımın :)

Ben çok uzun yıllar gözlük kullandım ve sonra lazerle attım ben de hipermetroptum. Öncelikle kesinlikle lens tavsiye etmiyorum çünkü korneayi inceltiyor bu kesin ve net bir bilgi .onun sevdiği tarzlarda gözlük alın onu kullansın evet zor ama sabretsin asla pişman olmaz çünkü kornea inceldikten sonra bu sefer başka sorunlarla da mücadele etmek zorunda kalacak . Tabiki incelme hemen olmuyor ama uzun süreli kullanımlarda incelme kaçınılmaz ayrıca ciddi bakım isteyen bir şey lens enfeksiyon riski fazla. Ben de aynı şeyleri istedim ailem istemeyince üzüldüm ama Dr bana eğer eğer bugüne kadar düzenli kullanmasaydiniz kaybettiklerinizi duzeltemezdik dedi . Bence önce drla konuşun belki siz hayır sağlıklı değil derseniz tepki gösterecektir ama eğer dr senin gözün için uygun değil derse bir daha bunu düşünmez . Zaten Dr o yaştaki çocuklara lens vermiyor bakım gerektirdiği için çünkü yetişkinler bile aksatabiliyor ve sonra başka göz sorunları. Hayır diyip kestirip atmayın ki inatlasmasin.
biz aylardır hayır dedik sürekli
korneayı incelttiğini ameliyat şansının ilerleyen yıllarda çok düşeceğini hatta imkansız olacağını söyledi bir arkadaşım
ama nafile yok illa inat ediyor

doktor verirse kesin aldıracak bilemedim işte bende

Back